hım bu site iyiymiş bende tavukla patatesli bişiler yapmayı düşünüyorum..
evde oldugunuz günlerde hazırlık yapın
mesala kuru fasulye,nohut,barbunya haşlayın poşetleyip buzluga atın eve gelince soganını dogra salçayla kavur suyu kaynayınca bakliyatını ekle 15-20dk içinde hazır
köfte yapıp buzluga koy
sigara böregi yada yapabildigin börek çeşitlerinden yapabilirsin
annen yada kv ile bigün mantı yapıp gene buzluga
aynı şekilde yaprak sarması lahana sarması gene buzluga atın
mesala pilav yapacaksınız akşam yada sabah çıkmadan şehriyesini kavur pirincini ekle iyice kavur altını kapat eve gelince suyunu eklersin 10dk hazır
mesala fırında köfte patates yapacaksın bigün önceden hazırla ben patates ve köfteleri kızartıp borcama dizerim agzını folyoyla kapatıp dolaba kaldırıyorum akşama hemen sosunu döküp fırına atıyorum ki ev hanıyım bazen çocukla zor oluyor
bu şekilde yaparsan hem ev yemegi yersin hemde az yorulmuş olursunşimdiden kolay gelsin
tavukla patates çok yakışıyor bayılırım
bide bugün patates püresi yapacağım bak canımı çektiridn
hatta hasan paşa köftesi mi yapsam offff çok açımmm
islim kebabını hazırla :) koy dolaba sonra pişir :)
ben eti kavurup buzluğa koyuyorum
nohut fasulye haşlıyorum
börek yapıyorum
sebze yemekleri çok zamanımı almıyor
hemen yapıyorum
krepli yemekler yapıyorum :)
tatlı manyagıyım onlarıda hafta sonu yapıyorum genelde bu arada size hemen bir tatlı tarifi vermek istiyorum
Eki Görüntüle 1175426
Eki Görüntüle 1175435tarifi bekliyorum canım
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı su
Krema:
3 su bardağı süt
1,5 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
yarım su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
Üzerine:
100gr. bitter çikolata
Kenarlarına:
hindistancevizi
Yumurtayı ve şekeri iyice çırpıyoruz sonra diğer malzemeleri karıştırıp çırpmaya devam ediyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt koyuyoruz kek hamurunu güzelce yaydırıp önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında pişiriyoruz. Kek soğuduktan sonra su bardağını ıslatıp kekleri bardakla kesiyoruz aşağı yukarı 20 tane yuvarlak çıkıyor. Kremanın bütün malzemelerini karıştırıp pişiriyoruz.
Kestiğimiz kekin birini alıyoruz bir kaşık krema koyup üzerine kestiğimiz kekleri kapatıyoruz ve kenarlarına krema sürüp hindistan cevizine buluyoruz. Diğer bütün kekleri bu şekilde yaptıktan sonra benmari şeklinde erittiğimiz çikolatadan üzerlerine birer kaşık koyup kenarlarına taşırmadan yayıyoruz .
bitter çikoyu hayatta ağzıma sürmem canım tarif için sağ ol normal çiko ile deneyeceğim ellerine sağlık
kuzucum bitter çiko çok faydalı ama tabiki normal çiko ile yapabilirsin
yada çiko sos lada yapabilirsin :)
islim kebabını hazırla :) koy dolaba sonra pişir :)
ben eti kavurup buzluğa koyuyorum
nohut fasulye haşlıyorum
börek yapıyorum
sebze yemekleri çok zamanımı almıyor
hemen yapıyorum
krepli yemekler yapıyorum :)
tatlı manyagıyım onlarıda hafta sonu yapıyorum genelde bu arada size hemen bir tatlı tarifi vermek istiyorum
Eki Görüntüle 1175426
Krepbi nasıl yapıosun
eve gittim sular kesikti çorba yapabildim sadece sebze yıkayacak suyum kalmadı kısmet bugüne..artık..tavukla patates çok yakışıyor bayılırım
bide bugün patates püresi yapacağım bak canımı çektiridn
hatta hasan paşa köftesi mi yapsam offff çok açımmm
eve gittim sular kesikti çorba yapabildim sadece sebze yıkayacak suyum kalmadı kısmet bugüne..artık..
evet ya elin ayağın kuruyor.. çok zor gerçektenherşey kesik olsunda sular kesik olmasın ya çok zor oluyo ..
hadi bakalım döktür bugün menüyü
evet ya elin ayağın kuruyor.. çok zor gerçekten
canım krepi yaparken ben pek ölçü kullanmıyorum
2 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardagı su 2 su bardağından az un 1 çay kaşığı tuz ile mikserle iyice çırpıyorum
hafif tereyağı ile yağlıyorum krep hamuru akıcı olucak kek hamurundan sıvı
sonra krepi tavaya kepçe ile koyup trs yüz ederek pişiriyorum
istersen burdan bakabilirsin
http://www.youtube.com/watch?v=_xtyBRazTSw
Tşk ederim cnm bende bu siteye bakıyorum ama denk gelmemiştim yapıcm en kısa zmnda 👌
kızlar maydonozlarımı yeşilliklerimi tek kaldığım için bitiremiyorum atıyorum bildiğiniz pratik bir işlem varmı uzun süre dayanması için
kızlar maydonozlarımı yeşilliklerimi tek kaldığım için bitiremiyorum atıyorum bildiğiniz pratik bir işlem varmı uzun süre dayanması için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?