bugün ne yemek yapsam..

sabah makarna ve çorba yaptım başkada bişey yapmam sinirlerim çok bozuk

kelebekcim ne kadar bellimi kaynının kalacağıı,sabret bakalım canımmmm ,benimde geçen sinirlerim çok bozuktu,biliyorsun annemler burdalar oğluşuma bakıyorlar,kayınvalidem yemeğe davet etti ısrarla sabahtan aradı,akşama ben iş çıkışı gittim eşim annemi babamı evden aldı gittik pide ve ayran sadece yapmış ben şoookk ,olmasa desem asla zoruma gitmez,varken sunmaya çalışmamak değerle alakalı dye düşünüyorum,birde eşimin amcasını davet etmişler onlarda şaşırdı eminim,ki benim ailem onlara gerek benim evimde gerekse kendi evlerinde mükemmel ağırlarlar,nebir çorba salata tatlı hiçbir şey yapmamış,2 gün sonra kayınvalidemin eltisi davet etti yani o gece gelen amcası eşimin.kayınvalidemide çağırmışlar menü şu;

topalak çorba
et sote
pilav
kuru patlıcan ve biber dolması
etli bamya
havuçlu kabaklı cevizli meze
mısırlı marul salata
kaymaklı ekmek tatlısı

kayınvalideme kapak olsun,anlarsa tabi....

canım sık sık bizde kalıyordu zaten evdede üstüne gitmişler işle alakalı buda tutup abimle yengem bana çok iyi davranıyor demiş kayın babamda oraya git ozaman gelme bi daha bu kapıya demiş onada bahane olmuş dün valizini alıp gelmiş..
bildiğin şaka gibi benim için sorun yok kaynımı severim ama bu olanlar çok saçma nasıl müsade edersiniz böyle birşeye anlamıyorum açıkcası aman ne kadar kalır bilmiyorum ama gitmeye hiç niyeti yok onu söyleye bilirim canım..

senin kayın validenin yaptığı şey çok terbiyesizce birşey yapmayacaksan doğru düzgün ağırlamayacaksan ne diye çağırıyorsun ki verdiği değer belli oluyor canım seninde dediğin gibi aman canım sıkma sende canını..

Evet belki haklısındır ama belki de pideyi evde yaptı ve özel olsun istedi. Yani ne bileyim pide+ayran güzel olur . bol bol yemişsinizdir tadına vara vara! Yani bence boyle sade olması da güzel!! Hadi boşverin büyütmeyin! Çağırdığına göre benim gibi düşünerek çağırmıştır sizi... ''dur ben kendimi küçük düşüreyim !'' diye çağırmaz kimse di mi? özel birşey yaptım gelin birlikte yiyelim demiş işte!!! hadi hoşgörün ne olur!!!

ver ver onu da ver..

bunun tam tarifini ver canım çok güzelmiş!!!

canım zeytin yağlı portakallı kerevizin tarifinide yazacağım iş yerinde müsait olabilince..

portakallı elmalı kereviz mezesi;

1 tane yeşil elma
2 tane limon bol sulu olanlarından istersen 3 tanede koyabilirsin ben çok koyarım.
1 tane kereviz
ceviz
mayonez
yoğurt

bunu yaparken çok hızlı olman lazım elmada kerevizde çok çabuk kararıyor o yüzden elininn altında yoğurdun mayonezin ve sıkılmış limonun hazır olsun.

öncelikle elmanın kabuğunu soy ve rendele derin bir kaba al ve üzerine limon suyunu dök, az yoğurt ve mayonez koy süzme yoğuttan yaparsan daha güzel olur ama şart değil.
sonra kerevizini güzelce soy yıka ve rendele çok hızlı ol hemen elmaların içine ekle mayonez ve yoğurt ilavesi yapabilirsin ama dikkat et cıvık olmasın cevizlerinide ekle tuzunu koy harika bir tat oluyor. mayonezin tadı ağıza gelsin canım benim.
portakalları yuvarlak olarak kes resimdejki gibi mezeyi üzerine koyup dere otu veya maydonos ile süsleyebilirsin..

