bugün ne yemek yapsam..

merhaba canım ben sana bir şey danışmak istedim çeşit çeşit meze demişsin sana zahmet olmazsa ne yaptığını buzluğa nasıl koyduğunu anlatırmısın bende düşünüyorumda buzluğa meze tarzı birşeyler koymakk

birde bu menemenin tarıfını şimdiden kolay gelsin sofranın bereketi evinizin huzuru daimi olsun inşallah

klasik olarak başlayalım begenmediklerini degiştirelim
mercimek-ezogelin çorbası
bi çeşit börek ara sıcak olarak yerlerse kimisi yemez ona göre ayarlarsın
az yaprak sar bi kaç tane biber doldur domates soganda doldurabilirsin
nohut kuru fasülye yeşil fasülye hangisi aklına yatarsa
pilav ve kavurma
ayran-cacık
tatlı tamamdır

menenin tarifini ben verebilirim yaptıgım gibi
ister biberli yapın ister bibersiz
biberli yaparsınız biberleri küçük küçük dograyın
geniş tencere az yagla hafif kızartın
sonra soyup dogradıgınız domatesleri ekleyin
iyice kaynatın
bir yandan kavanozlar hazır olsun
ocagın altını kapatmadan kavanozlara kaynayan menemenlerden doldurun
kapaklarını sıkıca sıkın ters bi vaziyette masanın üstüne koyun
işlem bitince kavanozların üstünü örtün
2 gün kalsın ters bi şekilde
sonra kapaklarını kontrol edin

çokk teşekkür ederim canım gerçi domatesler artık sera domatesi o yüzden bakalım salkım domates bulabilirsem onunla yaparım sağoll

Tuz katılcak mi?

benden size bi öneri daha
balık sezonu açıldı arkadaşlar
alın temizleyin tuzlayıp buzluga
1 gece önceden çıkarın erisin
sonra ister kızartın ister fırınlayın

arkadaşlar öncelikle hepinize ilginiz için teşekkür ederim.
dün misafirlerim geldi ve 8 değil 12 kişiydik ilaveler oldu, anlımın akıyla kalktım bu işin altından menümü yazıyorum;

-soslu baget
-sade pirinç pilavı
-mercimek çorbası yarım süzülmüş terbiyeli
-biber,kabak,patates ve kabak dolması.
-az yaprak sarması

-havuçlu cevizli meze
-patlıcan salatası
-kırmızı lahana mezesi
-kereviz salatası
-brokoli ve karnıbahar haşladım bol limon ve yağlı
-domates,biber,dereotu,maydonos,soğan ve salatalıktan oluşan salata

tatlı;
-tiramisu
-tuzlu kurabiye

kızlar menüm buydu sofra çok renkli ve güzel olmuştu çok şükür hepsinin tadıda yerindeydi herkes çok beğendi çok mutlu oldum:):)

benden size bi öneri daha
balık sezonu açıldı arkadaşlar
alın temizleyin tuzlayıp buzluga
1 gece önceden çıkarın erisin
sonra ister kızartın ister fırınlayın

balık olayını ben yaptım ilk önce yiyelim diye aldım ama daha fırsat olmadı temizleyip dondurucuya attım.
c.tesi günü iş çıkışı eşimle pazara gittik balık gördük tazeydi fiyatıda baya ucuzlamış biraz daha aldık onlarıda temizleyip dondurucuya koydum zaten iki kişiyiz baya yeter onlar bize ama sarı kanat bulamadım bir türlü haftaya bulabilirsem eğer ondanda alıp atacağım..

canım ben buzluğa koymadım yaptığım mezeleri zaten çok basit oldukları için 3 günlük yapıyorum dolabın alt tarafında muhafaza edebiliyorum ama sen dondurucuya atmak istiyorsan anlatayım atabilirsin tabikide.

havuçlu meze;
havuçların kabuğunu soy hepsini rendele
teflon tavaya havuçları koy az tuz ekle yarım çay bardağından biraz fazla su ilave et yarım çay bardağı kadarda zeytin yağı koy tavanı ocağının en küçük gözüne al altınıda iyicene kıs üstünü kapat ara ara karıştırarak suyunu kontrol et.
suyu çektikten sonra soğumaya bırak soğuduktan sonra içine 2-3 kaşık yoğurt koy tuzunu kontrol et eğer azsa damak tadına göre ekle biraz daha cevizin varsa eğer cevizleri elinde ağıza gelecek boyutta kır ve içine ekle yoğurdu çok koyma sulu gözükmesin canım.

