Bugün ne aldin kaç tl harcadin

Kıbrıs tatlısı dedin de onun bir de incir ve cevizle olan versiyonu var. Kim yediyse tarifini mutlaka istemiştir.
Garanti güzel tarifleriniz varsa alabilirim. Gerçi şu an işler güçlerden çok fırsat bulup yapamasam da

Ben cevizle yapıyorum muhallebi yapmayıp kremşanti ile servis yapıyorum.

Kek için
4 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı ceviz içi
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Şerbet
2 su bardağı su
1.5 su bardağı şeker

Bunu da not aldım hemen sağol. Bendeki tarif de şu şekilde
Muhallebi:
1 lt süt
2 yk nişasta
2 yk un
3 yk şeker
50 g tereyağ
Bunlar pişirip ılıyınca 1 paket toz krem şanti ekleyip çırpıyorum.
Şerbet:
1,5 su bardağı su
0,5 sb şeker
1 yk granül kahve ( ben filtre kahve kullanıyorum)
Kek:
3 yumurta
1 sb şeker
6 kuru incir (sıcak suda yumuşamış olacak küp küp doğranmış)
1 sb ceviziçi
1 paket kabartma tozu
1 sb un.
Kek pişiyor Ilıkken şerbet dökülüyor sonra da krema üstüne de yine ceviz.

İncir nasıl olur acaba içinde çok merak ettim

Bunu kim yese mutlaka sordu tarifini hatta bizim bir günümüz vardı ev sahibi sadece çay demliyordu herkes de bir çeşit yapıp götürüyordu benden özellikle bu tatlıyı isterlerdi.
Hemen deneyeceğim farklı bulduğum herşeyi deniyorum .

pure hazel canım gecen saglık ocagında tahlıl yaptırmıstın ya bn de yarın vıtamınlerime baktırmak ıcn gtcem ınsAllahta ac karnına olmam sartmı mıdem bulanır cunku ac durursam ıse gıdım 9.5gıbı gtcem cunku bi fıkrın varmı
yada bılen dıger arkdaslarda yazabılır

Hayir ac sart degil ama karaciger enzimleri fark ediyormus..

Maaş gününe cokmu arkadasimHayat çok pahalı ya cokkkk .Mutfağın eksiği hiç bitmiyor

Bana doktor aç gitmemi söylemişti.

Kv ler galiba yarın gece binerler Çarşamba sabah inerler alırız gidip . Liste yaptım birkaç eksik var kızlar aslında dolapta var ama eksik kalabilir o yüzden almam lazım sürekli misafirimin yanında markete gitmek adetim değildir . Kıyma alacağım buzlukta köftem var ama olsun yeterli gelmez belki yarım kilo daha kıyma alacağım. Yarım kg peynirim var ama 1 kg daha alacağım .meyvelerimin üzerine ek yapacağım birazda kuruyemiş alacağım buzluktan kuru kayısı erik çıkarttım atıştırmalık ikram ederim . 1 koli soda alacağım filan yarın akşam eşim gelince bi market yaparız artık hesapladım 100 tl gider eksi hesabı kapatmak için hesapta bıraktığım paradan harcayacağız maaşımız yatınca yerine koyacağız.

Canim geceden itibaren birsey yiyip icmeden gidiyorum. Daha emin sonuclar olmasi acisindan

Kizlarrrr günaydinn
Mutlu bir gün olsun. Benim haftanin ilk iş günü.
Maaşa son 3 . Hadi bakalim.
Bugun yemegim var. Belki sadece ekmek alirim. Bütçem iyi gidiyor masallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…