Ben 6 ay boyunca içtim zofer
Benim doktor da baska bir mide rahatlatici verip zoferi azaltmaya baslamami istedi. Ama hic gecmiyorsa da devam edebilirsin dedi. Bu doktorlarin celiskili konusmalari beni deli ediyor.. tipta tek bir dogru olmaliSırf bu zofer yüzünden üye oldum buraya.
Ilk gebeligim, 6+6 dan beri zofer kullanıyorum. Şuan 19+4 oldum. Ctesi gittiğim doktor kesinlikle artık bırakmalısın dedi. Bu sabah 7de yine bulantı ile kalktim, yine üst üste kusmalar. .. doktor yeni ilaç verdi içtim onu da kustum. İşe gelmem,evden çıkmam gerekti yine mecburen aldım zofer i( bazıları yazmış ilaç falan kullanmayın diye. Bence onlar aralıksız 12 saat boyunca kusmanin, su bile içememenin ne demek olduğunu bilmiyorlar. Hayatı mahveden bi durum ve geçmiyor öyle durup beklemekte
Ne diyeyim, Allah yardımcımız olsun, bebeklerimiz O na emanet
bu lafina da sonuna kadar katiliyorum. Artik bir ara lavaboda dikilmekten bacaklarm koptu sandalye koymaya baslamistimbazıları yazmış ilaç falan kullanmayın diye. Bence onlar aralıksız 12 saat boyunca kusmanin, su bile içememenin ne demek olduğunu bilmiyorlar. Hayatı mahveden bi durum ve geçmiyor öyle durup beklemekte
Ne diyeyim, Allah yardımcımız olsun, bebeklerimiz O na emanet
bu lafina da sonuna kadar katiliyorum. Artik bir ara lavaboda dikilmekten bacaklarm koptu sandalye koymaya baslamistimsadece uyudugum zaman bulanmiyordu kana kana su icmek ne buyuk nimet ozaman anladim.
Dramamine verdi bana da. Ise yaramadı. Ben malesef 6.kutuyu bitirdim zorla bişeyler ye, cubuk krater, ekmek peynir ye diyenlerle kesinlikle aynı şeyi yaşadığımı düşünmüyorum. Insan hayattan bikiyor, hiçbişey eskisi gibi değil. Valla bana zofer den başka geçici de olsa care olan olmadı, yoksa hastaneye yatmam gerek orda da serum ile veriyorlar. 3hafta sonra ayrıntılı ultrason var, inşallah bi sıkıntı olmazbu lafina da sonuna kadar katiliyorum. Artik bir ara lavaboda dikilmekten bacaklarm koptu sandalye koymaya baslamistimsadece uyudugum zaman bulanmiyordu kana kana su icmek ne buyuk nimet ozaman anladim.
Evet metpamid dremamin vs yuttugum gibi on dkya kusuyordum yine. O his geldimi ne gida takviyesi ne baska bisey dinlemiyor. Allaha emanet.Dramamine verdi bana da. Ise yaramadı. Ben malesef 6.kutuyu bitirdim zorla bişeyler ye, cubuk krater, ekmek peynir ye diyenlerle kesinlikle aynı şeyi yaşadığımı düşünmüyorum. Insan hayattan bikiyor, hiçbişey eskisi gibi değil. Valla bana zofer den başka geçici de olsa care olan olmadı, yoksa hastaneye yatmam gerek orda da serum ile veriyorlar. 3hafta sonra ayrıntılı ultrason var, inşallah bi sıkıntı olmaz
Günde 3 sefer içiyordum. Dr um tek doz bir işe yaramaz demişti. Gerçekten de çok kar yağdığı bir akşam çıkıp alamadı eşim. Ertesi gün öğleye kadar yataktan çıkamadım. Limonla nefes almaya çalıştım :)Konu eski ama tekrardan Yen'i konu açmak istemedim benimde çok bulantım var Zofer bi kere içtim vicdan yapıyorum normal bi bulantı değil su bile içemiyorum nefessiz kalıyorum zorla ye diyenlere kızıyorum Zofer kullanıp sağlıklı bebeği olanlar var mı çok korkuyorum
