canım günaydın..
çok merak ettim bu yemekleri yapabilmek için sabah kaçta uyanıyorsun ve nasıl yetiştiriyorsun?
canım 6: 30 da kalkıyorum..
barbunlayaları dün sabahtan ıslamıştım..
tavuklu pilavın tavuklarını ise dün haşlamıştım..hazırdı bunlar yani..sabah biraz koşturdum..kahvaltımı ayak üstü hizlıca yaptım..su ile acele yuttum..yoksa geç kalıyordum..
sen nasılsın..
canım bunlar dönem dönem bana da olur..ama anladığım kadarıyla yeni evlisin..ve evlilik hakkında ev hanımı olmak konusunda biraz hassassın sanırım..elinden gelenin en iyisini mi yapmaya çalışıyorsun acaba..bu bende vardı..ilk dönemler beni de bir huysuzluk sarmıştı..
temizliyim..pişireyim taşırayım..çalışayım.eşime kahvaltı hazırlayayım..mükemmel olsun...falan falan
sonra eşim bana "dur!!" dedi."sen ne yapıyorsun..kendinde misin..yavaş ol..ben senden mükemmel olmanı beklemiyorum..ben mutluyum vs.."" bana iyi gelmişti o sözler o an için...iyi ki demiş,,
ama hala bir paniklik var bende..ben yaparım..ben becererim..ben yetişirim..
memnun muyum ?? dersen ..hiç hoşlanmıyorum huyumdan..söyle bir hafta sonu oturayım bacak bacak üstüne atayım..dizimi seyredeyim desemmm..yok...
tamam derim bu hafta sonu yapacağım böyle..keyif çatacağım..kahvemi alıyorum...dizi açıyorum..(cnbs dizilerinin hastasıyım..)
ama dizinin ortasında kendimi plan yaparken buluyorum..işte birazdan kek yaparım..keki neli yapsam..poğaça da yapsam mı...böyle böyle günümü full liyorum..yani memnun değilim kendimden..
eğer sen de böyle isen kendine bir dur de..hayat koşturmaca zaten..hep molaların olsun..öyle böyle zaman geçiyor..yaş ilerliyor ...iş hiç bitmiyor vs...
Ben nasılım çok yorgunum gene kendime vakit ayıramadığım bir haftasonu geçirdim ve bu akşama sadece bulgur pilavım var yemeğim yok..
ben sabahın 5 buçuğunda kalkıp 7sinde evden çıkıyorum ama hiçbirşey yetişmiyor eşim bensiz kahvaltı masasına oturmadığı için yarım saatim zaten uçup gidiyor ama diğer kalan zamandada anca hazırlanıp evi toparlaya biliyorum hayran kaldım temponuza..
siz nasılsınız?
canım ..ben de 6:30 gibi kalkıyorum..7 : 20 de evden çıkmam lazım yoksa otubüsümü kaçırıyorum..
eşim bensiz kahvaltı yapıyor..çünkü evden çıkmadan 10 dakika önce kalıyor..ayak üstü atıştırıyor..iş yerinde kahvaltı çıkıyor onlara..o yüzden önemsemiyor çok fazla..hafta sonu bile bizim kahvaltılarım maksimum yarım saat sürer..eşim kahvaltı masasında vakit geçirmekten hoşlanmıyor..oysa ben severim..
canım bulgur pilavı da yeter akşam için yanında yoğurt olur..
bazen ben marketten tavuk ciğeri alıyorum.temizlenmiş paketlenmişler var ya ondan..yıkayıp süzüp tavaya atıyorum..ocağı sonuna kadar açıp tavanın kapağını kapatıyorum..kolayca pişiyor.. ve önemli olan suyunu iyice kaybetmesi...sonra içine 1 kaşık dolusu tereyağı atıyorum..ciğerler kızarıyor..tereyağı ile nefis oluyor..pilavların yanına ben acele ile bunu yaparım..pişmesi hızlı olduğu için..soğan vs koymam..sadece tereyağında kavururum...
