- Konu Sahibi pure hazel
-
- #15.901
sen nasıl mayalıyorsun yoğurdu tarif yazabilir misin?Yogurdum harika tutmuş, tadında da hiç ekşilik yok.Bu dondurucuda maya saklama işini öğrendiğim çok iyi oldu. Yazın koyden topladıgım semizotu ile cacık yaptım ohhh mis
Ayy pahalanacakmis zaten canimselam kızlar :)
kilosu 1,5 tlden 15 kilo soğan aldım... napıyım ekmek bulamazsam sovanı kavurur yeriz
Canım ben 2yıldır falan kendim yapıyorum yogurdumu. Son 3-5seferdir mayayı dondurucuda saklıyorum sütü ısıtırken cıkarıyorum dondurucudan uygun sıcaklıga gelince içine atıp 1-2 karıştırıp sarıyorum uzerini enaz 6saat bekletiyorum. Hiç bir riski olmadı suana kadar ne tutmama ne eksime. Simdi benim mayaladıgım bize asagı yukarı 6-7gun gidiyor 7.gun mayalamak istediğimde bekleyen yogurt biraz ekşimiş oluyordu oda yeni yogurdu ekşitiyordu . Yada biz çok seyahat ediyoruz giderken evde yoğurt bırakmadıgımdan gelince hazır yogurttan maya kullanmsk zorunda kalıyordum. Artık buna son yogurdu ilk bozdugum gün 1,5-2kasık kadar yogurdu atıyorum dondurucuya mayalacakken cıkarıyorum.kesinlikle denemelisin. Kayınvalidemde tereyag ile mayalıyor oda cok güzel oluyor dedi 1gece bekletiyormuşsen nasıl mayalıyorsun yoğurdu tarif yazabilir misin?
ben 2 3 defa denedim çok iyi tutmadı sonra bıraktım hevesim kaçtı :)
Fiyat iyiymiş koyacak yerim olsa bende alırdım, birtikçe market alıyoruzselam kızlar :)
kilosu 1,5 tlden 15 kilo soğan aldım... napıyım ekmek bulamazsam sovanı kavurur yeriz
Canım ne kadar kaynatıyorsun mayalama ısın nasıl oluyor? nerde tutuyorsun ağzı açık kapalı? bunları da belirtir misin ben cam kavanozları denedim ağzı açık mikrodalgaya koydum orda bekledi sabaha kadar da açmadım, sonrasında ağzını kapatıp dolaba attım.. görünüşte sert ama kaşığı daldırdığımda hemen dağılıyordu.. ben ekşi yoğurdu daha çok seviyorum ekşi yoğurdun yayla çorbasını da ondan benim için sorun değil de, böyle kalıp gibi olsun istiyorum market yoğurdu gibi...Canım ben 2yıldır falan kendim yapıyorum yogurdumu. Son 3-5seferdir mayayı dondurucuda saklıyorum sütü ısıtırken cıkarıyorum dondurucudan uygun sıcaklıga gelince içine atıp 1-2 karıştırıp sarıyorum uzerini enaz 6saat bekletiyorum. Hiç bir riski olmadı suana kadar ne tutmama ne eksime. Simdi benim mayaladıgım bize asagı yukarı 6-7gun gidiyor 7.gun mayalamak istediğimde bekleyen yogurt biraz ekşimiş oluyordu oda yeni yogurdu ekşitiyordu . Yada biz çok seyahat ediyoruz giderken evde yoğurt bırakmadıgımdan gelince hazır yogurttan maya kullanmsk zorunda kalıyordum. Artık buna son yogurdu ilk bozdugum gün 1,5-2kasık kadar yogurdu atıyorum dondurucuya mayalacakken cıkarıyorum.kesinlikle denemelisin. Kayınvalidemde tereyag ile mayalıyor oda cok güzel oluyor dedi 1gece bekletiyormuş
Yaa sorma benimkilerde okadar doluki dondurmaları zor sıgdırdım bu gidişle seneye 5raflı dondurucuya geçebilirimBende 2 lira harcadim sadece. Yemegimizi yedik.
Aksam icin kayisi hoşafi yaptim kayisiyi bitirdim.
Yanina bi mercimekli bulgur pilavi yapayim diyorum.
