ESKİDEN PAKETLER HALİNDE ŞEKERLİbuarada kızlar yrn misafirim çok sevdiğim insanlar çay saatinde neler yapıosunuz
Dereotlu poğaça yapıcam kızlar ben de ilk kez denicem umarım güzel olur:)
O tarifi paylaşırmışın bende bugün dereotu aldım bende yapabilirim
Dereotlu Poğaça
:
Hamuru için:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
yarım demet ince kıyılmış dereotu
1 adet yumurta
aldığı kadar un
Üzeri için
1 yumurta
:
Bir kabın içine malzemelerin tamamını koyup yoğurarak yumuşak bir hamur elde edelim. Unu yavaş yavaş ekleyerek hamurun sertliğini ayarlayalım.Fotoğrafta görüldüğü gibi hamuru iyice yoğurduktan sonra minik bezeler yapıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim. Verilen ölçülere göre yaklaşık 17-18 tane poğaça elde edebilirsiniz. Fırına sürmeden önce bir süre hamuru dinlendirmenizi öneririm.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Teşekürler kardeşim yapmıştı söylediğine göre kulak memesi kıvamında olması gerekiyormuş unu tutturmak önmemli sanırım
Allah daim etsin ne güzel hayatın var huzurlu oılduğun burdan bile belli oluyo:) bnde kitap okumaya basladım bi heves iki kitap okudum sonra yine bıraktım.
yemeğim yok yapasımda yok..
balık yaparım belki..
meraba canıııımnasılsın ?
sana bişey sormak istiyorum hiç kuskus salatası yaptınmı? ben hiç yapmadımda yemedimde ama bi arkadaşım çok methetti denemek istiyorum nette çok değişik tarifler ama en lezzetlisi nasılacaba hangi tarif yoğurtlu değil sebzeli
merhaba canım iyiyim sen nasılsın..?
kuskus salatasını herkes farklı şekillerde yapabiliyor..
mercimekli olanıda oldukça yaygın fakat ben yaptığım zaman kırmızı biberli tane mısırlı yapıyorum.
benim çok aram yoktur ama eşim çok sever arada ona yapıyorum..
malzemeler;
kuskus
tane mısır
2 kırmızı biber
1limon
biraz maydonoz
biraz dereotu
taze nane
yeşil soğan
havuç
zeytinyağı
tuz
yapılışı;
kuskusu haşla ve süz canım.
karıştırma kapına al mısır,kırmıız biber,limon,maydonoz,dereotu,taze nane,yeşil soğanı ekle havucunu önce haşla sonta doğrayarak karışıma ilave et.
zeytin yağını ve tuzunuda ekle karıştır.
umarım beğenirsin canım afiyet olsun..
bende iyiyim canım teşekkür ederim
sen sevmiyomusun canım ben hiç yemedim lezzetini bilmiyorum. tarif için çok teşekkür ederim canım yaparsam yazarım sonucuben biraz beceriksizim heves ediyorum ama olmuyoki
günaydın kızlar
dün aksam taze fasulye
pilav
kırmızı biber salatası vardı.
bugün tavuk yapmayı planlıyorum pilav ve rus salatası olur yanında
benim bugünkü menümle senin dünkü menün aynıymış canım..
afiyet olsun
Ben de bugün ne pişiricem hiç bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?