- Konu Sahibi pure hazel
-
- #16.101
bak benim de çayım çok beğenilir, ama orda kaynatırımYoook, çay demleme tekniklerim var asla ısıtıcıda kaynatmam
Amaan ne yapayım, bari küçük demlikle demlerim, yetmezse 4. yüde evlerinde içsinler kahve açmadık dimi
Mutfağa girmelerine izin veriyorum ama yardım istemiyorum pek. Birisi bana böyle yardım ediyorum diye kahve fincanlarını topladı antreden mutfağa gidene kadar haliya damlata damlata gitmiş ve evimin tüm halıları beyaz . Onlar gidince tekrar halı silmiştim
Ben hiç birşeyle ilgilenmek istemiyorum aslında evde yapmak istediğim dolu şey var ama zamanım olmuyor bunları yapmaya sinir oluyorum . Onun dışında bebek şuan istemiyoruz maddi manevi yetemem bebeğe diye düşünüyorum. Hiç denemedikkuzum bence artık sen de bebek yaponla ilgilenirsin ancak misafirlere çalışıyorsun gibi geliyor bana..
hiç denediniz mi?
Mesela bu anlattıgın durum beni gerebilir yemekli diye geldilerse ben yemek hazırlıgı yapmadıysam nekadar doyurucu olsa da menü yemek cıkarmamış oldugum için üzülürüm. Dediğin gibi önemli olan samimiyet, ben mesela gunler oncesinden haber vermeyi sevmiyorum ben geliyorum yap yapabildiğin kadar der gibi gittiğin yerede mutlaka bi kek tatlı yapıp gotururum ev sahibinin yuku hafiflesin diyeBizde hep fazla fazla hazırlarız bende annemden öyle alıştım
Kendi evime misafir çağırdım 10 kişinin üzerindeydi. Bir şekilde akşam yemeği düşünülmüş, ben yemek demedim, ama tabi insan ne kdr emin olabilir. Hiç oralı olmadım. İçlerinden biri mi öyle anladı hepsi mi öyle geldi bilmiyorum. Birinin şaşkınlığından anlamıştım. Hiç bişey demediler, Ztn hazırlıklıydım, onlarada değişiklik olmus olduTabaklar fazla doluydu hatta 2. servisleri açtım ortaya koydum yendi bitti. Çayı hep 2 demlik demler içilmeyeceğini bilsemde 3. demliği demler hazır tutarım 2 3 bardak içilir ama çay bitti demek bana da tuhaf gelir. Eşimin ailesi çok önemsemez ama ben çay servisinede çok dikkatliyim, annem küçükken nasıl ögrettiyse Yani kısaca çay önemli
Gelenlerin hepsine fazla fazla gittim, ve çok hazırlıkta yaptılar, yumurta kırıp yedik te. Önemli olan iyi niyet ve samimiyet gerisi boş.
ne kızıyon kız kendinee yoksa bana mı kızdıın..:))Ben bebek istesem denesek kesin buraya da yazarım biz bebek istiyoruz diye . Ayağım taşa takılsa görmemiş gibi buraya yazıyorum günlük sanki burası tövbe tövbe
Ben bi çay koy müsaitseniz geliyoruz diyebildiğim ve bana da geldiğinde ne yapmış derdine düşmeyecek ev oturmaların daha keyif oluyorum, şimdi arkadaslar haklı olarak yenildin misafir severiz yaparım diyecek tabiki yaparız misafirde severiz bu bizim kültürünüzde olan birsey ona bisey demiyoruz ama cogu kişi itiraf etmese de bi ikram işi toplumsal baskıdan abartılıyor biraz.çok haklısın valla ne yapacaz derdine gelsinler bile istemiyorum çoğu zaman.. hazır bir şeyler oluyor ister istemez ama istiyorum ellerimle bir şeyler yapıyım ikram edeyim, ona da ne gücüm yetiyor ne zamanım ..
