Mikrodalgam yok..
Ilık suda bakteri üretiyor diyorlar..
Bu yüzden hiç ılık suda bekletmiyorum..
Neyse belki açılır..
ne demek canım hemen;
malzemeler;
-yarım kg kıyma
-1 tane kuru soğan (büyük olsun soğan tadını güzel yapıyor).
-1 yumurta
-yarım ekmek içi(çok bayat olmasına gerek yok ama en az 1 gün önceki ekmek olmalı)
-karbonat
-tuz,karabiber,nane,reyhan,pul biber
-maydanoz (isteğe bağlı)
yapılışı;
kıymayı derin bir kaba al
yarım ekmeği suda iyice ıslat ve dış kabuğunu ayır sadece içini kullanacağız. ıslattığın ekmeği elinle sık ve kıymanın içine koy.
soğanını rendele
yumurtanı beyazı ile beraber kır
baharatlarını ekle çay kaşığının ucu ile karbonat koy (yumuşak yapıyor köfteyi lezzet katıyor)
istersen maydanoz da ekleye bilirsin ama kızarınca köftenin içinde çıkıyor çok koyma bence.
tüm malzemeyi iyicene yoğur.
eğer vaktin varsa buz dolabında yarım saat 1 saat kadar dinlendirirsen daha güzel oluyor.
sonrasında şeklini ver ve az yağda kısık ateşte pişirki içide pişsin harlı ateşte olunca sevmiyorum ben.
şeklini verirkende ince yap bence çünkü kızarırken çok şişiyor ve içi tam istediğim gibi olmuyor görüntüsüde böyle.
not: reyhan köfteye inanılmaz bir tat veriyor varsa muhakkak kullan kokusu felan güzel oluyor.
umarım tarifi sizde beğenirsiniz
afiyet olsun
[/QUOTE
Tarif için çok teşekkürler kelebek bugün değil ama yarın deneyeceğim bu tarifi. Bir de aklıma beyaz lahana geldi. Kapuska yemeğini de çok severim o kocaman beyaz lahanayı alınca da hemen 1 defada yapıp bitiremiyoruz ya hani. Belki onuda ince ince yemeklik kesip poşetleyip buzluğa atabiliriz diye düşündüm ?
canım merhaba ne yaptın köfteyi yapabildin mi zamanın oldu mu?
tadı istediğin gibi oldu mu canım merak ettim de
Günaydın:)canım günaydın nasılsın?
kıymayı ne yaptın
ne demek canım hemen;
malzemeler;
-yarım kg kıyma
-1 tane kuru soğan (büyük olsun soğan tadını güzel yapıyor).
-1 yumurta
-yarım ekmek içi(çok bayat olmasına gerek yok ama en az 1 gün önceki ekmek olmalı)
-karbonat
-tuz,karabiber,nane,reyhan,pul biber
-maydanoz (isteğe bağlı)
yapılışı;
kıymayı derin bir kaba al
yarım ekmeği suda iyice ıslat ve dış kabuğunu ayır sadece içini kullanacağız. ıslattığın ekmeği elinle sık ve kıymanın içine koy.
soğanını rendele
yumurtanı beyazı ile beraber kır
baharatlarını ekle çay kaşığının ucu ile karbonat koy (yumuşak yapıyor köfteyi lezzet katıyor)
istersen maydanoz da ekleye bilirsin ama kızarınca köftenin içinde çıkıyor çok koyma bence.
tüm malzemeyi iyicene yoğur.
eğer vaktin varsa buz dolabında yarım saat 1 saat kadar dinlendirirsen daha güzel oluyor.
sonrasında şeklini ver ve az yağda kısık ateşte pişirki içide pişsin harlı ateşte olunca sevmiyorum ben.
şeklini verirkende ince yap bence çünkü kızarırken çok şişiyor ve içi tam istediğim gibi olmuyor görüntüsüde böyle.
not: reyhan köfteye inanılmaz bir tat veriyor varsa muhakkak kullan kokusu felan güzel oluyor.
umarım tarifi sizde beğenirsiniz
afiyet olsun
[/QUOTE
Tarif için çok teşekkürler kelebek bugün değil ama yarın deneyeceğim bu tarifi. Bir de aklıma beyaz lahana geldi. Kapuska yemeğini de çok severim o kocaman beyaz lahanayı alınca da hemen 1 defada yapıp bitiremiyoruz ya hani. Belki onuda ince ince yemeklik kesip poşetleyip buzluğa atabiliriz diye düşündüm ?
Günaydın:)
Kıymayı koydum dışarı, ben diğer yemekleri yapana kadar o da çözüldü..
