- 1 Eylül 2012
- 3.996
- 4.795
- 408
- Konu Sahibi pure hazel
-
- #19.401
Ayy okurken kalkip is yapasim geldi youtube dan temizlik motivasyonu videosu izler gibi oldu :))Temizlik yaptım sildim süpürdüm WC ovdum.Oglanla benım nevresımlerı yıkadım kurutmaya attım katlayıp kaldıracağım bır makına örtü yıkadım.portakallı kerevız yaptım bırde tarhana çorbası.Cok şükür bugünde doyduk yarında yeter bunlar.Yarında Etlı bezelye ve isoanak yapacağım soğuduğunda dolaba atarım pazwrtesı Salı ıcın onları yeriz.Yarında bir makına çamaşır var oğlani yıkarım ben duş alırım yarında dınlenırız hafıf işler kalıyor yarına inş.Şimdi kabak soyup temızleyecegım yarın kabak tatlısı yaparım.Maas yattı çok şükür 1200 oglanın okul taksıdı 150kredı kartım bıraz harçlık ayıracağım esımde gonderecek bıraz ona göre birikime atacağım.Gecen ay 430 dolar aldım onu 1000 dolara tamamlayıp kalanı ıle bıraz gram alırım dıyorım ama daha pek karar veremedım.
Kizlar merhababeni sormuşsunuz merak etmissiniz cok tesekkurler. Bende sizleri ozledim.
Ayrica topigi de hic boş birakmamissiniz tesekkurler.
Valla elde para olmayinca mecbur az kullanmak zorundaydim o ayin faturasina yansimasin diye bekledim :))canım senin bu yAptığında tasarruf olmuyor ki aksine isini zorlastiriyorsun kışın gününe peşpeşe yıkayıp kurutmak zor
Domatesli makarnayi aldim kendi listeme :))Ben şu sekilde.
Pzrtesi biber dolmasi cacik
Sali firinda köfte patates salata
Carsamba domatesli makarna ayran
Persembe balik salata
Cuma nohut yahni veya kuru fasulye etli
Cumartesi pazar kisir pirasa veya ispanak gibi kismen daha hafif sebze yemekleri yapiyorum. Listedeki günler degisebiliyor. Hafta da 2 kez de tatli kek veya kurabiye yapiyorum
Karbonhidrat protein dengeli beslenmeye calisiuorum. Köy tavugu haric diger tavuklari cikardim hayatimdan. Cok nadir canim isterse ve koytavugu bulamazsam yapiyorum.
Yumurta da ayni sekilde.
Bugun organik pazardan köy yumurtasi aldim. Denedim hatta ogluma hasladim. Mukemmwldi. Bir de kurabiyenin icine kirdim.
Hep paketli uŕunler tuketmekten digerlerinin tadini unuttuk malesef
Burdan da yayla corbasini aliyorum ,:)Bende oluşturdum gibi;
Bugun yayla corbası islim kebabı pilav
Ptesi tarhana biber dolması
Salı köfte patates corbada olabilir
Çars domates corbası balık
Pers pırasa yapıcam corba sıcak vakumlayıp koyuyorum kalır bugunede
Cuma pizza
Ctesi baklagil
Gunler değişebilir. Dun1kilo kıyma alıp kogte yapıp dondurucuya attım. Ayrıca migrosta 60tl üstüne tekirdag kofte 1kilo 15tl idi ondan aldım, yine 60tl üstüne bahçivan peynir topları 1kilo 15tl idi ondan da aldım buzluga atacagım.
Cok isterdim ama bu sene borclari kapatmakla gececek ,:)Kizlar eger sizde isterseniz 1 yillik birikim hedefleri koyalim kendimize topigin ilk sayfasina yazalim.
Eger sizlerden de talep gelirse yapalim. Motive oluruz diye düsündüm.
ev mi aldinizCok isterdim ama bu sene borclari kapatmakla gececek ,:)
Aynen iyu degl tadi iyi degil ve pismiyor kv kofte yapmisti bi ara ici cig kalmis dedim sonra ben aldim kofte yaptim ici cig kalmis cok uzun sure tuttum tavada disi iyice pisti ici hala kirmizi kaldi ben de birdaha almadim eti de pismiyor bir turluBi tanidik dediki a101 ve bimin kiymalari guzel . Ben gidip laboratuvarda incelettim vs vs dedi. Guvenle yiyebilirsiniz sonucu cikti dedi.
Neyse alip denedim annemlerde . Tadi berbattikilçik gibi geldi agzima. Guvenilir mi bilemem ama tadi kotuydü.
Migros daha kalitelidir belki
Aynen ben de pek iyi icerikli olacaklarini sanmiyorumBasima kotu bir sey gelmedi. Hazir kofte oldugu icin icinde hangi baharatlar ve kofte soslari var ne derece dogal, Bulyon gibi kimyasallar Iceriyor mu gibi gibi seylere takiliyorum. Yani tamamen takintidan ve onyargidan ibaret.
BEnce senin bulaşık makinesini etkin bir şekilde doldurma çalışması yapman lazım. Ben öyle bir zipliyorım ki. Normal şartlarda böyle dolduramazdım tek tek dizerdim ama evlendikten sonra gördüm kv öyle bir dolduruyor ki :)) şimdi ben de öyle yapıyorum.Gun ıcınde annem bende baktığı ıcın çocuklara mutlaka gun ıcınde dolmus oluyor e yıkaması kaldırması ona kalmasın dıye veya makıne dolduğunda elde yıkamasın dıye mecburen aksam yıkatıyorum . Cogu zaman 4-5 tabak yukarıda 10 bardak gerısı sırf calıstırım dıye doldurduğum çaydanlık tencere veya kapağı oluyor
Fıstık / fındık ezmesini evde kendimiz yapıyoruz çok daha güzel oluyorCanım yemeyin daha iyi, benim eşimde çok sever ama frenliyorum. bal recel dışında tatlı olsun derseniz sekersiz yada az sekerli fındıkezmesi tavsiye ederim
15 bin lirayı bir otel tatiline hele bir de Türkiye’deki otel tatiline verecek kadar abartılmaması gerektiğini düşünüyorum. Ama aylık gelir 20-25 bin vardır o zaman anlarım.Bız bu sene henüz almadık ama bakıyoruz daha evvel gıttıgımız oteller hep 10 bın lıra. Bu sene 3-4 gun Kıbrıs , dönüşte dırek Antalya veya bodrum düşünüyorduk ama bunlara vallahı 15 bın harcanır. Degmez
Maalesef keske olsa15 bin lirayı bir otel tatiline hele bir de Türkiye’deki otel tatiline verecek kadar abartılmaması gerektiğini düşünüyorum. Ama aylık gelir 20-25 bin vardır o zaman anlarım.
Anam nasıl aldın gece baktım ben 218drn berıyor banka sabahı beklıyorum çıkmaz inşAltın 211 olmuş birikime ayırdığım nakitle
7,10 Gr altın aldım
EvetKızlar gizlilik politikası size de çıktı mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?