Bugün derinden sarsan şeyler yaşadım. sınıfta müzik açtım çocuklarla dans ediyoruz, derken bi baktım kız öğrencimin biri kenarda hıçkıra hıçkıra ağlıyor. Yanına gittim ne oldu dedim. Bu şarkı annemin en sevdiği şarkıydı öğretmenim, o beni bıraktı gitti, neden beni aramıyor dedi.
Durumu önceden biliyordum ama yaşadığım şoku anlatamam.
Sadece mutlaka bi nedeni vardır güçlü olmak zorundasın diyebildim. Sarıldım sıkı sıkı. 5 yaşında bir kız çocuğu.
Sınıfımda dört tane boşanmış ailesi olan öğrencim var. Hepsinde taravmatik. 2 si annesi, 2 sinide babası bırakmış. Hepsininde ayrı hikayesi, acısı var. Eşlerden boşanabilir herkes ama çocuklardan boşanamaz!
Küçücük omuzlarda tarifsiz yükler taşıyan çocuklar. her gelen yıl artıyor mutsuz, travma yaşayan, ihmale uğrayan. Ve ben artık çocuk doğurmak için sınav, mülakat falan yapılsın istiyorum. Dayanamıyorum
Ve bu yaralı çocukların sayısı gün geçtikçe çoğalıyor. Gözlerinin içinde görüyorum o eksikliği. Hiç bişey yapamıyorumBen ve kardeşlerim de babasız büyüdük daha küçücük çocuktuk babam hayatın ağırlığını yükledi omuzlarımıza. öyle yada böyle meydana gelecekler büyüyecekler galiba düşünceleri ama öyle böyle meydana gelmiyor bu çocuklar acıyla yoğruluyor hayatları ve ömür boyu bir yanları hep eksik oluyor. kiz kardeşim 18 yaşında bir gün geldi abla ben çok küçüktüm babam beni neden bıraktı peki dedi o an anladım ki değil 18 ,108 yaşına da gelse geçmiyor terkedilmişliğin acısı .o küçücük gönülleri yıkıp yaralı kadınlar, adamlar haline dönüştürenleri Allah affetmesin.
Çalıştığım bölge biraz kırsal, ama ne yapı edip yönlendirmeyi düşünüyorum. 24 öğrencim var. 24 hikaye hepsi çok acıoy aşkım ya kıyamam ben ona( ama şöyle bir durum var ki çocuğu bir pedogoga yönlendirip velilerle konuşabilir ki biraz bir azar kendilerine getirir onları belki
kızım anasınıfındayken öğretmenimiz bana şunu demişti ben hepinizi çok iyi tanıyorum çocuklarınız evinizin kamerası gibidir onlar sizden gördüklerini kayıt eder bende çocuklarınızı izleyerek sizi tanırımÇalıştığım bölge biraz kırsal, ama ne yapı edip yönlendirmeyi düşünüyorum. 24 öğrencim var. 24 hikaye hepsi çok acı
Ve inanın ki hiç bir zaman hiç kimse hiç bişey yapamayacak. büyüyecek yaralı birer birey olacaklar .herkese şüphe ile bakacaklar Annem, Babam bunu yaptıysa ben kimseye güvenmemem gerek diye şartlı olacak beyinleri. ve hep kanayacak sol yanları. 28 yaşıma az bir zaman var ama nerde bir kız çocuğu Baba dese Babamın gittiği gün kadar acıyor canım .eşime sakın diyorum sakın çocuğumuza benim yaşadiklarimi yaşatmayalım.yarım hayatlar, yarım insanlar oluyoruz ve tamamlamak inanın çok zor oluyor. Rabbim o Anne , Babaları affetmesin hiç bir zaman hemde .çok güzel ama çok can yakan bir konu olmuş .Ve bu yaralı çocukların sayısı gün geçtikçe çoğalıyor. Gözlerinin içinde görüyorum o eksikliği. Hiç bişey yapamıyorum
Kesinlikle katılıyorum.kızım anasınıfındayken öğretmenimiz bana şunu demişti ben hepinizi çok iyi tanıyorum çocuklarınız evinizin kamerası gibidir onlar sizden gördüklerini kayıt eder bende çocuklarınızı izleyerek sizi tanırım
Çalıştığım bölge biraz kırsal, ama ne yapı edip yönlendirmeyi düşünüyorum. 24 öğrencim var. 24 hikaye hepsi çok acı
Hepsine ayrı yansıyor bu acılar. 5 yaşında çocuğum ama hareketleri öylesine aşırı ki. Gülüşü, ağlaması. İçindeki fırtınayı bu şekilde dışarı vuruyor.Ve inanın ki hiç bir zaman hiç kimse hiç bişey yapamayacak. büyüyecek yaralı birer birey olacaklar .herkese şüphe ile bakacaklar Annem, Babam bunu yaptıysa ben kimseye güvenmemem gerek diye şartlı olacak beyinleri. ve hep kanayacak sol yanları. 28 yaşıma az bir zaman var ama nerde bir kız çocuğu Baba dese Babamın gittiği gün kadar acıyor canım .eşime sakın diyorum sakın çocuğumuza benim yaşadiklarimi yaşatmayalım.yarım hayatlar, yarım insanlar oluyoruz ve tamamlamak inanın çok zor oluyor. Rabbim o Anne , Babaları affetmesin hiç bir zaman hemde .çok güzel ama çok can yakan bir konu olmuş .
Bak hele sadece güçlü ol diyebilmiş :))))
Ay totom bak bi, azıcık pedagoji bilgin olsa onu söylemezdin. Bırak ağlasın, acısı neyse anlatsın, güçlü olmak Zorunda değil.
Sinirleniyorum ya.
Senin yerinde olmayı hak eden kaç bin kişi var mülakat zırvasına takılan
Bak hele sadece güçlü ol diyebilmiş :))))
Ay totom bak bi, azıcık pedagoji bilgin olsa onu söylemezdin. Bırak ağlasın, acısı neyse anlatsın, güçlü olmak Zorunda değil.
Sinirleniyorum ya.
Senin yerinde olmayı hak eden kaç bin kişi var mülakat zırvasına takılan
Şimdi burda eleştiriye dayanamayıp, admin kovalayan Emin'im çalışma ortamında farklı değildir.
Çalıştığın kurumda başarılar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?