bugün ne yemek yapsam..

canım mercimek çorbasını nasıl dondurucuya atıyorsun. tuz koymadan mı? çıkarınca tadında değişiklik olmuyor değil mi? ya da dondurucuya attığın başka çorbalar var mı?

Dun tatilden döndük. Buzluktaki fasulyeyi pisirdim. Üzum ve yogurtla birlikte yedik. Malum sicak...

Bugun kiymali nohut pisiricem. Tatilden dondugumuz icin kilo vermemiz lazim. O yuzden pilav makarna yok.

Ben bir kere kiymali bezelye yaptim. Duduklude uzun sure pisirdim. Ama tadi garip oldu. Cig cig gibi... Diger yemekleri guzel yapiyorum ama bezelyeyi beceremedim. Tarif verir misiniz? Pisirme suresiyle birlikte...

canım ben önce soğanı kavuruyorum. pembeleşince kıymayı içine atıyorum. kıymayı da iyice kavuruyorum. kavururken içine baharat (karabiber, kekik, pulbiber vb.) atıyorum kıyma kokusunu sevmediğimden. kıyma suyunu salıp çekiyor. suyunu çekince salçasını koyuyorum. karıştırıyorum. sonra içine bezelyeleri atıyorum. iyice bir karıştırıyorum ve bir kenarda kaynattığım suyu ekliyorum bezelyelerin üzerini 1 parmak geçecek kadar. sonra en kısığa getiriyorum ocağı. tenceremin kapağını kapatıp yarım saat kadar arada karıştırarak pişiriyorum. genelde bezelyeler güzel pişince buruşuyorlar. pişmeye yakın da tuz ekliyorum. bu kadar.
eğer patatesli yapacaksan, bezelyeler tam pişmeden patatesini doğra içine, zaten patates çabuk pişiyor. bezelyeler pişince onlar da pişmiş olur.
ben çok iyi yemek yapamam ama şimdiye kadar problem olmadı bezelyemde.
he bu arada benim düdüklüm yok normal tencerede yapıyorum. düdüklü için tarifini bilmiyorum : D

yap bakalım seninki nasıl olacak.

Tesekkur ederim cok aciklayici olmus. Deneyip sonucu yazicam. Cok cok sag ol.

Bende bunu yapcam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…