Bugün ne aldin kaç tl harcadin

Zamanında bozdurdum valla 235 ten bozmuştum
zararsız çıkman çok iyi olmuş. benim de 32 gram 265 den terste. kalsın öyle. terste olmasaydım eşya ödemesi yaparken harcayacaktım zaten. öyle-böyle ödemeleri yapıyoruz. 6.20, 6,29, 6,15, 6,10 şeklinde 1000 dolar civarında da dolardan zarardayım. sıkıntı değil. kredi kartlarımı biraz hafifletince döviz alımlarıma devam etmek istiyorum. parayı bir şeylere bağlamadığım zaman harcıyorum. böyle güzel, terste de kalsam sorun değil. bozdurmadığım sürece zarardayım demem.

Düşündüğümüz okullar bu yıl için 38-40bin.Daha kurada çıkarsa tabi. 2maaş olsakta çok zorlanacağımıza eminim.

hangi ildesiniz bilmiyorum. pure hazel in de dediği gibi öğrenci profili önemli. ben olsam profilin nispeten iyi olduğu bir semte taşınır, çocuğumu devlet okuluna gönderirim. yılda vereceğiniz 40 bini kenara koyar, ilerisi için çocuğum adına yatırım yapardım. eksik kaldığını düşündüğüm ders ve aktiviteler için kursa göndermek daha az maliyetli olurdu. anaokulu ve ilkokul için düşüncem bu.

tabi şu da var. açık açık yazmak gerekirse kendi adıma ben de bir handikaptayım. malum pek çok okul ihl oldu. benim çocuğum imam olmayacak, dolayısıyla ihl istemiyorum. fakat ortaokullardaki seçmeli derslerin çoğu da bu yönde. arkadaşımın çocuğu normal bir orta okulda. haftada 8 saat dini dersi var. öğretmenler ders anlatırken bazen müfredatın dışına çıkıyorlar. kendi özel hayatlarını da anlatabiliyorlar. müfredat sıkıntı olmasa bile, öğretmen etkenine yapacak bir şey yok. bu da canımı sıkıyor.

Yani sen bozdurmadığın sürece sıkıntı değil, ki şimdi düşer 3-5 zaman sonra daha fena çıkar

bn de aynı fıkırdeyım eger bozdurma yakın zamanda zorunlu degılse zararda olarak gorulmemesi gerekir bnce
elbette keske hep dusukken alsak ama uzun vadede mutlaka kar getırır

Elbette sen daha ince düşünür ödemeli göndermezdin ancak çevreyi değiştiremiyoruz sadece bakış açımızı biraz daha modifiye edebiliyoruz. Hani diyorlar ya sıfır beklenti sonsuz mutluluk diye, o hesap:)))
Hayat çok kısa böyle ufak şeyler için canını sıkmana gerçekten değmez hiç bir şey senden ve evindeki huzurdan daha önemli değil. “Heee” de geç çok da düşünme.

Yaaaaa şuan güldüm sayende çok teşekkür ediyorum modifiye mi hahahha

Hanımlar merhaba,

Bir konuda fikrinizi almak istiyorum. 3 ay önce 2. kızım dünyaya geldi. Kızıma takılan altınlar gram, çeyrek, yarım karışık şekilde. Sizce ben bunları bu şekilde mi saklayayım yoksa hepsini kuyumcuya götürüp ata altına mı çevireyim?

Çevirirken para kesintisi olacaktir elecda

Ya ben hep arkadaş gibi iki çocuk büyütmek istiyordum o yüzden çok ara vermem diyordum ilkinden sonra ama şuan aynen senin gibiyim resmen düşüncesi bile ödümü koparıyor.

Hayirlisi olsun hepimiz icin.
Allah butun anne babalara yardim etsin maddi manevi cok zor...

Şuan altin piyasasi düsuk. Ucuza getirmesin işi kuyumcular. Bence oyle kalsin

Merhabalar.
Altın ve dolar baya düşüşte. Bebek için yaptığım birikimi hep dolar üzerinden yapmıştım. Birde yarımım ve bir gramım var. Fiyatı ne olursa olsun almıştım doları çünkü doğum kısmetse şubat sonu yada mart başı olacak. O zamana kadar piyasaların durumu ne olur bilinmez.
Tabiki ülkemizin hayrına gelişir inşallah. üç kuruş karımız var sanıyoruızda diğer taraftan belimizi zamlardan doğrultamıyoruz
Rabbim hepimize geçim kolaylığı, evlerimizede bereket versin inşAllah. Amin...

Çevirme çünkü hepsinin üzerinden ayrı zarar edeceğin kesin canım hayırlı uğurlu olsun

Ankara da yaşıyoruz. Okul ücretleri ciddi çok yüksek. Şu an 1500 kreş için ödüyoruz..@planli sizin dediğinizde planlar dahilide bakalım kısmet.
bende ankaradayım
özel okulalr 40.000 den başlıyor
allah hayırlsını vesin ne deyim
kreş 700 tl oda devlet olduğu için ucuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…