offf çok fenaymış yanlız ya o kadar tedbir al adam bide gelmiş keki yemiş utanmaza bak bide kahve yapıp içseymiş nasıl o kadar rahat olabilmiş ki belkide uzun süre evinizi gözetledi geliş gidiş saatlerinizi takip etti..
Allah hepimizi kötü insanların şerrinden korusun inşallah..
buarada eşim aradı ciğer yapayım mı akşam dedim hayır lütfen bana bunu yapma hiç yemedim yiyememde anca seni kırmamak için zorla yerim ondada ben kötü olurum diyoo ciğer sevilmez mi ya bi yese bayılacak ama ön yargılı işte o pişmeden önce kanlı görünen şeyleri yiyemiyor... ama ben bayılırım ciğere
akşam kayın validemlere uğrayacağız bugünlük yemeğii ordamı yesek dedim boşver biz bişeyler yaparız sen daha güzel yapıyon herşeyi dedi ve can evimden vurdu beni işini biliyor benim bey
ama ne yemek yapacağımı bilmiyorum kiii
hoşbulduk canım:)) sitenin düzenli takipcisiyim ben hergün yazarım artık:))
Ben küçük yerde yaşıyorum büyük şehirlerde 4'te evde olmak cok zor mesai saatleri de uzun yolda da çok vakit kaybediliyor. sen de yeni evliymişsin beni çok iyi anlarsın evine mutfağına alıştıkca biraz biraz işler kolaylasıyor.biz öğle yemeğine eve gidiyoruz o biraz zor oluyor aksamdan yemek kalırsa yanına ek bişey yapıyorum ama genelde menemen makarna gibi yemeklerle geciştiriyoruz.
hoşbulduk canım:)) sitenin düzenli takipcisiyim ben hergün yazarım artık:))
Ben küçük yerde yaşıyorum büyük şehirlerde 4'te evde olmak cok zor mesai saatleri de uzun yolda da çok vakit kaybediliyor. sen de yeni evliymişsin beni çok iyi anlarsın evine mutfağına alıştıkca biraz biraz işler kolaylasıyor.biz öğle yemeğine eve gidiyoruz o biraz zor oluyor aksamdan yemek kalırsa yanına ek bişey yapıyorum ama genelde menemen makarna gibi yemeklerle geciştiriyoruz.
evet canım gözlüyorlar zaten..evde olmadığımızı biliyorlar..bu anlattığım hırsızzdan 15 gün önce bir hırsız daha girmişti..o yüzden ben tedbirler almıştım evde..yani alarm takmak gibi ..dolabı balkon kapısının arkasına dayamak , mutfağın hole açılan kapısını kilitlemek gibi...
ama hırsıza kilit dayanmaz derler doğruymuş..aynen bir de kahve yapıp içmediği kalmış zaten..
alarm çalmış ki adam sökmüş yerinden ayakkabısıyla ezmiş alarm parça pinçik olmuş zaten..eve de ayakkabılarla girmiş..yani sorma of of..Geçmişte kaldı şükür..bir daha olmaz inşallah...
siz evinizde yiyin arkadaşım o zaman..sadece bulgur pilavı bile yeter size canım..
ciğer sevmiyor ise zorlama yazık ..boş ver .
kızlar merhaba;
Yeni arkadaşlar gelmişşş hoşgeldinnn diyorum öncelikle,
Haftasonu misafir stresini attım üzerimden ama epey yorulmuşum pazar günü kolumu kıpırdatamadım valla.Cumartesi öğlen 13,30 da evdeydim çok hızlı bir şekilde evitemziledim koyuldum yemeğe, tabii menüde de ufak tefek değişiklik yaptım :)
Ezogelin çorba, yoğurtlu karnabahar salatası,mevsim salata, közlenmiş zeytinyağlı patlıcan karnıyarık,kağıt kebabı,pilav, şam tatlısı
hepsi güzel olmuştu ama çorbanın pirincini biraz fazla kaçırmışım((
güzel geçmesine çok sevindim canım
dün dinlene bilmişsindir umarım aman bugünde yemek olmasın ya kolay şeyler yapı ver gitsin
bak ben bile bunları söylüyorum yarım saatte değiştirdim kendimi
menemen yap makarna yap cacık yap bide yeter bence çok yorma kendini canım bide çok geçmiş olsun canım yakında bende aynı dertten muzdarip olacağım maalesef ki..
çorbanıda azıcık süzseydin keşke canım o zaman dengelerdin belki..
eşim çok yemek seçiyor ama yaptığım yemekleri cok severek yiyor. pilavın dibini tutturduğum zamanlarda bile 'ben böyle severim kıtır kıtır' diye iştahla yedi:)) internetten bakıp bakıp yapıyorum bi çok şeyi. bloğuna baktım özellikle hamurişlerinde bana çok yardımcı olucak:)ilk başlarda öyle oluyor insan haklısın..bildiğin yemekleri bile yaparken olmuyor.yakıyorsun..pişmiyor..lezzeti tutmuyor..benim de başıma çok geldi.eşim birşey demedi ama "çok yorma kendini aperatif kahvaltı yapsak da olur " demesinden anladım ben zorlamamak gerektiğini..sonra kayınvalidem bir sürü sofra dergisi almış getirmiş..onlar çok işime yaramıştı bak...öyle öyle elim düzeldi
şimdi bir blogum var..
bakarsınız belki..
dilektenfikirler.blogspot.com
küçük yerin rahatlığı başka arkadaşım..biz de bulunduğumuz yere küçük yerden geldik ..ege den geldik..
alışmakta hala zorlanıyorum...
öğle yemeğine bile evine gidebiliyorsun..ne güzel..çok sanslısın arkadaşım..
kelebekçim 2 uyuyan sıpa benim evet.
ne kadar rahatsınız keşke istanbulda yaşamasaydık sadece trafiği yeterli insanı yormak için..
evet seni çok iyi anlıyorum ama zamanla herşey yoluna girecek inşallah canım
sende 1 günde 2 gün yetecek kadar yemek yapmak zorundasın sanırım öğlen ve akşam için off buda zor bi durum valla
bugün o zaman bende mi melemen yapsam ki acaba
iyi canım seni sormalı uğramıyorsun artık?
hayrola canım canın birşeye mi sıkıldı?
kızım hastaydı canım ya
ona canım sıkkındı ama iyileşti çok şükür
napıyorsunuz bakalım
ben bugün kuru biber patlıcan kavurması yapacağım üzerine bol sarımsaklı yoğurtla tabi ama yanına birşey bulamadım sadece çorba yapsam yeterli olur herhalde
ben bugün kuru biber patlıcan kavurması yapacağım üzerine bol sarımsaklı yoğurtla tabi ama yanına birşey bulamadım sadece çorba yapsam yeterli olur herhalde
geçmiş olsun canım, çocuklar hasta olunca anneler hep perişann oluyor malesef
evet erişte iyi olabilir hiç aklıma gelmemişti uzun zamandırda yapmıyorum teşekkür ederimçok severimmm çorba salata yada erişte makarna da olabilir canım yanına
kilo kontrolü şart bişey yapma yanına diycektim ama bebiş varmış:))) çorba veya salata yapsan iyi olur
benim bugünki menümde şöyle kızlar
tarhana çorbası
kuru patlıcan-biber dolması
lahana-yaprak sarma
ev yapımı tavuk döner
salata
ev yapımı dönerim tarifini alabilirmiyim
sağol canım, süzmek hiç aklıma gelmedi ,ee misafirde erken gelince çorbayı en sona bırakmıştım koştur koştur yaptım
bende pratik şeyler düşünüyorum menemen olabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?