Canım parmaklarının yorulduğuna değmez.Senin beyin hücrelerin doğuştan mı yoktu yoksa zaten kullanamadığın için sonradan mı aldırdın
Bugün derinden sarsan şeyler yaşadım. sınıfta müzik açtım çocuklarla dans ediyoruz, derken bi baktım kız öğrencimin biri kenarda hıçkıra hıçkıra ağlıyor. Yanına gittim ne oldu dedim. Bu şarkı annemin en sevdiği şarkıydı öğretmenim, o beni bıraktı gitti, neden beni aramıyor dedi.
Durumu önceden biliyordum ama yaşadığım şoku anlatamam.
Sadece mutlaka bi nedeni vardır güçlü olmak zorundasın diyebildim. Sarıldım sıkı sıkı. 5 yaşında bir kız çocuğu.
Sınıfımda dört tane boşanmış ailesi olan öğrencim var. Hepsinde taravmatik. 2 si annesi, 2 sinide babası bırakmış. Hepsininde ayrı hikayesi, acısı var. Eşlerden boşanabilir herkes ama çocuklardan boşanamaz!
Küçücük omuzlarda tarifsiz yükler taşıyan çocuklar. her gelen yıl artıyor mutsuz, travma yaşayan, ihmale uğrayan. Ve ben artık çocuk doğurmak için sınav, mülakat falan yapılsın istiyorum. Dayanamıyorum
Tabiki canımgky2009 benim içinde bir kere öyle sımsıkı sarılır mısın o kıza
Çok farklı hikayeler var. Kimi görmek istiyor gösterilmiyor, kimi bırakıp gidiyor. Büyüklerin ego savaşında yenilen hep çocuklar oluyor.Geçen gün başıma gelen bir olayı anlatayım.Balkonda kiler dolabının üzerine kuş yuva yapmıştı.2 tane yavrusu oldu.İkindi saatinde yağmur yağınca ,kuşların yuvasını unutup balkonun sürgülü camını kapattım.Ertesi sabah yatak odasını toplarken odanın camından baktım ki,anne kuş camdan girmeye çabalıyor.Eyvah ben ne yaptım diye balkona koştum ,camı açtım ,tekrar odaya döndüm .O sahneyi görmeliydiniz,resmen birbirlerine sarılıyor ,öpüyor anneleri.İçim burkuldu,anne her yerde anne diye.Belki o anne de bu kuş gibi yavrusunu görmek istedi ama camı açan olmadı.
Ve bu yaralı çocukların sayısı gün geçtikçe çoğalıyor. Gözlerinin içinde görüyorum o eksikliği. Hiç bişey yapamıyorum
Yuh usluba bak.Bak hele sadece güçlü ol diyebilmiş :))))
Ay totom bak bi, azıcık pedagoji bilgin olsa onu söylemezdin. Bırak ağlasın, acısı neyse anlatsın, güçlü olmak Zorunda değil.
Sinirleniyorum ya.
Senin yerinde olmayı hak eden kaç bin kişi var mülakat zırvasına takılan
Çok dengesizsin konu sahibinin yerinde olmak isteyenler senin gibiyse zaten oldukları yerde kalsın.Bak hele sadece güçlü ol diyebilmiş :))))
Ay totom bak bi, azıcık pedagoji bilgin olsa onu söylemezdin. Bırak ağlasın, acısı neyse anlatsın, güçlü olmak Zorunda değil.
Sinirleniyorum ya.
gerçektende öle kızım 4.sınıfa gidiyor öğretmene durumunu sorduğumda söz aralarında kadın bizim yaptığımız yanlışları söylüyor nereden biliyor dedim bir gün sordum ben bu sınıftaki bütün ebeveynlerin ne yeyip içtiğine ne konuştuğuna kadar her şeyi bilirim çocuklarınız saolsun dedi. okul özgür oldukları yer burada ne var ne yok dökülüyorlar demişti.kızım anasınıfındayken öğretmenimiz bana şunu demişti ben hepinizi çok iyi tanıyorum çocuklarınız evinizin kamerası gibidir onlar sizden gördüklerini kayıt eder bende çocuklarınızı izleyerek sizi tanırım
kıskançlıkta sınır tanımayan atanamamış öğretmenlerden rabbim korusun çocuklarımızıBak hele sadece güçlü ol diyebilmiş :))))
Sinirleniyorum ya.
Bugün derinden sarsan şeyler yaşadım. sınıfta müzik açtım çocuklarla dans ediyoruz, derken bi baktım kız öğrencimin biri kenarda hıçkıra hıçkıra ağlıyor. Yanına gittim ne oldu dedim. Bu şarkı annemin en sevdiği şarkıydı öğretmenim, o beni bıraktı gitti, neden beni aramıyor dedi.
Durumu önceden biliyordum ama yaşadığım şoku anlatamam.
Sadece mutlaka bi nedeni vardır güçlü olmak zorundasın diyebildim. Sarıldım sıkı sıkı. 5 yaşında bir kız çocuğu.
Sınıfımda dört tane boşanmış ailesi olan öğrencim var. Hepsinde taravmatik. 2 si annesi, 2 sinide babası bırakmış. Hepsininde ayrı hikayesi, acısı var. Eşlerden boşanabilir herkes ama çocuklardan boşanamaz!
Küçücük omuzlarda tarifsiz yükler taşıyan çocuklar. her gelen yıl artıyor mutsuz, travma yaşayan, ihmale uğrayan. Ve ben artık çocuk doğurmak için sınav, mülakat falan yapılsın istiyorum. Dayanamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?