Bugün ne aldin kaç tl harcadin

Kızlar benım kı de bu sene devlette. Ozel ders aldırıyorum , spora gıdıyor, İngilizce için hafta sonu okula gidiyor faliyetlerı derken cok para oduyoruz. Seneye bu sebeble ozele vermeyı düşünüyorum.
Pekı ya tesvık alabılenınız oldu mu bu sene cok zor cıkmıs dıyorlar

açıkcası benim kayınvaldem destek
bakıcıya şuana kadar vermedim
ama ilkokuldan sonra daha destek olsun istemiyorum
kadıncağız çok canla başla bakıyor
çok seviyor, çok ilgili
tabi onun da verebileceği şey sınırlı
devlete versem diyelim, babaanne derslerine tam destek belli bir noktaya kadar olur ama ben iyi bir eğitim alsın istiyorum
gelirim çok şükür iyi
bu yıl malum krizden ilk defa eşim maaşı gecikmeli alıyor.
eger o da bir düzene girerse onun maaşı yeme içme
benim ki de okula gidecek gibi
ilk yıl peşin ödemeyi planlıyorum. ama yine okula gider gibi bir köşe atarsan her yıl belli bir kısmı peşin olur en azından
hayırlısı
nasipte ne varsa
tüm çocuklarımın allah şanslarını açık etsin

insanın çocukluğu ve gençliği nerede geçerse, orayla arasında duygusal bir bağ oluşuyor ve şartları ne kadar zor olursa olsun, oradan başka bir yerde yapamıyor sanırım... :)

benim de çocukluğum ve gençliğim İstanbul da geçtiği için, buradan başka bir yerde yaşayamam sanırım ki, yeşille mavinin kucaklaştığı bir memleketim ve aynı şekilde gelin gittiğim bir memleket olmasına rağmen... :)

Benim tavsiyem okul parasını peşin ödemeyin, çünkü tutarı üzerine ekleme yapmadan 9 takside bölüyorlar. Bankaya gidip Kredili Mevduat Hesabı diye bir hesap açıyorsunuz ve her ay o hesaba taksit tutarını yatırıyorsunuz.
Ocak’ta bir taksit ödeyip kayıt olduk ve Nisan’da diğer taksitler başlatıp Kasım’a kadar sürüyor. Ben sanki 12 taksitmiş gibi her ay o parayı ayırdım. Dolayısıyla 3 taksit kadar para bunun için ayrılmış oldu. Olur da sıkışırsak ordan ödeme yapabilelim diye.

Güzel duanıza da kocaman bir Amin:)

İş ve arkadaş çevremde gördüğüm kadarıyla İstanbul’da doğup büyüyenler memleketi neresi olursa olsun başka şehirde yaşayamıyor sanırım.

okul konusu koca bir çukur. Giren çıkamıyor. Allah tüm çocuklarımızın ve ailelerinin emeğini boşa çıkarmasın. Onlar için çalışıyoruz. Şükür bir evimiz bir arabamız var. Ben kalan yatırımları çocuklara yapmaktan yanayım.

:) bu fikirde güzel

keisnlikle aynı fikirdeyim
zaten evi almadan çocuk yapmam dedim
evi aldım 1. yıl snr çocuk oldu
çok şükür 19 taksit kaldı.
o bitince okula ödemeye devam
allah sağlık versin de

Ayyy okul konusu nasil gerdi beni nasil.
Benimde kaygilarim var cocugun yaşi geliyor.
Ve bu soylenen rakamlar cok fazla .
Valla bu kadar paralar dökuyoruz da insallah hayirli birer cocuk olurlar.
Cok pohpohlaninca da ziyan olup giden cocuklar var. Bazilari ne saygi biliyor ne sevgi ve ufacik bir engelde aileden yardim istiyor kendisi halledemiyor.

aileden gelme bi zeka yoksa zaten pek birşey de yapamiyorlar. Özel okullardaki şişirilmis notlardan haberiniz vardir umarim.Turkiye şartlari belli. Kimlerin iyi para kazandigini biliyoruz. Malesef ki pek adil degil hicbirsey.

Cocuğa bu kadar paralar döküldü her istedigi yerine getirildi .sonra nolcak. Donanimli dediğimiz 2 universite bitiren genç işsizlikle mucadele ediyor bir hayat kuramiyor ailesinin yaninda belki de ilerleyen sureçte psikolojisi bozuluyor.

Cocuğun Aldiği egitimin hakkini vermesi cok onemli hanimlar. Yani iyi ,yetenekli ,saygili ,dik durabilen ,mucadeleci bir birey olabilmesi .
Istedigi meslegi yapabilmesi .parasini kazanip karnini doyurabilmesi..
Hepimizin evladi vatana millete hayirli bir birey olsun insalah

keisnlikle aynı fikirdeyim
zaten evi almadan çocuk yapmam dedim
evi aldım 1. yıl snr çocuk oldu
çok şükür 19 taksit kaldı.
o bitince okula ödemeye devam
allah sağlık versin de
Ben de tam olarak aynı fikirdeyim. 2. çocuk kararı vermeden önce eşimle bildiğiniz bütçe toplantısı yaptık, iki çocuğa aynı imkanları sağlayabilir miyiz diye:)

Ben de tam olarak aynı fikirdeyim. 2. çocuk kararı vermeden önce eşimle bildiğiniz bütçe toplantısı yaptık, iki çocuğa aynı imkanları sağlayabilir miyiz diye:)

bende ondan 2. çocuk yapamadım
çünkü bütçeyi aşıyor
biz gezmeyi, yemeyi seven bir çiftiz
oğluş bile gezmeci hiçbirşey olmasa panora diye tutduruyor

Bugun 16 tl sabah harcamistik.

80 kahvaltilik agirlikli gida ve devam sutu
60 kasap
40 market

Bu hafta stoklardan yiycektik aslinda. Mutfak butcesi 50 tl demistim. Ama madem evdeyim stoklar kalsin dedim. Calisirken rahat oluyor. Hatta dolaba birseyler attim.
Hindi kusbasi, kiyma, brokoli, dogranmis sogan ve havuc gibi

Yemekleri de yaptim sayilir. Simdi yayilip yatabilirim.

Kızlar iki arkadaşla dışarı çıktık bir şeyler yedik
Sebze meyve aldım
Markete gittim
Kuaför e gittim
80tl civarı harcadım.
Mercimekli çorba yaptım yanına tereyağlı kıtır ekmek yaptım yedik kızımla
Eşim nöbetçi başka yemek yapmam.

elecda odtü kurası neye göre çıkıyor

Selamlar, aksama kofte patates pilav yapacagım, dunden de yayla çorbası var. Çorbalık yogurdu artınca buzluga atıyorum bazen ben hiç sorun olmuyor. Hatta son yogurdumdan mayalık ayırıp attım buzluga(internette gormuştum) dun cıkarttım fazla çözdürmeden attım sütün içine çok güzel tutmuş:) maya konusunda zaman zaman sıkıntı yasıyordum yogurt fazla bekleyince eksiyordu falan boyle çok iyi oldu, artık yogurdun ilk gununden atacagım buzluga mayalık miktarı. Aklınızda olsun

Buarada migros kutu peynirlerde indirim var. Bir alana ikincisi %50. Burgu ve tel peyniri aldım 2şer paket. Peynir alacaktım iyi oldu. Migros buara peşpeşe indirim yapıyor dunde sutlerde vardı.zaman zaman ugramak gerek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…