Bulantı derdi beni mahvettii

Hainkoca

Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2016
223
88
13
Kızlar merhaba
8 haftalık hamileyim mide bulantılarım geçmekbilmiyor.4 haftadır aralıksız devam ediyor.şiödi de ağzım da su birikiyor.dışarı çıkamaz saçımı tarayamaz oldum.yemeklerden kokulardan baktığım görüdüğüm düşündüğüm herseyden midem bulanıyor.ilaçlarda fayda etmedi.çaresi yokmuş.ilk bebeğim olacak.başına gelip çözüm bulan var mı?.kraker ayva havuç yoğurt yiyebiliyorum.başka hiçbirseyy

Bende hic olmadi bilmiyorum nasil birşey bir ara olsun istemiştim hamileyken sacmalamisim sanirim...

Bulantı icin bileklikler oluyormuş ne kadar doğru bilmiyorum ama bikac kisinin yorumu olumluydu...

Bende de 10 gün kadar olmuştu mutfağa girmiyordum.

Ben ayvaya tuz döküp limon sıkıp yiyordum bulantımı azaltıyordu

Arkadaşım bulantıları için sürekli tuzlu çubuk kraker yerdi. Geçmiş olsun :/

Siz de kraker yiyormuşsunuz, gözümden kaçmış :/

Ayni sorunla bogusuyorum bende 12 haftalik hamileyim 6ci haftadan itibaren bulanti ve kusma var herseyden tiksinir oldum yediklerimi surekli cikariyorum hem bedensel hemde ruhsal olarak yiprandim doktorum bir hap yazdi ama oda hic ise yaramadi serum taktim onunda etkisi bir gunden fazla surmuyor caresiz kaldim bende bu durumda ne iyi gelir ne yapmak lazim bir tavsiyesi olan varsa yazsin lutfen..

Ben simit, çubuk kraker, tuzlu leblebi, limon bunları çok tükettim midem bulanınca, çay olarak da zencefilli limon çayı midemi çok rahatlatıyordu, taze de yapabilirsiniz ben kolay olduğu için poşet çay alıyordum. Çok bulandığı zamanlarda işe yarıyordu. Allah yardımcınız olsun, bir de ev temizliğinde parfümlü kokulu ürünlerden kaçının yumuşatıcı gibi, onlar da bulantıyı artırabilir.

Allah yardimcin olsun
Benim annemde boyleydi tükmügünü bile yutamazdi
Sarı leblebi dene insallah iyi gelir

Ben de 13. Haftaya kadar yaşadım. Yiyebildigin neler varsa durmadan ye onları :) aç kaldıkça daha kötü oluyor. Kendini eve kapatma, haftasonlari hasta gibi yatıyordum ben ama ise gidince kafam dagiliyordu. İnşallah belirli bir haftadan sonra geçer.

Napıcamı bilmiyorum.hiçbişey fayda etmedi.eşimde bi.tuhaf bana mı üzülüyo nedir bi sus pus. Ona dalıyorum oda hiç alttan almıyo.elimde olmuyo.büt0n hayatım bitti resmen.
Hep duyardım hamileyken midesi bulanıyor ay yazık derlerdi.amann alt tarafı mide bulantısı abartacak ne var diye.ama allahım düşmanımın başona vermesinnn.

25.haftaya kadar devam etti hem koku hassasiyeti ve bulantı hemde tükürük birikmesi.

Zofran vermişti Dr um hiç olmazsa kusmayı baskılıyordu. Ilk haftalarda yataktan hiç çıkmadığım günleri bilirim :/ limonla yatıyordum bulantı geldikçe limonu mıncıklıyordum :)

Patlamış mısır çubuk kraker çizi ve leblebi biraz olsun iyi geliyordu :/

Sizinki daha kısa sürer inşallah :/ geçmiş olsun..

Rabbim kucağına sağlıkla almayı nasip etsin canım.bende 11haftalık olcam ama hala kötüyüm hele sabahları sanki beni dövmüşler o şekilde yani bide kusma Allahım yardımcımız olsun Rabbim olmayanlara versin.bende tuzlu limon ayva beyaz leblebi yiyorum.maden suyunun hertürlüsünü denedim yemeklerden sonra özellikle 2. 3 yudum içiyorum ademin kışlık yaptığı domates soslarını yiyorum tuzlu olduğu için sırf kilo kaybeymemek için gece yatmadan fındık kuru incir yiyip süt içiyorum çünkü cok zayıfım 45. 46 kg gidip geliyorum ayrıca miden yandında soğuk sütü yudum yudum iç çok ii gelicek canım

Ayni sorunla bogusuyorum bende 12 haftalik hamileyim 6ci haftadan itibaren bulanti ve kusma var herseyden tiksinir oldum yediklerimi surekli cikariyorum hem bedensel hemde ruhsal olarak yiprandim doktorum bir hap yazdi ama oda hic ise yaramadi serum taktim onunda etkisi bir gunden fazla surmuyor caresiz kaldim bende bu durumda ne iyi gelir ne yapmak lazim bir tavsiyesi olan varsa yazsin lutfen..
Sizinki 1 haftaya filan gecer insallah 12 haftadan sonra gecer cunku Allah kolaylık versin

Canım insAllah cabuk geçer benim 5 ayima kadar sürdü ve 15 kilo verdim ben senin yediklerini de yiyemiyordum :KK43: hic bisey ağzına vurmadım arada 1 2 yudum su ve hastanede serum :KK43: artik gece gündüz her 2 3 dk da bir istifar etmekten kan kusuyordum :KK43:

Bana yeşil mayhoş elma iyi geliyordu, rahatlatıyor du modemi

On ikinci haftadan sonra rahatlarsiniz inşallah

Canım 7 haftalık gebeyim bende de durum aynı . Allah hepimizin yardımcısı olsun . Soğuk yoğurt çorbası bol naneli yağsız , kraker , leblebi bide bol ekşi çağla tek yiyebildiğim benimde inşallah kısa sürer .

Vitamin sorunu olabilir doktorunuza soyleyin kontrol edip ilac versin,
Leblebi yiyebilirsiniz ,fazla tuzlu yemeyin odem yapar kasilmalar artar ,bebek icin iyi degil

Bende 20 gün oldu ama bildiğin gibi değil komalık yattım yani hem tansiyonum düşüktü ben bulantı mahvolmuştum şimdi de bulantılarım var ama eskisi gibi değil çok şükür merak etme geçer zamanla

Bana dr zencefil çayı önermişti .hatta şekeri var ondan da yiyebilirsiniz.Belki işe yarar. Geçmiş olsun

Back
X