- 14 Kasım 2019
- 868
- 3.249
- 113
- Konu Sahibi pure hazel
-
- #75.661
Cok geçmiş olsun, cok üzgünüm. Gercekten bu kadar dikkat ederken olması daha da üzücüHerkese merhabalar ve herkesler iyidir inşallah
Telefonumda yazarken bir sorun oluştuğu için kaç gündür bir türlü yazamadım.dun yazmaya çalıştım oda yarım yamalak oldu.Kimseyi okuyamadım bizim için neler yazdınız biraz sonra okuyacağım eminim iyi dilekleriniz dualarınız olmuştur şimdiden tek tek teşekkür ederim
Biz 12 gündür hastayız ama karantinaya gireli 8 gün oldu.Gorumcemlere gitmiştik 2 taneside aynı şehirde biz diğerinde kaldık ama kayincalidem kanalıyla hastalik bulasti.gorumcemin çocuklarının bakıcısı covit mis tabi buju öğrenene kadar kv ve bakıcı 3 gün aynı evdelerdi.Once kv rahatsızlandı hemen teste getirdi Görümcem zaten doktor.arkasindan 2 gün sonra benim büyük oğlum ve diğer gorumcemin oğlu hastalandı ateşlendiler hemen arkasından ben eşim Görümcem ve doktor olan görümcemler hep beraber hastalandık.Biz hemen şehrimize döndük kimseyle temas etmeden test verdik ve sonuç belli olana kadar da evimizden ekmek için bile çıkmadık.Sonucu gece öğrendik ve sabah 6 da hemen devlet hastanesine gittik testimizin pozitif olduğunu söyledik.Esim arabada çocuklarla kaldı ben hastaneye girdim tek başıma gerekli ilaçları v.s verdiler hemen evimize girdik ve hiç bir şekilde çıkmadık 11 gündür evdeyiz.Test verdiğimiz günün akşamına bebeğimiz ateşlendi doktorunu aradık calpol ve ıslak mendille düşürduk çok şükür 3 gün boyunca huzursuzdu şimdi ccoooookkk şükür hepimiz iyiyiz.Ilaclarimiz bitti sadece parol içiyoruz.esimin astimi olduğu için de onunla ilgili ilaçları var ayrıca onlara devam ediyoruz.
Ilk öğrendiğimizde ruhen çok kötü olduk korktuk ama inşallah zor dönemleri atlattık diye umut ediyoruz.bir gün sabaha karşı bebeğe kalktıgımda ayağım boşladı yok gibiydi sanki birden kalkmamla düşmem bir oldu.Birazda kolum omzumdan doğru tutmuyor gibi gücü az.Boyle ufak tefek sikintilarimiz var inşallah bunla atlatırız buna da şükür diyoruz.
Aylarca evden çıkma tek tek her aldığımızı kapıdan sokar sokmaz yıka sürekli kolonyayla maskeyle gittik.keyfi gezme tozma yapmadık hiç. bir aile ziyaretiyle başımıza bunlar geldi ne yazık ki.
Buzdolabın için çok mutlu oldumKızlarla markete gittik 100 tl bimde
40 tl de manavda harcadım
30 tl de döner yaptırdım balık bugünde yalan oldu
Zeyno 1 lt süt , 9 kaşık irmik 9 kaşık şeker muhallebi yapıyorum ocaktan inerken bir parça tereyağı atıyorum ufak bazen içine azıcıkta limon kabuğun rendeliyorum. BoRcamın altığı su ile ıslatıyorum önce muhalleninden döküyorum arasına kakaolu bisküvi üzerine yeniden muhallebi yapıyorum dolaba koyuyorum . Servis esnasında üzerine ceviz serpiyorum. Şeker oranını kendine göre ayarlayabilirsintuce irmikli büsküvili tatlının tarifi verir misin cocuklara değişik bişeyler yapmak istiyorum
Birde yumuşayan turşunun suyunu benim tarife göre mi yaptın
Ayyyyy bende çok mutlu oldum misssssss gibi aldıklarımı yerleştirdimBuzdolabın için çok mutlu oldum
İyi gelmiş elektrikEşim 2 paket irmik ( dün marketten 2 paket irmik aldım paketi açtım güvelenmişti çöpe attım.
