Bence çok güzel olmuş. Sadece acizane fikrim; salata ve cacık aynı gün olmasın. Patlıcanlı köftenin yanına, salata yerine pirinç pilavı olabilir. Salatayı da salıya taşıyabilirsin. Umarım karışık anlatmamışımdır.Kızlar menüme bakar misiniz bi ? Sizce kombinasyon nasıl ? Günleri değiştirmeli miyim ? Tek tek tarif alacağım bi ara sizden.
Bence çok güzel olmuş. Sadece acizane fikrim; salata ve cacık aynı gün olmasın. Patlıcanlı köftenin yanına, salata yerine pirinç pilavı olabilir. Salatayı da salıya taşıyabilirsin. Umarım karışık anlatmamışımdır.
Pirinç pilavına bulyon koymuyorsan koymayı dene, çok güzel oluyor. Yapacağın zaman anlatırım istersentamam düzenledim. Pirinç pilavı ekledim yanina. Cacık kaldı salatayı çıkardım.
Pirinç pilavına bulyon koymuyorsan koymayı dene, çok güzel oluyor. Yapacağın zaman anlatırım istersen
Çok zararlı olduğunu biliyorum, margarin falan biz de asla kullanmıyoruz lakin pilavı da bulyonsuz düşünemiyorumbulyonun içinde aspartam var. Amerika kırmızı alarm verdi bu konuda ve bulyon satışı yasaklandı. Beyin kanamasına yol açıyor dediler.ben daha hic evime bulyon ve margarin sokmadım. Eminim çok güzel oluyordur ama siz de kullanmayın bence.
Günaydın :) naçizane tavsiyem mantı ve şehriye çorbasını aynı gün yapmaman ikisininde ham maddesi makarna tarzı. Mercimek çorbasının olduğu gün ile değiştirebilirsin.Kızlar menüme bakar misiniz bi ? Sizce kombinasyon nasıl ? Günleri değiştirmeli miyim ? Tek tek tarif alacağım bi ara sizden.
Pirinç koyuyorum. Mantının yanina hangi çorba gider ?Günaydın :) naçizane tavsiyem mantı ve şehriye çorbasını aynı gün yapmaman ikisininde ham maddesi makarna tarzı. Mercimek çorbasının olduğu gün ile değiştirebilirsin.
Bi de merak ettim yoğurt çorbasının içine ne koyuyorsun? (şehriye, buğday, pirinç)
Bence de katiliyorumBence çok güzel olmuş. Sadece acizane fikrim; salata ve cacık aynı gün olmasın. Patlıcanlı köftenin yanına, salata yerine pirinç pilavı olabilir. Salatayı da salıya taşıyabilirsin. Umarım karışık anlatmamışımdır.
Ben buğdayla yapıyorum daha sağlıklı geliyor. Ben genelde mantının yanına bi şey yapmam ama illaki çorba olmalı diyorsan şu üç çorbadan en çok mercimek yakışır.Pirinç koyuyorum. Mantının yanina hangi çorba gider ?
Çok zararlı olduğunu biliyorum, margarin falan biz de asla kullanmıyoruz lakin pilavı da bulyonsuz düşünemiyorum
Evet, tavuk haşladığım zaman katıyorum suyundan çok lezzetli oluyor fakat zararlı şeylere zaafım olduğu için bulyondan vazgeçemiyorumPilava su eklerken tavuk suyu ekleyin. Bulyondan daha lezzetli olacağını garanti ederim. :) Ben sırf pilav yapmak için tavuk haşladığımı bilirim. Bir gıdımcık tavuk eti bile yeterli oluyor.
Evet, tavuk haşladığım zaman katıyorum suyundan çok lezzetli oluyor fakat zararlı şeylere zaafım olduğu için bulyondan vazgeçemiyorumKokusu çok hoşuma gidiyor ya
Aiyy canım sütlaç çektiBugün ki menü es evde olmadığı için
şehriye pilavı tarhana çorbası salata sütlaç :)
Peki zararlı dahi olsa, ben takıyor muyum? No.MSG'nin etkisi aslında kesin değil. Yani kanser, Alzheimer, Parkinson vb. hastalıklara yol açtığı söyleniyor ama yapılan araştırmalarda bunun yeni bir katkı maddesi olmadığı, yıllardır kullanıldığı söyleniyor. Yapılan hiçbir araştırmada, MSG ile insanda görülen hastalıklar arasında bir ilişki kurulamadığı gibi, MSG'nin nörotoksin (sinirleri harap eden zehir) etkisinin insanda ortaya çıktığı da asla ispatlanamamış. Ama tabi garantiye almak için bütün fast-foodlardan uzak durmakta fayda görüyorum, her an yeni bir araştırmayla çürütülebilir. :)
Peki zararlı dahi olsa, ben takıyor muyum? No.
Şaka bir yana, en iyisini yapıyorsunuz. Babam doktor, küçüklükten beri patates kızartmasından tutun aklınıza gelebilecek çoğu yiyeceği yememize laf ediyor. Belki bu yüzden de zaralı yiyecek/içeceklere zaafım katlanarak artmış olabilir
Keşke bı kasede sana uzatabilsem ne güzel olurdu :)Aiyy canım sütlaç çekti
Ehehe tabi, yasak cezbeder :) Ben de tabi hiç fast-food yemiyor değilim de 40 yılda bir bazen canım çeker gider pizza yerim, ya da evde kendime cips yaparım, hamburger yaparım. En azından kendimce bir derece sağlıklı yapmış oluyorum, aynı yağda 1500 kez kızarmış bir patates yemediğimi biliyorum mesela.
Uzatmış kadar oldunuz, çok naziksinizKeşke bı kasede sana uzatabilsem ne güzel olurdu :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?