canım ben dedim ya panik bir bayanım..malesef..her işim hızlı..telefon çaldığında bile evdekiler yavaş düşeceksin şimdi der..ben ise zaten yavaş gittiğimi düşünürüm...ben farkında değilim ama yapım aceleci..dediğim gibi sevmediğim bir özellik..hanım hanımcık olmak isterdim..söyle ağır ağır ...ben kıpır kıpır..:26::26::26::26::26::26:
Ben nasılım çok yorgunum gene kendime vakit ayıramadığım bir haftasonu geçirdim ve bu akşama sadece bulgur pilavım var yemeğim yok..
ben sabahın 5 buçuğunda kalkıp 7sinde evden çıkıyorum ama hiçbirşey yetişmiyor eşim bensiz kahvaltı masasına oturmadığı için yarım saatim zaten uçup gidiyor ama diğer kalan zamandada anca hazırlanıp evi toparlaya biliyorum hayran kaldım temponuza..
siz nasılsınız?
evet akşamları bayağı bir geç geliyormuşsun evine..aynen böyleyim işte ve çok rahatsız olmaya başladım bu huyumdan..
eşim yanımda olduğu zamanlarda zaten doğru düzgün birşey yapamıyorum izin vermiyor yrma kendini diyor yardımcı oluyor.
c.tesi akşam misafirim vardı sağolsun benimle beraber işten geldi ve toz aldı süpürge yaptı yerleri sildi çok yardımcı oldu ama iş bitmiyor bitmiyor bitmiyorrr..
çok yorulmaya başladım akşam 9dan önce evde olamıyorum sabah 5 buçukta kalkıyorum hangi ara eve gidip yemek yiyip ertesi güne yemek yapıp çamaşırları sercem ütü yapacağım masayı-mutfağı toplayıp duş alıp yatacağım perişan oldum kendime hayret ediyorum artık
benim annemde aynı senin gibi benim elimde çok hızlı ama sabah büyük bi uyuşukluk oluyor üzerimde bide işyerim çok uzak olduğu için bunu düşünüyorum evden çıkana kadar 1-0 yenik başlıyorum zaten güne.
ciğeri ben çok severim ama eşim sevmiyormuş o yüzden yapamadım hiç ama yapa bilirim ben yaptım diye yer diye düşünüyorum fikir için teşekkür ederim..
bu akşam gücüm yeterse eğer yarınada birşeyler yapabilirim inşallah iki gün yemek yapma derdim olmaz bu sayede..
çocuklarına kim bakıyor?
benim annemde aynı senin gibi benim elimde çok hızlı ama sabah büyük bi uyuşukluk oluyor üzerimde bide işyerim çok uzak olduğu için bunu düşünüyorum evden çıkana kadar 1-0 yenik başlıyorum zaten güne.
ciğeri ben çok severim ama eşim sevmiyormuş o yüzden yapamadım hiç ama yapa bilirim ben yaptım diye yer diye düşünüyorum fikir için teşekkür ederim..
bu akşam gücüm yeterse eğer yarınada birşeyler yapabilirim inşallah iki gün yemek yapma derdim olmaz bu sayede..
çocuklarına kim bakıyor?
canım benim eşim de tavuk ciğerinden hiç hoşlanmaz..ama bunu sevdi..ben de soğanlı domatesli ciğerden hiç hoşlanmam..kokusu ağır gelir..
ama verdiğim tarif harika oluyor..bir de piştikten sonra üzerine karabiber serpiyorum ben..tavuk kokusunu bastırıyor...
annen de benim gibi mi..ofoffffffff
zor ya..ben şimdiki oturduğum yere yeni taşındım..önceden çalışmıyordum..3 aydır çalışıyorum..
çocuklarıma ben bakıyordum..öğlen okula ben götürüyordum..küçüğü pusete koyup da..
komşular bir oturmada bana bir güldüler ki sorma..utandım..:26::26::26:
hepsi beni görürmüş meğer okula giderken..bir koşuyorsun ki...arkandan çocuk zor yetişiyor diye..çok sinir olmuştum ama ..ben napayım ..yapım iste..offfffffff...hepsi aynı şeyi birkaç kez söylemişti ..günlerimiz vardı o zaman..apartman günü ...orda oldu birkaç kez..
hepsi çodk çok iyi insanlardı üstelik..beni de sevdiklerinden eminim ama itiraf etmişlerdi yani...
bir de çok hızlı konuşuyorum...:26::26::26::26::26::26::26:
çocuklarıma bakıcı tuttum canım..biri 7 yaşında diğeri 3 yaşında oğullarım var..
ay canım ya çok güldüm:):)
bende çok hızlı konuşuyorum..
