bugün ne yemek yapsam..

anlaştık canım ben şimdi çıkıyorum mesai bitti p.tesi günü görüşmek üzere.
yaptığın yemeklerin resimlerinide çekip paylaşa bilirisin yapıyoruz bazen o şekilde..

Hmm demek ki senin ki farkli bir tarifmis :)
Evet birde bunu dene bakalim eminim olacaktir
Tesekkür ederim seninde simdiden eline saglik..
Bu arada bende mutfakta cok acemiyim

Hmm demek ki senin ki farkli bir tarifmis :)
Evet birde bunu dene bakalim eminim olacaktir
Tesekkür ederim seninde simdiden eline saglik..
Bu arada bende mutfakta cok acemiyim

Benim kadar acemi olamazsın
Ben de bir de sakarlık var üstelik, hem de çok dağınık çalışırım mutfakta. Her yer savaş alanına döner bir yemek yapsam bile
Aslında bazı yemeklerim çook güzel oluyor. Ama ilk kez denediklerim olmuyor

Ben aslinda düzenli 'calisirim' mutfakta.
Ama pisirmekte ve tadini tutturmakta sorunum var.
Birde yemek cesitleri yapamiyorum.
N'apalim insaAllah ögreniriz zamanla

Ben aslinda düzenli 'calisirim' mutfakta.
Ama pisirmekte ve tadini tutturmakta sorunum var.
Birde yemek cesitleri yapamiyorum.
N'apalim insaAllah ögreniriz zamanla

Aynen benim de çeşitli yemekler yapmakta sorunum var. Aklıma gelmiyor ki farklı şeyler. Bazen de uğraşmak istemiyorum.
Mutfağa karşı çokkk hevesim var ama yapamayınca soğuyorum
İnşallah hep beraber lezzetli şeyler yapmayı öğreniriz. Gerçekten çok istiyorum, yaptığım şeyleri yerken kusur bulmak değil ayyy ne güzel olmuş demek istiyorummm

Gerçekten nickin gibisin Teşekkürler iyilik meleği

Sevgili hamarat arkadaşlarım acil yardımmm :18:

Ne kadar denediysem poğaça yapamıyrum hep sert oluyor. Canım da sıcak yumuşacık fosur fosur ev poçası istiyor

Var mı güzel bi tarifiniz kolayca düşürebileceğim

Evet sonunda yaptım Aslında sırrını çözdüm diyelim.
Tarifini veriyorum:
1 su bardağı ılık su, 1 paket kuru maya ( 11 gramlık olanlardan) 3 tatlı kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yumurtave 1 su bardağı sıvıyağ derin bir kapta iyice karıştırılır.(5 dk civarı)
Daha sonra 4 buçuk veya 5 su bardağı un yavaş yavaş bu karışıma eklenir.
Yaklaşık bir saat oda sıcaklığında* mayalandırılır.
Mayalandıktan sonra ise tepsi yağlanarak içine ne isterseniz koyun, ne şekil vermek isterseniz verin. O size kalmış.
Üstüne de bir yumurta sarısı sürülür çörek otu serpilerek önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dk pişirilir.
Burda önemli nokta hamur kulak memesi kıvamında değil de baya bir yumuşak olmalı, ele yapışcak birazcık. Şekil verirken elinizi unlarsanız şekil vermek kolay oluyor.
Mayalanırken de ılık bir ortam olursa daha güzel mayalanıyor. Bir de fırına koymadan tepside de 10-15 dk bekletirseniz harika olur.
Poğaçalarım çok yumuşak oldu pamuk pamukkkk
Bunlar açmalarımm
Bunlar da zeytinliler

Ay su acmalari bende yapabilmek istiyorum cokta severim yemesini
Ellerine saglik leziz görünüyor eminim tadida öyledir

canm selam aynı durumdaydım netten pamuk poğaça yaz,pelinchef diye bir sitenin tarifi var ölçüye uy gerisi pambıığğğğ gibi pağaça çıkıyo canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…