Sonra da yemeğini yaptım :))
çok iyi o zaman zahmetsiz:):)
Marketten koca koca çeşit çeşit taze toplanmış ayıklanmış yıkanmış freh dondurulmuş sebze paketlerinden alıp, derin dondurucuma atarım. İişten eve gelip sadece kullanacağım kadarını paketin ağız kısmından alıp 10 dakikada düdüklüde pişiririm..Afiyet olsun..Saatlerce ayıklama yıkama derdi yok... fasulye-ıspanak-yeşil-sarı-kırmızı biber parçacıkları-bezelye-karışışık garnitür şeklinde-brokoli-karnıbahar-bamya vsvsvvs..Pazardan manavdan sadece kıvırcık marul domates gibi salatalık malzemeleri ve meyve alırım...
( Haaa sigara böreği- inegöl köfte-...köfte-nuget-şinitzeller vs de çok bereketli oluyor...) Umarım yardımcı olmuşumdur.
merhaba
bende seninle aynı kaderi paylaşıyorum 5 aylık evliyim bende çalışıyorum ilk zamanlar evde kalma şansım oldu o yuzden dondurucuya biraz stok yaptım şimdi akşamları çok zorlandığımda ordan hazırlıyorum sana tavsiyem hafta sonları dondurucuya yemeklik malzeme koyman bende dışarıdan hazır gıda tüketmeyi sevmiyorum.
evde oldugunuz günlerde hazırlık yapın
mesala kuru fasulye,nohut,barbunya haşlayın poşetleyip buzluga atın eve gelince soganını dogra salçayla kavur suyu kaynayınca bakliyatını ekle 15-20dk içinde hazır
köfte yapıp buzluga koy
sigara böregi yada yapabildigin börek çeşitlerinden yapabilirsin
annen yada kv ile bigün mantı yapıp gene buzluga
aynı şekilde yaprak sarması lahana sarması gene buzluga atın
mesala pilav yapacaksınız akşam yada sabah çıkmadan şehriyesini kavur pirincini ekle iyice kavur altını kapat eve gelince suyunu eklersin 10dk hazır
mesala fırında köfte patates yapacaksın bigün önceden hazırla ben patates ve köfteleri kızartıp borcama dizerim agzını folyoyla kapatıp dolaba kaldırıyorum akşama hemen sosunu döküp fırına atıyorum ki ev hanıyım bazen çocukla zor oluyor
bu şekilde yaparsan hem ev yemegi yersin hemde az yorulmuş olursunşimdiden kolay gelsin
slm ben ev hanımıyım ama pratik olsun diye yaptığım yemekler var bütün bir tavugu haşlayıp poşetlere ayrıyorum buzluğa atıyorum.yine bir gece öncesnden tavuk but kanat baharat ile harmanlayıp bekletiyorum ertesi gün fırına atıyorum.pazardan balık alıp buzluğa koyarım mantı her zaman olur evde fırın makarna yapabilirsin.mantar yemeği de çabuk pişer
Arkadaşlar Merhaba,
Bu konuyu henüz gördüm ve tek tek okudum yorumlarınızı. Ben de tam 1 senelik evliyim ve evliliğimin ilk 6 ayında haftanın 5 günü akşam 10.00' a kadar derste olduğum için acayip zorlanıyordum daha doğrusu hiç bir şey hazırlayamıyordum ki... O kadar zor adapte oldum ki anlatamam. Şimdi derslerim bitti ve son 6 aydır da eşim 1 önceki günden durmuş yemekleri yemediği için her gün yemek yapıyorum. Bunun için de yazın kış hazırlıkları yaptım birazcık.
Dolmalık biberleri yıkayıp içini çıkartıp yemeklik olacak kadar poşetleyip buzluğa attım. Taze fasulyeyi domatesle hafif diriliğini kaybedene kadar pişirip soğuduktan sonra poşetleyip buzluğa attım. Pırasa bu mevsimde var ama ben uğraşmamak için pırasaları aldım hafta sonu temizleyip yemeklik doğrayıp poşetleyip buzluğa attım ki yapmak istediğim zaman hazır olsun... Aslında çorbayı bile yapıp poşete koyup dondurmak için buzluğa atanı duydum ama ben onu hiç denemedim :) Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
Size sormak istediğim birşey var aslında. Köfte yapıp buzluğa atayım yiyeceğimiz zaman yiyeceğimiz kadarını çıkarıp kızartırım hemen diye düşünüyorum ama köfteye yumurta konuluyor ya. Yani annem her zaman 1 yumurta kırardı köftenin içine. Bir arkadaşım yumurtalı şeyleri buzluğa koyma demişti. O aklıma takıldı. Aranızda hiç köfte yapıp buzluğa atan var mı ?
Ben bugün karnıbahar yapıcam..
Ama patlıcanım da var.. Onu nasıl yapsam acaba?
