- 15 Eylül 2012
- 8.417
- 6.891
- 398
Canım öncelikle hayırlı olsun sağlıkla kucağına almayı nasip etsin RabbimStrongmom_ , şuan kaç aylık kaç haftalık oldunuz ve nasılsınız. Ben daha çok yeniyim ama yoğun bulantı mağduruyum çok kötü bişey, çalışıyorum bide işyeri çekilmez oluyor bi süre sonra azalmasını umut ediyorum yoksa mafvedecek hiçbişey yiyemiyorum. Kilo verdim zaten zayıftım.
Dr dramamine ve zofer verdi.dün ilk defa sabah dramamine içtim, çok bi etkisi olmadı.zofer i kenarda bekletiyom zor zamanlar için.
Ne diyeceğimi bilemedim canımCanım öncelikle hayırlı olsun sağlıkla kucağına almayı nasip etsin Rabbim
Öyle iyi anlıyorum ki seni zofer mucize bi ilaç doktorum iç hiç bişey olmaz dedi içiyordum ama maalesef kaybettim bebeğimi ben 11. Haftamdazoferle alakası olmayan bir durumdu sakın kafanız karışmasın doktorunuza güvenin gerektiği zaman için ben bi gün içip bi gün içmiyordum ama ben evdeydim ev hanımıyım ki çalışsamda gidemeyecek haldeydim ve 24 saat yatıyordum zofer içtiğim halde öyle zor bir durum ki asla normalde yaşanan bulantı gibi zannediliyor kesinlikle değil Rabbim yardımcınız olsun ben 1,5 ayda tam 7 kilo verdim su bile içmiyordum anlatınca dile kolay geliyor Rabbim bütün hamilelerin yardımcısı olsun
Çok sağol canım tüp bebekle 7 senemde 3. Tedavimde olmuştu nasip kısmet İnşâAllah tekrardan nasip olur zoferi kullanmamak için çok direndim yalnızdım hiç kimse yoktu yanımda WC'ye bile giderken düşüp bayılıyordum koridorda o yüzden içmek zorunda kaldım hiç bi ilaç metpamit dramamine hiç biri etki etmedi bana dediğin gibi eşim bile abartıyorsun yemek yemediğin için böylesin diyordu benim Ramazan ayına denk gelmişti elim oruçluydu bi gün işten geldi ve midesi bulanıyordu tansiyonu falan çıktı migreni tuttu :) o Halimle ben onunla ilgilendim ama hiç bişey yiyemedi Allahım tövbe ediyorum bir daha eşime bişey demicem dedi:)) siz çok zayıfsınız hastaneye yatmanız gerkebilir Allah korusun o zaman mecbur zofer veriyorlarmışNe diyeceğimi bilemedim canımallah sabır versin , ilk gebeliğin miydi. Ya ben 2 gün önce sabah aldım dramamine deneyeyim dedim etkisi olcak mı , az bi etkisi oldu. Bu sabah işe giderken içeyim dedim , evden çıktım bahçede çıkardım anında 2 adım atmadan. Gün boyu bulandım. Hiç kolay şeyler yaşamıyoruz. 47 kilo iken şuan garanti 43 olmuşumdur eşim görüyor yiyemediğimi çöp gibi kaldığımı ama gene de o bulantının nasıl bişey olduğunu anlayamıyor. Herşeyin kokusu burnuma çok yoğun geliyor ve hiçbişey yemek istemiyorum. Zoferi de kullanmak istemiyorum ama bakalım.
Benim de tüp bebek , zaten bu noktaya gelene kadar hep diken üstündeydik hala sorunlar bitmiyorÇok sağol canım tüp bebekle 7 senemde 3. Tedavimde olmuştu nasip kısmet İnşâAllah tekrardan nasip olur zoferi kullanmamak için çok direndim yalnızdım hiç kimse yoktu yanımda WC'ye bile giderken düşüp bayılıyordum koridorda o yüzden içmek zorunda kaldım hiç bi ilaç metpamit dramamine hiç biri etki etmedi bana dediğin gibi eşim bile abartıyorsun yemek yemediğin için böylesin diyordu benim Ramazan ayına denk gelmişti elim oruçluydu bi gün işten geldi ve midesi bulanıyordu tansiyonu falan çıktı migreni tuttu :) o Halimle ben onunla ilgilendim ama hiç bişey yiyemedi Allahım tövbe ediyorum bir daha eşime bişey demicem dedi:)) siz çok zayıfsınız hastaneye yatmanız gerkebilir Allah korusun o zaman mecbur zofer veriyorlarmış
Rabbim sağlıkla doğmasını nasip etsin İnşâAllah. bizim bi komşumuz senşn kilonda ikiz doğurdu hiç korkma Allah'ın izniyle mevlam korur onu zoferede takılma kız kardeşimde kullandı çok şükür sağlıkla devam ediyor gebeliği MâşâAllah.Benim de tüp bebek , zaten bu noktaya gelene kadar hep diken üstündeydik hala sorunlar bitmiyorzayıflığımdan korkuyorum , vücudun çocuğu koruyamaz taşıyamazsa diye ne bileyim normalde de zayıfım ama en azından bünyemi besleyebiliyordum :) eşler bizim yaşadıklarımızı yaşasa daha çok sozlanır da farkında değiller :)
Benimde 7.hafta basladi bulantilar. Gunde 5i buluyor çıkartmalarim. Once Metpamit yazdi doktorum. 1-2 hafta işe yaradı sonra hiç etki etmedi. İşe gidemez hale geldim. Butun izinlerimi kullandim. Serumlar yedim. Şuan 13+3 haftalıgim doktorum zofer 4 mg yazdi. Birde rapor verdi. Evde oldugum icin simdilik 1 gun 1 tane icip ertesi gun icmiyorum ama etkili gibi. Ilac icmeden dayanmaya calisiyorum ama cok zor. bulantidan agliyorum sürekli. Yemek yemegi birakin su icemiyorum. Idrarımda fosfat birikmesi başlamış. Artik sagligim icin mecburen içmek zorundayim bu ilaci. Insallah bebegim etkilenmez saglıkla gelir.
