bugün ne yemek yapsam..

bence domates çorbası güzel olur ama onuda herkes iştahla yemeye bilir :ssz:

aslında hem davetlerde ezogelin yada mercimek oluyor sıkıldım farklı ama herkesin damak tadına uysun istiyorum kaşar ve kıtır ekmekle olabilir aslında domates çorbasıda .

ne iyi olmuş burası ya :) bende çalışıyorum sabah 8 bir çıkıyorum akşam 8 de evdeyiz eşimle sağolsun eşim cok yardımcı oluyor bana.Ama su akşama ne yapıcam düşüncesi yok mu yetiyor :) dün akşam patlıcan oturtma yaptım eşim poğaça istiyordu onu da yaptım
bu akşam da mantar sote pilav ve çorba yaparım diyorum .Burada fikir alışverişi yapmak süper :21:

hoş geldin aramıza canım,çalışan bayanlar olunca akşam yemek için insan planlı oluyor mecbur, Allahtan yemek yapmayı ikram hazırlamayı seviyorum hiç işkence olarak görmüyorum,ne güzel eşin yardımcı oluyor benimkide benim afacanı oyalayarak bana katkı sağlıyor sağolsun.Bu arada mantara bayılırım sotesi ,çorbası, fırında tereyğlı kaşarlı mantar ohhhh missssss

aslında hem davetlerde ezogelin yada mercimek oluyor sıkıldım farklı ama herkesin damak tadına uysun istiyorum kaşar ve kıtır ekmekle olabilir aslında domates çorbasıda .

valla bende bıktım yani mercimekten domates çorbasını çok severim ama tamek in hazır domates suyu ile yapılanını seviyorum domates ile yapılanı değil canım hem çok da basit benim eşim ve çevremde ki herkes (kayın babam hariç oda domatesli hiç birşeyi sevmez o yüzden sevmiyor) bayılıyor domates çorbasına kruton da kaşarda çok yakışır ikisindende koyarsın ortaya ohhh mis:):):56::56:

Son düzenleme:
ne iyi olmuş burası ya :) bende çalışıyorum sabah 8 bir çıkıyorum akşam 8 de evdeyiz eşimle sağolsun eşim cok yardımcı oluyor bana.Ama su akşama ne yapıcam düşüncesi yok mu yetiyor :) dün akşam patlıcan oturtma yaptım eşim poğaça istiyordu onu da yaptım
bu akşam da mantar sote pilav ve çorba yaparım diyorum .Burada fikir alışverişi yapmak süper :21:

hoş geldin canım aramıza ahhh ahhh hem çalışıp hem yemek yapmak ev işleri ile uğraşmak ne kadar zor değil mi benim bütüngün canım çıkıyor valla o yüzden artık 2 günlük yemek yapıyorum..
benim eşimde sağolsun çok yardımcı oluyor bide allahtan mutfakta vakit geçirmeyi seviyorum ama çok yoruluyorum sabahın 5:30 unda kalkıyorum 7 de evden çıkıyorum 9 da anca eve geliyorum aaaahhh ahhhh hayat çok zor anlatırken yoruldum:9::9:

bu arada menünün gayet güzel:56::56:

Son düzenleme:
valla bende bıktım yani mercimekten domates çorbasını çok severim ama tamek in hazır domates suyu ile yapılanını seviyorum domates ile yapılanı değil canım hem çok da basit benim eşim ve çevremde ki herkes (kayın babam hariç oda domatesli hiç birşeyi sevmez o yüzden sevmiyor) bayılıyor domates çorbasına kruton da kaşarda çok yakışır ikisindende koyarsın ortaya ohhh mis:):):56::56:

karar kıldım çorbayı domates olarak menüme ekliyorum canım teşekkür:)))bende domates suyu ile yapıyorum ama oğluma özel küçük tenceresinde köy domatesi ile organikkk mutlaka:))

bu arada nar getirmiş eşim geçen baya çok, kötü olacak yiyemeyiz diye hepsini ayıkladım dondurucuya attım bişey olmaz inşallahh

hoş geldin canım aramıza ahhh ahhh hem çalışıp hem yemek yapmak ev işleri ile uğraşmak ne kadar zor değil mi benim bütüngün canım çıkıyor valla o yüzden artık 2 günlük yemek yapıyorum..
benim eşimde sağolsun çok yardımcı oluyor bide allahtan mutfakta vakit geçirmeyi seviyorum ama çok yoruluyorum sabahın 5:30 unda kalkıyorum 7 de evden çıkıyorum 9 da anca eve geliyorum aaaahhh ahhhh hayat çok zor anlatırken yoruldum:9::9:

posta kutun dolmuuuuuuuuuş:))

karar kıldım çorbayı domates olarak menüme ekliyorum canım teşekkür:)))bende domates suyu ile yapıyorum ama oğluma özel küçük tenceresinde köy domatesi ile organikkk mutlaka:))

bu arada nar getirmiş eşim geçen baya çok, kötü olacak yiyemeyiz diye hepsini ayıkladım dondurucuya attım bişey olmaz inşallahh

canım benim bildiğim kadarı ile poşetinde hava bırakmaz isen 1 yıl boyunca dondurucuda saklaya biliyorsun..

