- 7 Kasım 2017
- 16.746
- 40.986
- 598
- Konu Sahibi pure hazel
-
- #13.721
Yarin insalalh tarla domatesi bulurum. Hafif yesil de olsa alacagim evde kizarsin. Gecen hafta almadigima pismanim.Son son cilek aldim 10 lira,
30 liralik zeytin, 9 tl den verdi
3 kilo domates ( son tarla domatesleri) 15 lira
Dolma biber 4 lira ( 24 tane oldu dolabima teptim resmen )
3 liralik erik ( buda kapanis )
1.5 kilo mandalina 5 lira
1 kilo muz 6 lira
1 kilo taze fasulye 3.5 lira ( sanirim konserve yapicam)
Ben tarla domatesi aldım kilosu 3.5 tl ama oda bi lezzetsiz . Konserveye bugün üzülerek başladım çorba yaptım açıpYarin insalalh tarla domatesi bulurum. Hafif yesil de olsa alacagim evde kizarsin. Gecen hafta almadigima pismanim.
Eger yoksa mecbur konservelere baslamam lazim
devletteki ogretmenlerde oralara kolay gelmediler 5 yil mezrada calistim sobami kendim yaltim odun nulmak ne mumkun tezek toplayip yaktik kpss en zor asama su an 9 yillik ogretmenim devlet okullari arasinda ucurum var temizlik materyal hatta velilerin bakis acisi devletin ogretmenisin ver parayi en luksu yasat ama yine tatmin olmazlarKesinlikle çok şükür. Ancak bence devlette çalışanlar da önce bir özel sektör şartlarını görmeliler. Görmeliler ki bulunduğu konumun değerini daha iyi anlamalılar.
Yarin insalalh tarla domatesi bulurum. Hafif yesil de olsa alacagim evde kizarsin. Gecen hafta almadigima pismanim.
Eger yoksa mecbur konservelere baslamam lazim
Elbette genelleme yapmak doğru olmaz. Ancak işin içinden birilerini de görüp onlarla perde arkası konuştuğum için duruma biraz daha septik yaklaşıyorum sanırım. Büyük kurumsal yerler genelde öğretmenlerinden en az 5 sene gibi SGK dökümü istiyor kesintisiz olması koşulları filan oluyor. Bir de üniversitelerinden öğretim üyelerine soruyorlar onların referans olduğu parlak yeni mezunları da alabiliyorlar.Bence genellememek lazım. Her okulun şartları farklı.
Şu anki anasınıfı öğretmenimiz Hacettepe Okul Öncesi Öğretmenliği mezunu. Aynı üniversitede yüksek lisans yapmış ve 5 yıldır aynı okulda çalışıyor. Kpss’ye hiç girmemiş ve bireysel görüşmede çalışma şartlarından çok memnun olduğundan bahsetti. Zaten öğretmenin memnuniyeti ya da bıkkınlığı yüzünden okunuyor.
Ben kreş ararken de öğretmenlerin gözlerine baktım en çok. Şartlarından memnun olmayan, işini severek yapmayan benim çocuğuma nasıl bir katkı sağlayabilir ki. Bu hem özel hem devlet öğretmenleri için geçerli.
İşyerindeki bir abimiz kızı da bu sene Başkent Üniversitesi Okul Öncesinde yüksek lisansını bitirdi ve 4500 lira maaşla bir kolejde işe başladı. Ankara’da bu paraya başlangıç yapmak gayet güzel bence.
Kesinlikle deneyin biz haftadonları sık seyahate çıkıyoruz kalan yogurdu hep dondurucuya atar sonra çıkarır çorba yapardım ancak yeniden yogurt mayalacagım zaman mayalıgım olmadıgı için marketten küçük yogurt alıp onunla mayalıyordum ee o şekilde doğallığı bozuluyor tabi boyle süper olduHarikasınız bende ekşi yogurtan muzdaribtim hemen deneyecegim sagolun
6 yıllık evliyim bende çocuklardan sonra yogurt mayalamaya basladım:)çok mantıklı
bende ayırıyım
annem yapıyor bana yogurt
ama bazen kendime yapıyorum
o tip durumlarda annem uzak mayam olmuyor
bende böyle yapıyım
Benim ailem de babam da dahil öğretmen. Burada öğretmen değil sistem. İngilizce nin yeterli seviye olmayışı. Yoksa tabiki öğretmen kıyas götürmezdevletteki ogretmenlerde oralara kolay gelmediler 5 yil mezrada calistim sobami kendim yaltim odun nulmak ne mumkun tezek toplayip yaktik kpss en zor asama su an 9 yillik ogretmenim devlet okullari arasinda ucurum var temizlik materyal hatta velilerin bakis acisi devletin ogretmenisin ver parayi en luksu yasat ama yine tatmin olmazlar
su da bir gercek ki ozel de her sey ozel veli bile secmece o yuzden kiyas dogru degil
devlette oyle tecrubeli ogretmenler var ki ozellerde zor bulunur ben devlette calismaktan memnunum en alt seviyedeki ailelere hitap edip onlari cocuklarini hayata bagladigimiz icin
Hiç özelde çalışmadım ama çalışan arkadaşlar sınav kağıtlarını kendilerinin doldurduğunu sınıfın yarısından çoğuna 100 vermek zorunda olduklarını söylemişti
Ben özelde okutmayı düşünmüyorum şahsen
Benim ünv de sınıf arkadaşım özel lise mezunuydu o sınavlarda öğretmenlerin yardım ettiğini ortalamalarını yükseltmek için uğraştıklarını bunun için hep 100 verdiklerini anlatmıştı bana . Öyle üzülmüştüm kiHiç özelde çalışmadım ama çalışan arkadaşlar sınav kağıtlarını kendilerinin doldurduğunu sınıfın yarısından çoğuna 100 vermek zorunda olduklarını söylemişti
Ben özelde okutmayı düşünmüyorum şahsen
Ben kesinlikle özelde okutmam demiyorum canımBen de ozelde okutmayi dusunmuyorum ama buyuk konusmak da istemiyorum
Bi calisan kiz vardi aöf edebiyat okudu.
Okul bitince bi kolejde ise basladi ama muzik cografya vs ne ders bossa derse giriyor.
Esim siyaset bilimi mezunu. Bolumden bi arkadasi temel lisede geometri ogretmeni.
Ne bileyim buna mi para verecegiz? Degisik geliyor.
Evet canım bunu müdür zorunlu tutuyor okulu başarılı iyi göstermek içinBenim ünv de sınıf arkadaşım özel lise mezunuydu o sınavlarda öğretmenlerin yardım ettiğini ortalamalarını yükseltmek için uğraştıklarını bunun için hep 100 verdiklerini anlatmıştı bana . Öyle üzülmüştüm ki
Kandırmaca başka bişey değil işte . Ben zaten özele yollayamam. Benim çocuğum olup okula gidene kadar okulların paraları 80 Bin olurEvet canım bunu müdür zorunlu tutuyor okulu başarılı iyi göstermek için
evet 80 bin aylik 12 sene okusa 2 sene de na sinifi 14 sene 4 yil da uni 18 eder.Kandırmaca başka bişey değil işte . Ben zaten özele yollayamam. Benim çocuğum olup okula gidene kadar okulların paraları 80 Bin olurbizde bakalım hangi şehirde oluruz o zaman Doğu mu batı mı
Tövbe tövbe ya hahahaAyy yine millet bdv de ögretmenlerin tatiline dil uzatmiş. Ögretmenler yata yata kazaniyorlarmis. Tatil bityi diye sinirlenip cocuklari dövüyorlarmis
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?