kavs-i kuzah mevcudunuz kaç sınıfta?
Kaliteli eğitimden kasıt gösteriş şatafat mı?
Okulun genel profil varlıklı aileler mi?
Yeni nesil çocuk da veli de zor ya.
Canım diyanetin kuran kursu bu
Anasınıfı ve Kuran eğitimi var öğleye kadar.

Genel profil tipik halk. Köy kesimi ağırlıklı. Ortalama 13 çocuk var.

Mesela kızdığım nokta şu oldu geçenlerde
Çocuğun Kuran a geçti dendi. (Bu arada oğlum gayet güzel okumayı öğrendi. Öğrettik. Algıda sıkıntısı yok yani)
Gel okutayım Kuran dedim. Bırak okumayı, harfleri karıştırıyor. Ben yüzlerce öğrenciye okuma yazma öğrenmişim Yani bilmeyen bir insan 8lsam neyse de mi...
Hocam dedim, acele etmenize gerek yok. Daha sene sonuna çok var. Harfleri karıştırıyor, okuyamıyor dedim. Bana okuyor, burada okuyor diyor.
Arkadaş, karıştırsa sende de bende de karıştırır. sonra da dediğime geldi, elifle den tekrar başlattı Çocuğu

Neyse geçen kurana geçme töreni yaptı. Normalde törende çocuk herkesin önünde kuranı okur. Alkışlanır. Hediye verilir. Pasta kesilir. Çocuk çok mutlu olur. Hani ben kurana geçtim sevinci....

Bizde başka Kuran kursu hocasının kızını anons etti. Kız istiklal marşını okudu. Aynı kız Kuran dan bölüm okudu.
Tüm sınıf sıralandı. Hepsi birsure bir hadis okudu ve bizimki kurana geçmiş (!) oldu. İyi de kurana geçti dediğin 6 çocuğun hiçbiri Kuran okumadı ki bizim önümüzde aman tam bir saçmalıktı

Sanki O bir öğrencinin töreni gibi yaptı töreni. Müftü alan geldi mesela. O da bunlar niye okumadı demedi. Hepsinin eline Kuran tutuşturdu. Foto çektiler. Bitti gitti.

O kurşun arsasını bağışlayan adam vefat etmiş. Hoca da mesai saati içinde başsağlığına gitmiş. Sizde öğretmensiniz. Bizde asla öyle bir lüks yoktu değil mi? Sınıfı bırakacağım da gideceğim.?! Çalışan yanındaki abla da öz ablası oluyor. Abla kardeş işte o kurumda çalışıyor. Şikayet etsem kendini kurtaramaz farkında mı bilmiyorum.

Geçen karne töreninde de mesaj çekmişti sabah 8.45 de burada olun. Karneyi alın. Geç kalmayın. Ben de kendi çocuğumun törenine yetişeceğim...
Nasıl yani?!

İşte komedi ....... neyse
Oğlum sınıfını seviyor. Ondan da değiştirmek istemedim ama kimseyle ya da herhangi bir yerle gönül bağım da yok. Çocuğun menfaati doğrultusunda oradayım. Yoksa çok da tın

Dediğin gibi farklı karakter aynı kıyafet zor yani.
Mezuniyet töreni mi?
Kaçıncı sınıf?
Anasınıfı 4-6 yaş Kuran kursu diyanet
Ben ilkokula başlamadan manevi ve maddi eğitimini bir arada alması gerektiğini düşünüyorum. Diğer çocuklarım da başka kurumlardan eğitim aldılar ve memnundum genel olarak. Bu sene ilginç işte böyle

kavs-i kuzah göstermelik anladığım kadarıyla.
Bahsettiğin yerleri çok bilmiyorum ama az kaldı sene sonuna sabret bari.
Seneye bire mi gidecek?

Yüzüm sivilce doldu bir anda.
Ağda ile aldırdım ya ondan oldu.
Ya da yaş maya ile hamur işi yaptım ikisinden biri.
Ne güzel cildim temizlenmişti ergen gibi başa sardım yine.
İpe döneceğim gerekirse.
Turşu da çok yedim yakın zamanda ondan mı diye de düşünmüyor değilim.

