- 15 Nisan 2017
- 3.573
- 9.306
- 158
- Konu Sahibi pure hazel
-
- #66.161
Sanırım yanlış anlasildim beni sıkıntıya sokan kardeşimin böyle bir tercih yapmış olması değil annemin vereceği tepki. Evet şaşırdım bunu gizleyemem ama sasirdigim icin kimseye haksizlik ettigimi dusunmuyorum. Neyse en iyisi konuyu kapatmak.Kardeşinde evlenmiş boşanmış olabilirdi kız bekar olabilirdi.Dünya hali kimin basına ne gelecegı belli olmaz hersey kader.Böyle düşünmenize üzüldüm açıkcası çokta yorum yapmak istemiyorum hassas konular bunlar.Benim teyzemin oğlu evlendi boşandı 10 yasında oğlu vardı 9yas küçük biriyle evlendi kızında ilk evliliği üstelik.
Yok benim beklediğim cevap aslında zor bir durum annem kabul etmez ama kardeşimle inş zorlu bir dönemden geçip halletmeye çalışacağım demeni beklemekti.Annen zor bir insan biliyorum verecegı tepkiyide tahmin edebiliyorum.Atıyorum Annen çok karşı çıktı mesela kardeşin inada bindirip gidip nikahta kıyabilir.Bence burada sana çok iş düşüyor aradaki dengeyi sağlamak sana kalıyor Allah yardımcınız olsun hakkınızda hayırlısı inşSanırım yanlış anlasildim beni sıkıntıya sokan kardeşimin böyle bir tercih yapmış olması değil annemin vereceği tepki. Evet şaşırdım bunu gizleyemem ama sasirdigim icin kimseye haksizlik ettigimi dusunmuyorum. Neyse en iyisi konuyu kapatmak.
Evet oda çaresiz bu konuda. Annem çok zor bir insan sıradan bir konuyu bile ona zit dusuyorsa konuşamazsın onunla hemen bagirip cagirir yargilar seni. Her ailede olup biten şeylerde bile annem çok histerik tepkiler verebiliyor. Onun bu yapisi hepimizi yorduğu için öyle bir mesaj attım. Çünkü davranışlarıyla hepimizi huzursuz edecek. Bunu mesajımdada belirttigim halde niye herkes sanki ben karşı çıkıyormuşum kızın boşanmış olmasını kiniyormuşum gibi tepki gösterdi anlamıyorum. Sasirmamda gayet normal eminim beni eleştirenler benim yerimde olsaydi onlarinda ilk hissettigi sey saskinlik olurdu. Insan elestirmeden once bir duzgunce okur yazilanlari. Neyse daha fazla konuşmayacağım bu konuda isteyen istediğini düşünebilir.Günaydın kızlar
strawberry_cake anneni bildiğin için haklısın zor durum. Eskiler bu konu da daha hassas olabiliyor.Ama kimin ne yaşadığını bilemeyiz ön yargılı olmamak gerek. Hayatın bize, çocuklarımıza ne getireceği de belli değil. Eminim kardeşin de bunu annenle nasıl paylaşacağını bilmiyordur. Mümkün olduğunca anneni karşına almadan, kardeşinin kararlarında yanında ol derim..
Seni şu an çok iyi anlıyorum ailende çıkabileceğini düşündüğün olaylar için huzursuz oluyorsunuz.Kardeşlik çok başka. Benim annemde biraz böyle serttir bi küçük olay olsun abartır tadımız kaçarKızlar beni galiba zor günler bekliyorbekar bir kardeşim var 28 yaşında diğerleri evli. Annem uzun zamandır evlenmesini istiyor ama kardeşim bir türlü kafasına yatan biriyle karşılaşmadı. Az önce konuştuk kiz arkadaşı olduğundan soz etti herşey güzel başladı ama sonrasinda kizin evlenmiş ve boşanmış olduğundan bahsetti. Kardeşimin niyeti ciddi tam konuşamadık oğlum bağırıp çağırıyordu arkadan o uyuduktan sonra arayacağım. Annem bunu öğrense hem yüreğine iner hemde kıyameti koparır ortalığı yıkar huyunu bilmiyorum. Bende ne düşüneceğimi bilmiyorum çok şaşkınım. Kafam karman çorman. Annem bu kardeşime çok düşkün böyle birşey asla kabul etmez adim gibi biliyorum. Banada çatar büyük ihtimalle hep sen yüz veriyorsun diye. Düşündükçe daralıyorum.
Ben anladim seni canım. Ailenin tepkisini de tahmin edebiliyorum. İnsallah hayırlısı olsun zor bi süreç bekliyo onları eğer ciddi düşünüyorlarsa . Annen kendisi tepki göstermeyecek olsa bile el-alem ne der diye tepki göstereceği kesin maalesefSanırım yanlış anlasildim beni sıkıntıya sokan kardeşimin böyle bir tercih yapmış olması değil annemin vereceği tepki. Evet şaşırdım bunu gizleyemem ama sasirdigim icin kimseye haksizlik ettigimi dusunmuyorum. Neyse en iyisi konuyu kapatmak.
