bugün ne yemek yapsam..

hafta sonu yapacağım yemekler;

kabak ve biber dolması
ıspanak yemeği
pirasa yemeği
karnı yarık
pilav
çorba olarak domates istiyor canım o yüzden domates çorbası yapacağım.
peynirli börek

meze olarak düşündüklerim;
yaprak sarma
enginar
kereviz mezesi
havuç mezesi
lahana mezesi
patlıcan ve biber mezesi
renkli patates toplar

sebzeleri hafta sonundan yapıyorum et yemeklerinide hafta içi yiyeceğimiz gün yapıyorum sebzeler bozumuyor ama etlerden korkuyorum.
hepsinden az az yapıp haftayı kurtarma niyetindeyim yaprak sarmam dondurucuda hazır sarılmış olarak var yapmıştım zamanında fazladan onu çıkartıp pişireceğim.

maşallahhın var vallahii kelebekimmm,,bebiş olunca bunları hep günlük yapacaksın bebeğim:))bide sen bu gidişle adamı şişmanlatırsın yahu:))

maşallahhın var vallahii kelebekimmm,,bebiş olunca bunları hep günlük yapacaksın bebeğim:))bide sen bu gidişle adamı şişmanlatırsın yahu:))

sağol canım..
evet eğer Allah nasip ederde bi yavrum olursa ona herşeyin en tazesini yediririm ben teyzesi
evet her ay bir kilo aldırtıyorum yakışıyor ona kilo
bi kendime haydam yok halbu ki dünyayı yiyorum

sağol canım..
evet eğer Allah nasip ederde bi yavrum olursa ona herşeyin en tazesini yediririm ben teyzesi
evet her ay bir kilo aldırtıyorum yakışıyor ona kilo
bi kendime haydam yok halbu ki dünyayı yiyorum

küçük minik tencerelerde özel menüler yaparsın inşallah bebişine nasip olsun:)))

ayy sendeki metebolizmayıı bana taktırsana:))

küçük minik tencerelerde özel menüler yaparsın inşallah bebişine nasip olsun:)))

ayy sendeki metebolizmayıı bana taktırsana:))

Amin canım hayırlısı ile inşallah
ben senden alayım direk kilonu canım 45 kilo 600 gram olmuşum şöyle minumum 48 olsam iyi olcam da işte

Son düzenleme:
gazetede kabak yerine mantardan mücver tarifi görmüştüm... mantar mücveri deneyeceğim...

mantar mücveri
bulgur pilavı
tavuk döner

Nasil yapiyosunuz.kayinvalidem gonderiyo sagolsun ama iyi yapamiyorum galiba ben.begenmiyorum yaptigimi

Ben önce patlıcanları suyla kaynatıyorum bi 10 15 dakika.
Zaten siyah suyu çıkıyor. Sonra suyunu değiştirip tekrar biraz yumuşayana kadar kaynatıyorum.
Sonra çiğ veya pişmiş içle dolduruyorum.

Neyini beğenmiyorsun peki? Acımsı mı geliyor, sert mi kalıyor?

Valla bazen acimsi bazen sert iki durumuda yasadim.ben bir kez kaynatiyodum yanlis orda galiba.bide bulgurlami yapiyosunuz
Cig yada pismis demisiniz her ikiside oluyo yani?son bi soru tencerenin kapagini kapatiyomusuz.ocak kisikmi olacak
Aboovv ne cok sordum

Canım iki defa kaynat ve suyunu değiştir bir defa acılığı kalmaz.
Suyunu değiştirdikten sonra biraz uzun kaynat ki yumuşasınlar.
Ben içini ya bulgur+pirinçle yapıyorum ya da sade pirinçle.
Ama genelde sade pirinç tercih ediyorum.
İçi pişmiş de kullanılıyor çiğden de.
Ocağı ben kaynamaya başlayana kadar yüksek ateşte açıyorum kaynayınca küçültüyorum.
Kapağını az aralık olmak üzere kapatıyorum.

Cok sagol canim yaa.esim antepli cok sever bu dolmayi.severdi yani artik oda pek anmaz oldu
Hemen yapiyorum

Benim kuru patlıcanlarım çok azmış çıkıp almaya üşendim menüm değişti.

- Sebze çorbası
- Ispanak yemeği
- Pirinç pilavı
- Çilekli puding

bugün yemekte

patates tavuk

kuru bamya yemeği

makarna var

ben diyette olduğum için bol salata bamya ve yoğurt yiyeceğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…