kırmızı lahana mezesi;

lahanayı rendele derin bir kaba al içine bol mayonez ve az yoğurt koy. (mayonezin tadı ağzına gelsin cıvık olmasın canım gene ben kıvamlarının resmini çekerim sana) tuz ekle istersen bunada ceviz koyabilirsin ama ben bunun içine koymuyorum havuca koyuyorum sadece. güzelce karıştır buda bitti:)

elmalı kereviz mezesi;

1 tane yeşil elma
2 tane limon bol sulu olanlarından istersen 3 tanede koyabilirsin ben çok koyarım.
1 tane kereviz
ceviz
mayonez
yoğurt

bunu yaparken çok hızlı olman lazım elmada kerevizde çok çabuk kararıyor o yüzden elininn altında yoğurdun mayonezin ve sıkılmış limonun hazır olsun.

öncelikle elmanın kabuğunu soy ve rendele derin bir kaba al ve üzerine limon suyunu dök, az yoğurt ve mayonez koy süzme yoğuttan yaparsan daha güzel olur ama şart değil.
sonra kerevizini güzelce soy yıka ve rendele çok hızlı ol hemen elmaların içine ekle mayonez ve yoğurt ilavesi yapabilirsin ama dikkat et cıvık olmasın cevizlerinide ekle tuzunu koy harika bir tat oluyor. mayonezin tadı ağıza gelsin canım benim.

daha meze tariflerim var bunlar yeterlimi bilmiyorum bunları dene beğenirsen diğer tarifleride veririm canım.

menemenide iyilik meleği sana anlatmış canım benim babamda öyle yapardı ama ben kavanozla felan uğraşmayı pek sevmem o yüzden domatesimi güzelce rendelerim içine biber koyup yumuşatırım azda tuz eklerim soğuyuncada birer kullanımlık olarak poşetler dondurucuya koyarım.
pişireceğim zamanda akşamdan çıkartır dolabın alt tarafına alırım yağda az soğan kavurup içine atarım çok lezzetli olur ve dondurulduğu belli olmaz canım. soğan koyupta dondurucuya koymam çünkü ben domatesi başka şeylerede kullana biliyorum sabahları domatesli yumurta felan yapıyorum o yüzden saoğansız koyarım dondurucuya ama sen isterdsen soğanda kavura bilirsin tabi..

pazardan sarımsak almıştım geçen hafta bir akrabamda memleketinden getirmiş baya sarımsağım oldu ee malum sarımsakta bekledikçe içi boşakıyor sıvadım kolları soydum bir güzel sarımsak doğrayıcısından geçirdim poşetleyip dondurucuya koydum kolay kırılıyor zaten o yüzden çözdürmeden kullanmadı kolay ve pratik.. ayrıyetten sarımsağı rendeleyip bi kavanoza koyup üzerine zeytin yağı döküm kapağını kapatarak dolabın alt tarafında da saklaya bilirsin hem üstündeki yağı salatalarda da kullana bilirsin güzel aroma veriyor canım.

soğanında kilosu çok ucuzdu bu hafta fazla aldım biraz soydum güzelce rendeledim bi kavanoza koyup üstüne sıvı yağ döktüm ve akşamları yemek yaparken artık soğan rendelemiyorum hazırını kullanıyorum dolabın alt tarafında saklıyorum.

mezeleri dondurucuda saklamak istiyorsan eğer hepsini hazırla ama yoğurt ve mayonezlerini ekleme posetle ve dondurucuya at yapacağın zamanda geceden çıkartır dolabın alt tarafına alırsın canım benim..

sanırım bebeğin olacak allah analı babalı büyütsün canım

HAYRAN KALDIM........ ......

Eline sağlık :)
2013 yılının enleri bölümüne seni en marifetli aşçı adayı olarak yazdım :)

teşekkür ederim canım güzel tariflerin için hepsinide deneyip sana neticeyi bildiricem evet 2 yasında bir kızım var şuan 18 haftalıkda hamileyim birde oğluşum olacak inşallah allah sanada sağlıklı bebişlr nasip etsin bu arada misafirlere hazırladığın menüyede bayıldım

sağol canım benim. allah yavrularını analı babalı büyütmeni nasip etsin..
benim içinde hayırlısı ne ise o olsun inşallah canım:)

menüyü beğendiğine sevindim teşekkür ederim:)

yaptığın zaman muhakkak neticeyi söyle bana da merak ederim ben:):)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…