• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bugün şahit oldugum bir olay..

Bir kere Kadıköy'ün ortasında şahit oldum ben,adamın biri sevgilisine heryeri inletecek şekilde bağırıyordu."Bitanem ben sana demedim mi "diye..Ben kadını dövecek sandım sandım ama yol boyu bağırdı.
Medeniyetten çok uzaklaşmışız çok..

Herkes birbiri ile tabikide tartisiyor ister istemez ama disarida baskalarini rahatsiz etme lüksünü kim veriyor ona? Neyi isbatliyor kendince?
Bir kadinin kalbini nsl oluyorda kirabiliyor istedigi gibi?
Kimsenin kimseyi rahastız etme hakkı yok.Gerek dışarıda gerek evde.Kavga eden neyse,bir mekanda kahkaha atan yüksek sesle konuşan da aynı.

İnsan bazen sinirlerine hakim olamayabilir sesini yükseltebilir,nahoş bir durum olabilir ama telefonda konuşan konu sahibi,arkadaşının gözünden,eveliyatını bilmediği,o raddeye nasıl geldiğini bilmediği bir mevzuda kimse kimseyi ön yargıyla yargılamamalı.Toplumda bu tazr davranışlar olmamalı ama olabilemez diye de bir şey yok.

Hakkaten üzülüyor insan; sizi anladım ben. Geçen de trafikte bir kadın ağlıyordu; başını camdan yana iyice gömmüş, şoför koltuğundaki adama sesini duyurmamaya çalışır gibi.
Ne oldu, nasıl yardımcı olabilirim demek istiyor insan, ama aile içi bir durum diye müdahale de edemiyorsun, midene bişey oturuyor, kalıyor.

Kadın niye gidemiyormuş gitmesi gereken yere? Erkeğe her anlamda muhtaç olup sonra imi bini biğirdi diye ağlamak da kusura bakmayın çok salakça. Koskoca yetişkin kadın, tek başına bir yere gidemiyorsa yanındaki kazmaya muhtaçsa adamın bağırmasına da katlanacak bi zahmet.

Bu arada her kavga eden çift gördüğünüzde insanları kötülemeyin. İnsanlık hali bazen sesler yükselebilir.

Biz pek kavga eden tartışan bir çift değiliz. Eşim de dünyanın en mükemmel kocalarından biridir. Bikac sene önce tatil köyünde şimdi sebebini bile hatırlamadığım bir tartışma yaşadık. Yemeğin ortasında biraz yükseldik birbirimize sonra eşim kalktı gitti. Ben de masada oturdum ağladım. Bir turist teyze geldi yanıma dertlestik biraz. Çok güzel tavsiyeler aldım o gün o kadından. Sonra eşim geldi özür diledi konuştuk bitti. Ne ses yükseldi diye ben kötü oldum, ne ağladım diye eşim kötü bir adam. Olur böyle şeyler çiftler arasında. Dışardan bakıp yargılamak size de bize de düşmez.

Her an her yerde tartışma olabilir ama dışardaysak eğer eşimin bana bağırmasını istemem, daha da sinir olurum. Bazı erkekler saf kalas yapacak bir şey yok

keşke kadınlar bu kadar pasif olmasa ve böyle hödük adamlara gereken cevabı verse.....

Bu sadece kadınlar için değil
Yani bu durumun cinsiyeti yok
Kimse kimseye böyle davranmasın

Çünkü böyle bir şey başına gelen erkek gördüm

Dünde ben denk geldim avm'de böyle bir hanzoya. Markete gireceğim alışveriş sepeti almak için ilerledim,kadın,adam ve çocukta ordaydı,kadın ne dedi duymadım ama adam ordan kükredi "bak seni mahvederim vs"diye,kadının sesi çıkmadı utancından,sepet almadan gittiler. Kadın huyunu biliyordu belliki,birşey dese olay büyür diye sustu belki,belkide korkusundan yada utancından,bilemiyorum ama çok üzüldüm haline.Arkalarından bakakaldım.
Ben anlamıyorum çok mu zor yani susmak,evde paylaşmak kozunu. Herkes tartışır,bu normal ama öyle bir kalabalıkta ne gerek var hayat arkadaşını o duruma düşürmeye?
Hayatta en nefret ettiğim şeydir,asla eşime yapmam bunu,bana yapmasınıda istemem.
Yıllar önce yine markette kasa sırasında kadının adamı gömdüğü bir muhabbete denk geldim oda beni aşırı derecede rahatsız etmişti. Adam ürünleri kasadan geçirdi,ödeme yaptı,poşetleri almadan yürüdü,iki adım atmıştı ki kasiyer seslendi"beyefendi poşetlerinizi almadınız"diye,kadın hışımla geldi ve kasiyere dönüp"benim kocam biraz gerizekalıdır da"dedi. Adama acıdım böyle bir eşi olduğu için o gün.
Anlamadığım,birbirlerine sıfır saygıyla o evliliği/ilişkiyi nasıl yürütebiliyorlar.

Ne var bunda diyen hanımlar siz iyimisiniz.... adam insan içinde kadına bağırıyor azarlıyor ... ya sizler insan içinde küçüķ düşürülmeye alışmışsınız yada sırf muhalefet olmak derdindesiniz...
İyide burdan kim haklı kim haksız göremeyiz ki.

Tartışmalarda hayatın bi parçasıdır , hem canım , cicim yapsa bu sefer "ıyyy ne vıcık vıcık çiftler var" diye konu açılacak.

Tartışmalarda hayatın bi parçasıdır , hem canım , cicim yapsa bu sefer "ıyyy ne vıcık vıcık çiftler var" diye konu açılacak.

Mesele haklı yada haksız olmak değil bence.. insan içinde birbirini küçük düşürmek ... Dışarda vıcık vıcık olmakda kavga etmekde hata bence

Insanlar tartisabilir evette toplum içinde bagrış cağrış olması hoş degil. Birbirlerini millete rezil ediyorlar sadece.

Adam haklı da olabilir. Ama bu yaptığı haklı iken haksız konuma düşürür... Ben de sinirlerine hakim olamayip bazen toplumda sesimi yükselten biriyim. Ama biliyorum ki çok çok çok çok kötü birşey....

Adam haklı da olabilir. Ama bu yaptığı haklı iken haksız konuma düşürür... Ben de sinirlerine hakim olamayip bazen toplumda sesimi yükselten biriyim. Ama biliyorum ki çok çok çok çok kötü birşey....
Her ne olursa olsun ses yükseltmenin haklı bi sebebi olamaz ama burdan konuşmak saçma hemde konu sahibi tanımıyor bu insanları çok yersiz bi konu olmuş.

Terbiyesiz adam ... sinir oluyorum kaba insanlara, haklısınız

Back
X