Merhaba bulantılarınız ne durumda? Ben ikinci kez hamileyim çok şükür ama bulantılar yine başladı ilaçta işe yaramıyor artıkNe diyeceğimi bilemedim canımallah sabır versin , ilk gebeliğin miydi. Ya ben 2 gün önce sabah aldım dramamine deneyeyim dedim etkisi olcak mı , az bi etkisi oldu. Bu sabah işe giderken içeyim dedim , evden çıktım bahçede çıkardım anında 2 adım atmadan. Gün boyu bulandım. Hiç kolay şeyler yaşamıyoruz. 47 kilo iken şuan garanti 43 olmuşumdur eşim görüyor yiyemediğimi çöp gibi kaldığımı ama gene de o bulantının nasıl bişey olduğunu anlayamıyor. Herşeyin kokusu burnuma çok yoğun geliyor ve hiçbişey yemek istemiyorum. Zoferi de kullanmak istemiyorum ama bakalım.
Merhaba ben de 6 haftalık hamileyim, son bir haftadır çok bulantım var günde 3-4 defa çıkarıyorum. Metpamid verdi ilk günler iyiydi ama dünden beri baya kötüyüm.. dün de bugün de işe gidemedim evde kaldıkça sanki moralim daha bozuluyor
Hayırlı olsun canım. Ben 17. Haftadayım.hala hergün zofer içiyorum ilk 12 hafta zofer içsemde sabah akşam kusuyordum. Bu aralar bi gün iyi bi gün kötü. Zofer dün içtim bugün direniyorum hala yemek yapamıyorum evden çıkamıyorum. İnşâAllah bebişler iyi olsunda geçer hayırlısı ile ilk haftalar tabi daha zor Rabbim yardımcın olsunMerhaba ben de 6 haftalık hamileyim, son bir haftadır çok bulantım var günde 3-4 defa çıkarıyorum. Metpamid verdi ilk günler iyiydi ama dünden beri baya kötüyüm.. dün de bugün de işe gidemedim evde kaldıkça sanki moralim daha bozuluyor
Bebiş için baya bekledim, umarım sağlıklıdırlar sabredince geçer bugünler de..
Siz nasıl oldunuz hamileliğiniz nasıl, bulantınız için neler kullanıyorsunuz
Konu eski ama tekrardan Yen'i konu açmak istemedim benimde çok bulantım var Zofer bi kere içtim vicdan yapıyorum normal bi bulantı değil su bile içemiyorum nefessiz kalıyorum zorla ye diyenlere kızıyorum Zofer kullanıp sağlıklı bebeği olanlar var mı çok korkuyorum
Amin çok teşekkürler hepimize sağlıkla nasip etsin İnşâAllahMerhaba, sizin gebeliginiz ilerlemiş maşallah. Allah sağlıkla kavustursun
Bulantılarınız geçti mi? Ne durumdasınız? Bebeğniz ne durumda?