Canım hiç tatlı canını sıkma yazdıkların gayet anlaşılır. Herkes şaşırır doğal yani. Canım bizim aile dostumuzun kızı var. İnternetten tanışıp kaçıp evlendi. Altınlarla kafe açtılar hatta. Sonra oğlanın ailesi başını kapat vs diye bu minik aileye huzur vermedi. Kız bir oğlan çocuk doğurdu. Çok güzel 1.80boyunda dal gibi. Çıktı geldi oğlunu da alıp. Eski kocası evleniyor allahtan çocuk diye bunaltmaz. Neyse kızın ailesi de iyi insanlar. Kız bir yere işe girdi. Orada bir polis memuru görmüş beğenmiş. Ama ailesi evlenmiş boşanmış bir de oğlu olduğu için istemedi sanırım. Aile çok iyi bir aile . Kız hiç pişman değilim yaşadığımdan. Sevdim evlendim olmadı diyor. Bak evlenen kadar boşanan da çok. Hele bu zamanda evlenmeye yanaşmıyor insanlar. Sen kardeşinin gönlünde yer edenle tanış görüş vakit geçir anlarsın zaten. Kızın ailesi ile de tanış vaktin olursa. Eğer iyilerse, annenin ön yargısı o nesilin çoğunda var . Aile büyükleri ikna ederler bence. Çok iyi ailenin kızları var boşanan. Allah herkese hayırlı yazılar yazsın.28 yaşında çocuğu yok bildiğim kadarıyla. Kardeşim mutlu görünüyor kızın tarafından anlattı biraz olup bitenleri ama tek taraflı dinlemiş tek isteğim o konuda naif davranmaması cunku her hikayenin cift tarafi vardir geri kalan onun tercihi bana kalırsa. Ama annemin tepkisini düşündüğümde içim kararıyor.
Ah ah neler söylemek istiyorumKızlar makine de yıkanan ince halilardan kullanan var mı?bıktım bunların halılardan hem yazın rahatta olur diyorum kararsızım bide nerden aldınız markası ne
Ayyyyy zor olmuyor mu yaaaa benim büyük 13 yaşında küçük 21 aylık ama küçük bizi mahvediyorBenimkiler daha tam insan olmadı teyzesibüyük 4 olacak küçük 1.5 yaşında
KıskandımSelammmm
Kızlarla anneme geldik bugün burda kalacaz
Çeyrek aldım 610 tl
Konu bence karşı tarafın kadın olması değil, erkekte olsa bekar bir kardeşin boşanmış biri ile evlenmek istediğini söylemesi insanı şok eder,düşündürür.Benim kız kardeşim olsa bekar olsa 28 yaşında olsa, boşanmış bir adam var hayatımda dese 2 kere düşünürüm.Tabiki herkes evlenip boşanabilir, ama kolay bir durum değil boşanmış olmakta.Öncelikle kardeşinle başbaşa bir konuş derim.Kız ne zaman boşanmış,neden boşanmış bir dinle.Bende boşanmış biriyle tanıştırılmıştım mesela, ama adamın konuşmaları ile ailesinin konuşmalarındaki çelişkiden elemiştim.Boşanan herkes karşı tarafı suçlar.Gerekirse kardeşin boşanma evrağına nedenine baksın.Birazda tanıyan birileri varsa normaldede araştırmak lazım araştırın derim.Kardeşin şu an gözü kör durumda normal olarak.Ayrıca kardeşinin boşanmış biriyle evlenmesini istemiyorda olabilirsin bu gayet normal bir durum.Bunun geri kafalılıkla, yada ayrımcılıkla alakası yok.Herkesin fikri kendine.Evet oda çaresiz bu konuda. Annem çok zor bir insan sıradan bir konuyu bile ona zit dusuyorsa konuşamazsın onunla hemen bagirip cagirir yargilar seni. Her ailede olup biten şeylerde bile annem çok histerik tepkiler verebiliyor. Onun bu yapisi hepimizi yorduğu için öyle bir mesaj attım. Çünkü davranışlarıyla hepimizi huzursuz edecek. Bunu mesajımdada belirttigim halde niye herkes sanki ben karşı çıkıyormuşum kızın boşanmış olmasını kiniyormuşum gibi tepki gösterdi anlamıyorum. Sasirmamda gayet normal eminim beni eleştirenler benim yerimde olsaydi onlarinda ilk hissettigi sey saskinlik olurdu. Insan elestirmeden once bir duzgunce okur yazilanlari. Neyse daha fazla konuşmayacağım bu konuda isteyen istediğini düşünebilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?