Klasik yemeğini yapmak istemiyorum :/
kızlarrrrrr yardımmm;
ben bu haftasonu annem gil ile kayın validem gili yemeğe alacağım çünkü bu haftadan sonra işlerim çok yoğunlaşacak çok zorlanırım ne yemek yapmalıyım evimde yemeğe alacağım ilk misafirlerim ve nasıl bir menü oluşturmam gerektiğine dair bilgim sıfır lütfen yardımmmmmmmm...
gelecek kişi sayısı:6
biz:2
toplam 8 kişi olacağız heyy maşallah
iki tarafta bir defada çıksın istiyorum ayyy çok stres olsumm:18::18:
ilk önce liste yap.Benim yaptığım gibi önce 5 çeşitini belirle...Bunlar fix çünkü.. zamanın kalarsa senin şu çeşit çeşit mezelerinden yaparsın.
1-Çorba
2-Salata
3-Pilav veya makarna
4-Zeytinyağlı sebze
5-Etli ana yemek
İşte sana 5. madde önerileri
A-Fırında tavuk
( 8 parça geniş kalça al tuzlu unladığın fırın poşetlerine koy fırına ver) poşetlerin ağzını kapa 2-3 yerinden iğneyle ya da çatalla del. İstersen poşetin birine de tek butun yanına garnitur koy..İster salçalı ister sade)
B-Fırında köfte-patates (tepsiye köfte-patetes-köfte-patates...sırayla diz.üzerine salçalı su. istersen soğan. yuvarlak domates dilimleri-yeşil biber. karabiber.) Hatta ben kasaptan veya marketten kasap köfte alıyorum günlük kendileri yoğuruyorlar hemen bizim evde yaptığımız gibi ...bana sadece patatesleri yuvarlak iri dilimler kesmek kalıyor. Piştikten sonra üzerine taze maydanoz serp..
C-Düdüklüde et .(kuşbaşı et- soğan tereyağ-az sıvı yağ istersen baharat-karabiber çok az da sıcak su)..yanına garnitur veya püre
Ben misafir gelme durumlarında önce madde 5'i kafamda netleştirir ve çözüme kavuştururum. Çorba ise en kolay yapabildiğimdir. Çok çetrefilli ve yeni şeyler denemem. Bu da tarhana veya mercimek olabilir mesela.
Benim kolay böreğim şöyle:
Tasın içindeki sıvı : 1sb yoğurt-1 sb süt-3 yumurta-tuz-çok az sıvıyağ
(aslında ben herşeyi gözkararı koyarım az çok farketmiyor. Yumurtaları da sarı beyaz ayırmadan olduğu gibi kırarım)
-Tepsiyi biraz yağla
-Bir bütün yufkayı biraz buruşuk buruşuk tepsiye ser
-üzerine tasın içinden biriki kaşık hazırladığın sıvıyı elinle veya fırçayla hertarafına sür.Onun üzerine lor+maydanoz
-üzerine tekrar yufka+sıvı+lor
En üstüne aynı sıvının kalanını hertarafına sür-üstüne çörekotu ve susam karışımı..
Lor maydanoz yerine istersen patates hatta istersen kabak rendesi ya da ne biliim ıspanak koyabilirsin
madde 5 baget olabilir mi acaba?
tarif için teşekkürler ama iki tarafta hazır yufkadan olan böğreği sevmiyor el açması olması lazım onada vaktim yok maalesef
peki tatlı olarak ne yapmalıyım?
tiramisu mu yapayım yoksa 2 çeşit kurabiyemi yapayım biri tatlı biri tuzlu yoksa tramisuyu yemekten sonra kurabiyeleride çayla ikram etmek için hepsini mi yapmalıyım yoksa başka bi tatlımı yapayım?
Bence sizinkiler gelirken bir pasta getirsinler canım onu kesip yersiniz... (yemekten sonra kimse kurabiye falan yemez....yazık olur... çalışıyorsun zaten vakti mi var?) İlle de birşey yapçam diyorsan en kolay bildiğin hep yaptığını yap. Tiramisu iyi olur evet..
Bence sizinkiler gelirken bir pasta getirsinler canım onu kesip yersiniz... (yemekten sonra kimse kurabiye falan yemez....yazık olur... çalışıyorsun zaten vakti mi var?) İlle de birşey yapçam diyorsan en kolay bildiğin hep yaptığını yap. Tiramisu iyi olur evet..
tamam tramisu yapıyorum tatlıda anlaştık birde nette harika bişey gördüm yani görsel olarak harika tadını bilmiyorum onuda yapmak istiyorum yükleyeceğim simdi resmini canım
bak işte bunu yapayım bide diyorum :):)
Yabancı değiller, içinden gelen yemekleri pişir :)
Bi süre sonra "ne yemek yapayım" diye sormazsın..
Sürekli gidip gelmeler olunca :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?