Bugün ne aldin kaç tl harcadin

Teyzemle konustuk biraz
Gelinini çekistirip durdu. Biraz da hakli.
Kadin çalismiyor 2 çocuk var.ev kira. Kuzen de carreforda çalisiyor.
Eve aldikca aliyormus. Bir eşya eskimeden digerini aliyormus. Birikim kesinlikle yok diyor. Dişarda cok takiliyorlar diye epey bir dert yandi

Bizim ülkede düşünce güzel de uygulama yanlış. Mesele orda bence. Normal şartlar altında tamam Avrupa da poşet ücretlidir ama ona göre de ürünlerin fiyatı poşetsizliğe yansır. Bir de her binanın çöp ayrım bölümleri vardır organik atıklar kağıt plastik cam hepsi baştan ayrılır. Bizim o aşamaya gelmemiz daha bir 20 yılı bulur sanırım.
Bundna üç sene önce Evde tarihi geçmiş ilaçlarımı (ki depolanmış penisilinler de vardı) atacak bir yer bulamadım. Sormadık yer bırakmadım. geçen basında gördüm yenice projelendirmek akıllarına gelmiş.

Dün tantitoniye girdim bir ürün aldım bez gibi bir poşet olayına geçmişlerdi. Muhtemelen meyve sebze reyonunda da kese kağıdı uygulaması başlar herhalde.

Ay gece gece bulaşık makinası boşalttım ya eşimle plan yaptık yemek menüleri oluşturdum. Bir akşam dışarıda yiyeceğiz bir akşam da balık yapacağız . Çarşamba gelecekler gibi Pazartesi döneriz dedi babam telefonda . Çünkü o çalışıyor dönmeleri gerekirmiş. Bütçe hesabı yaptık birazcık bakalım eşim Cumartesi normalde nöbetçi ama bi arkadaşımızdan rica edecek değiştirecekler . Sabahları mutfakta kahvaltı planladım akşamları salon masasında düşündüm. 5 farklı renk masa örtüm 3 farklı yemek takımım var hepsini ayrı ayrı güzelce kullanacağım her zamanki gibi yani. Sabahları Amerikan servislerim var onları kullanırım 2 farklı kahvaltı takımım var kullanırım böyle böyle güzel ağırlarım inşallah . Salı günü nevresimimi değiştiririm pikeli takımımı yeni kaldırmıştım onu yeniden çıkartacağım çok seviyorum güzel olacak herşey

Dün tantitoniye girdim bir ürün aldım bez gibi bir poşet olayına geçmişlerdi. Muhtemelen meyve sebze reyonunda da kese kağıdı uygulaması başlar herhalde.
Aaa öyle mi inşallah ya ben Fransa’ya gittiğim zaman marketten bi kabak almıştık poşete ihtiyaç yoktu çünkü kabak kocaman birşeydi 1 tane alınmıştı . Ama bizde öyle birşey olmadığı için mecbur poşet gerekecek. Eğer orada da poşet olup tek tek poşet hesabı yapılırsa A101 veya bimden büyük boy buzdolabı poşetleri alacağım daha uyguna gelir 100 tanesi 2.5 tl filandı en son .

Yinede bir yerden baslamak gerekir. En azindan bilincli insanlar icin bir kamci olur.
Gencler ogrenir faydasi olur. Ben ince posetleri merak ediyorum. Sorun ulkemizde kimse fayda saglamasini dusunmez karini dusunur gibi geliyor. Ince poset yerine kese kagidi gelse guzel olur.
Yurt disinda elmayi bile dilimli posetli satiyorlar. Bizim koylu teyzemiz nasil yapsin

E haklı sanki. Kendi çalışsa emek harcasa o paraları harcarken beş kere düşünürdü.
Eşyada da ne kadar “sunum önemli şekerim” kafasında olduk sosyal medyada hesapları görüyorum o Pembiş ciciş evleri gördükçe afakanlar basıyor. İnsanlar mı boş, zamanları mı çok cidden anlam veremiyorum.

Hakli tabiki de laf anlamiyoruz ki bazen. Illa bi sey gelecek basimiza.
Annem de cok uyarmisti ilk etapta beni. Hic dinlemezdim hatta karisma filan derdim.
Simdi de tam tersi oldu.
Şükur tasarruf bilincimi kazandim.
Ülkece kazanmaliyiz. Bireysel tasarrufu ögrenmeliyiz. Keske butun kadinlarimiz bilinclense. K.klubu ekonomi finans topiklerini takip etseler. Onlar da deneyimlerini anlatsa vs..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…