afiyet olsun

selam kızlar
kelebek durumuna çok üzüldüm
yani nasıl bi baba oglunun gitmesine göz yumarki
kaç yaşında kaynın
ya bide yeni evlisiniz
hiç anası babası demedimiki onlar yeni evli ne işi var diye
hayret dogrusu

akşamki menümü yazayım
şehriye çorbası
nohut
şehriyeli tereyaglı bulgur pilavı
salata
turşu

harika! teşekkür ederim.. bunu yapacam!

yaa durun bakalım! sinirle ani kararlar olmuş .. düzelir! tabi ki düzelir!!!

nohutu ıslattın mı? ben de yapayım dedim akşama ama nohut ıslatmadım...olur mu?

bu arada bebiş hayırlı olsun cnm
Rabbim sag saglim kucagına almayı nasip etsin
valla ıslatmadan düdüklüde pişiren komşum var ama ben korkumdan düdüklü kullanamadıgım için
akşam ıslatıp sabah haşlıyorum

Canım sağol ama daha bebiş olup olmadığı belli değil... Ama inşallah vardır..Hamilelik takvimi bizim topiğin totemi canım...Her ay adet görene kadar hamileyiz...

düdüklü kullanıyorum ben zaten.. hadi bu sefer de ıslatmadan bi deniiim! bakalım olacak mı?

anladım cnm
o zaman inş.en kısa zamanda bebişine kavuşursun
yan komşum ıslatmadan yapıyor 15dk pişiyor diyordu
gerçi nohuttan nohutada degişiyor

günaydin
bugün barbunya yapmak istiyorum..
aksamdan suya koydum..
ama nasil yapsam ve yanina ne yapsam bilmiyorum..
kiymada cikarmistim..
kiymayi icine mi koysam yoksa köfte mi yapsam ne gider ki yanina :26:

günaydin
aksamdan suya koydum..
kiymada cikarmistim..

günaydın canım bence yanına köfte gitmez..
ama içine kıyma koyarsan çok güzel olur.
yanınada pirinç pilavı yapabilirsin .
ben böyle yapardım canım .

vardır ailesinin de bir düşüncesi kelebekcim,sabrın sonu selamettir,en azınan kaynını seviyorsun birde sevmesen işkence gibi gelirdi,hiç tepki verme biraz bekle bence canım. ben eşime yansıttığıma pişman oluyorum sadece,kendime ona klızıyorum

çok güzel düşünüyorsun arkadaşım ama bazı şeyler kültür meselesi,benim annecim benim evimde ona ne ikramlar ne hizmetler yapar, uzak şehirlerdeyiz daha ablamın yeni düğünü oldu kayınvalidemde geldi, annecim sabah akşam sofra hazırladı dört dörtlük o kalabalıkta,benim ailem yılda en fazla iki defa geliyorlar, ben eşimin sülalesine dört dörtlük hizmet sunarken kendi ailem içinde beklemek biraz olsun hakkım diye düşünüyorum.insan önemsenmek istiyor bazen....ben gurbette ailemden uzak bir gelininmm
günaydin
aksamdan suya koydum..

kiymada cikarmistim..
barbuyanın yanına pirinç pilavı yakışır canım,kıymalı yapabilrsin barbunu

dün akşam anneciğim

düğün çorbası
etli bamya
mevsim salatası
elmalı cevzili ayva tatlısı yapmış:)

bugün menümüzde BALIK varrrr kızlarrr :)))

canım pek umurumda değil ama kayın babamın banada yaptığı birşey var o biraz zoruma gitti..
kaynıma yaptığı şeyi eşimede yaptı konuşmuyorlar, beni ilgilendirmiyor karışmıyorum yorum yapmıyorum sadece her akşam eşime git babanla konuş özür dile o senin büyüğün sinirlilik anında olmuştur diyorum üzülüyorum çünkü ne olursa olsun babası ama boşver diyor kendine yapılanı değilde bana yapılanı kafasına takıyor gitmek istemiyor.
kaynımda kalabilir asla git demem eşimede neden hala burada demem insanlık hali ilerde aynı şey benim kardeşiminde başına gelebilir hangi yüzle gelsin kalsın derim ki..
hakkımızda hayırlısı olsun ..

sabah taze fasulye yaptım düdüklüde.
yanına pilav yaptım
ama çorbam yok ne yapayım çorba olarak hiç yapasım da yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…