kelebekcim sen yinede verirmisin pide tarifini belki olculerini yarilarim olmazmi
kızlar merhaba ara ara ben buralardayım. Bu hafta sonu yılbaşı tantanasını evimden anca temizledim. ctesi pazar temizlik... temizlik. şimdi bu akşam ne yemek yapsam diyorum artık...Bana önerilerinizde tatlı ve hamurişi pilav vs olmasın arkadaşlar ..Evde rejim var!! monarşi.....:!!! neyse boşverin!
1-kıymalı tarhana .(belki de yapmam evde mercimek vardı doğruyaa)
2-salata
3-sarımsaklı yoğurtlu bişiii ???? ama ne olsun?...(hımmmmm evde turp var!! havuç var!)
4-zeytinyağlı pırasa ?
5-etli birşey ama ne?
selam kızlar
grip oldum ölüyorum resmen
5 gündür olmamak için cebelleştim durdum ama
dün akşam kendileri teşrif etti
çocuguma geçecek diyede ödüm kopuyor
napsam ki ben
kıymalı pide tarifi;
malzemeler;
hamuru için:
3 buçuk- 4 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
30-40 gr yaş maya
1 yumurta
4 yemek kaşığı tere yağı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
tuz
iç malzeme;
kıyma
2 soğan
sivri biber
maydanoz
tuz karabiber
domates
üzeri için yumurta sarısı
üzeri için isteğe bağlı kaşar peyniri rendesi
sütte mayayı erit ve kabarana kadar beklet. Tereyağını erit. Unu yoğurma kabına koy Ortasını aç ve erittiğiniz tereyağının yarısını, yumurtayı, mayalı sütü ve tuzu ekleyip yoğur. Üzerini nemli bir bezle örtüp iyice kabarana kadar ılık bir ortamda beklet. Soğanları ince doğra, Sivribiberleri ve maydanozu kıy. Tereyağının kalanı ile biber soğanları kavur. Kıymayı ilave edip karıştırarak kavurmaya devamet. Maydanoz, karabiber ve tuzu ekleyip iyice karıştır ocaktan almadan 3 dk. önce domateslerinide koy (ufak doğrarsan daha iyi olur rendeleme) domatesler ezilmeden hafif yumuşayınca ocaktan indir ılınması için bekle. hamuru iyice yoğurup 6 parçaya ayır. Her parçayı merdaneyle oval şekilde aç. Kıymalı karışımı hamurlara paylaştır. Uzunlamasına olan kenarları iç tarafa doğru kıvır. Üzerlerine fırça yardımıyla ayçiçeği yağı sür. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişir.
kaşarıda pişmesine yakın üzerlerine serpe bilirsin canım.
canım çekti bende mi yapsam kapalı otlu peynirli
umarım beğenirsin canım
geçmiş olsun canım benim mümkün olduğunca uzak dur canım havlularına baradğına dikkate et,gerçi ne kadar korursan koru geçeceği varsa geçiyor maalesefaman tez zamanda toplan canım
ayyy nefiss tariff annem geleli bir ay da 3 kilo almışım uzun süre hamur işine tövbe edicektim kii bu tarif çıktı karşıma
kelebekcim cok tesekkür ederim bakayim aksama dogru deneyecegim ..
esim gececi ya gec kalkacak cünkü sicak sicak yer (yenilebilirse insaAllah)
selam kızlar
napsam ki ben
OOOO süper görünüyorlargünaydın becerikli ve pratik hatunlar
dün çörek otlu minik kurabiyeler yaptım ve tadına doyamıyorum iş yerine yanımada getirdim ofiste herkese dağıttım ve herkes çok beğenerek yedi.
karar aldım her hafta yapacağım ağızda dağılıyor ve doyurucu birde köstebek pasta yaptım.
yemek olarakta;
kağıt kebabı
pirinç pilavı
meze çeşitleri
domates çorbası
salata
yaptım.
bugüne yemeğim var ama yarına yok ne yapacağım bilmiyorum
OOOO süper görünüyorlar
Eline sağlıkTarifi ne peki?
selam kızlar
napsam ki ben
günaydın becerikli ve pratik hatunlar
dün çörek otlu minik kurabiyeler yaptım ve tadına doyamıyorum iş yerine yanımada getirdim ofiste herkese dağıttım ve herkes çok beğenerek yedi.
karar aldım her hafta yapacağım ağızda dağılıyor ve doyurucu birde köstebek pasta yaptım.
yemek olarakta;
kağıt kebabı
pirinç pilavı
meze çeşitleri
domates çorbası
salata
yaptım.
bugüne yemeğim var ama yarına yok ne yapacağım bilmiyorum
Selamlar
Havaları sıcak gören ben, dün halı yıkadım ve belimi incittimDün gece zor uyudum
Benim dünkü menüm fırında köfte patates, makarna ve yeşil sataydı. Dün resmen köfte patates görüyordum heryerde. Yiyince bi rahatladım
Simdig ördüm canim
Mhmmm pastadan bir dilim alabilirim
Selamlar
Havaları sıcak gören ben, dün halı yıkadım ve belimi incittimDün gece zor uyudum
Benim dünkü menüm fırında köfte patates, makarna ve yeşil salataydı. Dün resmen köfte patates görüyordum heryerde. Yiyince bi rahatladım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?