Umarım her şey yolundadır
Aynı beni anlatmışsınız bu kadar olur yaşayan anlar gerçekten bana kendini zorla ye kusarsan kus diyorlardı ilaç içiyordum ilacı saniyede geri kusuyordum :) ilk 3 ay dehşet yatak odamdan çıkamadım hergün serumlar zoferler. Çok şükür azaldı. Artık herşeyi yiyemesemde yine de mideme bişeyler gidiyor. Hamdolsun. Ama yemek yapamıyorum zofer içiyorum içtiğim gün iyiyim. Yoksa dediğiniz gibi kusunca daha berbat oluyorum. Dün sabah içmedim zofer sabah afedersiniz kustum içtim ama dün kendime gelemedim bu sabah kontrole giderken yarım içtim öyle kahvaltı yaptım. Yoksa asla bişey yiyemiyorum çok şükür ki zofer var :)Aklı başında olan her insan gebelikte sağlıklı beslenir, bebeğe zararlı besinlerden uzak durmayı tercih eder ve mümkün olduğunca da ilaç kullanmaz. Her normal kadın bunu tercih eder. Bunda hemfikiriz
Amaaa, lütfen kimse yaşamadığı durum hakkında konuşmasın. Ilk gebeligimde doğuma giderken bile kusmustum . Ilk dört ayım hastanelerde geçmişti ve zofer zofran gibi ilaclari içmek bir yana, yirmi dört saat serumlarla damardan damardan aldim o ilaçları. Başka da şansım yoktu. Bebeğim çok sağlıklı doğdu suan 6 yaşında ve gayet de sorunsuz bir sağlık durumu var Allaha hamdolsun
Şimdi 15 haftalik hamileyim ve iki ayim hastanelerde geçti. Serumlar bile ise yaramayınca ve haftalarca mideniz yerinden fırlayacakmış gibi bulanınca her yarim saatte bir ögurme krizleri gecirince hayat çok cekilmez oluyor. Ve size fayda saglayacak, hayatinizi biraz olsun normale cevirecek her turlu ilaca bağlanıyorsunuz
6. Haftamdan beri günde iki kez zofer alıyorum. Geçen hafta işime geri döndüm, kusa kusa calisiyorum. Gun geliyor bugün zofer almayayım diyorum ve o günü takip eden üç gün boyunca kendime gelemiyorum.
Sıradan bulantısı olanlar "dayandım icmedim" diyebilir. Ama bazıları ağır geçiriyor bu süreci malesef. O yüzden kimseye kendini suçlu hissettirecek yorum yapmamayı tavsiye ediyorum
Amin çok teşekkürler hepimize sağlıkla nasip etsin İnşâAllah
İlk zamanlara göre iyim çok şükür ama hâlâ zofer içiyorum geçecek gibi değil :) bebeklerimiz iyi olsun yeter ki
Kız bebekte çok bulantı olur diyorlar ama ablam erkek çocuklarda da aynıydı bizim durumumuz farklı gerçekten ilk defa senin gibi gebe gördüm diyordu komşum kadın şaşırıyordu. Benim doktorum çok ısrar ediyordu iç diye. 7 kilo verdim. 6 kilo da daha önceki hamileliğimde vermiştim onu kaybettim maalesef Rabbim bunu sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin İnşâAllahNapalim sabredicez demek ki. Keyifli bir hamilelik geçirmeyi çok isterdim de olmadı(
Ben de ilk haftalara göre daha iyiyim ama hala zoferi bırakamıyorum. Sabah aksam kullanıyorum. Inşallah bir skntisi olmaz. Ilk bebegimde saglik sorunu olmamıştı onda da cok kullanmistim
Aynı beni anlatmışsınız bu kadar olur yaşayan anlar gerçekten bana kendini zorla ye kusarsan kus diyorlardı ilaç içiyordum ilacı saniyede geri kusuyordum :) ilk 3 ay dehşet yatak odamdan çıkamadım hergün serumlar zoferler. Çok şükür azaldı. Artık herşeyi yiyemesemde yine de mideme bişeyler gidiyor. Hamdolsun. Ama yemek yapamıyorum zofer içiyorum içtiğim gün iyiyim. Yoksa dediğiniz gibi kusunca daha berbat oluyorum. Dün sabah içmedim zofer sabah afedersiniz kustum içtim ama dün kendime gelemedim bu sabah kontrole giderken yarım içtim öyle kahvaltı yaptım. Yoksa asla bişey yiyemiyorum çok şükür ki zofer var :)
Şimdide vücut direncini kaybettiği için halsizim asla yalnız dışarı çıkamıyorum araba olmadan hiç bi yere gidemiyorum. Yine de hamdolsun
Evet canım beslenemediğimiz için oluyormuş doktur normal dedi hala tansiyonum çok düşük yemek yesem bile başım dönüyor ev hanımıyım çalışmıyorum hep yatıyorum çalışsamda işten çıkarmışım heralde kimse istemez benim gibi çalışanı kim ne yapsın :)O vücut direnci düşüklüğü yeterli beslenemedigimiz için mi oluyor acaba
Benim kalbim çarpıyor çok hareket edince nefesim kesiliyo Midem daha çok bulaniyo basım donuyo o yuzden hep uzanma hissi oluyor
Kız bebekte çok bulantı olur diyorlar ama ablam erkek çocuklarda da aynıydı bizim durumumuz farklı gerçekten ilk defa senin gibi gebe gördüm diyordu komşum kadın şaşırıyordu. Benim doktorum çok ısrar ediyordu iç diye. 7 kilo verdim. 6 kilo da daha önceki hamileliğimde vermiştim onu kaybettim maalesef Rabbim bunu sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin İnşâAllah
Evet canım beslenemediğimiz için oluyormuş doktur normal dedi hala tansiyonum çok düşük yemek yesem bile başım dönüyor ev hanımıyım çalışmıyorum hep yatıyorum çalışsamda işten çıkarmışım heralde kimse istemez benim gibi çalışanı kim ne yapsın :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?