oğlun için en faydalısını yapıyorsun canım tebrik ederim...

ve ricaederim ellerine sağlık şimdiden:56::56:

Arkadaşlar Merhaba,

Bu konuyu henüz gördüm ve tek tek okudum yorumlarınızı. Ben de tam 1 senelik evliyim ve evliliğimin ilk 6 ayında haftanın 5 günü akşam 10.00' a kadar derste olduğum için acayip zorlanıyordum daha doğrusu hiç bir şey hazırlayamıyordum ki... O kadar zor adapte oldum ki anlatamam. Şimdi derslerim bitti ve son 6 aydır da eşim 1 önceki günden durmuş yemekleri yemediği için her gün yemek yapıyorum. Bunun için de yazın kış hazırlıkları yaptım birazcık.

Dolmalık biberleri yıkayıp içini çıkartıp yemeklik olacak kadar poşetleyip buzluğa attım. Taze fasulyeyi domatesle hafif diriliğini kaybedene kadar pişirip soğuduktan sonra poşetleyip buzluğa attım. Pırasa bu mevsimde var ama ben uğraşmamak için pırasaları aldım hafta sonu temizleyip yemeklik doğrayıp poşetleyip buzluğa attım ki yapmak istediğim zaman hazır olsun... Aslında çorbayı bile yapıp poşete koyup dondurmak için buzluğa atanı duydum ama ben onu hiç denemedim :) Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Size sormak istediğim birşey var aslında. Köfte yapıp buzluğa atayım yiyeceğimiz zaman yiyeceğimiz kadarını çıkarıp kızartırım hemen diye düşünüyorum ama köfteye yumurta konuluyor ya. Yani annem her zaman 1 yumurta kırardı köftenin içine. Bir arkadaşım yumurtalı şeyleri buzluğa koyma demişti. O aklıma takıldı. Aranızda hiç köfte yapıp buzluğa atan var mı ?
merhaba msj ınıza cok köfte yapıp buzluğa koyan bırısı olarak cvp vermek ıstedım,ben biraz fazlaca kıyma alır malzemelerı hazırlayıp aylık köfte yaparım onun içinde hani plastık kaplar oluyorya kasaptan kıyma alınca fılan beyaz plastık kaplara koyuyorlar o kapları güzelce yıkar ve saklarım ki köftelerımı 10 ar veya 12 şer şekılde dizerim bu kaplara ayrıca köfteme yumurta katmıyorum taze yapılacaksa yumurtalı daha ıyı ama bende katmıyorum. bu kaplara koyduktan sonra strecler buzluğa atarım ve lezzetı tazeykenden daha güzel oluyor bence.hıc bozulmuyor.bazen sulu patateslı tepsı köftesı yaparım bazen de kızartırım hatta azıcıkta tavuk kanatla beraber kızartıp servıs yaparım.cok güzel ve pratık oluor tavsıye ederım.

merhaba kızlar topiği geçerken gördüm ben de girebilir miyim aranıza :16: :16:
ama ben pek yemek yapamıyorum hamileyim, beleşçiyim (annelere gidiyoruz) genelde haftasonu yapıp 2-3 gün idare ediliyor ama tabikide annelere gidilmeyince ne yapıcam konusu oluyor :37: :37:

ama ben pek yemek yapamıyorum hamileyim, beleşçiyim (annelere gidiyoruz) genelde haftasonu yapıp 2-3 gün idare ediliyor ama tabikide annelere gidilmeyince ne yapıcam konusu oluyor :37: :37:

merhaba canım hoş gelsin sefalar getirdin:16::16:
Allah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah:nazar:
anneler yakınsa ne mutlu sana benim kayın validemler yakın sayılır ama daha sadece 1 defa yemeğe gittik oda tesadüfen oldu biz sevmiyoruz evimiz dışında yemek yemeği benim annemler olsa severdikte onlarda uzaklar anca hafta sonları arada bir gidebiliyoruz:1:

o ben bu akşam ne yapsam düşüncesi var ya cidden insanı yıpratıyor ya erkekler ne rahat ekmek elden su gölden yaşayıp gidiyorlar:1::1:

merhaba msj ınıza cok köfte yapıp buzluğa koyan bırısı olarak cvp vermek ıstedım,ben biraz fazlaca kıyma alır malzemelerı hazırlayıp aylık köfte yaparım onun içinde hani plastık kaplar oluyorya kasaptan kıyma alınca fılan beyaz plastık kaplara koyuyorlar o kapları güzelce yıkar ve saklarım ki köftelerımı 10 ar veya 12 şer şekılde dizerim bu kaplara ayrıca köfteme yumurta katmıyorum taze yapılacaksa yumurtalı daha ıyı ama bende katmıyorum. bu kaplara koyduktan sonra strecler buzluğa atarım ve lezzetı tazeykenden daha güzel oluyor bence.hıc bozulmuyor.bazen sulu patateslı tepsı köftesı yaparım bazen de kızartırım hatta azıcıkta tavuk kanatla beraber kızartıp servıs yaparım.cok güzel ve pratık oluor tavsıye ederım.

