- 27 Şubat 2017
- 2.655
- 6.832
- 158
- 40
- Konu Sahibi pure hazel
-
- #75.781
3 gün sonra cıktı bizim ağrı ve kırginlikla başlayıp,sonra öksürük hapşırık,ateş halsizlik,baş dönmesi ve en son da tat ve koku gitti.teste gittiğimiz de sadece tat ve koku yoktu diğer şikayetlerimiz geçmiştiBelirtiler temastan kaç gün sonra oraya çıkıyor tam
Evet kullandık ilk aşamanın ilaçlarını kullandık 2 tur ilaç grubu var 5 gün sabah akşam kullandık.Bebek için hiç korkmamız gerektiğini sütteki antikorlarin onu iyi edeceğini ve ilacın hiç bir zararı olmadığını tam tersine sürekli ve sık sık emzirmeye devam etmemi söylediler.Ozellikle sadece 1 saat bebek için soru yağmuruna tuttum bebek için doktalari.bebek için değil kendin için endişelen dediler.onun ilacı sende korkma dediler.her arayan doktora ve gelen sağlıkçılarada hep bebeği ve oğlumu sordum onlar için hiç ama hiç korkma moralini yüksek tut gardını asla düşürme yoksa kalkamazsin ozaman asıl bebeğine kim bakıcak dediler.is yeri hekimimiz sağolsun günde 2-3kez arıyor ve moral veriyor sohbet ediyor iyileşince çiçek göndereceğim kendisine.Canim siz ilaç kullandınız mı.
Bebiş anne sütü alıyor mu
Bebekle ilgili böyle söylenmesine şuan çok mutlu oldum ben oğlum için korkuyorum . Birde tabi ağır atlatıp ona bakamamaktanEvet
Evet kullandık ilk aşamanın ilaçlarını kullandık 2 tur ilaç grubu var 5 gün sabah akşam kullandık.Bebek için hiç korkmamız gerektiğini sütteki antikorlarin onu iyi edeceğini ve ilacın hiç bir zararı olmadığını tam tersine sürekli ve sık sık emzirmeye devam etmemi söylediler.Ozellikle sadece 1 saat bebek için soru yağmuruna tuttum bebek için doktalari.bebek için değil kendin için endişelen dediler.onun ilacı sende korkma dediler.her arayan doktora ve gelen sağlıkçılarada hep bebeği ve oğlumu sordum onlar için hiç ama hiç korkma moralini yüksek tut gardını asla düşürme yoksa kalkamazsin ozaman asıl bebeğine kim bakıcak dediler.is yeri hekimimiz sağolsun günde 2-3kez arıyor ve moral veriyor sohbet ediyor iyileşince çiçek göndereceğim kendisine.
Bende hep bebek için korktum ilk andan itibaren.Cunku büyük oğlum daha biz hastalanmadan ve bizim hastaliktan haberimiz yokken 2 gün ateşi oldu java degisimi kilima soguk su dondurma v.s sandik gorumcem hemen ikili ates dusurucu ve antibiyotik basladi daha biz oradan dobmeden o hemen iyileşti biz o iyileştikten sonra hastalandık. ama bebekte bişey yoktu ve olsa da anlayamayız diye korktuk.bizim ağır durumumuz geçti bebegin o hece bir kez ateş-i cıktı doktoru aradık calpol ve fitil ile düşürun burnunu serum fizyolojik ile acın dedi sadece.Bebekle ilgili böyle söylenmesine şuan çok mutlu oldum ben oğlum için korkuyorum . Birde tabi ağır atlatıp ona bakamamaktan
Hatta Görümcem covit rehberinde anne sütüylede yetişkinlerin tedavi edilebileceginin yazdığını söylüyor galiba deneme aşamasindaymiş.evet bebekler için iyi oldu duyduklarım.
Anne sütü yaaa.
Ben teşekkür ederim güzel dileklerin icinBen artık virüse yakalanmayalım diye dua etmiyorum
hafif atlatalım çocuğumuza birşey olmasın onun ihtiyaçlarını giderebilecek kadar ayakta durabilelim diye dua ediyorum
bir şekilde hepimiz geçireceğiz bu virüsü. Aşı bulunup bütün dünyaya dağıtılana kadar, bizdeki sorumsuz insanlar hepimize bulaştırmış olacak zaten.
