Bulantı Yüzünden Zofer Ya Da Zofran Kullananlar?

Kızlar Kullandığınız ilaç zofran zydis diye yazıyor di mi yanlış birşey Olmasın. Doktorum zofran dedi eczane zofran zydis vermiş dil üstü tablet yazıyor

Şuan 21. Hafta icindeyim...Ilk gebeliğim ve 6.haftadan itibaren bulantilarim basladi tam 10 kilo verdim 2 ayda 4. Ayimin ortasina kadar annemde kaldim ve hep yattim ne serum fayda etti ne ilaclar sudan bile tiksiniyodum ve icemiyodum sinirlerim bozulmustu surekli agliyodum anne olmak ne kadar zormus diyip durdum kendime Yaklasik 2 aydir zofran kullaniyorum ilk zamanlar sabahlari cok etkisi olmuyodu aksamlari azicik rahatlayip bi lokma yiyodum kussam bile...Sonra sanirim bu ilaca bunyem alisti ve ilaci ictigimde hayatima devam edebiliyorum.Suan 6. Ayima girdigim icin artik bulantilar gecmistir deyip ilaci biraktim ilk gun iydim fakat sonraki 3 gun yine bulanti ve kusmalar basladi bugun dayanamayip tekrar gidip 4 mg olanindan aldim 43 tlye.zofran yok dediler bende bire bir aynisigibi olan onzyd olan ilaci aldim gunde 1 tane iciyorum elh. Simdiye kadar bebegimde bi skinti olmadi ara ara ilaci birakip kendimi deniyorum bulanti olmassa icmiyorum ve suan 6 aya girdigim icin 1 gun arayla iciyorum yinede etkili oluyo ...Sonuc olarak her bunye hem hamilelige hemde ilaclara cok farkli tepkiler verebilir kimse kimsenin birebir yasadigini yasamaz sadece benzer durumlar yasariz bu ilac benim icin mucizegibi oldu herkesde ayni etkiyi yaparmi bilmem ve bebegime zarar vermedi hayati felc edicek kadar bulanti ve kusmalari olanlar hic dusunmeden icsin derim sonra bunalima giriyo insan.

Arkadaslar ben 9.haftamdayim ve bulantilardan oluyodum resmen hayattan kopup yataklara dusdum suan doktorum bana zoferi vermisdi ama ezc. Artik bu ilaci bulamicagimi ve onunla ayni olan zofrani verdi bende recetesini okudum hamileler kullanamaz yaziyor.hemen doktoruma danisdim ole yazar ama kullanabilirsin dedi.ona guveniyorum ikinci cocugum ilaci istim ve bukadarmi net etkisini gisterir aninda kesti bi sikintim olmadi 3 gundur iciyorum artik gerisi allaha emanet:)

banada zofer verdi doktorum ama yarım kullan dedi bende etkili oldu ogurmeden dolayı bütün vücudundaki kemiklerim agriyomus iglesince bunu da hissettim ben daha önce 2 tane daha bulantı ilacı kullandım bide arkadaşlar idrar yolu iltihabi da bulantiyi tetikliyo

Zofran denilen ilaç çok ağır bi ilacmis. Kemoterapi gören hastalar kullanıyor. doktor bana da yazdı ama kullanmadım.

ben zofrani kızında kullandım doktorum zofer yazarken çok etkili biraz pahalı bir ilaç bebeğe hiç bir zararı yok dedi bende içiyoum

[QUOTE="ZINLAYAPAY, sende mayıs annesisinhhayırlı olsun ne gibi şikayetlerin var

Offff kızlar off. Demek istemiyorum böyle ama çekenler anlar beni. Bana da doktorum zofer verdi. Ama çok zor durumda artık bittim Son çare dersen kullan. Xayanabildigim kadar dayan diyince kullanmaya cekindim. Ne kadar sürecek bu bulantıları allahim. Ağzımdan burnumdan geliyor artık. Su çıkarır mi insan. Allahım cubuk kraker den nefret ettim hicbirsey ise yaramıyor. 8.haftayı bitirdim bende. Allahım ne kadar sürecek. Hepimizin yardımcısı olsun

Son döenmde yapılan çalışmalar Zofer / Zofran (ondansetron) adlı ilaçların hamilelikte kullanımının doğuşsal malformasyon riskini %30 artırdığını göstermektedir. Bu ilaçların hamilelikte kullanımı için FDA onayı yoktur. Türkiyedeki doktorların çoğu sadece ilaç yazmayı bildikleri ve kendilerini geliştirmedikleri ve bol bol promosyon aldıkları için bu ilacı yazmaktadırlar. Ne yeni makaleler okurlar ne yeni araştırmaları incelerler senelerce aynı ilaçları yazarlar. Sağlıklı bir toıplum için bu ilacı içmeyiniz. İlacın üreticisi GlaxoSmithKline bu yan etkilerin ortaya çıkışının ardından mahkemelerle başı bir hayli derde girmiştir avrupada. Buyrun link bana inanmıyorsanız https://www.drugwatch.com/2015/02/18/zofran-may-increase-risk-of-birth-defects/

Hicbir anne adayinin gebeligi suresince ilac, ustelik boyle agir bir ilac kullanmak isteyecegini zannetmiyorum elbette, fakat ben de siddetli bulanti kusmalarla hamilelik gecirmis bir anne olarak sunu soyleyebilirim ki bu tarz gebelikler insani hayattan, yasamaktan sogutabiliyor ve gebe de olsak sosyal hayatimiz (iş vs..) devam etmek durumunda. Zaten bebege ciddi zararlar verebilecegini dusunseler doktorlar da vermezdi. Bu durumu boyle bir gebelik gecirmeyen bilemez. Ben aylarca bu ilaci kullandim fakat elimden geldigince calistigim gunlerde kullanmaya gayret ediyordum. Bebegim gayet saglikli bir sekilde dogdu ve su an bes aylik.

