bugün ne yemek yapsam..

kelebekcim sen yinede verirmisin pide tarifini belki olculerini yarilarim olmazmi

kıymalı pide tarifi;
malzemeler;

hamuru için:
3 buçuk- 4 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
30-40 gr yaş maya
1 yumurta
4 yemek kaşığı tere yağı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
tuz

iç malzeme;
kıyma
2 soğan
sivri biber
maydanoz
tuz karabiber
domates

üzeri için yumurta sarısı

üzeri için isteğe bağlı kaşar peyniri rendesi

sütte mayayı erit ve kabarana kadar beklet. Tereyağını erit. Unu yoğurma kabına koy Ortasını aç ve erittiğiniz tereyağının yarısını, yumurtayı, mayalı sütü ve tuzu ekleyip yoğur. Üzerini nemli bir bezle örtüp iyice kabarana kadar ılık bir ortamda beklet. Soğanları ince doğra, Sivribiberleri ve maydanozu kıy. Tereyağının kalanı ile biber soğanları kavur. Kıymayı ilave edip karıştırarak kavurmaya devamet. Maydanoz, karabiber ve tuzu ekleyip iyice karıştır ocaktan almadan 3 dk. önce domateslerinide koy (ufak doğrarsan daha iyi olur rendeleme) domatesler ezilmeden hafif yumuşayınca ocaktan indir ılınması için bekle. hamuru iyice yoğurup 6 parçaya ayır. Her parçayı merdaneyle oval şekilde aç. Kıymalı karışımı hamurlara paylaştır. Uzunlamasına olan kenarları iç tarafa doğru kıvır. Üzerlerine fırça yardımıyla ayçiçeği yağı sür. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişir.
kaşarıda pişmesine yakın üzerlerine serpe bilirsin canım.
canım çekti bende mi yapsam kapalı otlu peynirli
umarım beğenirsin canım

kızlar merhaba ara ara ben buralardayım. Bu hafta sonu yılbaşı tantanasını evimden anca temizledim. ctesi pazar temizlik... temizlik. şimdi bu akşam ne yemek yapsam diyorum artık...Bana önerilerinizde tatlı ve hamurişi pilav vs olmasın arkadaşlar ..Evde rejim var!! monarşi.....:!!! neyse boşverin!

1-kıymalı tarhana .(belki de yapmam evde mercimek vardı doğruyaa)
2-salata
3-sarımsaklı yoğurtlu bişiii ???? ama ne olsun?...(hımmmmm evde turp var!! havuç var!)
4-zeytinyağlı pırasa ?
5-etli birşey ama ne?

ayy ben hiç rejim yemeği bilmem meze yap sen bol bol canım

selam kızlar
grip oldum ölüyorum resmen
5 gündür olmamak için cebelleştim durdum ama
dün akşam kendileri teşrif etti
çocuguma geçecek diyede ödüm kopuyor
napsam ki ben

kelebekcim cok tesekkür ederim bakayim aksama dogru deneyecegim ..
esim gececi ya gec kalkacak cünkü sicak sicak yer (yenilebilirse insaAllah)

selam kızlar
napsam ki ben

geçmiş olsun canım benim mümkün olduğunca uzak dur canım havlularına baradğına dikkate et,gerçi ne kadar korursan koru geçeceği varsa geçiyor maalesefaman tez zamanda toplan canım

ayyy nefiss tariff annem geleli bir ay da 3 kilo almışım uzun süre hamur işine tövbe edicektim kii bu tarif çıktı karşıma

3 kilo mu bir ayda mı vaovv keşke bende alabilsem.
güzel oluyor ben böyle yapıyorum genellikle canım tavsiye ederim..

selam kızlar
napsam ki ben

geçmiş olsun canım..
çok feci salgın varmış çok dikkat etmek lazım..
umarım miniğine bulaştırmadan atlatırsın canım

OOOO süper görünüyorlar
Eline sağlık Tarifi ne peki?

OOOO süper görünüyorlar
Eline sağlık Tarifi ne peki?

sağol canım..
çörek otlu kurabiye tarifi;
malzemeler;
-1 su bardağı sıvı yağ
-150 gram tere yağı(oda sıcaklığında)
-yarım çay bardağı toz şeker
-1 çay bardağı çörek otu
-1 ya da 1 buçuk tatlı kaşığı tuz tadına bakarak karar verebilirsiniz.
-1 tatlı kaşığı pul biber
-1 kabartma tozu
-aldığı kadar un
-1 tane yumurtanın beyazı unun içine satısı kurabiyelerin üzerine

yapılışı;
yumurtanın sarısı hariç tüm malzemeyi karıştır ele yapışmayan yumuşak hamur elde et fındık büyüklüğünde toplar yap yağlı kağıt serdiğin fırın tepsisine diz üzerlerine yumurta sarısını sür üzeri kızarana kadar pişir canım..
afiyet olsun tuzlu kurabiye sevmeyen eşim bile bir sürü yedi çok sevdi. gerçi bu tuzlu ile tatlı arası tadı çok değişik

Selamlar
Havaları sıcak gören ben, dün halı yıkadım ve belimi incittim Dün gece zor uyudum
Benim dünkü menüm fırında köfte patates, makarna ve yeşil salataydı. Dün resmen köfte patates görüyordum heryerde. Yiyince bi rahatladım

Son düzenleme:

Simdig ördüm canim
Mhmmm pastadan bir dilim alabilirim

Ay cok gecmis olsun canim dikkat et kendine :S
Afiyet bal seker olsun :)
Eline saglik

canım aman diyeyeim dikkat et kendine sağlık bir gittimi geri gelmiyor bel ağrısı çok fena..
havalarada çok aldanma acaip salgın var gene..
ve bence halılarını kendin yıkama çok temiz yıkayan halı yıkamacılar var hem uygunada yıkıyorlar ben bu yaz yıkamayıcıya vereceğim çünkü ben bi rende yaparken bide halı yıkarken kendimi kaybediyorum. zaten ter temizler..

bu akşam sulu köfte yapayım o zaman bende yarın için yanınada güzel bir pilav ohhh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…