- 20 Eylül 2017
- 13.876
- 56.780
- 598
- Konu Sahibi pure hazel
-
- #14.841
Hoşbulduk canım, artık buralardayım döndümMerhaba canim hosgeldin. Nerelerdesin
Aynen öyle oluyor bakıyorum birşeyler olsun kenara rahat koyayım ama her geçen gün zorlandığımı hissediyorum. Her hafta alışveriş listesi yapıyorum fazla asla birşey alıp bozulmasına izin vermiyorum filan ama işte . Mecbur düzgün besleneceğiz sağlıklı olacağız. Yine bir liste yaptım bakalım ne tutacakBiz tasarruf yapmaya çalissak da bir şekilde cikiyor o para elimizden.
Ayni tukettigim elektiriğe 30 lira fazladan vermek gibi
Geçenlerde asla ve asla yapilan zamlara ve gidişata toz kondurmayan bir arkadaşla konustum.Aynen öyle oluyor bakıyorum birşeyler olsun kenara rahat koyayım ama her geçen gün zorlandığımı hissediyorum. Her hafta alışveriş listesi yapıyorum fazla asla birşey alıp bozulmasına izin vermiyorum filan ama işte . Mecbur düzgün besleneceğiz sağlıklı olacağız. Yine bir liste yaptım bakalım ne tutacak
Şuan biz evde sadece benzin ve mutfağa çalışıyoruz ben başka birşey almıyorum meselaGeçenlerde asla ve asla yapilan zamlara ve gidişata toz kondurmayan bir arkadaşla konustum.
Artik nasil dank ettiyse hersey cok pahali . Ozellikle mutfaga para yetismiyor dedi
Bende kiyafet ayakkabi çanta almiyorum. Fazla fazla ve kaliteli var elimde. Onlari kullaniyorumŞuan biz evde sadece benzin ve mutfağa çalışıyoruz ben başka birşey almıyorum mesela
Benimde dolap dolu eşiminde öyle birşey lazım değil şuan cidden alacak durumda değilizBende kiyafet ayakkabi çanta almiyorum. Fazla fazla ve kaliteli var elimde. Onlari kullaniyorum
Oglana mecbur aliniyor
Ooo maaşallah baya iş yapmışsın koştur koştur.Çok yoruldum kızlar ya . Sabah kahvaltı yaptık pankek filan yaptım yedik kaldırdım bulaşık makinasını çalıştırdım. Bizim şubeden bi komutan aradı ki bizim evin yanındaki markete geliyorlarmış bize de kahveye uğrayacaklarmış . Hemen eşim hazır chesscake aldı . Normalde buzluk dolu birşeyler çıkaracaktım ama hiç zaman yoktu . Balkonu yıkayıp masa sandalyemizi yerleştirdik anında geldiler. Bende hemen kahve yaptım ardına çay kuruyemiş pasta derken oturduk baya 12 de gelip 3 te gittiler . Görümcemin doktor kontrolünü vardı bebeğin kalp atışı yokmuş kürtaj olacakmış onu aradım . Resmen kalplerini bozdukları için olmadı bebek neyse . Yürüyüşe gittik markete girdik eşim telefon tutucu aldı arabaya 5 tl ödedi . Bende makarna aldım 4 tl oraya . Başka marketten su , soğan , yemeğin yanına içecek 5,5 tl ödedim. Sabahta chesscake 11 tl di . Eve geldim eşim tugaya gitti işi varmış. Menüde domates çorbası makarna ve et ayrıca salata turşu var . Bazamızın altında 1000 lik puzzle vardı onu çıkartım yapıcaz tam oturma odamıza asmak için renkler şahane. Komşumdan çiçek aldım porselen saksım vardı onu diktim . Boğazım ağrıyor sanki
Üf bak yine strese girdim durduk yereBen ayda 8 ila 10 gun evdeyim ve 15.75 sabit su faturasi geliyordu simdi 25 geliyor orana vurdugumuzda asiri fark var ne yapayim yikanmayalimmi mum isiginda mi oturalim ama sinirim bozuluyor.
Birde eve yerlessem ne tutacak bilmiyorum
Allahtan ilk bir kac ay stogum saglam.
Sonrada duzen oturturum
Bwn haziran ayinda komili32li wc kagidini 17 liraya almistim hakmardan indirimden.Kızlar iyiki yazın stok yapmışım şimdi aynı ürünlerin indirimleri bile benim aldığımdan çok fazla fiyatı ama yinede para bir şekilde gidiyor
Ben her hafta izlerim . Bu tekstil konusunda devlet destek verecek mi göreceğiz. Direkt aklıma şey geldi: arkadaşım Çin de yaşadı iki sene ve hep büyük markaların taş gibi ihracat fazlasından bahsederdi. Bize geçerse tekel biz de yararlanırız ihracat fazlası ürünlerden gözlerimdeki çanta ve cüzdan işaretini sizler de görüyor musunuz**Kahramanmarasta 2 önemli ve büyük tekstil fabrikasi kapatilmis. 5 bin işçi işsiz kalmis.(koltuklariniza yani işlerinize sahip cikiniz denildi ustune basa basa. Isten cikarilmalar daha da fazla olabilirmiş)
**elektrik faturalarinda dagitim bedeli ve kdv adi altinda şişirmeler oluyor diye yazildi. Zam çok fazla ne bekliyorsunuz baska dedi konuk uzman.
**faiz artislarindan sonra ögrencileri de korku salmis. Kyk kredisi alip ve geri ödemesi yapilirken hangi faiz orani uygulanacak bu bilinmiyor.
**ciftcinin kendi urettigi ata tohuma destek yok. Tohumlar ithal ve pahali.
** dövizdeki artis traktör alim oranini vurdu ki oran yuzde altmislarda azaldi. Ciftci traktor alsa da mazot fiyatlari belini büküyor denildi.
**ocak sonu subat ortasina kadar kuru soganda rekor fiyatlar geliyor. Soganlar depolarda cürümüs . Mavi kuf hastaligi yüzünden. 8-10 liraya kuru sogan alacagiz.
**Amerka ve cin arasinda yasanan vergi krizi Turkiyenin hazir giyim tekstil ihracatini arttirabilir denildi. Amerikaya hazor giyimde yapilan yüzde 3luk ihracat yuzde 30lara kadar cikabilirmis eger devlet akilli adimlar atip tekstilciye destek verirse(tek olumlu buydu galiba)
**kadina şiddette deginip programi kapattilar
Güzel olurAksama mercimekli bulgur pilavi ve salata yaptim sadece. Turp da dilimledim yedi oglan
Dun izledigim 2 filmi oneririmBi film izleyeyim diyorum. Var mi onerisi olan
The wolf of wallstreet. Konu başlığına da uyuyor. Ya da gone girl.Bi film izleyeyim diyorum. Var mi onerisi olan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?