Canım benim 13. Haftamda başladı mide bulantım kullanmadığım ilaç kalmadı 1.5 ayda 9 Kilo verdim hastanede sürekli serum takılıyordu ondan bile midem bulanırdı taki zofranee kullanana kadar ilacı içince kendime geldim yemem normale döndü şükür 8. Ayımdayım arada bir kullanmayı bırakırım ilk günki gibi kusmalar başlar hergün kullanıyorum mecburen bebeğim şükür gayet saglıklı korkma canım

kimse keyfinden ondansetron (zofer..vs) kullanmiyor, yaşamayan bilemez bu durumu, ben eczacıyım, tabiki gebelikte ilaç kullanimina karsiyim, hastalarima "aman kullanmayin, ne var az sabredin, anne olmak kolay degil.." falan derdim. şuan 14. haftamin icindeyim 6. haftadan beri yataktan cikamadim, gececek gibi de durmuyor. doktorumun da ikna etmesiyle zofran kullaniyorum. oyle makale okumayan yillardir ayni ilaci yazan doktorlardan da degil ayrica, gayet basarili ve ünlü bir isim. iciniz rahat olsun yani, bebekte malformasyon vs olmaz.
Allah hepimize sabirlar versin, çok çok zormuş.

Bende kullaniyorum ve doktorum Geercekten isini cok iyi yapan bir doktor.yazdigi ilacta ezbere degil kimse keyiften kullanmiyor o ilaciben 4,5,gunde bi kutu bitiryorum neredeyse

Ben de 6.haftamdan beri surekli kullaniyorum zofer. Kullanmadigim donemde yedigim ictigim 10 dk icinde çıkıyor ve vucudum asiri susuz kalıyordu üre artmasin diye de torba torba serum yedim kollarimda artik delinecek yer kalmamıştı. Zaman gectikce dozunu düşürdüm simdi 4mg gunde 1 alıyorum ama bırakmaya kalkinca yine eski halime donuyorum.
Herkes bir seyler duymus konusuyor sadece moral bozmaktan baska bir sey yapmıyor insanlar ama ben zaten o kadar kotuydum ki her seyden vazgecmeye hazırdım psikolojim fena bozulmuştu.

Benim ne yazıkki doğum yaptığım sabaha kadar sürdü bulantım. O sabaha kadar da zofran kullandım. Aynı endişeler bende de oldu ama doktorum çok iyi bir doktordu ve ona güvenerek kullandım. Kızım şu an 4,5 aylık çok şükür çok sağlıklı bir bebek :)

Ben de 4 mg zofran kullanıyorum ama dozu ikiye çıkaracağım maalesef,çünkü hayat kabus oldu psikolojim çöktü panikatak oldum

Öncelikle herkese merhaba,
Kadınlar kulubune yalnizca bu konuya yorum yazmak icin uye oldum. Çünkü ben de hamileyken surekli bu sayfalari okudum bütün yazilanlari ezbere biliyorum diyebilirim defalarca bakmistim çünkü.. Cok agir bi hamilelik geçirdim, daha dogrusu bulanti kusma disinda cok buyuk bir sorunum olmadi ama o kendi basina bana yetti. 10 kilo kaybettim 2 gunde bir hastanedeydim agzima lokma vuramiyordum. Kesinlikle hicbir yontem ve ilac ise yaramadı.. Istemeye istemeye once emedur sonra dramamine kullandim hicbir fayda gormedim. Son care olarak hangi doktora gitsem zofer ilaci önerdi. O raddedeydim. Zofer ile en azindan agzima bi iki lokma koyabiliyor gunluk hayatima devam ediyordum. Ancak ilaci cok arastirdigim icin hic icime sinmiyordu. Aglaya aglaya iciyordum icimde hep bir kuşku ile. Ama hangi doktora gitsem zofer verdi bunu da soylemeliyim.. Zoferi 1.aydan 5.ayin bitimine kadar kullandim. 3 kutu kullandim yanilmiyorsam. Doktorum 5.ayimda zoferin bebeklerde anomali yaratma riskini arttirdigini artik birakmami soyledi. Ve yine perisan donemlerim başladı.. Bebegim dogduktan 4 gun sonra kalbinde delik olduğunu ogrendim. Bunun zofer sebebi ile olduğuna inaniyorum. Hamileyken yabanci kaynaklari arastirdigimda da kalpte delik olusturdugu yaziyordu. Ama bircok kullanan kisi bebekte hicbir sorun olmadığını yazmisti internette(belki de suan icin bilinen bir problem yoktur bilemeyiz) ama ben 2.hamileligimde ne kadar kotu olursam olayim bu ilaci kullanmayacagim. Burayi okuyan insanlar varsa bilginiz olmasini istedim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…