Şimdi denk geldi de gördüm. O dönemler dil gibi araştırıp sorup okuyordum bende. Bu başlık altında da sormuştum yine. Bunu ancak yaşayan bilir Allah sabır versin canım. Ben 7. Haftadan 39.haftaya kadar zofer kullandım. Binbir korku, vicdan azabı , kaygı endişe ile. Ilk gebeligim ve hatırlamak istemediğim zamanlar. Ilk gittiğim doktor verdi , bitek zofer çare oldu. Diğer doktorlar hep kullanma dedi ama mümkün mü? 7 kilo verdim, hergün kustum , icmemeyi denedigim zamanlar tek kelime ile mahvoldum sonra yine içtim tabi. Neyse sonuca geleyim şuan oğlum 3aylik ve Allaha binlerce kez şükürler olsun sağlıklı;:)) doğuma insanlar hazırlık yapar seslenir odayı süsler falan hele ki ilk bebekte. Benim gözüm hiçbişey görmedi, hiçbirini yapmadım, istemedim. Çünkü okadar kaygılıydım ki... benim gibi 9ay kullanan ve iyi olanları da duydum. 3 5 kişi kriter değildir ama yine de moral verir insana. .tek kelime ile Allah yardımcınız olsun inşallah 3 ayda kurtulanlardan olursunuzKonu eski ama tekrardan Yen'i konu açmak istemedim benimde çok bulantım var Zofer bi kere içtim vicdan yapıyorum normal bi bulantı değil su bile içemiyorum nefessiz kalıyorum zorla ye diyenlere kızıyorum Zofer kullanıp sağlıklı bebeği olanlar var mı çok korkuyorum
Canım çok sağol cevap yazdığın için o kadar zor durumdayım ki daha çok Yen'i hamileliğim tadını çıkaramadım dün acilden gittik serum taktılar bulantı ilacı koydurtmadım tedirgin oluyorum hala ne yapacağımı şaşırdım kendi kadın doğumcum bana güven ve Zofer kullan dedi ama ben hala içip içmemekte kararsızım çok zor gerçekten bu durumda olanların Allah yardımcısı olsunŞimdi denk geldi de gördüm. O dönemler dil gibi araştırıp sorup okuyordum bende. Bu başlık altında da sormuştum yine. Bunu ancak yaşayan bilir Allah sabır versin canım. Ben 7. Haftadan 39.haftaya kadar zofer kullandım. Binbir korku, vicdan azabı , kaygı endişe ile. Ilk gebeligim ve hatırlamak istemediğim zamanlar. Ilk gittiğim doktor verdi , bitek zofer çare oldu. Diğer doktorlar hep kullanma dedi ama mümkün mü? 7 kilo verdim, hergün kustum , icmemeyi denedigim zamanlar tek kelime ile mahvoldum sonra yine içtim tabi. Neyse sonuca geleyim şuan oğlum 3aylik ve Allaha binlerce kez şükürler olsun sağlıklı;:)) doğuma insanlar hazırlık yapar seslenir odayı süsler falan hele ki ilk bebekte. Benim gözüm hiçbişey görmedi, hiçbirini yapmadım, istemedim. Çünkü okadar kaygılıydım ki... benim gibi 9ay kullanan ve iyi olanları da duydum. 3 5 kişi kriter değildir ama yine de moral verir insana. .tek kelime ile Allah yardımcınız olsun inşallah 3 ayda kurtulanlardan olursunuz
Çok sağol canım cevabını Yen'i gördüm zofere bağımlı olmaya başladım sanki onu içince hiç olmazsa bi kaç lokma yiyorum gerçekten çok zormuş amin İnşâAllah sağlıkla doğar bebeğimGünde 3 sefer içiyordum. Dr um tek doz bir işe yaramaz demişti. Gerçekten de çok kar yağdığı bir akşam çıkıp alamadı eşim. Ertesi gün öğleye kadar yataktan çıkamadım. Limonla nefes almaya çalıştım :)
Dr unuzun önerdiği şekilde korkmadan kullanın bence. Bebeğim sağlıklı çok şükür. Siz de sağlıcakla kucağınıza alırsınız inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?