bugün ne yemek yapsam..

Ben bugün karnıbahar yapıcam..
Ama patlıcanım da var.. Onu nasıl yapsam acaba?
Klasik yemeğini yapmak istemiyorum :/

kızlarrrrrr yardımmm;
ben bu haftasonu annem gil ile kayın validem gili yemeğe alacağım çünkü bu haftadan sonra işlerim çok yoğunlaşacak çok zorlanırım ne yemek yapmalıyım evimde yemeğe alacağım ilk misafirlerim ve nasıl bir menü oluşturmam gerektiğine dair bilgim sıfır lütfen yardımmmmmmmm...

gelecek kişi sayısı:6
biz:2
toplam 8 kişi olacağız heyy maşallah
iki tarafta bir defada çıksın istiyorum ayyy çok stres olsumm:18::18:

ilk önce liste yap.Benim yaptığım gibi önce 5 çeşitini belirle...Bunlar fix çünkü.. zamanın kalarsa senin şu çeşit çeşit mezelerinden yaparsın.

1-Çorba
2-Salata
3-Pilav veya makarna
4-Zeytinyağlı sebze
5-Etli ana yemek

İşte sana 5. madde önerileri
A-Fırında tavuk

( 8 parça geniş kalça al tuzlu unladığın fırın poşetlerine koy fırına ver) poşetlerin ağzını kapa 2-3 yerinden iğneyle ya da çatalla del. İstersen poşetin birine de tek butun yanına garnitur koy..İster salçalı ister sade)

B-Fırında köfte-patates (tepsiye köfte-patetes-köfte-patates...sırayla diz.üzerine salçalı su. istersen soğan. yuvarlak domates dilimleri-yeşil biber. karabiber.) Hatta ben kasaptan veya marketten kasap köfte alıyorum günlük kendileri yoğuruyorlar hemen bizim evde yaptığımız gibi ...bana sadece patatesleri yuvarlak iri dilimler kesmek kalıyor. Piştikten sonra üzerine taze maydanoz serp..

C-Düdüklüde et .(kuşbaşı et- soğan tereyağ-az sıvı yağ istersen baharat-karabiber çok az da sıcak su)..yanına garnitur veya püre

harikasın peki çorba ne çorbası olsun

Ben misafir gelme durumlarında önce madde 5'i kafamda netleştirir ve çözüme kavuştururum. Çorba ise en kolay yapabildiğimdir. Çok çetrefilli ve yeni şeyler denemem. Bu da tarhana veya mercimek olabilir mesela.

Ben misafir gelme durumlarında önce madde 5'i kafamda netleştirir ve çözüme kavuştururum. Çorba ise en kolay yapabildiğimdir. Çok çetrefilli ve yeni şeyler denemem. Bu da tarhana veya mercimek olabilir mesela.

madde 5 baget olabilir mi acaba?

Benim kolay böreğim şöyle:

Tasın içindeki sıvı : 1sb yoğurt-1 sb süt-3 yumurta-tuz-çok az sıvıyağ
(aslında ben herşeyi gözkararı koyarım az çok farketmiyor. Yumurtaları da sarı beyaz ayırmadan olduğu gibi kırarım)

-Tepsiyi biraz yağla

-Bir bütün yufkayı biraz buruşuk buruşuk tepsiye ser

-üzerine tasın içinden biriki kaşık hazırladığın sıvıyı elinle veya fırçayla hertarafına sür.Onun üzerine lor+maydanoz

-üzerine tekrar yufka+sıvı+lor

En üstüne aynı sıvının kalanını hertarafına sür-üstüne çörekotu ve susam karışımı..

Lor maydanoz yerine istersen patates hatta istersen kabak rendesi ya da ne biliim ıspanak koyabilirsin

tarif için teşekkürler ama iki tarafta hazır yufkadan olan böğreği sevmiyor el açması olması lazım onada vaktim yok maalesef

peki tatlı olarak ne yapmalıyım?
tiramisu mu yapayım yoksa 2 çeşit kurabiyemi yapayım biri tatlı biri tuzlu yoksa tramisuyu yemekten sonra kurabiyeleride çayla ikram etmek için hepsini mi yapmalıyım yoksa başka bi tatlımı yapayım?

madde 5 baget olabilir mi acaba?

canın ne isterse olur canım. Ben sadece hazırlaması 5 dakika süren tarifler verdim sana. Fırında pişme süresi hariç tabii..

Haaa sen bagetler poşette olur mu diye sorduysan eveeeettt olur tabii ben öyle de yaparım. ozaman ne biiliim sayısı 15-20 tane falan olmalı ..

poşetlerin içine yarım kaşık un koy ağzını elinde tut salla.. her tarafına bulaşsın sonra içine tavukları koy... bitti...

Bence sizinkiler gelirken bir pasta getirsinler canım onu kesip yersiniz... (yemekten sonra kimse kurabiye falan yemez....yazık olur... çalışıyorsun zaten vakti mi var?) İlle de birşey yapçam diyorsan en kolay bildiğin hep yaptığını yap. Tiramisu iyi olur evet..

tamam tramisu yapıyorum tatlıda anlaştık birde nette harika bişey gördüm yani görsel olarak harika tadını bilmiyorum onuda yapmak istiyorum yükleyeceğim simdi resmini canım

bak işte bunu yapayım bide diyorum :):)

Eklentiler

• $zaz.webp
    21 KB · Görüntüleme: 101
Ben bugün yemek yapmıycam zaten evde yemek var onu da yarın gündüz öğle yemeğinde yeriz. Cuma akşamları dışarda balık günümüz... Yarın akşam bilmiyorum belki evde yeriz belki de arkadaşlarla biryerlerde takılırız...

Yabancı değiller, içinden gelen yemekleri pişir :)
Bi süre sonra "ne yemek yapayım" diye sormazsın..
Sürekli gidip gelmeler olunca :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…