Cankusunannesi verdiğin bilgiler için teşekkürler bu şekilde sorumlu davrandığınız için de ayrıca tebrik ederim dilerim bir an önce tamamen kurtulursunuz
Valla süreci çok iyi yönetmişsiniz sizi tebrik ediyorumBende hep bebek için korktum ilk andan itibaren.Cunku büyük oğlum daha biz hastalanmadan ve bizim hastaliktan haberimiz yokken 2 gün ateşi oldu java degisimi kilima soguk su dondurma v.s sandik gorumcem hemen ikili ates dusurucu ve antibiyotik basladi daha biz oradan dobmeden o hemen iyileşti biz o iyileştikten sonra hastalandık. ama bebekte bişey yoktu ve olsa da anlayamayız diye korktuk.bizim ağır durumumuz geçti bebegin o hece bir kez ateş-i cıktı doktoru aradık calpol ve fitil ile düşürun burnunu serum fizyolojik ile acın dedi sadece.
Yani önce büyük Oğlan hastalandı iyileşti,sonra biz hastalandık iyileştik,en son bebek hastalandı 1 gece surdu ertesi gün hiç ateş-i olmadi cok şükür 2 gün de huzursuzlukla devam etti iyilesti
Allah yardım ediyor bebeğe bakamicam falan diye çok ağladım uyku uyumadım korkudan bakamam falan diye Ama dediğim gibi morali yüksek tutmak kendini bırakmamak iyi beslenmek ve iyi dinlenmek bu hastalığın en iyi ilacı.Birde bol bol su icip sıvı tüketmek gerekiyor.50 kiloydum 46 kiloya düştüm iştah falan da gidiyor ama resmen kusa kusa zorla yemeye çalıştım eşim zorla bir lokma bir lokma yedirtti öğürerek muz yedim bir de isha falan olmayalım diye.cayimiza suyumuza limon sıktık içtik,ekmegin arasına sarımsak koyup yedik herşeyi yapmaya çalıştık.ve en önemlisi eşimle anlaştık ve bu süreçte para pul hesabı yapmayacağız,oturup karalar baglamayacagiz internette alışveriş sitelerinde alışveriş veriş yapip kafamizi hep başka yerlere yoracağız,her akşam eskisi gibi çayımızı demlenip içeceğiz tv seyredip sosyal medyada dolaşacağız durumu bilen arkadaşlarımızın telefonunu açıp sohbet edeceğiz,ve en önemlisi benim annem dışında benim ailemden bilen yok abim de dahil bilmiyor eşimin ailesi zaten biliyor ve 3 yakın arkadaşımız var bize aynı zamanda yardımcı olmaya devam eden eczane market v.s işlerimizi yardim eden onlar dışında kimseye soyleyip millete laf anlatarak daha çok moralimizi bozmayacağız diye anlaştık biz bu şekilde atlattık insallah
Teşekkür ederim en iyi verdiğimiz karar kimseye duyurmamak oldu.cunku biliyorum abim günde 1500 defa arıcak nasılsınız diye korkudan panikten daha çok yıpranıcaz.Komsular farkında arada arayan oldu rahatsiziz hastaneye gittik karantinaya aldılar evdeyiz dedik uzatmadan kapattik.sadece anneme söyledim oda daha teste gitmeden olurda birşey olursa kadının kalbine inmesin diye sağolsun hep soğuk kanlı davranıyor moral veriyor güncel muhabbet ediyor hastalık konuşmuyoruz herkes geçircek kızım sizin biseyiniz yok diyor.arkaslarimiz da karantina bitince piknikte kutlayalım bunu diyorValla süreci çok iyi yönetmişsiniz sizi tebrik ediyorum
Ben hasta olursam aynen bu yaşadığını yaşayacağım kesin eminim ağlarım filan . Zaten anne olduktan sonra çok başka bir kadın oldumTeşekkür ederim en iyi verdiğimiz karar kimseye duyurmamak oldu.cunku biliyorum abim günde 1500 defa arıcak nasılsınız diye korkudan panikten daha çok yıpranıcaz.Komsular farkında arada arayan oldu rahatsiziz hastaneye gittik karantinaya aldılar evdeyiz dedik uzatmadan kapattik.sadece anneme söyledim oda daha teste gitmeden olurda birşey olursa kadının kalbine inmesin diye sağolsun hep soğuk kanlı davranıyor moral veriyor güncel muhabbet ediyor hastalık konuşmuyoruz herkes geçircek kızım sizin biseyiniz yok diyor.arkaslarimiz da karantina bitince piknikte kutlayalım bunu diyor
Valla daha dün trenyoldan tabak,tek kişilik sebze meyve blandiri(bebek icin), falan aldım eşimin zoruyla hadi biseyler sipariş ver yoksa ben kafama göre alicam dediği icinsırf akıl saglimigizi yerinde tutmak için üstün çaba gösteriyoruz açıkçası hastalığı bıraktık kafayı iyi tutmaya çalışıyoruz.Cunki ilk gün sonuç gelince yemekte yiyemiyorken çok şiddetli aglama kirizi geldi sıtma gibi tuttu ve tek dediğim aklımı kaybediyorum ben dayanamicam diye titreye titreye ağladım korkudan o zaman eşim sımsıkı tuttu beni ve bu kararları saydı bana.ondan sonra toparladım.bebek bir köşede oğlan bir köşede avaz avaz ağlıyordu.kisacasi hastalıktan değil korkudan ölecektim galiba eğer böyle yapmasaydık.
