Tost makinesinde mucver nasil oluyor ilk defa duydum. Tavadan ne farki oluyoSlmlar
Okuldan gelince kahvaltı yaptık menemen, tost vs. Sonra kızı uyutup uyumuşum ama bi iyi geldi ki
Ev işi olarak anca mutfak toplamakla uğraştım
Kızımı yıkadım bi de.
Şimdi tost makinesinde mücver yapıyorum ayran yaptım bi de umarım yerler
Yemeyen babaannesine gitsin ya ne yapayım
Ben de bugun bas agrisindan perisanim. Hicbirsey yapamadim ogleden sonra full yattimUyukluyorum koltukta bugün çok yoruldumparka gittik doktordan sonra yemeği parkta yedik sonra baya oturduk eşimle oğlum oynadı falan yorgunluk yaptı bana bünye alışık değil bacım
Allah bağışlasınEvet 2 yaşını birkaç ay geçmiş bir oğlum var :)
Sanırım o uyku süresini bugün kendime bakim yapmaya ayıracamzor geliyor ama
Yağda kızartmadan daha Sağlıklı olur diye yaptım ilk defa ama bir daha yapacağımı sanmıyorumTost makinesinde mucver nasil oluyor ilk defa duydum. Tavadan ne farki oluyo
Yagdaki gibi olmaz tabi ama pratik olur mantiken. Ben airfryerde veya tavada yagdiz yapiorum. Basende direk firinda. Ama airfryrda anlamsiz uzuyo firin mucverden hic tat alamiyorum. Tost makinaesi hic aklima gelmedi daha onceYağda kızartmadan daha Sağlıklı olur diye yaptım ilk defa ama bir daha yapacağımı sanmıyorum40 yılda bir yapıyorum onu da lezzetli yemek isterim ha çok kötü değildi diyetteysen falan gideri var da yok yani aynı mutluluğu vermedi
Allah bağışlasınen zor dönemleridir şimdi bakım da önemli kendinizi iyi hissettirecek her şey güzel olur
Bende guya utu yapicaktim okdr basim agridiki biraktim yarina allah kerimBirazcık ama yinede şükür ilerde bu anları ozlicem kesin
Evet henüz bisey yapamadım
Eve g3lip yemek yedik öyle uzandım kaldım biraz spor ve kendime vakit ayırmam lazım
2 Postada çamaşır katlamam lazım biraz da ütü var ayyy çamaşır olayi hiç bitmiyor arkadaş
Bende guya utu yapicaktim okdr basim agridiki biraktim yarina allah kerim
KesnlikleSağlık olsun da gerisi hallolur
Deneyebilirsin belki sen seversin, pratik ama lezzeti tatmin etmedi beniYagdaki gibi olmaz tabi ama pratik olur mantiken. Ben airfryerde veya tavada yagdiz yapiorum. Basende direk firinda. Ama airfryrda anlamsiz uzuyo firin mucverden hic tat alamiyorum. Tost makinaesi hic aklima gelmedi daha once
Çamaşır durumu bizde de aynıBirazcık ama yinede şükür ilerde bu anları ozlicem kesin
Evet henüz bisey yapamadım
Eve g3lip yemek yedik öyle uzandım kaldım biraz spor ve kendime vakit ayırmam lazım
2 Postada çamaşır katlamam lazım biraz da ütü var ayyy çamaşır olayi hiç bitmiyor arkadaş
Avrupa yakasındayım benBende bakınacağım ama siz benden daha tecrübelisiniz doktor bulmak konusundaevet bazen iyiyken sabahları kahve keyfi yapıyorum önce bugün çok iyiyim şükürler olsun inşallah yamulmam
Ya biliyordum unuttum yada bilmiyordum istanbulun neresindesiniz kızlaaar doktora girmeme beş dk kaldıııı
Benim doktorun verdiği yeri atayım ara fiyat al.Kızlar DNA testini nerde yaptırdınız ne kadara yaptırdınız doktordan çıktık ikili testten bahsedince doktor eşim tutturdu yaptırmak istiyor ikiliyi istemiyorum yanılma payından dolayı fetal DNA yaptıralım dedim
İşteyim canımKuzum ben eurofins e yaptirdim. Fransaya gitti bizim ornek. En dusuk paket 360€ ben 650€ olani yaptirdim. 10gunde cikti sonuc cinsiyeti de oyle ogrendim
sudem34 napiosun sen?