aynen çay önemli yanına da bir kek yetmelii
Mesela bu anlattıgın durum beni gerebilir yemekli diye geldilerse ben yemek hazırlıgı yapmadıysam nekadar doyurucu olsa da menü yemek cıkarmamış oldugum için üzülürüm. Dediğin gibi önemli olan samimiyet, ben mesela gunler oncesinden haber vermeyi sevmiyorum ben geliyorum yap yapabildiğin kadar der gibi gittiğin yerede mutlaka bi kek tatlı yapıp gotururum ev sahibinin yuku hafiflesin diye
aynen çok doğruBen bi çay koy müsaitseniz geliyoruz diyebildiğim ve bana da geldiğinde ne yapmış derdine düşmeyecek ev oturmaların daha keyif oluyorum, şimdi arkadaslar haklı olarak yenildin misafir severiz yaparım diyecek tabiki yaparız misafirde severiz bu bizim kültürünüzde olan birsey ona bisey demiyoruz ama cogu kişi itiraf etmese de bi ikram işi toplumsal baskıdan abartılıyor biraz.Aslında cogu kadında çok yoruluyor şikayetleniyor, hele 5-6 mesaisine kadar calışan insanlar, ben işimizi kolaylaştıralım asıl olan sohbetimiz olsun ev sahipleri de rahat etsin derdindeyim bunlar tabi aksam oturmaları için gün olur toplantı olur düğün bayram dogum günü ozel gün vb. Ozanan yagdır gitsin
Kendime kızdım canım ya kendi kendime . Bana ne oluyorsa az önce eşimi aradım açmadı açınca özür dileceyeceğim ona da söylendim adamın suçu yok halbukine kızıyon kız kendinee yoksa bana mı kızdıın..:))
yaa baktım hep misafir hep poça böörek, aklıma geldi sordum canım
yazmak güzel, okunuyor da yazdıkların, senin oralarda her şeyi paylaştığın birileri de yoktur.. burda kafadan birileriyle konuşmak paylaşımlarda bulunmak fikir almak çok güzel eğlenceli..
günün yaklaştıysa demekKendime kızdım canım ya kendi kendime . Bana ne oluyorsa az önce eşimi aradım açmadı açınca özür dileceyeceğim ona da söylendim adamın suçu yok halbuki
Yooo geçen hafta bittigünün yaklaştıysa demek
Cabuk gitsinler bariYooo geçen hafta bittigelirler bana bazen böyle
Hahaha ay neyse geçtiCabuk gitsinler bari
Bize ayni donemde gelirler geriliriz..
Siz iyisiniz masallah
pırasayı eşimle kızım da istiyor bir defa yaptım ben sevmediğim için.. kızıma hamileyken aşermiştim portakallı olana, ananemin üst komşusundan yemiştim. sen hangi tarifi yaptın bu hafta sonu alayım da ben de yapayım.Kizlar merhaba.
Bugun zeytinyagli yiyelim dedik.
Pirasayi havuclu zeytinyagli yaptim.
Harikaaa oldu.
Artik kiş bitene kadar haftada 1 gün yapacagim pirasa. Limon da sıktım. Dün aksamdan kalma patatesli tavuk da vardi. Aksama da kaldi her ikisinden.
Bugün teşrif etmeye karar vermişler . Bende eşime yazdım ki bugün benim temizlik günüm temizlik mı yapayım pasta börek mi yapayım akşama yemek mi yapayım alışveriş mi yapayım . Sen en iyisi gelirken A101 den chesscake al konu kapansın yazdım yeterli dedim oda bence de yeter boşver yazdı . Tabiki blöf yaptım hahahabuzluk dolu oradan kurabiye filan indireceğim
Ben bebek istesem denesek kesin buraya da yazarım biz bebek istiyoruz diye . Ayağım taşa takılsa görmemiş gibi buraya yazıyorum günlük sanki burası tövbe tövbe
bende çok severim eşimde sever kızlarım yemiyorKizlar merhaba.
Bugun zeytinyagli yiyelim dedik.
Pirasayi havuclu zeytinyagli yaptim.
Harikaaa oldu.
Artik kiş bitene kadar haftada 1 gün yapacagim pirasa. Limon da sıktım. Dün aksamdan kalma patatesli tavuk da vardi. Aksama da kaldi her ikisinden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?