Teşekkür ederim.kesinlikle bir kere geçirdik bidaha vız gelir denmez asla öyle bir rehavete kimse kapılmasin herkes böyle ucuz da kurtarmıyor zaten.Maske mesafe ve toplu alanlardan her daim kaçmak lazım,eve her geleni temzilemek dezenfekte etmek lazım tedbiri elden asla bırakmayalım.geciren tekrar geçirebiliyor bu arada.Kızlar yine de çember daraldı diye düşünüp tedbiri elden bırakmayalım.
Bir kere olan birdaha olabiliyor deniliyor.
Cankusunannesi verdiğin bilgiler için teşekkürler. Geçmiş olsun tekrardan.
Bu arada A Alya_sura88 sizden ne haber. Annen nasil
Inşallah basınıza gelmezBen hasta olursam aynen bu yaşadığını yaşayacağım kesin eminim ağlarım filan . Zaten anne olduktan sonra çok başka bir kadın oldum
Geçti bile İnan bak . Şunu anladım ki moral ve bağışıklık sistemi bu hastalıkta çok önemliInşallah basınıza gelmezAllah düşmanımı bile sağlıkla,avlarla,aileyle sınamasın derim hep.birsey olursa hemen yaz buraya ben hep strawberry_cake bişey yazmışmi A Alya_sura88 bişey yazmışmi diye girip okudum onlar bizden önceydi ve hep umut oldu iyiyiz diye yazdıklarında. telefonumda sorun olduğu için bir türlü yazı yazamadım bizde bu süreçten geçiyoruz diye ama sürekli girip yazmışlarmi diye okudum.
Evet en onemlisi en gereklisi moral ve beslenme zorlada olsa yemek.hayatimda ilk kez ekmegin arasına çiğ sarımsağı koyup yedim mesela.Geçti bile İnan bak . Şunu anladım ki moral ve bağışıklık sistemi bu hastalıkta çok önemli
Evet o kadar haklısın KiEvet en onemlisi en gereklisi moral ve beslenme zorlada olsa yemek.hayatimda ilk kez ekmegin arasına çiğ sarımsağı koyup yedim mesela.
Ben bebeğe çanta hazırladım oğlana çanta hazırladım olurda acil bisey olursa diye mesela kapının yanında duruyor.
Seni az çok taniyorum buradan onun icin hergun 500 kere ne yapicam ondan mi bulasacak bundan mı bulasak diye karalar bağlamak yerine bulasirsa nasil davranirim nasil yonetirim nasil ayakta dururum bebegim icin nasil atlatirim hemen diye dusun nacizane fikrim darılma kırılma bu dedigime tamamen senin neler hissettigini gerçekten iyi anladigim için yazıyorum bunu
16 marttan beri hergun market malzemesi yıkayıp,dogumda doktorla pazarlik yapip beni hemen eve gönder bebeği kimseye vermeyen eve kimseyi almayan okul açılsa bile oğlunu kesinlike göndermeyi düşünmeyen birisi olarak yazıyorum bunu.
Açıkçası artık korkmuyorum sadece kriz anında bebekle ne yaparım onu düşünüyordum. Kendimi eşimi düşünmüyorum açıkçası . Bebek sağlıklı olsun yeterli benim için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?