- 18 Haziran 2018
- 1.771
- 2.506
- 133
- 33
- Konu Sahibi pure hazel
-
- #83.121
Hemen anlatayım kuzum. Bir grupta konuşma akışı gereği kv söz eden şahıs bendim ve üstüne laf işiten kişi olup sessizce diyet ( birikim) grubundan ayrılmıştım. Orda yazdıkların hoşuma gitti. O vesileyle tessukkur etmek istedim.Elif cok özür dileyerek kaçırdığım birşey mi oldu diye , teşekkürun sebebini sorabilir miyim
Yaaaa sen mıydınH
Hemen anlatayım kuzum. Bir grupta konuşma akışı gereği kv söz eden şahıs bendim ve üstüne laf işiten kişi olup sessizce diyet ( birikim) grubundan ayrılmıştım. Orda yazdıkların hoşuma gitti. O vesileyle tessukkur etmek istedim.
Canım çok büyük bir şehirde yaşamiyorsan neden olmasın. Güvenlik sıkıntı olmaz tanıdık çevre olur. Arkadaş eş dost arıyor insan bir süre sonra. Ben memlekete yaptırmayı düşünüyorum bu yüzden.Senin müsrakil ev planlarını okuduktan sonra bende de bir istek oluştu püre. Meslekten sanırım artık ortak yaşam alanlarındaki gürültüye tahammülümün kalmadığını hissediyorum. Arsa alıp yaptırmak bizim için zor gibi hazır bir ev alabiliriz ilerde belki. Tabi soru işaretlerim var güvenlik, ısınma, evin bakımı gibi
Aynen bendim canımYaaaa sen mıydıninan isimler aklımda kalmamış ama o olayda o an yazmak istedim ,grubun akışını bozmak istemedim bugün malum olaylar vesilesiyle yazmış oldum ,geldi geçti unutalım herşeyi ya
Şuan büyük bir şehirdeyiz. Denizi olan bir şehre yerleşmek istiyorum sanki. Memleketler bu kriterlere uymuyor. Akraba olmasa da belki birkaç arkadaş edinebilirim. Otuzlu yaşlar çok garipmiş. Hem insan istiyorsun çevrende hem de yalnızlık huzuru. Geçiş dönemindeyim sanki her konuda belki de pandemi döneminin verdiği psikolojidendir.Canım çok büyük bir şehirde yaşamiyorsan neden olmasın. Güvenlik sıkıntı olmaz tanıdık çevre olur. Arkadaş eş dost arıyor insan bir süre sonra. Ben memlekete yaptırmayı düşünüyorum bu yüzden.
Aslında çok insanın hiç insan olduğunu anlıyor insan 30 dan sonra.Hele 35 ten sonra hiç insanın huzur olduğunu bile düşünüyorŞuan büyük bir şehirdeyiz. Denizi olan bir şehre yerleşmek istiyorum sanki. Memleketler bu kriterlere uymuyor. Akraba olmasa da belki birkaç arkadaş edinebilirim. Otuzlu yaşlar çok garipmiş. Hem insan istiyorsun çevrende hem de yalnızlık huzuru. Geçiş dönemindeyim sanki her konuda belki de pandemi döneminin verdiği psikolojidendir.
Yapı olarak fedakar bir insanım. Sevdiklerim için her seyi yapabilirim. İnsanların özel günlerini unutmam diğer zamanlarda da onları mutlu edecek sürprizler yapmaya çalışırım. Ama dönüp geçmişe baktığımda hatırlanmamış doğumgünlerim önemsenmeden alınmış hediyeler, aramasam merak edip aramayan insanlar bıraktığımı fatkediyorum. Bu durum ben de dediğiniz gibi hiçlik hissi oluşturmaya başladı.Aslında çok insanın hiç insan olduğunu anlıyor insan 30 dan sonra.Hele 35 ten sonra hiç insanın huzur olduğunu bile düşünüyorbende sakin bir yerde,müstakil bir evde yaşamak isterim.Apartman hayatı malesef çeşit çeşit insan oluyor.komşuluk yapmak istemesen bile binanın bir ihtiyacı oldu,biri bşey yapmak istedi vs. Mecburen 40 çeşit insanla uğraşıyorsun.Altındaki gece 3 e kadar kahkaha atar ,üstteki gece 2 ye kadar temizlik yapar.İnsan kimse ile muhattab olmadan evinde huzuru yaşamak istiyor.