canım merhaba sende aramıza hoş geldin..

sen sulu patatesli tepsi köftesini nasıl yapıyorsun acaba?

sağol canım hem çalışıp hem ev işi kolay değil evet :) ama bende sen gibi mutfakta zaman gecirmesini sevenlerdenim hatta eşim der oturma odasına takımları boşunamı aldık diye :1: ama vakit kalsa bende otursam diyorum haftanın 1 günü izin onda da ne yapıcagını şaşırıyor insan

sağol canım hem çalışıp hem ev işi kolay değil evet :) ama bende sen gibi mutfakta zaman gecirmesini sevenlerdenim hatta eşim der oturma odasına takımları boşunamı aldık diye :1: ama vakit kalsa bende otursam diyorum haftanın 1 günü izin onda da ne yapıcagını şaşırıyor insan

aynen ya neye yetişeceğimi saşırıyorum temizlikmi yapayım ütümü yapayım kocişlemi vakit geçireyim yemek mi yapayım şaşırıp kalıyorum bide ne gelen bitiyor nede giden nede bizi evlerine bekleyen ahhh ahhh kimsede demiyor ki bu kadıncağızada yazık:37:

hoş geldin canım,,,bebeğini sağlıklı sıhhatli almayı nasip etsin Allah inşallah.Senin yemek yapmaya değil güzel yemekler yemeye ihtiyacın var bence bu dönem:)sana nacizane tavsiyem mevsimi olan her gıdayı tüket,mutlaka kuruyemiş ve balık yemeni tavsiye ederim..anneler güzel baksın sana canım.evde eşinde yardımcı oluyordur beraber prataik sebze yemekleri yapabilirsiniz yada balık hımmm mis mis

aynen ya neye yetişeceğimi saşırıyorum temizlikmi yapayım ütümü yapayım kocişlemi vakit geçireyim yemek mi yapayım şaşırıp kalıyorum bide ne gelen bitiyor nede giden nede bizi evlerine bekleyen ahhh ahhh kimsede demiyor ki bu kadıncağızada yazık:37:

aynen cnm şuanda yeni oldugumuz için pek gelip gidenimiz yok ama illa olucak ee misafirlerde izin gününde gelirler gitti bizim tatil :D

merhaba arkadaşlar..ben de yazmak istedim sayfanızı görünce..ben de işe gelmeden önce mercimek çorbası yaptım..ama içine 2 kaşık tarhana attım ..arada böyle yapıyorum mercimek çorbasını..aroma veriyor..

onun dışında başka yemek yapmadım..dün ıspanak vardı..onu yedik..köfte vardı bitti..

bu akşam kahvaltı mı hazırlasam acaba..genelde kahvaltılı oluyor akşam yemeklerimiz..

hafta sonu yemek yapabiliriyorum çeşit çeşit..pazartesi salı çarşamba yeniliyor ..ama persembe cuma kalıyoruz.

aynen cnm şuanda yeni oldugumuz için pek gelip gidenimiz yok ama illa olucak ee misafirlerde izin gününde gelirler gitti bizim tatil :D

valla canım ben mümkün olmadıkça pazar günleri misafir kabul etmiyorum bi pazarımız var valla, cumartesi akşamına alıyorum yada cuma akşamı,,,ama tabi o misafir 3-5 gün önceden belli ise hafta içi canım çıkıyor iş ikram yapmaktan,pazarım bana kalsın diye

merhaba arkadaşlar..ben de yazmak istedim sayfanızı görünce..ben de işe gelmeden önce mercimek çorbası yaptım..ama içine 2 kaşık tarhana attım ..arada böyle yapıyorum mercimek çorbasını..aroma veriyor..

onun dışında başka yemek yapmadım..dün ıspanak vardı..onu yedik..köfte vardı bitti..

bu akşam kahvaltı mı hazırlasam acaba..genelde kahvaltılı oluyor akşam yemeklerimiz..

hafta sonu yemek yapabiliriyorum çeşit çeşit..pazartesi salı çarşamba yeniliyor ..ama persembe cuma kalıyoruz.

merhaba canımmm,bende tarhanatı şehriye çorbasına bile bazen atarım kıvam veriyor hemm,bu akşam için kahvaltı türü hazırlayacaksan küpküp patatesleri doğra az yağda kızart ve içine yumurta kırıp baharat dök en üsttede kaşar rendele süper oluyor tavsiye edilir

sende hoş geldin canım aramıza mercimek çorbasına arada bir pirinç, bulgur felan atarım ama hiç tarhana ile denememiştim bunuda deneyeceğim başka çorbaymış gibi olur belki :):)

menemen yap canım kahvaltıdan daha iyidir pratikte zaten öncedende hazırlaya bilirsin domateslerini falan arada değişiklik olur her akşam kahvaltı sağlıklıda olmaz ki

Back
X