- 9 Nisan 2015
- 212
- 505
- 103
- 37
- Konu Sahibi pure hazel
-
- #13.661
Ya inşallah biz de çabuk uyum sağlarız.Hep okuyorum :) Arada yazıyorum nereye yazdıgımıda sasırıyorum kusura bakmayın. Okuyarak bırıkım yapanlardanım.
Bende eylülde ıs bası yaptı hemen oncesı ve o ılk gun kotuydu evet ama evden uzaklaşmak, bebekten uzaklaşmak emın ol ıyı geliyor. Bırde yarım gun hıc bısey olmaz merak etme, komsun tanıdık guvenılır bırıyse sızın evdede bakacakmış bıraktığın sure 4-5 saat ıse zaten 2 saatını kesın uyur dıye düşünüyorum.
Bahçeşehir Kolejinin Çayyolu kampüsüne gönderdim. Henüz çok yeni tabi ama şimdiye kadar ki süreçten memnun kaldım. Gerçi okuldan memnuniyet velini beklentisine göre çok değişkenlik gösteriyor.
Ben akademik olarak çok hırslı olan Bilfen, Nesibe Aydın gibi okullar ile görüşmedim. İhsan Doğramacı ve Odtü Kolejinin kuralarına da girmedim çünkü kızımı servise vermek istemiyorum ve bu iki okul lokasyonları sebebiyle sabah ve akşam Eskişehir yolu trafiğine girmeme sebep olacaktı. Şu an kızımın okulu eve 4 km mesafede.
Benim özel okuldan beklentim öncelikle güvenlik, temiz tuvalet, kantin olmaması, yemeklerin düzgün olması, öğretmenin iletişim kurulabilir ve kendisini yetiştirmiş olması, idarenin aksiyon alabilir durumda olması idi. Bu beklentilerimi karşılıyor.
Bir de kurımsallık konusunu önemsedim. Zira küçük kolejlerin, ülkenin ekonomik koşullarında ayakta kalıp kalamayacağı muallak.
İnanamıyorum fiyatları okudukça ya. Şimdiden ciddi bir birikim ayırmak lazım kenara eğitim masrafları için o zaman.dönüşüz için tşk ederim
en iyi okul eve yakın okul derler
benimde evime yakın olan nesibe aydın ve oya akın
oya akın fiyat olarak iyi ama eğitim konusunda henüz içime sinmiyor
ingilizce için özel okula gönderiyorum açıkcası
bahçeşehir balgatta varmış bir arkadaşım gönderdi
ama o bana 40 civarı demişti
2019-20 ana okulu olacak
bu durumda az da olsa bir zamanım var
Bahçeşehir Kolejinin Çayyolu kampüsüne gönderdim. Henüz çok yeni tabi ama şimdiye kadar ki süreçten memnun kaldım. Gerçi okuldan memnuniyet velini beklentisine göre çok değişkenlik gösteriyor.
Ben akademik olarak çok hırslı olan Bilfen, Nesibe Aydın gibi okullar ile görüşmedim. İhsan Doğramacı ve Odtü Kolejinin kuralarına da girmedim çünkü kızımı servise vermek istemiyorum ve bu iki okul lokasyonları sebebiyle sabah ve akşam Eskişehir yolu trafiğine girmeme sebep olacaktı. Şu an kızımın okulu eve 4 km mesafede.
Benim özel okuldan beklentim öncelikle güvenlik, temiz tuvalet, kantin olmaması, yemeklerin düzgün olması, öğretmenin iletişim kurulabilir ve kendisini yetiştirmiş olması, idarenin aksiyon alabilir durumda olması idi. Bu beklentilerimi karşılıyor.
Bir de kurımsallık konusunu önemsedim. Zira küçük kolejlerin, ülkenin ekonomik koşullarında ayakta kalıp kalamayacağı muallak.
İnanamıyorum fiyatları okudukça ya. Şimdiden ciddi bir birikim ayırmak lazım kenara eğitim masrafları için o zaman.
Kizlar gercekten cok ucuk rakamlarmis Oel okullar.
bende ogretmenim ama devlette.
Bir aksilik olmazsa cocugumu devlete gonderecegim ana sinifi ve ilkokulda aonrasi icin plan yapmiyorun hayat egitim koşulları ulkemizin durumuna bagli değişir
ozel okula her yil mi gondereceksiniz yani anasinifindan universite bitene kadar.
Benim su sartlarda mumkun degil gonderebilmem sahsen maasim ucu ucuna yeter aylik odemesine.
odtü kurası çıkmazsa bizde bahçeşehir düşünüyoruz.Memnun olmanıza sevindim. Erken kayıtta iyi gibi fiyatı.