çokda hızlıyımdır ama sabahları çok uyuşukm oluyorum ama eğer güne kahve içerde başlarsam uyuşuk olmuyorum eşim onada izin vermiyor sabah sabah zararlı olur diyor:)
evle durağımın arası 20 dk. ben 14 dk da gidebiliyorum ama aşağısı hiç olmadı.
otobüse bindikten sonra işe gitmem en az 1 buçuk saat sürüyor ki oda eğer çok şanslı isem..
işe tıklım tıkış otobüste ayakta gidiyorum durakla işim arası 10 dk koştur koştur yetişmeye çalışıyorum.
7de işten çıkıyorum 10 da durağa gidiyorum çoğu zaman yarım saatten fazla otobüs bekliyorum gelen tıklım tıklım dolu oluyor akşam trafiği daha beter köprü trafiğini çekiyorum 9 gibi iniyorum eşim gelip alıyor ama istemiyorum gelmesini çünkü onla gidince yirmi dkdan fazla sürüyor eve gitmemiz oysa ben tek olsam 14-15 dk. da evde olurum.
eve geldiğimde bacaklarımda bir gram derman olmuyor birde ben zayıf biriyim kansızlıkta var çok güçlü kuvvetli değilim bünyem zayıf bu koşturmacaya ne kadar dayanırım bilmiyorum..
işimi değiştireceğim yakın yerde iş bulmaya çalışıyoruz şimdi yoksa böyle çok zor..
ben ciğeri domates biber soğanlı çok severim bide bolllll baharat koyarım..
madem ciğer sevmeyen eşine ciğeri sevdirdin hızlıda oluyor bende bu akşam ciğer yapayım canım fikir için çok teşekkür ederim..
bu arada çocukların çok sanslı bence..
inşallah bakıcı ile sorun yaşamazsın canım iyi bir insandır vicdanlı merhametlidir inşallah..
çocuklarını Allah analı babalı büyütsün acılarını göstermesin inşallah.
of gerçekten zor senin işe gidiş gelişlerin..
mümkün ise evine yakın yerden iş bul..işini değiştir..
köprü geçiyorsun bir de..anam anam....zor ..
ben de istanbul da oturdum ilk evlendiğimde..4 yıl oradaydım..
birkaç kez çalıştım ..ama işim evime hep yakındı..
eşimin işi ise uzaktı işine..o geç gelirdi...
otobüsler tıklım tıklım ise ceplerine ve cantana dikkat et...üzerinde çok para bulundurma ..kimliklerini ayrı bir yere koy..
benim evime de hırsız girmişti 2 kez istanbul da..işten eve ilk gelen ben olduğum için de ödüm patlamıştı yani ...evin o halini görünce..
sonra fazlasıyla istanbuldan soğudum
evet canım sen dikkat et yine de..cantama inanılmaz dikkat ediyorum nakit çok fazla taşımam üzerimde zaten ama genede çok dikkatliyimdir evden çıkarkende o kapıyı kitleyene kadar dua ediyorum evimi Allaha emanet edip çıkıyorum umarım yaşamam hırsızlık gibi bir olay..
sanada çok geçmiş olsun ben hiç yaşamadım ama geçen hafta halam yaşadı tek başına yaşıyor o ve hırsızla göz göze gelmiş itişip kakışmışlar hatta verilmiş sadakası varmış ucuz atlattı şimdi evinde kalmak istemiyor taşınacak çok zor gerçekten..
oğlun içinde çok üzüldüm bende yaşadım aynı şeyleri ben 3 yaşındaydım annem çalışmaya başladığında 8 yaşına geldiğimde kardeşim dünyaya geldi hem okur hem kardeşime annelik yapardım kardeşim anneler gününde banada hediye alır benim ikinci annem der benim için..
atanmana çok sevindim çok zor bu dönemde atanmak bende 2012de girdim malesef çalışmaya hiç vaktim olmadı 78 puan yaptım kontenjan açılmadığı için atanamadım uğraşmadımda açıkçası belki 2014 de gene girerim çif yıllarda oluyordu sınav yanlış hatırlamıyorsam..
memurluk bir bayan için harika bir meslek gerçekten çok şanslısın..
