Bugün ne aldin kaç tl harcadin

Yemek yaptım. Çocukları banyo yaptırdım. Çamaşır astım. Günlük rutin temizlik derken şu saat oldu.
Bugün çocuklara kıyafet almaya çıkamam. Günler kısaldı iyice..
Daha ütü yapılacak

Ben de katılayım gruba. Ne yapıyoruz şimdi her gün ne alıp almadığımizı mi yazıyoruz?

Ben dün 5 litre süt aldım 20 TL ödedim.

Bugün evden dışarı çıkmadım.
Merhaba hoşgeldin.
Grupta genelde birikim yapıyoruz maaşları alınca . İlk sayfada yıllık hedefler var mesela.
Çalışıyor musun evli misin. Kendini tanıtır misin

Merhaba hoşgeldin.
Grupta genelde birikim yapıyoruz maaşları alınca . İlk sayfada yıllık hedefler var mesela.

Bekarim memurum . 4 bin lira maaşım var. Bin lira kira ödüyorum. Elime 3 bin lira kalıyor. Tek yaşıyorum. Sorumlu olduğum kimse yok. Param tamamen bana ait. Ama nasıl geçineceğimi bilmiyorum. Yeni boşandım. Hiç para işlerinden anlamıyorum. Evliyken evde yardımcım vardı şimdi bıraktım yardımciyı. Acikcasi ekonomik olarak standartlarım düştü. Hiç önemli değil elbette önemli olan huzur ama öğrenmem lazım nasıl yapacağımı? Açıkçası aylık harcamam 7 bin civarı imiş. Ben baya borçla falan idare ettim artık ayağımı yorganıma göre uzatmam lazım. 3 bin lira yetmeli bana birikim bile yapabilmeliyim.

Merhaba hoşgeldin.

Ay baktim ben birikim hedeflerine ben hedef koyup koyamayacagimi bile bilmiyorum.

Nasıl yapacağım bilal'e anlatır gibi anlatın bana.

Napayım? Market için şu kadar fatura için şu kadar , benzin için şu kadar falan mi diyim

Kızlar çok üzgünüm abi bebeğin altını değiştirip oturma odasına bırakmıştım ellerimi yıkayıp bezi atacaktım birden sese koştum ki TV sehpasının kenarına Yüzünü çarpmış Dışı üstü dudağını patlatmış kanadı Hiç buz koy durmadı şişti de birkaç dakika sonra da burnunun üzeri morardı çok hafif

Ayyy geçmiş olsun canım benim
Biz de çok atlattık öyle kazalar. Bir an arkanı dönsen hemen birşeyler oluveriyor. Aman çok dikkat edin

Ayyy geçmiş olsun canım benim
Biz de çok atlattık öyle kazalar. Bir an arkanı dönsen hemen birşeyler oluveriyor. Aman çok dikkat edin
Yerde oyun kartları vardı sanırım onlara denk geldi ayağı kaydı çok üzgünüm iyiki dişine yada burnuna birşey olmadı kendimi çok suçlu hissediyorum

Merhaba. Günlük harcamalarını buraya yazmak zorunda değilsin sen bize bakma biz herşeyi yazıyoruz

Kendine bir düzen oturttuktan sonra zaten aşağı yukarı giderlerin belli olur. Kiraya şu kadar, faturalara şu kadar, mutfak masrafı şu kadar gibi.

Elbette ki hesapta olmayan ekstra masraflar çıkıyor devamlı. Bunun için de bir miktar ayrılmalı kenara.

Kişisel tavsiyem maaş alınca önce birikimini yapman. Örneğin her ay bir gram altın gibi. Önce bunu halledip geriye kalan para ile geçinmeye çalışmak.

Maaşı alayım ay sonu elimde para kalırsa altın alırım veya dolar alırım vs diyince elde asla para kalmıyor. Çünkü hayat gerçekten çok pahalı. O yüzden önce birikimin için bişeyler yapmak sonra kalan para ile idare etmek daha kolay geliyor bana.

Buraya ne istersen yazabilirsin günlük yaşadıklarını istersen harcamalarını da. Derdini sıkıntını ne istersen. Artık aile gibi olduk herşeyi yazıyoruz birbirimizden destek alıyoruz

Yerde oyun kartları vardı sanırım onlara denk geldi ayağı kaydı çok üzgünüm iyiki dişine yada burnuna birşey olmadı kendimi çok suçlu hissediyorum
Anlıyorum seni ama Kendini asla suçlu hissetme , çocuk bu düşe kalka büyüyecek annesi.

23 saat 59 dakika gözünü ayırma, 1 dakika gözünü ayır o arada gene oluyor bu tür kazalar.

Ben kaç kere acile götürdüm çocuğu bilemezsin çok şükür ufak kazalardı hepsi de

Allah daha büyüğünden korusun

Tamam basit bir şekilde anlatayım kendi bütçemi nasıl yaptığımı.
bir defterim var ona aylık sabit giderleri mi yazıyorum. kira, aidat ,elektrik, su, doğalgaz, ödediğim krediler ,telefon internet, pazar parası, süt parası ,mutfak masrafı, temizlikçi parası ,gibi gibi...bunlar sabit giderlerim.
Eşim ve benim maaşları topluyoruz bir hesapta sabit giderleri de çıkarıyoruz.
Aylık birikime ne kadar atacağımız aşağı yukarı belli oluyor.
Tabii ki ekstra masraflar çıkıyor.
Mutfak parası diye ayırdıgim meblayı fazla tutuyorum o yüzden sürekli..
Aylık 1 gram altın almayı deneyebilirsin veya bir çeyrek altın başlangıç olarak

Kızım şu anda mesela kendini sıkarak ağlıyor büyük ihtimal gaz sancısı.
Eşim nöbetçi eczaneye gönderdim gaz damlası alacak. Ekstramasraf
tuce_tuce geçmiş olsun canım.
Benim kızım da aynı maalesef hiç durmuyor.
Küçük kazalar her gün anlatıyoruz maalesef

Sağ olun kızlar . Püre çok geçmiş olsun size de senin kız Kocaman oldu gelin olacak hala gaz

Hoşgeldiniz bende yazacağım biraz kafamı toplayayım kusura bakmayın

Geçmiş olsun canım.Hep yaşanıyor böyle kazalar.Bol bol sadaka ver.Benimki kalorifere çarpmıstı kafasını kendi yumruğu gibi birden şişmişti cok korkmuştum
Bak bu kremden al çarpma vurma oldumu sür hem şişmeyi hem morarmayı önlüyor ben hala çantada burunla geziyorum

Eklentiler

• image.webp
    22,1 KB · Görüntüleme: 81
HoşgeldinizUfaktan ufaktan birikim yaptıkça insan hırslanıyor birikim yapmak için gereksiz harcamıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…