bugün ne yemek yapsam..

Aynen öyle..
Hani ana yemeklerden hariç masada bulunsun. Kendileri alsınlar istiyorum..

anladım her yemekte muhakkak yaparım hem görsel olarak güzel hem çeşit oluyor hemde tat olarak..

havuçlu cevizli meze
kırmızı lahana mezesi
kereviz mezesi
patlıcan kırmızı biber salatası
istersen patates salatası da olabilir

anladım her yemekte muhakkak yaparım hem görsel olarak güzel hem çeşit oluyor hemde tat olarak..

havuçlu cevizli meze
kırmızı lahana mezesi
kereviz mezesi

dolmalık biberlerin içini peynirli cevizli dereotlu içle sımsıkı doldur. 1 saat buzlukta beklet sonra bıçakla dilimle .çok güzel çiçek görüntüsü gibi olur.

hatta renki olursa daha güzel olur sarı- yeşil- kırmızı biberle

dilim ekmeği küçük karelere kes üzerine dilim peynir, domates, acıka, salam ıvır zıvır aklına ne gelirse değişik değişik sür. üstüne kürdan batır..

cipslerin üzerine ezilmiş avakado içi sür. (avakadoların içini çıkar çatalla ez,sarımsak , ceviz, az zeytinyağı)

meksika fasulyesi konservesi salatası..süz ve içine taze soğan maydanoz zeytinyağı limon. bitti.. ya da canın ne isterse kat içine..

havuçlu cevizli meze
kırmızı lahana mezesi
kereviz mezesi

Havuçlu meze kesinlikle yapacağım zaten..
Diğer fikirler için de teşekkür ederim :)

bayıldım bu sayfaya kızlar benide alın aranıza ..
bnde çok seviyorum yemek yapmayı..
hoş şu aralar pek bişey gelmiyor içimden hamilelikten dolayı..
ama yinede herşeye üşenirimde yemek yapmaya aslaaaaaaaaaaaaaa
29 yaşındayım .. evliyim 3,5 yaşında bi kızım var bide oğlum olacak inşallah yolda kendileri...
devlet memuruyum..
yeni tarifler denemeyi çok seviyorum..
mesela kelebek arkadaşın kereviz tarifini en kısaa zamanda denemem lazım..
işin garibi ne biliyormusun hç kereviz yemedik biz ailecek..
doğuda yaşayınca sebzeden uzak etle iç içe oluyoruz.. ne yazıkki sebze tarifleriniz çok işime yarayacak.. bende yazarım artık pazartesinden itibaren akşamları ne yemek yapacağımı..
evde krema var mesela nasıl bi çorba yapabilirim..

bayıldım bu sayfaya kızlar benide alın aranıza ..
bnde çok seviyorum yemek yapmayı..
hoş şu aralar pek bişey gelmiyor içimden hamilelikten dolayı..
ama yinede herşeye üşenirimde yemek yapmaya aslaaaaaaaaaaaaaa
29 yaşındayım .. evliyim 3,5 yaşında bi kızım var bide oğlum olacak inşallah yolda kendileri...
devlet memuruyum..
yeni tarifler denemeyi çok seviyorum..
mesela kelebek arkadaşın kereviz tarifini en kısaa zamanda denemem lazım..
işin garibi ne biliyormusun hç kereviz yemedik biz ailecek..
doğuda yaşayınca sebzeden uzak etle iç içe oluyoruz.. ne yazıkki sebze tarifleriniz çok işime yarayacak.. bende yazarım artık pazartesinden itibaren akşamları ne yemek yapacağımı..
evde krema var mesela nasıl bi çorba yapabilirim..

canım öncelikle aramıza hoş geldin Allah çocuklarını sana bağışlasın darısı olmayanların başına:16::16:
kereviz tarifini bencede denemelisin bebeğin içinde faydalı olur diye düşünüyorum..
eğer fırsatın olur malzemeleri bulabilirde denersen eğer sonuçtan benide haberdar et olur mu:9:
çorba olarakta ben mantar ve kremayı çok yakıştırırım kremalı mantar çorbası yapabilirsin ya da kremalı tavuk çorbası ?

selam kızlar herkese;

Öncelikle kelebek arkadaşıma teşekkür ederim kereviz salatasını denedim muhteşem oldu kereviz yemeyen eşime bile yedirebildim yaşasın:)))

bende yarın eşimin amcasını ve kayınvalidemleri yemeğe davet ettim, kafamca bir menü tasarladım ama sizin de fikirlerinizi istiyorum;

-kremalı kabak çorbası yada ezogelin
-kağıt kebabı
-pilav
-yoğurtlu karnabahar salatası
-mevsim salatası
-közlenmiş patlıcan biber salatası
-şam tatlısı

Nasıl sizce???

selam kızlar herkese;

Öncelikle kelebek arkadaşıma teşekkür ederim kereviz salatasını denedim muhteşem oldu kereviz yemeyen eşime bile yedirebildim yaşasın:)))

bende yarın eşimin amcasını ve kayınvalidemleri yemeğe davet ettim, kafamca bir menü tasarladım ama sizin de fikirlerinizi istiyorum;

-kremalı kabak çorbası yada ezogelin
-kağıt kebabı
-pilav
-yoğurtlu karnabahar salatası
-mevsim salatası
-közlenmiş patlıcan biber salatası
-şam tatlısı

Nasıl sizce???

slm canım benim:16:

ayy kereviz mezesini afiyet ile yemiş ve beğenmiş olmanıza çok sevindim rica ederim canım senin ellerine sağlık :21::21:

menünüde beğendim canım ama çorbayı değiştirsen daha iyi olur sanki ?
şam tatlısını da yanlış hatırlamıyorsam eşin çok seviyordu bence çayın yanına gayet güzel olur ben hiç yapmadım daha önce şam tatlısı..

slm canım benim:16:

ayy kereviz mezesini afiyet ile yemiş ve beğenmiş olmanıza çok sevindim rica ederim canım senin ellerine sağlık :21::21:

menünüde beğendim canım ama çorbayı değiştirsen daha iyi olur sanki ?
şam tatlısını da yanlış hatırlamıyorsam eşin çok seviyordu bence çayın yanına gayet güzel olur ben hiç yapmadım daha önce şam tatlısı..

çorba benimde aklıma yatmadı iki tercihli yazdım ama ne yapsam fikrin var mı peki,
evet eşim şerbetli tatlı hastası şam tatlısınıda pek sever misafir için mutlaka şerbetli tatlı olsun ister sağollll canımm

çorba benimde aklıma yatmadı iki tercihli yazdım ama ne yapsam fikrin var mı peki,
evet eşim şerbetli tatlı hastası şam tatlısınıda pek sever misafir için mutlaka şerbetli tatlı olsun ister sağollll canımm

bence domates çorbası güzel olur ama onuda herkes iştahla yemeye bilir :ssz:

ne iyi olmuş burası ya :) bende çalışıyorum sabah 8 bir çıkıyorum akşam 8 de evdeyiz eşimle sağolsun eşim cok yardımcı oluyor bana.Ama su akşama ne yapıcam düşüncesi yok mu yetiyor :) dün akşam patlıcan oturtma yaptım eşim poğaça istiyordu onu da yaptım
bu akşam da mantar sote pilav ve çorba yaparım diyorum .Burada fikir alışverişi yapmak süper :21:

Back
X