Bugün ne aldin kaç tl harcadin

Pazara gittim

2 kilo patlıcan
1 kilo yeşil biber
1 kilo kapya biber toplam 19 tl
1 kilo muz 12 tl
1kilo kornişon salatalık 5 tl
1 kilo kabak 1.5 tl
Biraz kuru üzüm 5 tl
1 maydanoz 1 nane 2.5 tl

domates taşıyamam diye almadım eve yakın marketten alacağım

biraz domates soslu karışık kızartma yapacağım konserve
Kornişondan turşu deneyeceğim güzel olursa tekrar alırım bitmeden

boza tesekkur ederim
uzaklardabiz aynen oyle uyuyamadim gece gece kalktim buzdolabi temizledim.
Annemler ucaktalar, 6 saatleri kaldi inmeye, bavullar biraz agir gelmis, bazi seyleri kardesim geri goturmus, 1 kilo bile fazla almiyorlarmis.Bavulda yer kalmayinca biber salcasini sirt cantasina koymuskar, o da yasakmis almislar kontrolden gecerken.

Canımmmmmmm çok sevindim ailenin gelmesine bol bol hasret giderin

Ayyyy gitti salça

Ahhhhh salçaaaaa kendimi yerden yere atardım almayınnnn almayınnnn

Kızlar markette 16 TL harcadık ekmek çöp poşeti göbek kola . Yarın eşim nöbetçi kendime kısır karıştırırım diye düşündüm . Mutfağı toparladım bebeği duşa attım hemen . Badileri makinaya girdi asacağım emziriyorum doğru kahve yapmaya yol alacağım kendimle gurur duyuyorum bugün herşeyi çok planlı yaptım oturma odam tertemiz oldu yemekler filan tamamdı biraz yoruldum. Ama olsun birde çay koyarım masterchef izleyeceğiz

Konserve yaparken fire vermemek için hangi işlemleri uyguluyorsunuz kızlar ?

geçen sene yaptıklarımın birkaç tanesi bozuk çıktı açtığımda.

kapatırken sıkıca kapatıyorum iki geri bir ileri şeklinde, sonra ters çeviriyorum klasik. Başka bir yöntem var mı acaba

Benimkini eşim kapatır her sene hiç fire vermedik . Bir kerede kapatıyor . Ben kapakları suda kaynatıyorum sıcak sıcak kapatıyor

Domates konservesi için konuşuyorum

Tencereyi ocaktan indirmeden doldur. Yani soğumasına fırsat verme.
Sıkıca kapat ters cevir

Sıcak doldurulmayan konserveleri büyük tencerelerde ters çevirip yarım saat kadar kaynatıyor annem hiç fire vermiyor böyle garanti oluyor
Bizim yöntemde bu şekilde canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…