bugün ne yemek yapsam..

:) yani yorma kendinii :)

tava böreği
harç malzemeleri ve yapılışı;
-yarım kalıp peynirden daha az peynit
-bol maydanoz
-azcık böyle bi tutam dere otu
-kara biber, pul biber
-yarım çay bardağı kadar kaşar peyniri
-tuz(peynirin tadına bak eğer tuzluysa hiç tuz eklemene gerek yok)
yapılışı;
tüm malzemeyi derin bir kaba al ve çatalla peyniri ezerek malzemeleri karıştır.

üzeri ve içi için iki farklı sos kullandım;

malzemeler ve hazırlanışı;

-1 su bardağı sıvı yağ
-4-5 yemek kaşığı un
-1 yemek kaşığı sirke(ben üzüm sirkesi kullandım)
yapılışı;
yağı derin bir kaba dök üzerine unu koy ve iyice karıştır topaklanmaması lazım boza kıvamına getirmen gerekiyor un az gelirse az az gene un ilave edebilirsin. sonra 1 yemek kaşığı sirkeni ekle ve biraz daha karıştır.

diğer sos malzemeleri ve hazırlanışı;
-1 su bardağı süt
-yarım çay bardağı sıvı yağ
-2 yumurta
yapılışı;
sütü ve yağı derin bir kaba al içine yumurtaları kır iyice karıştır.

2 tane yufka yeterli ben iki yufka ile yaptım.

tava böreğinin yapılışı;
öncelikle tavan teflon veya seramik olmalı ben seramik tavada yaptım ve kapağı olmalı.

tavanın altına 1 yemek kaşığı sıvı yağ dök ve parça parça tavanın her yerine tere yağ koy.
yufkanın tavanın orta kısmına gelecek olan yerini sirkeli karışımın içine batır ve tavaya koy yufkanın kenarları tavadan sarkacak.
sonra diğer sütlü olan karışımdan 4 yemek kaşığı kadar tavada ki yufkanın üzerine sür.
diğer yufkanı dörde böl 1 parçasını önce sirkeli sonrada sütlü karışıma batır tavadaki yufkanın üzerine ser.
hazırladığın peynirli harcı yufkaların üzerine serp ama bence çok abartma iç malzeme çok olunca bayıyor beni sen seviyorsan o ayrı tabi.
sonra kalan iki parca yufkanıda önce sirkeli sonra sütlü karışıma batırarak peynirlerin üzerine kapat.
tavanın kenarlarından sarkan yufkaları da bohça gibi böreğin üzerine kapat be sirkeli karışımın kalanını böreğin üzerine iyice sür tamamını bu karışım böreğin çıtır çıtır olmasını sağlıyor.
kalan sütlü karımın çoğunuda böreğin üzerine dök.
tavanın kapağını kapatım ocağının en küçük gözüne al ve iyice kısarak pişir alt taraf kızarınca böreğini ters çevir o tarafınıda aynı kısık ateşte pişir..

ben uzun yazdığım için zahmetli görüne bilir ama değil malzemeleri hazırlaman 15 dk. nı almaz pişmeside yarım saat sürüyor daha fazlada sürebilir zaten ne kadar yavaş pişerse o kadar lezzetli olur.

afiyet olsun canım..

bu tarifi bu sayfa dışında bi yerde bulamazsın..

eskiden paylaşmıştım belki denersin tarif bana ait çıtır olsun die bi kaç tarifi birleştirdim tamamen doğaçlama

Yayla çorbası
Bezelye
sigara böreği(patatesli)
salata
karpuz

Alt tarafi iki kisi icin öyle cesit cesit yemek yapmana gerek yok bence. Ara sira cay ekmek yiyin gitsin. Esinin de anlayisli olacagini düsünüyorum bu konuda. Bol bol makarnali ve yumurtali yapilan yemeklere bak da cok yorgun düstügün zamanlarda seni kurtarsin. 7de evden cikip saat 21 civari eve anca gelebilmek ne demek ya gercekten de türkiye kosullari cok agir 😔 özellikle kadinlara üzülüyorum. Iki gün yetecek yemekler yapmak istiyorsan sulu yemek cesitleri ideal, ayrica kolay da. Biraz konudan konuya mi atladim ne 😁 haha

tavsiyelerin için sağ ol canım..
eşim çok şükür yemek seçmez ne olsa yer ama bne öyle değili.
eşim yaz geldi diye sürekli kahvaltı tarzı istiyor ama ben istemiyorum yani yemek olmalı bana göre bide hava sıcak olsada benim için ağır yemek denen bişey yok herkesi kendim gibi sanıyorum işte..

Merhaba
Ben et-tavuk pişirmeyi hiç beceremem ve hiç sevmem. Ama pişmişini çok güzel yerim :)
Geçen gün kendimce güzel bir tavuk pişirme yöntemi buldum, sizinle de paylaşayım dedim. Belki siz zaten biliyorsunuz belki bundan daha güzellerini pişiriyorsunuzdur ama ben yine de paylaşmak istedim.
Tek kişi oldugum için 1 tavuk gögsünün tek tarafını kullandım.
Tavugun donuk halde olması gerekiyor. Buzluktan çıkardıgım tavugu bi yarım saat dışarda beklettim. Dışı hafif çözününce eti ince ince dilim dilim kestim. donuk halde oldugu için dilimlemesi çok kolay ve dilimlerin de şekli guzel oldu. (küp küp dogranmış gögüs etini hiç sevmem de)
Sonra seramik tavaya tavukları koydum. üzerine zeytinyagı, tuz, sarımsak (dilimlenmiş), kekik ve zerdeçal koydum. Kapagını kapatıp kısık ateşte 20 dakika kadar pişirdim. süresi değişebilir. Suyunu salıp sonra saldıgı suyu çekince tavugumuz hazır.
İlk yaptıgımda krema da vardı, üzerine hafif krema gezdirmiştim. ama kremasız da güzel oluyor.
Afiyet şifa olsun !

ellerine sağlık canım

akşama iftar yemegi için misafirlerim var
menüm şöyle
mercimek çorbası
zeytinyaglı fasülye
kuru patlıcan biber dolma
kızarmış tavuk
bulgur pilavı
salata
karpuz
tatlı

akşama iftar yemegi için misafirlerim var
menüm şöyle
mercimek çorbası
zeytinyaglı fasülye
kuru patlıcan biber dolma
kızarmış tavuk
bulgur pilavı
salata
karpuz
tatlı

afiyet olsun canım

bizimde pazar vardı iftara misafirlerim

yorucu oluyor ama Allah sabrını veriyor

akşama bizim

şehriye çorba

sarma

tava börek

zeytinyağlı fasulye

salata

karpuz dondurma var canım

akşam sarma yapacaktım ama eve gitmeyeceğiz daha doğrusu geç gideceğiz çünkü bbaam memlekete gidecek bu akşam eşimle onu yolculamaya gideceğiz sarmamında içi hazır yarın yaparım artıkın..

akşam sarma yapacaktım ama eve gitmeyeceğiz daha doğrusu geç gideceğiz çünkü bbaam memlekete gidecek bu akşam eşimle onu yolculamaya gideceğiz sarmamında içi hazır yarın yaparım artıkın..

benimkisi hazır buzluktannn

ramazan öncesi 3 paket sarıp koymuştum canımm

dün bimden nohut aldım çok güzel çıktı
akşam onu ıslattım bugün onu yapacağım

hım bu site iyiymiş bende tavukla patatesli bişiler yapmayı düşünüyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…