- 16 Haziran 2013
- 1.098
- 852
- 123
- Konu Sahibi Papatya Kokulu Hayaller
-
Halüsinasyon. Kötü olayın etkisi altında kaldıysanız bilinçaltınız bunu fazla düşündüyse arada olur böyle şeylerYazın kuzenim düştü teras kattan öldü malesef. 10 sene önce de diğer kuzenim düşmüştü o hatta çok şükür. Oldum olası korkardım yüksekten düşmekten iyice kötü oldum. Saklanma huyu var zaman zaman oğlumun bırakmadı bir türlü benim korktuğumu bildiği halde kasıtlı yapıyor. 7 yaşında oğlum bu arada.Bugün ödev için inatlaştı babasıyla sonra kızdı babasına balkona koştu gibi geldi hatta onu mutfakta bulaşıkları hallederken gördüm. Sonra içeri geçti sandım ama balkonun kapısı açılmadı düştü zannettim önce panikle aşağı baktım yoktu. İçeri koştum oğlum kapalı balkonda oyuncakları ile oynuyor. Dedim oğlum sen ne zaman buraya geldin düştün sandım diğer balkondan. Eşim de dedi o direk bu balkona geldi, mutfağın balkonuna hiç gitmedi, ama gördüm oğlumu dedim kafan karıştı senin istersen sor dedi. Israr etmedim konuyu kapattım. Hâlâ etkisndeyim.Birkaç hafta önce de arkadaşıma gittim annesi ile babasının yanına geldiğinden bahsetti evet tanışmıştık dedim hayır tanışmadınız başka biri ile karıştırıyorsun sanırım dedi. Sonra resmini gösterdi evet ilk defa görüyordum. Ama sanki tanışmıştım ailesiyle o anı yaşamışım gibi geldi. Koşuşturmalı ve stresli bir hayatım var hem de çok fazla. Çok üzücü şeyler yaşıyorum son 10 yıldır. Noluyor bana niye böyle şeyler yaşamaya başladım normal değil sanki ne yapmalıyım var mı bir açıklaması bu yaşadıklarımın.
Evet çok ağladık ilkinde de çok ağlamıştık ama son kuzenim ölünce perişan olduk ailecek hâlâ unutamıyorum kaç ay geçti üstünden.Halüsinasyon. Kötü olayın etkisi altında kaldıysanız bilinçaltınız bunu fazla düşündüyse arada olur böyle şeyler
Keşke mümkün olsa düşünmemek teşekkür ederim mesajınız için.Çok fazla stresten, yoğunluktan oluyordur. Biraz kafa dinlemeye ihtiyacınız var sadece. Üzerinde fazla düşünüp daha da strese sokmayın kendinizi.
İkisi farklı aileden kuzenim ikisi de büyük ilki düştüğünde 13-14 yaşlarındaydı rahatsızlığı vardı baş dönmesi sonucu düştü tedavi görüyordu sonra evlerini sattılar giriş kattan ev aldılar iyileşti çok şükür. İkinci kuzenim 14 yaşındaydı balkonun kenarına oturmuş mu yaslanmış dengesini kaybetmiş annesi görüp yetişene kadar düşmüş malesef hâlâ perişanlar ölümünden dolayı. O ilden bile taşındılar ölümünden sonra bilselerdi önlem alırlardı kimin aklına gelir ki Allah kimseye yaşatmasın.Kuzenler neden sürekli yüksekten düşüyor? Bir kez yaşandığı halde neden önlem alınmamış?
Haklısınız gitmem gerekiyor.Kuzenlerin düşüş olayı sizde düşündüğünüzden daha büyük bir travma yaratmış sanırım. Stresle, yoğunlukla alakası olduğunu sanmıyorum. Bunlar belki daha da kötüleştiriyordur durumu ama başlı başına sebep sayılmaz bence.
Diğer fotoğraf olayı tesadüftür takılmayın. Paranormal olaylar yaşamıyorsunuz yaniBu konuları içinize atmayın. Daha fazla sorun haline gelmeden bir uzmana anlatın.
