Affettim gitti
Aslında ne yapmam gerektiğini çok iyi biliyorum, hamuru çok yumuşak olcak. Ama bazen elimin ayarı olmuyor katıyorum baya un
Şimdi bardaklara ölçeklicem 3 ya da 4 bardak un, onları yavaşça ilave etmem gerekiyor.
Bugün yapıcam, ben de fotoğraf çekerim o zaman olursa
anlaştık canım ben şimdi çıkıyorum mesai bitti p.tesi günü görüşmek üzere.
yaptığın yemeklerin resimlerinide çekip paylaşa bilirisin yapıyoruz bazen o şekilde..
Hemen dışarı çıkardım.
Ama tarifte hamur sertleşene kadar unu ekleyin, biraz da buzdolabında sertleşsin yazıyordu :26:
Gerçekten hamur baya baya sert olmuştu
Ben senin tarifi denicem çok güzel görünüyolar canım çekti
Eline sağlık
bugün de kolaya kaçıyorum,kuru fasülye-pilav-salata
bugün de kolaya kaçıyorum,kuru fasülye-pilav-salata
Tamam canım, görüşmek üzere kendine iyi bak
Hmm demek ki senin ki farkli bir tarifmis :)
Evet birde bunu dene bakalim eminim olacaktir
Tesekkür ederim seninde simdiden eline saglik..
Bu arada bende mutfakta cok acemiyim
walla canım malum kokular rahatsız ediyo,fasülyem haşlanmış zaten,kolay oluyo bölelikle,bu günleri bi atlatammm içliköftelere başlarım yineevaovv kuru fasulye yapıyorsun ve kolaya kaçtım diyorsun öylemi harikasın
Benim kadar acemi olamazsın
Ben de bir de sakarlık var üstelik, hem de çok dağınık çalışırım mutfakta. Her yer savaş alanına döner bir yemek yapsam bile
Aslında bazı yemeklerim çook güzel oluyor. Ama ilk kez denediklerim olmuyor
Ben aslinda düzenli 'calisirim' mutfakta.
Ama pisirmekte ve tadini tutturmakta sorunum var.
Birde yemek cesitleri yapamiyorum.
N'apalim insaAllah ögreniriz zamanla
portakallı elmalı kereviz mezesi;
1 tane yeşil elma
2 tane limon bol sulu olanlarından istersen 3 tanede koyabilirsin ben çok koyarım.
1 tane kereviz
ceviz
mayonez
yoğurt
bunu yaparken çok hızlı olman lazım elmada kerevizde çok çabuk kararıyor o yüzden elininn altında yoğurdun mayonezin ve sıkılmış limonun hazır olsun.
öncelikle elmanın kabuğunu soy ve rendele derin bir kaba al ve üzerine limon suyunu dök, az yoğurt ve mayonez koy süzme yoğuttan yaparsan daha güzel olur ama şart değil.
sonra kerevizini güzelce soy yıka ve rendele çok hızlı ol hemen elmaların içine ekle mayonez ve yoğurt ilavesi yapabilirsin ama dikkat et cıvık olmasın cevizlerinide ekle tuzunu koy harika bir tat oluyor. mayonezin tadı ağıza gelsin canım benim.
portakalları yuvarlak olarak kes resimdejki gibi mezeyi üzerine koyup dere otu veya maydonos ile süsleyebilirsin..
afiyet olsun
Off canım çekti bi heyecanla mutfağa koştum ama yaş maya var evde olmaz mı acaba onunla:26:
Evet sonunda yaptımAslında sırrını çözdüm diyelim.
Tarifini veriyorum:
1 su bardağı ılık su, 1 paket kuru maya ( 11 gramlık olanlardan) 3 tatlı kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yumurtave 1 su bardağı sıvıyağ derin bir kapta iyice karıştırılır.(5 dk civarı)
Daha sonra 4 buçuk veya 5 su bardağı un yavaş yavaş bu karışıma eklenir.
Yaklaşık bir saat oda sıcaklığında* mayalandırılır.
Mayalandıktan sonra ise tepsi yağlanarak içine ne isterseniz koyun, ne şekil vermek isterseniz verin. O size kalmış.
Üstüne de bir yumurta sarısı sürülür çörek otu serpilerek önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dk pişirilir.
Burda önemli nokta hamur kulak memesi kıvamında değil de baya bir yumuşak olmalı, ele yapışcak birazcık. Şekil verirken elinizi unlarsanız şekil vermek kolay oluyor.
Mayalanırken de ılık bir ortam olursa daha güzel mayalanıyor. Bir de fırına koymadan tepside de 10-15 dk bekletirseniz harika olur.
Poğaçalarım çok yumuşak oldu pamuk pamukkkk
Eki Görüntüle 919184 Bunlar açmalarımm
Eki Görüntüle 919188 Bunlar da zeytinliler
Sevgili hamarat arkadaşlarım acil yardımmm :18:
Ne kadar denediysem poğaça yapamıyrum hep sert oluyor. Canım da sıcak yumuşacık fosur fosur ev poçası istiyor
Var mı güzel bi tarifiniz kolayca düşürebileceğim
ta ruyamda gordum acmayı yaAy su acmalari bende yapabilmek istiyorum cokta severim yemesini
Ellerine saglik leziz görünüyor eminim tadida öyledir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?