Yarim pazara gidecegim. Evde salata icin bile malzeme kalmadi. Buzluk tiklim tiklim acasim gelmiyor valla. Biraz rahatlamadi dondurma paketleri de cabasi oldu
evet canım duyunca bu fiyat da olunca alıyım dedim :)Ayy pahalanacakmis zaten canim
ben de öyle yapıyordum, işyerinden arkadaş ben getiriyim deyince fiyat da bu deyince kaçırmayım dedim:)Fiyat iyiymiş koyacak yerim olsa bende alırdım, birtikçe market alıyoruz
Canım açık süt alıyorsam savurarak kaynatıyorum 3-5dk sonra sogumaya bırakıyorum. Klasik yontem parmagımı 7sn içinde tuttugunda yanmadan kalacak ama 10a kadarda sayamayacaksın:) derecen varsa 40derece falan denk geliyormuş. Yok acık süt bulamadıysam aoç günlük sütle mayalıyorum ozamanda yine dediğim sıcaklıga kadar ısıtıyorum. Tencere yada yogurt kabına mayalıyorum agzı kapalı oluyor sarıyorum enaz 6saat bekletiyorum. 2kikoda mayalasam 5kiloda 1,5-2yemek kasıgı maya koyuyorum.Ama oyle market yogurdu gibi kalıp gibi olmaz ki ev yogurdu onlara bence katkı maddesi ekliyorlar. Benim içinde kalıp gibi olmadı sart değil zaten ayran,cacık,corba olarak cok tuketiyoruz. Tutmayan yogurtta bazen sıcak suyu oturtulursa tutuyor. Ya ben fırında falan da cok denedim ama dahs ugrastırıcı geldi bana bu kolayıma geliyorCanım ne kadar kaynatıyorsun mayalama ısın nasıl oluyor? nerde tutuyorsun ağzı açık kapalı? bunları da belirtir misin ben cam kavanozları denedim ağzı açık mikrodalgaya koydum orda bekledi sabaha kadar da açmadım, sonrasında ağzını kapatıp dolaba attım.. görünüşte sert ama kaşığı daldırdığımda hemen dağılıyordu.. ben ekşi yoğurdu daha çok seviyorum ekşi yoğurdun yayla çorbasını da ondan benim için sorun değil de, böyle kalıp gibi olsun istiyorum market yoğurdu gibi...
tamam sağol canım tekrar denicem, aoç sütünü alayım o zaman.. köyden aldığımla denemiştim açık sütten yani o zamanki yaptığımı.. biz makarnanın üstüne, yemeğin yanında (kasede) bir de çorba olarak tüketiyoruz..Canım açık süt alıyorsam savurarak kaynatıyorum 3-5dk sonra sogumaya bırakıyorum. Klasik yontem parmagımı 7sn içinde tuttugunda yanmadan kalacak ama 10a kadarda sayamayacaksın:) derecen varsa 40derece falan denk geliyormuş. Yok acık süt bulamadıysam aoç günlük sütle mayalıyorum ozamanda yine dediğim sıcaklıga kadar ısıtıyorum. Tencere yada yogurt kabına mayalıyorum agzı kapalı oluyor sarıyorum enaz 6saat bekletiyorum. 2kikoda mayalasam 5kiloda 1,5-2yemek kasıgı maya koyuyorum.Ama oyle market yogurdu gibi kalıp gibi olmaz ki ev yogurdu onlara bence katkı maddesi ekliyorlar. Benim içinde kalıp gibi olmadı sart değil zaten ayran,cacık,corba olarak cok tuketiyoruz. Tutmayan yogurtta bazen sıcak suyu oturtulursa tutuyor. Ya ben fırında falan da cok denedim ama dahs ugrastırıcı geldi bana bu kolayıma geliyor
Kaynarken kaçepçeyle alıp yukardan karıstırıyorum acıklayıcı oldumu bilemedim:) bunu da şarbon olaylarından sonra yapmaya basladım. Bende yogurtlu makarna ve erişteye bayılırımtamam sağol canım tekrar denicem, aoç sütünü alayım o zaman.. köyden aldığımla denemiştim açık sütten yani o zamanki yaptığımı.. biz makarnanın üstüne, yemeğin yanında (kasede) bir de çorba olarak tüketiyoruz..
doğru haklısın artık neler koyuyorlarsa taş gibi..:)
ha bu arada savurarak kaynatmak ne demek?
Evet dinlendirme kısmını bende onemsiyorum. Bende sutcuyu cogunlukla yakalayamadığımda pastorize gunluk alıyorum ciflik sutu falan diye de satılıyor. Kimisi de acık sütten mayalanmalı işlem sırasında vitamin mineral kaybı oluyor diyor ama bilemiyorum uzmanı değilim. Acık alınanda iyi kaynatılmalı tabiBen süt al kaynat uğraşamıyorum zaten sütçüyü de yakalayamam. Marketten pastörize süt alıp probiyotik maya ile mayalıyorum o mayadan 5-6 kez arka arkaya mayalıyorum. Bir de yoğurtu fermente olduğu gün yemiyoruz en Az 1 gün dolapta dinlenmesi kendini çekmesi gerekiyor.
Aslında besin değeri açısından pastörize daha iyi bir seçim. Açık sütte şimdi sorun değil soğuklar geldi Ama soğuk zincir kırılmamış olmalı.Evet dinlendirme kısmını bende onemsiyorum. Bende sutcuyu cogunlukla yakalayamadığımda pastorize gunluk alıyorum ciflik sutu falan diye de satılıyor. Kimisi de acık sütten mayalanmalı işlem sırasında vitamin mineral kaybı oluyor diyor ama bilemiyorum uzmanı değilim. Acık alınanda iyi kaynatılmalı tabi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?