Ben de öyle gördüm hatta sinirli haliyle karşımdaydı kötü ediyor insanı gerçek gibi ama gerçek değil.Dün odamdayken kızım içeri girdi, bayağı ayak sesi, parkenin çıtırtısı, yan gözle gördüğüm bedeni falan tam tamına. Sonra kafamı çevirdim yok. Odasına doğru baktım ki dalmış oyun oynuyor. Beyin inanıyor, öyle bir anlık görüntü yaratıyor sanırım.
Amin inşallah sağolun çok etkilendim çok ağladım evet çok duygusal biriyim haberlere bile ağlarım travma oluyor benim için umarım devam etmez bu durumlar Rabbim herkesin yardımcısı olsun inşallah.İcim ezildi gencecik evlat Allah rahmet eylesin ana babasina sabirlar versin
Sizde travma etkisi yaratmis cok normal.
Rabbim sağlığımızla aklımızla imtihan etmesin ettiklerine de şifa versin inşallah zor bir durum.Üniversite sınavlarına hazırlanırken odamda ders çalışıyorum. Birden kapı açılış sesi duydum. Bizim köpek sevinç havlamaları falan yaptı. Annem komşudaydı o geldi diye düşündüm. Sonra birden sessizlik çöktü. İndim aşağıya köpek bi yerde sessizce uyuyor. Etraf karanlık ışıklar yanmıyor Allah Allah dedim annem bişey unuttu geri döndü heralde. 1 saat sonra annem geldi, neden geldin de geri gittin dedim. Yooo ben ilk defa geliyorum demez mi?
20 küsür sene geçti üzerinden hala düşünüyorum, bu garip olaya bi anlam veremedim. Beyin yorgunken hayal gördürüyo heralde.
Öneri için teşekkür ederim en kısa zamanda izleyeceğim inşallah.Konu sahibi,yazıya yorumum yok ama sana tam da kendini bulacağın harika bir dizi önerim var.
the haunting of hill house
Dizi dediysem elliser dakikadan on bölüm.
Aile olmak üzerine, anneliğin korkuları ve çocuklarıni koruyamama dusunceleri ve tabii bazı halüsinasyonlar uzerine çok sicak, çok akıcı ve harika bir dizi.
Eminim kendinden bir şeyler bulacaksın
Teşekkür ederim yorumunuz için yaşadığım üzüntülerden kaynaklı olduğunu tahmin ediyorum oğlum konusunda da haklısınız ona bişey olacak korkusu fobiye dönüştü bazı özel durumlardan dolayı devam ederse gideceğim Dr ben de umarım etmez inşallah.Ben üniversitedeyken küçük bir arabam vardı. Bazen okuldan çıkıp arabaya biniyordum, ilk 5 dakka falan sıkıntı yok. Sonra bakıyorum evin önündeyim. Öncesinde çok ağır terapiler aldığım için 3-5 olunca çok korktum. Düşünün araba sürüyorsunuz ama hafızanızda yok. En son psikoloğa gittim yaptığı açıklama şöyleydi : "sürekli yapılan rutin işlerde beyin kaydetmeyi bırakır. Bunu gerekli görmez. Sürekli ev okul gittiğinden beynin kaydetmeden siliyor. Senin gibi travma sonrası stres bozukluğu yaşayan insanlarda bu sırada bilinçaltının aktifleşmesi ve halisülasyon görmekte normaldir. Bunu istemeyiz trafiktesin sürekli düşünerek kendini oyala." Ben tabi baya uğraştım bununla. Sizin durum birebir bence. Bulaşık yıkamak sürekli yaptığınız ve beynin kaydetmeye gerek duymadığı bir durum. Üzüntünüz birazda derinse travma tarzıyla bu tarz başka bir korku bilincinize kaçmış olabilir. Muhtemelen gün içinde oğlunuz için endişelendiğinizden hazırda bekliyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?