- 7 Ocak 2018
- 27.580
- 80.054
- 598
- 36
- Konu Sahibi pure hazel
-
- #75.641
Yurdun büyük bir bölümü yanıyor cayır cayırEylül miis gibi geldi.Oyle tatlı tatlı esiyor ki,hava kapalı ama yağmur da yağmaz.Tam bizlik.Yasasin akşam serin oldu deyip üst örtmekBirkac gün sürse bari
Margarin,sucuk,kasar,mısır, ketçap almam lazım çıkışta.Yegenim pizza yapicak.Biraz da abur cubur alırım.
Kızıma hala tulum alicam güya.Tek istediğim şuan küçük hanıma sarilip birlikte uyumak.
günaydın herkese
E Esila09 ben göz kararı yapıyorum canım.
Buğdayı yıkayıp düdüklü tencereye atıyorum su ile haşlanıyor.
Haşlanınca bakıyorum su az ise su ekliyorum yine göz kararı.
kuru kayısıyı minik minik doğuruyorum sıcak suya ısliyorum kuru üzümü de yine aynı kapta sıcak suya ısliyorum. Onlar yumuşuyor bir köşede.
Sonra fındık ve cevizi haşlıyorum bir cezvede.
haşladıktan sonra suyunu döküyorum burası önemli eğer o suyu dökmezsen aşuren kararır. Süzgeçte soğuk sudan geçirip bir köşeye alıyorum.
Bu arada ben nohut ve fasulye atmıyorum hoşlanmıyorum hiç.
Eğer atacaksan ikisini de haslicaksin.
Ben bir tane armudu küp küp doğuruyorum, bir portakal kabuğunu yine minik minik doğuruyorum bu ikisi hoşuma gidiyor içerisinde.
bütün bu işlemleri yaptıktan sonra hepsini kaynayan buğdayın içerisine ekle sonra şeker ekle karıştır tadına bak damak zevkine göre.
Sonra üzerini istediğin şekilde susleyebilirsin.
Hafta sonu tekrar yapacağım bu sefer kendim için evdekiler için.
Geçen gün dağıtmıştim geç kaldım diye kan ter içinde kaldım yediğimden de bir şey anlamadım
tuce irmikli büsküvili tatlının tarifi verir misin cocuklara değişik bişeyler yapmak istiyorumSelam sabah 06;00 uyandık bebeğe biraz muhallebi yedirdim . O oyalanırken bulaşık makinası kaldırdım çorba ve akşam ve yarının kavanoz mamalarını hazırlayıp kaldırdım elimin altında bebeğin menüsü hazır olunca herşey çok kolay oluyor benim için . Kendime de süt ısıtttım iyi beslenmemiz lazım07:30 geri uyuduk sarılıp 09:30 uyandı tepemde tepindi durdu kalktık 10:30 kahvaltı ettik annemle konuştuk anneannemle birde . Hemen bebeği duş aldırdım temizledim ziraaa kahvaltıda kulak zarı dahil yumurta mama zeytin peynir oluyor Kargo geldi adam diyor ki kızınız çok güzel sağ olun dedim ya. Hemen evi süpürdüm vileda yaptım . Emzirdim uyuyor bir Kargo daha gelecek inş uyanınca gelir . Akşama tavada patates tavuk yapacağım. Dün de irmikli bisküvili tatlı yapıp dolaba atmıştım akşam çayın yanına çıkartırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?