Çok mantıklı ya. Ama o kuralı sanırım uygulayamam ben . Çünkü hergun her kafadan bi ses çıkıyor istek konusunda .2021 ajandasi geldi hediye.
Yılbaşından itibaren yazmaya başlayacağım bendelindalinda senin gibi. Defter tutmak motive ediyor kizlar.
Bı arkadaşım var yazistigim ABD den. Ajandasinin resmini attı.
Fark ettim ki yabancılarda da bizim gibi işliyor süreç
Mesela Kasım ayını ele almış.
15 gün harcamasiz gün olacak demiş.
15 sayfa bible(İncil) okunacak demiş.
Hafta hafta yemek listesi çıkarmış aylık.
Gün gün harcadıklarini not etmiş.
Aynı bizim gibi dedim
Ve yaptıklarının önüne tik atmış.
Ciddi paralar biriktirip ,borçlardan kurtulmuş..
En sevdiğim 15 gün harcamasiz gün belirlemesi olmuş
Haftalık menü ben iki haftadır uyguluyorum. Gerçekten muhteşem bişey . Hergun düşünmek insana ayrı bir eziyet. Bu şekil hem çeşit bolluğu akla geliyor. Hemde dediğiniz gibi tasarruf konusunda verinimet bişeyBen de birkaç haftadır yemek listesi oluşturmaya başladım püre. Bunun bana kazandırdıkları:
İhtiyaca yönelik alışveriş
Ziyan olmayan sebzeler
Dengeli beslenme
Bugün ne yapsam diye düşünmekten kurtardığım zaman. Bence gayet iyi fikirmiş.
Bence uygulamalıyız. Bütçenin düzene girmesi acisindanÇok mantıklı ya. Ama o kuralı sanırım uygulayamam ben . Çünkü hergun her kafadan bi ses çıkıyor istek konusunda .
Haftalık menü ben iki haftadır uyguluyorum. Gerçekten muhteşem bişey . Hergun düşünmek insana ayrı bir eziyet. Bu şekil hem çeşit bolluğu akla geliyor. Hemde dediğiniz gibi tasarruf konusunda verinimet bisryBen de birkaç haftadır yemek listesi oluşturmaya başladım püre. Bunun bana kazandırdıkları:
Ziyan olmayan sebzeler
Dengeli beslenme
Aynen öyle.Ben de birkaç haftadır yemek listesi oluşturmaya başladım püre. Bunun bana kazandırdıkları:
Ziyan olmayan sebzeler
Dengeli beslenme
Haklısın canım. Aslında iki haftalık menü kurup ona göre ihtiyaçlar alınsa. Birazda inatcilikla götürülebilirBence uygulamalıyız. Bütçenin düzene girmesi acisindan
O zaten ilk farkındalıklar.Ben mesela aslında çok değer verdiğim,hatta dostum dediğim,yediğimin içtiğimin ayrı gitmediği insanların zor günümde nasıl birde ben vurayım dediğini bile gördümYapı olarak fedakar bir insanım. Sevdiklerim için her seyi yapabilirim. İnsanların özel günlerini unutmam diğer zamanlarda da onları mutlu edecek sürprizler yapmaya çalışırım. Ama dönüp geçmişe baktığımda hatırlanmamış doğumgünlerim önemsenmeden alınmış hediyeler, aramasam merak edip aramayan insanlar bıraktığımı fatkediyorum. Bu durum ben de dediğiniz gibi hiçlik hissi oluşturmaya başladı.
Ajandani gule gule.kullan pure. Ben de istiyorum bu sene ajanda. Int te bie tane buldum.ama.fiyati pahali geldi. Bakinicam.biraz. Guzel.birikimler.ve planlar yapariz insaallah2021 ajandasi geldi hediye.
Yılbaşından itibaren yazmaya başlayacağım bendelindalinda senin gibi. Defter tutmak motive ediyor kizlar.
Bı arkadaşım var yazistigim ABD den. Ajandasinin resmini attı.
Fark ettim ki yabancılarda da bizim gibi işliyor süreç
Mesela Kasım ayını ele almış.
15 gün harcamasiz gün olacak demiş.
15 sayfa bible(İncil) okunacak demiş.
Hafta hafta yemek listesi çıkarmış aylık.
Gün gün harcadıklarini not etmiş.
Aynı bizim gibi dedim
Ve yaptıklarının önüne tik atmış.
Ciddi paralar biriktirip ,borçlardan kurtulmuş..
En sevdiğim 15 gün harcamasiz gün belirlemesi olmuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?