- Konu Sahibi pure hazel
-
- #13.701
Selamlar, aksama kofte patates pilav yapacagım, dunden de yayla çorbası var. Çorbalık yogurdu artınca buzluga atıyorum bazen ben hiç sorun olmuyor. Hatta son yogurdumdan mayalık ayırıp attım buzluga(internette gormuştum) dun cıkarttım fazla çözdürmeden attım sütün içine çok güzel tutmuş:) maya konusunda zaman zaman sıkıntı yasıyordum yogurt fazla bekleyince eksiyordu falan boyle çok iyi oldu, artık yogurdun ilk gununden atacagım buzluga mayalık miktarı. Aklınızda olsun
Odtü öğretim üyeleri çocuklarını direkt kaydettiriyor. Kalan kontenjan için başvuru yapanlar arasından kura çekiliyorKızlar iki arkadaşla dışarı çıktık bir şeyler yedik
Sebze meyve aldım
Markete gittim
Kuaför e gittim
80tl civarı harcadım.
Mercimekli çorba yaptım yanına tereyağlı kıtır ekmek yaptım yedik kızımla
Eşim nöbetçi başka yemek yapmam.
elecda odtü kurası neye göre çıkıyor
Aslında keşke devlet okullarında müfredat iyi olsa veliler de el birliği ile okulu daha da güzelleştirseler. Ama maalesef mümkün olmuyor.Bahçeşehir Kolejinin Çayyolu kampüsüne gönderdim. Henüz çok yeni tabi ama şimdiye kadar ki süreçten memnun kaldım. Gerçi okuldan memnuniyet velini beklentisine göre çok değişkenlik gösteriyor.
Ben akademik olarak çok hırslı olan Bilfen, Nesibe Aydın gibi okullar ile görüşmedim. İhsan Doğramacı ve Odtü Kolejinin kuralarına da girmedim çünkü kızımı servise vermek istemiyorum ve bu iki okul lokasyonları sebebiyle sabah ve akşam Eskişehir yolu trafiğine girmeme sebep olacaktı. Şu an kızımın okulu eve 4 km mesafede.
Benim özel okuldan beklentim öncelikle güvenlik, temiz tuvalet, kantin olmaması, yemeklerin düzgün olması, öğretmenin iletişim kurulabilir ve kendisini yetiştirmiş olması, idarenin aksiyon alabilir durumda olması idi. Bu beklentilerimi karşılıyor.
Bir de kurımsallık konusunu önemsedim. Zira küçük kolejlerin, ülkenin ekonomik koşullarında ayakta kalıp kalamayacağı muallak.
Ögretmenlerden maksimim performons bekliyorlar minimum maaşla.Aslında keşke devlet okullarında müfredat iyi olsa veliler de el birliği ile okulu daha da güzelleştirseler. Ama maalesef mümkün olmuyor.
Bu bahsettiğin kurumsal köklü özel okullardan birinde çalışan öğretmenleri tanıyorum. inan ellerinde bir fırsat olsa hemen devlete geçecekler özelde mecburiyetten çalışıyorlar ve hiç mutlu değiller.
Bir defa iki haftada bir eğitim seminer vs diye haftasonları da öğretmenleri topluyorlar ve gün boyu çalışmaları sürüyor. Öğretmenler arasında sürekli senin sınıfın ortalaması şöyle benim sınıfın böyle diye rekabet oluyor ve bu rekabet ılımlı olumlu anlamda değil. Velilerin çok müdahelesi oluyor. Okul bizim kuralımız budur böyledir diyip sertliğini koyamıyor . Bence böyle olması da yanlış. Ancak temizlik yemek ve güvenlik açısından iyiler.Ögretmenlerden maksimim performons bekliyorlar minimum maaşla.
Aynen oyle ögretmenler icin şartlar cekilmez .Bir defa iki haftada bir eğitim seminer vs diye haftasonları da öğretmenleri topluyorlar ve gün boyu çalışmaları sürüyor. Öğretmenler arasında sürekli senin sınıfın ortalaması şöyle benim sınıfın böyle diye rekabet oluyor ve bu rekabet ılımlı olumlu anlamda değil. Velilerin çok müdahelesi oluyor. Okul bizim kuralımız budur böyledir diyip sertliğini koyamıyor . Bence böyle olması da yanlış. Ancak temizlik yemek ve güvenlik açısından iyiler.