Teşekkür ederimmm çiçeekkkkızlar cinsiyeti söylemedi doktor çok ketum be
Ben yaptırmama kararı almıştım sankiKızlar Şişli'de buldum sekiz bin lira en kapsamlı olan cinsiyette öğreniliyormuş içerik nasıl sizce ben anlamıyorum ya
Anneden alınan periferik kandan izole edilen fetal dna ile PreNext NIPT testi yapılmaktadir. 23 kromozomun hepsine bakılır, test içeriği aşağıda belirtilmiştir.
PreNext NIPT ( Non-Invasive Prenatal Test – Cell -Free DNA Testi )
1. Bu bir tarama testidir, sadece tanı koymaya yardımcı olur. Bu test sonucunda yüksek bir risk olduğu gözlemlenirse, genetik danışmanlık ve invaziv prenatal tanı gereklidir.
2. PreNext NIPT testi ile 23 kromozomun hepsinde olabilecek sayısal anomaliler (Trizomi 21, Trizomi 18, Trizomi 13 gibi), makro ve mikrodelesyonlar, duplikasyonlar ve bunun yanı sıra cinsiyet kromozomlarında meydana gelebilecek anöploidiler (47,XXX, 47,XXY , 45,X gibi) saptanabilmektir. Fetal fraksiyon (bebeğin anne kanında dolaşan DNA oranı) da belirtilerek, güvenli analiz sağlanır.
3. NGS yöntemi kullanılır.
4. Hem tekil hem ikiz gebelikler için çalışabilmektedir. Tekil gebeliklerde 10.haftadan itibaren, ikiz gebeliklerde ise 12.haftadan itibaren numune alınması önerilir.
5. Sonuç raporunda kromozomal anomali yönünden pozitif çıkan hastalarımıza, merkezimizde CVS ya da amniyon sıvısından kromozom analizi veya kromozal array yapılarak doğrulama sağlanabilmektedir.
Bebeğin cinsiyeti de öğrenilmekte
Down sendromu (trizomi 21) başta olmak üzere trizomi 18 ve trizomi 13 gibi patolojik durumlar ve bazı ender genetik hastalıklar hakkında bilgi vermektedir.
Tanı konmasında tek başına yeterli olmamasına karşın anne karnında fetal DNA testi, yaklaşık %99'luk bir hassasiyetle genetik hastalıkların belirlenmesine olanak sunmaktadır. Testin doğruluk oranı, örneğin, Down Sendromu'nda %99, Edwards Sendromu'nda %98, Patau Sendromu'nda %65'tir.
Fetal DNA testi; bu yöntem ile hamilelik sürecinin 10 – 12. haftalarında anne adayından kan alınır. Alınan kanda fetal hücreler ayrıştırılarak bebeğin cinsiyeti kesin olarak belirlenir. Cinsiyet haricinde bebeğin genetik anomalilerini de tespit etmek için de başvurulan bir yöntemdir.
Benim diyene başlama kilom 4 . 5 ayda 66 olmuştum.Bugün güne 9 da başladım.
Dün yatmadan bi posta çamaşır asmıştım
Sabah ilk işim renklileri yıkamak oldu
Onlar yıkanırken kahvaltı hazırladım
Çay demlenirken önceki günden çıkardığım kıymayı köfte yapıp buzluğa attım.
Sonrasında kahvaltı yaptık oğlumun üst baş ve alt değişikliği kendim hazırlandım evi toparladım yıkanan çamaşırların bir kısmını astim bir kısmını kurutmaya attım, eşimle beraber evden çıktık, ikindi sonrası eve geçerim haa bu arada sabah tartildim 82.9 çıktım:)
Bugünde beslenmem aynı şekilde devam ediyor:)
Bence gerek yok ya.sudem34 cinsiyet dışında herşeyi gördük şükürler olsun iki şeker yedim girmeden önce bi kımıldıyordu var ya taklalar attı resmen ters yüz döndü habire renklide varmış onuda açtı hareket ederken bacaklarını kalçalarını gördük sadece önünü dönmedi sıpa d vit. Ve Multi vit. Verdi .. içinde 0.8 mg folik asitte var
Haftaya başka doktora gitsem mi diye düşünüyorum cinsiyet için
Hafta içi 13-19 arası işte say beni.