Bu mesele çok sıkıntılı gerçekten. Anne baba çalışıyorsa ve destek olacak yakınlar yoksa özel okul mecburi oluyor çünkü öğlen 14:00 gibi devlet okulu dağıldığında o çocuğu kim alacak akşama kadar kim bakacak durumu oluyor. İnsanlar da devlet okulu+bakıcı parası ödemektense biraz daha zorlayıp koleje gönderiyor. Sabah işe giderken bırakıp akşam işten gelirken alıyorlar.Şöyle düşünüyorum da eğitim filan ne kadar pahalı . Allahım şuan çocuğum olsa ne yaparım diyorum öyle özel okula göndermek isterim ama eğitim hayatı boyunca sürekli böyle olamaz belki . Çocuk ilk özel eğitime alışacak sonra sudan çıkmış balık misali olacak . Şimdi yaşadığım şehirde okula gidecek çocuğum olsa kafayı yerdim Emin’im. Şehirde 3 farklı dil konuşuluyor eee bu durumda sınıfta arkadaşları ne konuşacak çocuğum ne yapacak diye . Çok korkunç geliyo bu düşünceler
Rica ederim. Oya Akın’ı duymadım ancak Nesibe Aydın iyi bir okul olmakla beraber bana göre değil:)Anasınıfına mı gönderdi? Belki ilkokul’un ücreti daha yüksektir bilemiyorum. Balgat kampüsü bu sene açıldı.dönüşüz için tşk ederim
en iyi okul eve yakın okul derler
benimde evime yakın olan nesibe aydın ve oya akın
oya akın fiyat olarak iyi ama eğitim konusunda henüz içime sinmiyor
ingilizce için özel okula gönderiyorum açıkcası
bahçeşehir balgatta varmış bir arkadaşım gönderdi
ama o bana 40 civarı demişti
2019-20 ana okulu olacak
bu durumda az da olsa bir zamanım var
Aynen öyle Meyra, her okulun güçlü ve zayıf yönleri var ve yine her okulda iyi ve kötü öğretmenler var. Beklentileri karşılama oranına göre diğer kısımlar tölere edilmeli, bunun başka yolu yok yani:)kesinlikle haklısın, herkesin beklentisi farklı, özel okul konusunda.... ben de araştır araştır , evime 32 km uzaklıkta istediğim gibi bir okul bulabildim ancak :) iki oğlum da orada ve dediğin gibi öncelikli, olmazsa olmaz beklentilerimi karşıladığı için, diğer hususlar ikinci planda kalıyor ve sorun olmuyor.... yoksa her şeyiyle dört dörtlük bir okul bulmak imkansız... :)
Bu sene için bence de iyiydi. 2019 Ocak’ta ilkokul için erken kayıt yaptıracağım. Son kur artışları ile birlikte rakam yükselecektir tabi.odtü kurası çıkmazsa bizde bahçeşehir düşünüyoruz.Memnun olmanıza sevindim. Erken kayıtta iyi gibi fiyatı.
odtü kurası çıkmazsa bizde bahçeşehir düşünüyoruz.Memnun olmanıza sevindim. Erken kayıtta iyi gibi fiyatı.
odtü kurası çıksabile onunda fiyatı çok uçuk diye biliyorum. kendi adıma yani:)
Rica ederim. Oya Akın’ı duymadım ancak Nesibe Aydın iyi bir okul olmakla beraber bana göre değil:)Anasınıfına mı gönderdi? Belki ilkokul’un ücreti daha yüksektir bilemiyorum. Balgat kampüsü bu sene açıldı.
Bu mesele çok sıkıntılı gerçekten. Anne baba çalışıyorsa ve destek olacak yakınlar yoksa özel okul mecburi oluyor çünkü öğlen 14:00 gibi devlet okulu dağıldığında o çocuğu kim alacak akşama kadar kim bakacak durumu oluyor. İnsanlar da devlet okulu+bakıcı parası ödemektense biraz daha zorlayıp koleje gönderiyor. Sabah işe giderken bırakıp akşam işten gelirken alıyorlar.
Dediğin doğru eğer sürdürülebilecekse özel okul işine girilmeli, çünkü özel okul ve devlet okullarının fiziksel imkanları arasında dağlar var.
Çocuk özelden alınıp sonradan devlete verilirse sıkıntı yaşar. Aynı şey tersi için de geçerli. İlkokulda devlete bereyim ortaokulda özele veririm mantığı da yanlış. Çünkü kolej anadili İngilizce olan öğretmenler ile yoğun bir İngilizce eğitim veriyor. Çocuğu ortaokulda koleje verdiğinde arkadaşlarının İngilizce seviyesine ulaşmakta zorluk yaşayacağını ve bu nedenle adapte olamayacağını düşünüyorum.
Arkadaşım bu yık kurasına girdi. Servis ve kırtasiye hariç 40 küsürdü. Toplamda 50’yi bulur sanıyorum. Bir de odtü’de 16:00’da dersler bitiyor ve etüt yok. Bahçeşehir’de de dersler 16:00’sa bitiyor ancak çocuğu 17:30’a kadar alabiliyorsunuz.
En mantıklısı. Amacım kesinlikle küçümsemek değil ancak çocuk bakıcılığı yapan insanların eğitim durumları belli ve çocuğa katabilecekleri de son derece sınırlı. Bir de bakıcı ücretleri çok yükseldi. Bizim bakıcı ablamızın bize maaş+sigorta olana aylık maliyeti 2500 lira.aynı fikirdey,
bu işe eb baştan başlanmalı
bende bakıcıya vereceğime özel okula veriyim diye düşünenlerdenim
Tabi ki :) İstanbul çok daha zordur. Biz eşimle 8 sene İstanbul hayatından sonra kaçarak uzaklaştık:))bi de İstanbul ve Ankara şartları farklı tabi... :)
Tabi ki :) İstanbul çok daha zordur. Biz eşimle 8 sene İstanbul hayatından sonra kaçarak uzaklaştık:))
Ben belki de Eskişehir’de doğup büyüdüğüm ve üniversite için gittiğimden bir türlü kendimi oraya ait hissedemedim. Havası, kalabalığı, karmaşası herşeyi rahatsız etti beni. Bozkır insanı olduğum için sanırım Ankara’da daha mutluyum:)hayııııır… :))
"Ana gibi yar olmaz, İstanbul gibi diyar; Güleni şöyle dursun, ağlayanı bahtiyar…” diyenlerdenim... :)
şaka bir yana, İstanbul da seçme şansın, imkanlar belki biraz daha fazla...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?