Ben de portakaldaki vitamin bebemin okul kaygısını yaşıyorum. Sizi çok iyi anlıyorum
Kesinlikle çok şükür. Ancak bence devlette çalışanlar da önce bir özel sektör şartlarını görmeliler. Görmeliler ki bulunduğu konumun değerini daha iyi anlamalılar.Aynen oyle ögretmenler icin şartlar cekilmez .
Iyiki devletteyim. Bari saatlerim belli.
O kadar kpss calistiktan sonra o stresi yasadiktan sonra eminim ki herkes kiymetini biliyordur.Kesinlikle çok şükür. Ancak bence devlette çalışanlar da önce bir özel sektör şartlarını görmeliler. Görmeliler ki bulunduğu konumun değerini daha iyi anlamalılar.
Bereketli olsun altinlarin.An itibari ile 365 tl den 2 adet çeyrek altın aldım bile güzel düşmüş3 tl kuşburnu aldık . 70 tl eşime sigara onun parasını ayırmıştım zaten hiç haftalık bütçeye dokundurmadım. İyi gidiyoruz yarın misafir için meyve filan alıcam onda da ayarlarsam güzel gider ayrıca ocağa kayısı hoşafı koydum kaynayıp dinlenecek ve yarın rondodan geçirip kayısı nektarı elde edicem misafirlerime kuruyemişin yanında ikram olacak
Bende annemden getirmiştim kayısıyı hoşaf yapıyorum iyi oluyor yaBereketli olsun altinlarin.
Kayisi nektarisinden canim istedi bak simdi
Yarin alirim marketten. Ne zamandir hosaf cekiyor canim
Yazin ucuz olsaydi alip komposto yapacaktim ama pahaliydiBende annemden getirmiştim kayısıyı hoşaf yapıyorum iyi oluyor ya
Evet marketten alarak yapılacak iş değil .bizim bahçemiz var hep oranın ürünleri kayısı erik filanYazin ucuz olsaydi alip komposto yapacaktim ama pahaliydi
Bence genellememek lazım. Her okulun şartları farklı.Aslında keşke devlet okullarında müfredat iyi olsa veliler de el birliği ile okulu daha da güzelleştirseler. Ama maalesef mümkün olmuyor.
Bu bahsettiğin kurumsal köklü özel okullardan birinde çalışan öğretmenleri tanıyorum. inan ellerinde bir fırsat olsa hemen devlete geçecekler özelde mecburiyetten çalışıyorlar ve hiç mutlu değiller.
Aminnnn inşallah allahım acılarını göstermesinAyyy okul konusu nasil gerdi beni nasil.
Benimde kaygilarim var cocugun yaşi geliyor.
Ve bu soylenen rakamlar cok fazla .
Valla bu kadar paralar dökuyoruz da insallah hayirli birer cocuk olurlar.
Cok pohpohlaninca da ziyan olup giden cocuklar var. Bazilari ne saygi biliyor ne sevgi ve ufacik bir engelde aileden yardim istiyor kendisi halledemiyor.
aileden gelme bi zeka yoksa zaten pek birşey de yapamiyorlar. Özel okullardaki şişirilmis notlardan haberiniz vardir umarim.Turkiye şartlari belli. Kimlerin iyi para kazandigini biliyoruz. Malesef ki pek adil degil hicbirsey.
Cocuğa bu kadar paralar döküldü her istedigi yerine getirildi .sonra nolcak. Donanimli dediğimiz 2 universite bitiren genç işsizlikle mucadele ediyor bir hayat kuramiyor ailesinin yaninda belki de ilerleyen sureçte psikolojisi bozuluyor.
Cocuğun Aldiği egitimin hakkini vermesi cok onemli hanimlar. Yani iyi ,yetenekli ,saygili ,dik durabilen ,mucadeleci bir birey olabilmesi .
Istedigi meslegi yapabilmesi .parasini kazanip karnini doyurabilmesi..
Hepimizin evladi vatana millete hayirli bir birey olsun insalah
Harikasınız bende ekşi yogurtan muzdaribtim hemen deneyecegim sagolunSelamlar, aksama kofte patates pilav yapacagım, dunden de yayla çorbası var. Çorbalık yogurdu artınca buzluga atıyorum bazen ben hiç sorun olmuyor. Hatta son yogurdumdan mayalık ayırıp attım buzluga(internette gormuştum) dun cıkarttım fazla çözdürmeden attım sütün içine çok güzel tutmuş:) maya konusunda zaman zaman sıkıntı yasıyordum yogurt fazla bekleyince eksiyordu falan boyle çok iyi oldu, artık yogurdun ilk gununden atacagım buzluga mayalık miktarı. Aklınızda olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?