Bugün ne aldin kaç tl harcadin

bende bazen böyle diyorum

Büyükler de küçükken sorunları küçük büyüyünce sorunlarıda büyüyor diyorlar

Evi bir güzel süpürdüm sildim toz aldım

karışık kızartma yaptım patlıcan, kapya ve yeşil biber. domates soslu yaptım 4 şişe konserve çıktı biraz da eşim yesin diye ayırdım. Saatler sürdü yapmak

sıkıca kapattım ağızlarını sonra tencerede kaynattım ters şekilde. Umarım tutar o kadar emek verdim. Yarın da kornişonları turşu kuracağım. sonra da taze fasulye yapmam lazım buzluğa.

Günü harcamasız kapattım

Afiyetle yiyin canım

Oğlan nasıl duruyor bunca işleri yaprken

Afiyetle yiyin canım

Oğlan nasıl duruyor bunca işleri yaprken
Sağolasın kuzum

cevap : durmuyor evi dağıtmasına gelip ayağıma dolanmasına müsade ediyorum bu tür işleri yaparken . Bolca sohbet ediyorum hadi arabanı getir mutfakta sür diyorum vs.

yani işler bitince bir de dağılan evi topluyorum

Zeynolin44 canım birşey sormak istiyorum

verdiğin turşu tarifinde suyu kaynar su mkullanıyorsun yoksa normal mi ?

Bir de cam kavanoza yaptığında ters çeviriyor musun turşuları konserve gibi ?
sorularım bu kadar

Kizlar asure tarifiniz varmi malzeme aldim insallah beceririrm

Ahahah iyiymiş benim evde büyük kızım olmasına rağmen küçüğümle baş edemiyoruz sürekli ağlıyor
Hatta bugün aşağıda ağlayan bir çocuk vardı ona kızıyor

Sus bakim bir daha ağladığını görmicem
Turşumun tuzu gayet iyi hatta fazla bile olmasına rağmen salatalıklarım yumuşamış çok üzüldüm her sene aynı tarifle yapardım çok güzel olurdu
Canım buzdolabında değilmiydi

Daha yeni kurmuştum

Canım havalar çok sıcak dayanmaz ki yaptığının ertesi günü mutlaka buzdolabına koymalıydın
Her sene tam bu zamanda oluyordu ya 10 gün önce ev serinlemişti depo iyiydi . Hava birden ısındı ama valla hiç aklımın ucuna gelmedi birde 2 tane 5 kg lık nasıl koyacaktım ki üf

Turşumun tuzu gayet iyi hatta fazla bile olmasına rağmen salatalıklarım yumuşamış çok üzüldüm her sene aynı tarifle yapardım çok güzel olurdu

Üzüldüm canım hemen tüketin bari saklanmaz daha onlar.

Havalar çok sıcak gidiyor ondan olabilir veya bir şekilde hava almıştır kapağından.

kaynar su ile yapılan turşular daha çıtır çıtır oluyormuş

ben de günlerdir araştırıyorum yumuşak olmasın diye. Çoğu kişi kaynar su kullanın yazmış. Yarın deneyeceğim

Her sene tam bu zamanda oluyordu ya 10 gün önce ev serinlemişti depo iyiydi . Hava birden ısındı ama valla hiç aklımın ucuna gelmedi birde 2 tane 5 kg lık nasıl koyacaktım ki üf
Canım ama bugünlerde aşırı sıcak var o yüzden bozulmuş yiyeceğin kadar yapmalısın 1 tane bölerek dolaba koyabilirsin yoksa dayanmıypr

Ayyyyyy buraya da yaz canım bende merak ediyorum hiç denemedim sıcak suyla

Bir litrelik cam kavanoz için

1 yemek kaşığı turşu tuzu
1 tatlı kaşığı şeker
1çay bardağı üzüm sirkesi
1 çay kaşığı limon tuzu
6-7 adet sarımsak

bunları kavanoza yerleştirdiğimiz kornişon salatalıkların üstüne ekliyoruz ve üstüne dolana kadar kaynar su ekliyoruz. ( su musluktan değil hazır su) Kapağını kapatıp ters çeviriyoruz birkaç saat bekletiyoruz sonra kaldırıyoruz.

bu tarife binlerce yorum gelmiş yaptım çok güzel oldu diye. Ben de yarın deneyeceğim bakalım inşallah güzel olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…