1 paket pirinç unu
4 kg yoğurt aldı 33 TL harcadık
200 TL elektrik geldi
Zaten bukadar dikkat etmeye başımıza bunun gelmesi ayrıca şok etti.Hatta kp ben aileme gittiğimde virüs getireceksin demisti bende Gorumcemlere gitmek istemiyordum çünkü kârı koca haftada 2 gün covit polikinligi yapıyorlar çünkü asıl virüs orda demiştim.bu kez kendi ailene giderken virüs yokmu sizin memlekette diyorlardı (bu arada annem yanlız ve 2 katlı dublex evi var kalabalık kimse yok sadece abim ve eşi geliyordu akşamları 1-2saat çay içmeye onda da hep bahçedeydik bebeği bile almıyorlardı kucaklarina okadar dikkat ediyorduk)Cok geçmiş olsun, cok üzgünüm. Gercekten bu kadar dikkat ederken olması daha da üzücüen yakin zamanda tum aile sağlığınıza kavuşursunuz inşallah...
Çok geçmiş olsun canımZaten bukadar dikkat etmeye başımıza bunun gelmesi ayrıca şok etti.Hatta kp ben aileme gittiğimde virüs getireceksin demisti bende Gorumcemlere gitmek istemiyordum çünkü kârı koca haftada 2 gün covit polikinligi yapıyorlar çünkü asıl virüs orda demiştim.bu kez kendi ailene giderken virüs yokmu sizin memlekette diyorlardı (bu arada annem yanlız ve 2 katlı dublex evi var kalabalık kimse yok sadece abim ve eşi geliyordu akşamları 1-2saat çay içmeye onda da hep bahçedeydik bebeği bile almıyorlardı kucaklarina okadar dikkat ediyorduk)
Tabi bu lafı edince mecbur kaldık gitmeye şimdi en çok kendileri pişman beraber gittik zaten şimdi onlarda orada kaldılar.1aydan önce şehirden çıkmalarıda yasak.
Teşekkür ederimÇok geçmiş olsun canım
YaaaaaaaaaaaaaTeşekkür ederimDönüşte sizin şehre uğrayacaktık oğlum küçükken görmüştü ama şimdi daha çok merak ediyordu şırdan yiyecegim diyor du tabi basimiza bunlar gelince zet hiziyla ve hasta halimizle 15 saat zor geldik zaten.
Adanadan geçerken aklıma sen geldin etrafa bakarken acaba bu evlerden birinde mi yaşıyor dedim kendi kendime
Görümcen covid için çalışıyormuş nasıl görüştünüz onlarla çok şaşırdım benBakicidan falan gözüm korktu galiba bikac ay ücretsiz izin alacağım şu durumda başlamaya korkuyorum oğluslarimi bırakmak istemiyorum.Bizi maddi olarak zorlayacak oldukça ama oğluslarimin sağlığından hiç önemli degil.cocuklarimiz için ilk günler yaşadigimiz korkuyu bir biz biliyoruz birde Allah.gerekirse işten bile ayrılmayı göze aldım artık.
Ya aslında baktığında ürküttü ve cok buyul risk kabul ediyorum ama covit için çalışanlarda insan ve eşimin ablası sonuçta cüzzamlı gibi davranamıyoruz zaten piskolojileri iyice alt üst olduğu için moral olsun diye gittik çok ısrar ettiler ve artık insanlıktan çıktıklarını söylüyorlardı sonuçta ailemiz.Biz tedbir amaclı onların evine gitmedik ev ortamında hiç buluşmadık hep dışarıda ve mesafeli görüştük ama bize virüsü bulaştıran malesef gorumcemin bakıcısı oldu.daha doğrusu bakıcı kv bulaştirmis.gorumcemler aylardır covit doktoru olarak çalışıyorlar çok şükür bişey olmadi cok tedbirli calistilar kendi cocuklari icin.ama bakıcıları malesef sülalecek covit mis ve söylememiş saklamış bakici kanaliyla kendi küçük kızına ve kv bulaştırmis ve Saniriim pikniğe gittimizde kv de bize bulaştırdı.Görümcen covid için çalışıyormuş nasıl görüştünüz onlarla çok şaşırdım benbenim kv kp düğün düğün geziyorlar kp yine birileri ile dip dibe yemek yiyor dün çok sinirlendim eşime söyledim izne gitmek istiyoruz nasıl olacak nasıl bebeği ellerine vereceğim diye .
Bu hastalık çıkmasaydı eğer sana yazacaktım nerelere gidelim neler yapalim falan diyeYaaaaaaaaaaaaa
Keşke denk gelebilseydikkkkkkkk
Neyse canım bi dahaki sefere inşallahBu hastalık çıkmasaydı eğer sana yazacaktım nerelere gidelim neler yapalim falan diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?