Bugün ne aldin kaç tl harcadin

Ya inşallah biz de çabuk uyum sağlarız.

kesinlikle haklısın, herkesin beklentisi farklı, özel okul konusunda.... ben de araştır araştır , evime 32 km uzaklıkta istediğim gibi bir okul bulabildim ancak :) iki oğlum da orada ve dediğin gibi öncelikli, olmazsa olmaz beklentilerimi karşıladığı için, diğer hususlar ikinci planda kalıyor ve sorun olmuyor.... yoksa her şeyiyle dört dörtlük bir okul bulmak imkansız... :)

İnanamıyorum fiyatları okudukça ya. Şimdiden ciddi bir birikim ayırmak lazım kenara eğitim masrafları için o zaman.

odtü kurası çıkmazsa bizde bahçeşehir düşünüyoruz.Memnun olmanıza sevindim. Erken kayıtta iyi gibi fiyatı.

Kizlar gercekten cok ucuk rakamlarmis Oel okullar.
bende ogretmenim ama devlette.
Bir aksilik olmazsa cocugumu devlete gonderecegim ana sinifi ve ilkokulda aonrasi icin plan yapmiyorun hayat egitim koşulları ulkemizin durumuna bagli değişir
ozel okula her yil mi gondereceksiniz yani anasinifindan universite bitene kadar.
Benim su sartlarda mumkun degil gonderebilmem sahsen maasim ucu ucuna yeter aylik odemesine.

daha uygun okullarda var tabi 18.000 -tl hatta daha uygun bile
evlendim 3 yıl ev aradım
evimi erken alsaydım şimdiye çoktan birikim olrudu
tam ev kredisi bitiyor oğlanın okulu başlıyor
hayırlısı tabi bilmiyorum
niyet ettik nasip ne olur allah bilir

Bu mesele çok sıkıntılı gerçekten. Anne baba çalışıyorsa ve destek olacak yakınlar yoksa özel okul mecburi oluyor çünkü öğlen 14:00 gibi devlet okulu dağıldığında o çocuğu kim alacak akşama kadar kim bakacak durumu oluyor. İnsanlar da devlet okulu+bakıcı parası ödemektense biraz daha zorlayıp koleje gönderiyor. Sabah işe giderken bırakıp akşam işten gelirken alıyorlar.
Dediğin doğru eğer sürdürülebilecekse özel okul işine girilmeli, çünkü özel okul ve devlet okullarının fiziksel imkanları arasında dağlar var.

Çocuk özelden alınıp sonradan devlete verilirse sıkıntı yaşar. Aynı şey tersi için de geçerli. İlkokulda devlete bereyim ortaokulda özele veririm mantığı da yanlış. Çünkü kolej anadili İngilizce olan öğretmenler ile yoğun bir İngilizce eğitim veriyor. Çocuğu ortaokulda koleje verdiğinde arkadaşlarının İngilizce seviyesine ulaşmakta zorluk yaşayacağını ve bu nedenle adapte olamayacağını düşünüyorum.

Rica ederim. Oya Akın’ı duymadım ancak Nesibe Aydın iyi bir okul olmakla beraber bana göre değil:)Anasınıfına mı gönderdi? Belki ilkokul’un ücreti daha yüksektir bilemiyorum. Balgat kampüsü bu sene açıldı.

Aynen öyle Meyra, her okulun güçlü ve zayıf yönleri var ve yine her okulda iyi ve kötü öğretmenler var. Beklentileri karşılama oranına göre diğer kısımlar tölere edilmeli, bunun başka yolu yok yani:)

odtü kurası çıkmazsa bizde bahçeşehir düşünüyoruz.Memnun olmanıza sevindim. Erken kayıtta iyi gibi fiyatı.
Bu sene için bence de iyiydi. 2019 Ocak’ta ilkokul için erken kayıt yaptıracağım. Son kur artışları ile birlikte rakam yükselecektir tabi.

odtü kurası çıksabile onunda fiyatı çok uçuk diye biliyorum. kendi adıma yani:)

Arkadaşım bu yık kurasına girdi. Servis ve kırtasiye hariç 40 küsürdü. Toplamda 50’yi bulur sanıyorum. Bir de odtü’de 16:00’da dersler bitiyor ve etüt yok. Bahçeşehir’de de dersler 16:00’sa bitiyor ancak çocuğu 17:30’a kadar alabiliyorsunuz.

aynı fikirdey,
bu işe eb baştan başlanmalı
bende bakıcıya vereceğime özel okula veriyim diye düşünenlerdenim

bi de İstanbul ve Ankara şartları farklı tabi... :)

aynı fikirdey,
bu işe eb baştan başlanmalı
bende bakıcıya vereceğime özel okula veriyim diye düşünenlerdenim
En mantıklısı. Amacım kesinlikle küçümsemek değil ancak çocuk bakıcılığı yapan insanların eğitim durumları belli ve çocuğa katabilecekleri de son derece sınırlı. Bir de bakıcı ücretleri çok yükseldi. Bizim bakıcı ablamızın bize maaş+sigorta olana aylık maliyeti 2500 lira.

Tabi ki :) İstanbul çok daha zordur. Biz eşimle 8 sene İstanbul hayatından sonra kaçarak uzaklaştık:))

hayııııır… :))

"Ana gibi yar olmaz, İstanbul gibi diyar; Güleni şöyle dursun, ağlayanı bahtiyar…” diyenlerdenim... :)

şaka bir yana, İstanbul da seçme şansın, imkanlar belki biraz daha fazla...

Ben belki de Eskişehir’de doğup büyüdüğüm ve üniversite için gittiğimden bir türlü kendimi oraya ait hissedemedim. Havası, kalabalığı, karmaşası herşeyi rahatsız etti beni. Bozkır insanı olduğum için sanırım Ankara’da daha mutluyum:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…