- 30 Nisan 2008
- 45.779
- 24.642
- 398
- Konu Sahibi pure hazel
-
- #13.681
En mantıklısı. Amacım kesinlikle küçümsemek değil ancak çocuk bakıcılığı yapan insanların eğitim durumları belli ve çocuğa katabilecekleri de son derece sınırlı. Bir de bakıcı ücretleri çok yükseldi. Bizim bakıcı ablamızın bize maaş+sigorta olana aylık maliyeti 2500 lira.
Ben belki de Eskişehir’de doğup büyüdüğüm ve üniversite için gittiğimden bir türlü kendimi oraya ait hissedemedim. Havası, kalabalığı, karmaşası herşeyi rahatsız etti beni. Bozkır insanı olduğum için sanırım Ankara’da daha mutluyum:)
Benim tavsiyem okul parasını peşin ödemeyin, çünkü tutarı üzerine ekleme yapmadan 9 takside bölüyorlar. Bankaya gidip Kredili Mevduat Hesabı diye bir hesap açıyorsunuz ve her ay o hesaba taksit tutarını yatırıyorsunuz.açıkcası benim kayınvaldem destek
bakıcıya şuana kadar vermedim
ama ilkokuldan sonra daha destek olsun istemiyorum
kadıncağız çok canla başla bakıyor
çok seviyor, çok ilgili
tabi onun da verebileceği şey sınırlı
devlete versem diyelim, babaanne derslerine tam destek belli bir noktaya kadar olur ama ben iyi bir eğitim alsın istiyorum
gelirim çok şükür iyi
bu yıl malum krizden ilk defa eşim maaşı gecikmeli alıyor.
eger o da bir düzene girerse onun maaşı yeme içme
benim ki de okula gidecek gibi
ilk yıl peşin ödemeyi planlıyorum. ama yine okula gider gibi bir köşe atarsan her yıl belli bir kısmı peşin olur en azından
hayırlısı
nasipte ne varsa
tüm çocuklarımın allah şanslarını açık etsin
İş ve arkadaş çevremde gördüğüm kadarıyla İstanbul’da doğup büyüyenler memleketi neresi olursa olsun başka şehirde yaşayamıyor sanırım.insanın çocukluğu ve gençliği nerede geçerse, orayla arasında duygusal bir bağ oluşuyor ve şartları ne kadar zor olursa olsun, oradan başka bir yerde yapamıyor sanırım... :)
benim de çocukluğum ve gençliğim İstanbul da geçtiği için, buradan başka bir yerde yaşayamam sanırım ki, yeşille mavinin kucaklaştığı bir memleketim ve aynı şekilde gelin gittiğim bir memleket olmasına rağmen... :)
İş ve arkadaş çevremde gördüğüm kadarıyla İstanbul’da doğup büyüyenler memleketi neresi olursa olsun başka şehirde yaşayamıyor sanırım.
Benim tavsiyem okul parasını peşin ödemeyin, çünkü tutarı üzerine ekleme yapmadan 9 takside bölüyorlar. Bankaya gidip Kredili Mevduat Hesabı diye bir hesap açıyorsunuz ve her ay o hesaba taksit tutarını yatırıyorsunuz.
Ocak’ta bir taksit ödeyip kayıt olduk ve Nisan’da diğer taksitler başlatıp Kasım’a kadar sürüyor. Ben sanki 12 taksitmiş gibi her ay o parayı ayırdım. Dolayısıyla 3 taksit kadar para bunun için ayrılmış oldu. Olur da sıkışırsak ordan ödeme yapabilelim diye.
Güzel duanıza da kocaman bir Amin:)
keisnlikle aynı fikirdeyimokul konusu koca bir çukur. Giren çıkamıyor. Allah tüm çocuklarımızın ve ailelerinin emeğini boşa çıkarmasın. Onlar için çalışıyoruz. Şükür bir evimiz bir arabamız var. Ben kalan yatırımları çocuklara yapmaktan yanayım.
okul konusu koca bir çukur. Giren çıkamıyor. Allah tüm çocuklarımızın ve ailelerinin emeğini boşa çıkarmasın. Onlar için çalışıyoruz. Şükür bir evimiz bir arabamız var. Ben kalan yatırımları çocuklara yapmaktan yanayım.
Ben de tam olarak aynı fikirdeyim. 2. çocuk kararı vermeden önce eşimle bildiğiniz bütçe toplantısı yaptık, iki çocuğa aynı imkanları sağlayabilir miyiz diye:)keisnlikle aynı fikirdeyim
zaten evi almadan çocuk yapmam dedim
evi aldım 1. yıl snr çocuk oldu
çok şükür 19 taksit kaldı.
o bitince okula ödemeye devam
allah sağlık versin de
Ben de tam olarak aynı fikirdeyim. 2. çocuk kararı vermeden önce eşimle bildiğiniz bütçe toplantısı yaptık, iki çocuğa aynı imkanları sağlayabilir miyiz diye:)
Biz çok zorda kalınca Arcadium’un oyun alanına intikal ediyoruz:))bende ondan 2. çocuk yapamadım
çünkü bütçeyi aşıyor
biz gezmeyi, yemeyi seven bir çiftiz
oğluş bile gezmeci hiçbirşey olmasa panora diye tutduruyor
Kac gundür birsey yemiyordu iştahsizdi az once makarna yaptim yedi .
Aksamada makarna salata cacik ispanakli börek var.
3 lira harcadim bugun.
Yarin alisveris günüm. Balik da alacagim varsa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?