- 2 Mart 2015
- 2.801
- 2.688
- 108
Var tabi olmaz mı. Her kokuya öğürüyorum. Hatta koku olmasa da saç kıl çöp midemi kaldırıyor.Kokulardan tiksinmede varmi? Cok tetikliyo o da bulantiyi artik burnumla yasamak istemiyorum.Su icemiyorum en basitinden cok kotu. Allah bebeklerimizi de bizi de korusun.
Evet canim zofran zydisKızlar Kullandığınız ilaç zofran zydis diye yazıyor di mi yanlış birşey Olmasın. Doktorum zofran dedi eczane zofran zydis vermiş dil üstü tablet yazıyor
Arkadaslar ben 9.haftamdayim ve bulantilardan oluyodum resmen hayattan kopup yataklara dusdum suan doktorum bana zoferi vermisdi ama ezc. Artik bu ilaci bulamicagimi ve onunla ayni olan zofrani verdi bende recetesini okudum hamileler kullanamaz yaziyor.hemen doktoruma danisdim ole yazar ama kullanabilirsin dedi.ona guveniyorum ikinci cocugum ilaci istim ve bukadarmi net etkisini gisterir aninda kesti bi sikintim olmadi 3 gundur iciyorum artik gerisi allaha emanet:)bunu sadece yaşayan bilir
9. haftayı doldurmak üzereyim ama 3 haftadır neler çektiğimi bi Allah biliyo
bütün hayatım bu bulantılar yüzünden durdu, ömrüm yatakta geçiyo bunalıma giricem nerdeyse
Hiç ama hiç geçmiyo bulantılarım hep benimle
6 haftalıkken başladı, bir hafta hastahanede yattım, o sürede 24 saat serum yedim
şimdi kusmalarım azaldı ama bulantım hiç geçmedi
ddramamine kullanıyorum sabah akşam, bi etkisini göremedim
sürekli serum yemek zorunda kalıyorum
mide bulantısıyla yaşamak çok zor
doktorum mide bulantılarım çok şiddetlenince günde bir kez olmak kaydıyla zofer adında bir iğne yaptırıyordu
tak diye geçiyordu bulantım ama sürekli veremem dedi, vermedi
ama okudugum kadarıyla çoğu kişi son raddede bu ilaca başvuruyor
kullananlar varsa nolur söyleyin
bebeğime bi zarar gelmesini istemiyorum tabiki ama hayatımın normale dönmesi iiçin buna mecburum
doktorum vermedi, ama veren doktorlar da var
bunu kullanıp da bebeğinde bir problem çıkan var mı arkadaşlar
ben çok çaresizim, hayatıma geri dönmek istiyorum
Hicbir anne adayinin gebeligi suresince ilac, ustelik boyle agir bir ilac kullanmak isteyecegini zannetmiyorum elbette, fakat ben de siddetli bulanti kusmalarla hamilelik gecirmis bir anne olarak sunu soyleyebilirim ki bu tarz gebelikler insani hayattan, yasamaktan sogutabiliyor ve gebe de olsak sosyal hayatimiz (iş vs..) devam etmek durumunda. Zaten bebege ciddi zararlar verebilecegini dusunseler doktorlar da vermezdi. Bu durumu boyle bir gebelik gecirmeyen bilemez. Ben aylarca bu ilaci kullandim fakat elimden geldigince calistigim gunlerde kullanmaya gayret ediyordum. Bebegim gayet saglikli bir sekilde dogdu ve su an bes aylik.Son döenmde yapılan çalışmalar Zofer / Zofran (ondansetron) adlı ilaçların hamilelikte kullanımının doğuşsal malformasyon riskini %30 artırdığını göstermektedir. Bu ilaçların hamilelikte kullanımı için FDA onayı yoktur. Türkiyedeki doktorların çoğu sadece ilaç yazmayı bildikleri ve kendilerini geliştirmedikleri ve bol bol promosyon aldıkları için bu ilacı yazmaktadırlar. Ne yeni makaleler okurlar ne yeni araştırmaları incelerler senelerce aynı ilaçları yazarlar. Sağlıklı bir toıplum için bu ilacı içmeyiniz. İlacın üreticisi GlaxoSmithKline bu yan etkilerin ortaya çıkışının ardından mahkemelerle başı bir hayli derde girmiştir avrupada. Buyrun link bana inanmıyorsanız https://www.drugwatch.com/2015/02/18/zofran-may-increase-risk-of-birth-defects/
MERHABA FORUM ÇOK ÖNCE AÇILMIŞ AMA OKURSANIZ YAZARSANIZ ÇOK SEVİNİRİM
ben de 6 haftadan beri çekiyorum 2 kere hastanede yattım bu süre zarfı içinde çok ağır çok kötü geçiyor
şuan 14 haftalığım hala devam ediyor zofran içiyorum birde çalışmak zorundayım mahvoldum
benim sorum şu tamamen geçiyormu gerçekten ???
ve zofran kullananlar doğan bebeklerinizde bir sıkıntı oldumu ??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?