Parol geçirmedi mi?Ben de bugun bas agrisindan perisanim. Hicbirsey yapamadim ogleden sonra full yattim
Ha haKesnlikleesime acindiriyorum kendimi
Avrupa yakasındayım ben
Benim doktorun verdiği yeri atayım ara fiyat al.
Sorarsa benim doktorun adını ver.
Ya da ben senin yerine fiyat alayım.
İşteyim canım
Ben yaptırmama kararı almıştım sanki
Şimdi seni görünce kafam da karışır mı bilmem
Tr de yapılıyor benim doktorun verdiği.
Benim diyene başlama kilom 4 . 5 ayda 66 olmuştum.
İnşallah sen de olursun.
Bence gerek yok ya.
Biraz daha bekle nolacak.
Zaten fetalde çıkacak.
Eğer yaptırcaksan.
Hafta içi 13-19 arası işte say beni.
Anca 20 gibi müsait oluyorum.
Parol geçirmedi mi?
Ha ha
Benimki buharlı dik ütüye heveslendi.
Aldı alalı ona iteliyorum.
Onu çok seviyor pratik baya.
Sabah verdim gömleğimi açtı
Yok canım
Ben sen izinlisin filan saniyodum ya. Hic iste olucagini dusunmedim nieyse.
Parol gecirmedi geberiyorum dun cok yordum kendimi ondan oldu galiba :/ bide yastik sorunum var benim asla cozemedigim. Demin internetten siparis verdim indirime girmis belki o ise yarar.
Once influcerlar paylasti cok iyi en iyi die varol die bi markanin nano jelini aldim. İlk aldigimda cok iyiydi cok rahat ettim ama sonra bozuldu. Bir tanedaha soledim o cok kotu cikti. Bu sefer isbirde. Gold bisi kaztuyu mu ne aldim. Asla rahat edemedim. Gittim yatastan visko aldim o da cok ince tuhaf geldi rahat edemedim. Smdi one by support tempur aldim yani bunlada rahat edemezsem kafami koparirim artik olmuyo demek buYok canım
Zaten geç gidiyorum.
13.35 de evden çıkıyorum.
19 gibi evde oluyorum.
Bazen markete girip oyalanıyorum.
Bugün carrefoura uğradım meyve aldım mesela. Bime uğradım streç film aldım.
Ben ortapedik boyun yastığı kullanıyorum yıllardır.
Sen ne aldın?
Nasıl özelliği?
Biberiye serbest ise.Once influcerlar paylasti cok iyi en iyi die varol die bi markanin nano jelini aldim. İlk aldigimda cok iyiydi cok rahat ettim ama sonra bozuldu. Bir tanedaha soledim o cok kotu cikti. Bu sefer isbirde. Gold bisi kaztuyu mu ne aldim. Asla rahat edemedim. Gittim yatastan visko aldim o da cok ince tuhaf geldi rahat edemedim. Smdi one by support tempur aldim yani bunlada rahat edemezsem kafami koparirim artik olmuyo demek busaka bi yana migrenim var benim 3 ay oldu iste yaklasik yaptirali botoxu normalde 4 ayda 1 yaptiriyorum ben zamani geliyo sapitmaya basladi..
bugunde pazara gittim erik kiraz roka domates aldim orda. Doktora ugrayip tiroid sonuclarimi gosterdim ordan anneme gittim kahve ictim orda basim agrimaya baslayinca geldim eve yattim bi yemek isittim yedik smdi yine yatiorum bombos bi gungecti..
Biberiye malesefki gebelik döneminde olmazBiberiye serbest ise.
Her gün taze demleyip 20 gün içince tamamen geçiyor demişti bir arkadaşDisipline Girmis BirKadin
Sonra S sarahconnor uyguladı geçmişti.
Kadın doğumcuna sor, ya da araştır sakıncası var mı diye.
İzin verirse dene bence
Denerim vallaBiberiye serbest ise.
Her gün taze demleyip 20 gün içince tamamen geçiyor demişti bir arkadaşDisipline Girmis BirKadin
Sonra S sarahconnor uyguladı geçmişti.
Kadın doğumcuna sor, ya da araştır sakıncası var mı diye.
İzin verirse dene bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?