- Konu Sahibi pure hazel
-
- #18.041
Kıbrıs tatlısı dedin de onun bir de incir ve cevizle olan versiyonu var. Kim yediyse tarifini mutlaka istemiştir.Valla yoruldum ya hafta sonu hiç birşey yapmadığım için ev kirleniyor tabi . Ayrıntılı güzel temizlik yaptım . Menüde ezogelin çorbası , kuru dolma , salata , Kıbrıs tatlısı var . Üzerimi değiştim makyaj yaptım . Komşu aradı bir sürü soru sordu kapattı çok komik ya böyle merak eşim gelsin anlatacağım biraz güleriz
Ben cevizle yapıyorum muhallebi yapmayıp kremşanti ile servis yapıyorum.Kıbrıs tatlısı dedin de onun bir de incir ve cevizle olan versiyonu var. Kim yediyse tarifini mutlaka istemiştir.
Garanti güzel tarifleriniz varsa alabilirim. Gerçi şu an işler güçlerden çok fırsat bulup yapamasam da
Bunu da not aldım hemen sağol. Bendeki tarif de şu şekildeBen cevizle yapıyorum muhallebi yapmayıp kremşanti ile servis yapıyorum.
Kek için
4 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı ceviz içi
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbet
2 su bardağı su
1.5 su bardağı şeker
İncir nasıl olur acaba içinde çok merak ettimBunu da not aldım hemen sağol. Bendeki tarif de şu şekilde
Muhallebi:
1 lt süt
2 yk nişasta
2 yk un
3 yk şeker
50 g tereyağ
Bunlar pişirip ılıyınca 1 paket toz krem şanti ekleyip çırpıyorum.
Şerbet:
1,5 su bardağı su
0,5 sb şeker
1 yk granül kahve ( ben filtre kahve kullanıyorum)
Kek:
3 yumurta
1 sb şeker
6 kuru incir (sıcak suda yumuşamış olacak küp küp doğranmış)
1 sb ceviziçi
1 paket kabartma tozu
1 sb un.
Kek pişiyor Ilıkken şerbet dökülüyor sonra da krema üstüne de yine ceviz.
Bunu kim yese mutlaka sordu tarifini hatta bizim bir günümüz vardı ev sahibi sadece çay demliyordu herkes de bir çeşit yapıp götürüyordu benden özellikle bu tatlıyı isterlerdi.İncir nasıl olur acaba içinde çok merak ettim
Hemen deneyeceğim farklı bulduğum herşeyi deniyorum .Bunu kim yese mutlaka sordu tarifini hatta bizim bir günümüz vardı ev sahibi sadece çay demliyordu herkes de bir çeşit yapıp götürüyordu benden özellikle bu tatlıyı isterlerdi.
pure hazel canım gecen saglık ocagında tahlıl yaptırmıstın ya bn de yarın vıtamınlerime baktırmak ıcn gtcem ınsAllahta ac karnına olmam sartmı mıdem bulanır cunku ac durursam ıse gıdım 9.5gıbı gtcem cunku bi fıkrın varmı
yada bılen dıger arkdaslarda yazabılır
Maaş gününe cokmu arkadasimmerhaba kızlar dişçiden geldim işyerine diş eti büyümesi var yine olmuş biraz kesti uyuşturup ağrı yapıyor şimdibugün kızıma 2.5 liraya istediği bişey vardı onu aldım 3 lirada dolmuş parası verdim başka paramda kalmadı hesabımda 6.5 liram kalmış maaş alana kadar kk devam
Bana doktor aç gitmemi söylemişti.pure hazel canım gecen saglık ocagında tahlıl yaptırmıstın ya bn de yarın vıtamınlerime baktırmak ıcn gtcem ınsAllahta ac karnına olmam sartmı mıdem bulanır cunku ac durursam ıse gıdım 9.5gıbı gtcem cunku bi fıkrın varmı
Canim geceden itibaren birsey yiyip icmeden gidiyorum. Daha emin sonuclar olmasi acisindanpure hazel canım gecen saglık ocagında tahlıl yaptırmıstın ya bn de yarın vıtamınlerime baktırmak ıcn gtcem ınsAllahta ac karnına olmam sartmı mıdem bulanır cunku ac durursam ıse gıdım 9.5gıbı gtcem cunku bi fıkrın varmı
Bana doktor aç gitmemi söylemişti.
kızlar gunaydın tesekkur ederım yorum içinCanim geceden itibaren birsey yiyip icmeden gidiyorum. Daha emin sonuclar olmasi acisindan
Ayy hayirbacılar....1 ocak 2019 da ...poşetler ücretli ya... poset stok eden var mi
File fiilan ediniriz diye düşünüyorum sahsenbacılar....1 ocak 2019 da ...poşetler ücretli ya...
poset stok eden var mi
File fiilan ediniriz diye düşünüyorum sahsen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?