Yarına iftara sadece yeşil mercimekli erişte çorbası var. Yanına bişey yapmadım henüz.

Sahuru yaptım.
Çay keyfi yapıyorum.

Uyumadım.
Madalyonun içini okudum epey.

Bir yandan haber izliyorum.

Bu akşam yeni dizi izledim.
Gülcemal pek tarzım değil.
Fazla süreceğini sanmam.
Senaryo biraz saçma biraz tuhaf.

Uykum da geliyor bir yandan.
Bulaşık makinesini boşalttım.
Kirlileri yerleştirdim.

Konular daldan dala oldu.
Kafamın içi de aynen böyle.

Günaydın sınavlarında başarılar
Eminim sana hak vereceğime çünkü benzer düşünüyoruz. Bir şey mantığıma oturmayınca yapmak istemiyorum ben de. Bakalım küçük oğlumun ilk gösterisi haziranda 4 yaşını dolduracak çok da küçük yani abisinin de var yalnız bırakmak istemiyorum çocukları. rapor alabilirim okul beni idare etmezse

Gerçekten aynı kişi değiller ne mana yani

Günaydın

Tülay üç tane podcast yayınlamış.En kısa sürede izlemek istiyorum.

Ulu Tanrım! Sona yaklaşıyorum galiba.
Bugün diş hastanesinde dişli prova varmış.
Bundan sonraki işlem de artık porselen dişleri takma olacakmış. Bitsin artık bitsin yeter beş ay oluyor neredeyse.
Ömrümden ömür gitti.

Evet Kök olan.
Bana da podcast da bildirim geldi şimdi.

Mavi odaya üye misin?
Yoo hiçbir yer üye değilim. Sadece bu hanımın sınırlar ile ilgili videolarını çok beğenmiştim. o nedenle takibe aldım

Yoo hiçbir yer üye değilim. Sadece bu hanımın sınırlar ile ilgili videolarını çok beğenmiştim. o nedenle takibe aldım
Ben de üye olmadım.
Aynen sınırları vicdan podcast ne varsa hepsini dinledim.

Bugün de yenilerden yas ile ilgili imiş.
İlk ikiyi dinledim.
Sonuncu kaldı.
En uzun da o açtım bitmedi.
Tekrar baştan dinliycem.

Bugün kolaya kaçtım valla.
Sarımsaklı yoğurtlu salça soslu makarna yapıyorum.
Baklava da almış canım kocam

Ben de üye olmadım.

İlk ikiyi dinledim.
Sonuncu kaldı.
Tekrar baştan dinliycem.
Ben de ilk ikiyi dinledim yarın inşallah 3.yü dinleyeceğim

Ben de üye olmadım.

İlk ikiyi dinledim.
Sonuncu kaldı.
Tekrar baştan dinliycem.
Sen ne düşündün dinlediklerinle ilgili. Ben gerçekten özellikle şu süreçte o kelimeyi kullanamadım sadece gittiler diyebildim o kadar

Bugün kolaya kaçtım valla.
Sarımsaklı yoğurtlu salça soslu makarna yapıyorum.
Baklava da almış canım kocam
Biz de yayla çorbası, soslu patates kızartması yaptık dünden makarna ve pırasa vardı. Ne kadan sağlıklı bir menü yarın inşallah annemi yemeğe çıkaracağım

Sen ne düşündün dinlediklerinle ilgili. Ben gerçekten özellikle şu süreçte o kelimeyi kullanamadım sadece gittiler diyebildim o kadar
Bana da çok aman aman gelmedi.
Ne bileyim tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır derler
Yumşatarak söylemenin neresi tuhaf.

Öldü çok ağır bence.
22 sene oldu daha babam öldü kelimesi ağır gelir.
Vefat etti deriz hep.
İlla kelimelere o kadar anlam yüklemeye gerek var mı?

Biz de yayla çorbası, soslu patates kızartması yaptık dünden makarna ve pırasa vardı. Ne kadan sağlıklı bir menü yarın inşallah annemi yemeğe çıkaracağım
Soslu kızartma hangisi kız domates soslu olan mı?

Bu sene çok tembelim ya.
Pırasa ıspanak yemeği yapmıyorum pek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…