Bugün ne aldin kaç tl harcadin

Çocuklara pekmezden puding yaptım kış günlerinde şifa niyetine
Pekmezde kaynatma işlemi /pişirme işlemi yapıyorsan eğer yapmamalısın çünkü pekmez yüksek ısıya maruz kaldığında hidroksimetilfurfural açığa çıkıyor. Bu madde kanserojen hatta sırf bu hmf oluşumundan dolayı geleneksel yöntemle yapılan pekmezler makbul değil, yüksek basınç düşük ısıda üretilen fabrikasyon pekmezler önerilir.

puding gibi kıvam alınca kapatıyorum altını kaynama noktasına gelince kıvam almış oluyor daha kaynatmıyorum ama zararlıysa kesinlikle yapmam
Bende daha faydalı olur diye yapıyorum

puding gibi kıvam alınca kapatıyorum altını kaynama noktasına gelince kıvam almış oluyor daha kaynatmıyorum ama zararlıysa kesinlikle yapmam
Bende daha faydalı olur diye yapıyorum
Evet zararlıymış bu yüzden ev pekmezinden vazgeçtik

kv dut pekmezi yapar sularını sıkıp o suyu kaynatırlar sonra da güneşte cektirirler oda kaynıyor sonuçta
Sanırım evet bende sonradan öğrendim bu olayı yoksa bizim üzüm bağlarımız var annemlerinde kv ninde ev pekmezi çok

Pekmez konusunda ben öyle düşünmüyorum ev yapımının yerini hicbirsey tutmaz bence. Eski usul zararlı olsa eskiler hep kanser olurdu bence. Kase kase pekmez içerlermiş.

Pekmez konusunda ben öyle düşünmüyorum ev yapımının yerini hicbirsey tutmaz bence. Eski usul zararlı olsa eskiler hep kanser olurdu bence. Kase kase pekmez içerlermiş.
bende ondan eksik etmem evden cocuklara vermeye çalışıyorum kafam karıştı şimdi

Günaydınlar gününüz güzel geçsin:) dün 0 harcama ama bugün 10tl falan harcanır
Eşimin maaşına beklediğimiz zam olmadı malesef eşimde hem işini yapıp hemde internet üzerinden ticaret yapmayı düşünüyor bakalım ne olacak

Günaydın kızlar
Bende 6:30 kalktım oğlumu emzirdim.
eşimle kahvaltı ettik, pide ekmeğni yumurtalı kızartım, ayran yaptım , sabah sabah
Eşimi yolcu ettikten sonra temizliğe giriştim
Gündüzleri uzakdıkça temizlik yapmak daha çok hoşuma gidiyor.
Güneş bana göz kırpıyor ☀
Yatak odasını toparladım.
Evi havalandırdım.
Balkonu yıkayıp çiçekleri sulayacağım.. çamaşırları makinaya attım, oğlumunkileri de daha atacağım. Banyo ve lavabolar tamam..
Ama daha yapıcak çok iş var

En kısa sürede denicem bir kaç kere yapmayı denedim ama pek basarili olmamıştı

kv dut pekmezi yapar sularını sıkıp o suyu kaynatırlar sonra da güneşte cektirirler oda kaynıyor sonuçta
Fabrikasyonlarda kaynatılıyor fakat 70 derecenin üzerine çıkmadan ağır ağır kaynatılmalı o zaman sorun yok..fabrikasyon alirkende bakmak gerek 70 derecede kaynatıcı ibaresi yoksa o da sağlıklı olmuyor...Benimde 14 aylık oğlum var o yüzden çok araştırmıştım

Nasıl yetiştin onca isebebeginde varmış.. Benimde oğlum var 14 aylık valla oyun istiyor işler hep kaliyor

günaydın cumartesi günü gezmeye gittik kızımla 50 tl harcadık orda bugğnde 13 tl harcadım sabah gelirken kahvaltılık aldım işyerine elektrik faturam 132 gelmiş misafirlerim hep yatılıydı fırın çok çalıştı ondan sanırım

Canım sütü önce kaynatıp mı ılıtıyorsun bende denerim belki aklıma takıldı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…