2-3 sayfayı okudum hepiniz çok içten yazmışsınız.
yazdıklarınızdan istanbul'un yorgunluğu içime çöktü keşke herkesin şehirlerden uzaklaşma fırsatı olsa.
ben daha az çalışıyorum size oranla 4 gibi evde oluyorum ama yine de yetişemiyorum. 2,5 aylık evliyim yeni evli olmanın telasıyla normalde 1 saatte yapıcaım seyi 2 saatte yapıyorum elim ayağım dolaşıyor:) en mükammeli olsun derken normalden de kötü yaptığım basında beklerken yaktığım yemeklerim oluyor. gerci artık biraz duruldum sakinleştim oturuyor hersey özüme dönüyorum ben biraz rahatım. aceleci olmayı çok isterdim ama değilim kendime muhakkak zaman ayırıyorum
2-3 sayfayı okudum hepiniz çok içten yazmışsınız.
yazdıklarınızdan istanbul'un yorgunluğu içime çöktü keşke herkesin şehirlerden uzaklaşma fırsatı olsa.
ben daha az çalışıyorum size oranla 4 gibi evde oluyorum ama yine de yetişemiyorum. 2,5 aylık evliyim yeni evli olmanın telasıyla normalde 1 saatte yapıcaım seyi 2 saatte yapıyorum elim ayağım dolaşıyor:) en mükammeli olsun derken normalden de kötü yaptığım basında beklerken yaktığım yemeklerim oluyor. gerci artık biraz duruldum sakinleştim oturuyor hersey özüme dönüyorum ben biraz rahatım. aceleci olmayı çok isterdim ama değilim kendime muhakkak zaman ayırıyorum
evet canım sen dikkat et yine de..
Allah korusun..
bizim hırsız 2 kattan girdi..kapıdan değil mutfak balkon canımdan..
balkon camının önüne çok ağır bir dolap vardı onu koymuştuk..el yapımı..110 kilo vardı sanrım..alarm takmıştım..o kapıya
sonra mutfak kapısını da kilitlerdim her gün..ilk hırsızlık olayından sonra..mutfağa girerse de salona geçemesin diye..
ama küçük bir cam vardı mutfak kapısında..onu kırmış ve nasıl sığmış ise o camdan geçmiş..küçük ve dar bir camdı..geçerken de sağını solunu kesmiş..evde her yeri karıştırmış..
tüm dolapların içini kan yapmış..elbiseler çoraplar yatak yorgan pis adam..
sonra kek yapmıştım kekimden ısırmış ısırmış bırakmış..
ben de çok soğumuştum evden..psikolojim bozulmuştu..geceleri ışıkları açıp uyurdum..
evet canım ya ben de ilk kez girdim kpss ye..üstelik yaşım 35 idi sınava girdiğimde..2012 kpss ye girdim ben de..önlisans olarak ..tekniker olarak da atandım..şükür ..darısı başına arkadaşım..2 çocukla ben yaptım..üstelik dersaneye falan da gitmeden.sen daha iyisini yaparsın inşallah arkadaşım.
ilk başlarda öyle oluyor insan haklısın..bildiğin yemekleri bile yaparken olmuyor.yakıyorsun..pişmiyor..lezzeti tutmuyor..benim de başıma çok geldi.eşim birşey demedi ama "çok yorma kendini aperatif kahvaltı yapsak da olur " demesinden anladım ben zorlamamak gerektiğini..sonra kayınvalidem bir sürü sofra dergisi almış getirmiş..onlar çok işime yaramıştı bak...öyle öyle elim düzeldi
şimdi bir blogum var..
bakarsınız belki..
dilektenfikirler.blogspot.com
hoşbulduk canım:)) sitenin düzenli takipcisiyim ben hergün yazarım artık:))
saat 4 de evde olabilmeyi o kadar çok isterdim ki ama nerdeeee..
çok alışkın olmayınca birazda heyecan olunca yemek yakmamak kaçınılmaz olurdu herhalde..
ben daha hiç yemek yakmadım ama o yorgunlukla birde yemek yaksam heralde sinirimden oturur ağlarım
yavaş yavaş rahat davranmaya başlaman çok iyi bence darısı başımıza diyelim
sende yaz buraya yaptığın yemekleri boş geçme sayfayı canım..
aramıza hoş geldin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?