Çok ama çok saçma !!! Ne alakası var kusmakla bebeğin sağlığının ! Benim ilk kızımda hiç ama hiç bulantım yoktu. Hamile olduğumu ancak aldığım kilolardan anlıyordum. Kızım 3700gr doğdu, gayet sağlıklı ve sıhhatli maşallah !!! Şimdiki kızımda ise hiç kusmadım ama aşırı bulantılarım oldu 1,5 ay sürdü. O günleri hiç hatırlamak bile istemiyorum. Şimdi 24 haftalık olduk ve bu kızımda gayet sağlıklı maşallah. Ama temizlik kısmına katılıyorum. Emziren kadın her daim temiz bakmalı kendine, özellikle göğüslerine. Bebeğin sağlıklı büyümesi için şart.
bulantilar hormonlarla alakali,bildiginiz gibi hCG hormonu hamilelign basinda giderek yukselir,belli bir haftadan sonra da dususe gecer,dususe gecene kadar da bulantilarimiz olur.Fakat bazi bunyeler bu hormonlar degisikligi tolere edebilir ve gebelik boyunca hic bulanti sikayeti olmaz,bazi bunyeler de bu degisikliklere tepki verir ve bu yuzden de bulanti ve kusma olur.Bulantinin varligi yada yoklugu hamileligin gidisati ile ilgili saglikli bilgi vermez.
arkadasim bende sana katiliyorum kesinlikle, ben de ilk bebegimde hic bulanti yasamadim, hamile oldugumu bile unutuyordum.ama benim de hormanlarim baska yönden yan etkiler yapti ki; bunlar da dayanilmayacak gibi degillerdi.(mide de hazimsizlik ve mantar)bünyeden bünyeye degisebiliyor , arti ilk hamilelikte bulanti-kusma yasamayanlar, ikincisinde yasamayacak diye birsey de yokmus...farkli hamilelikler, farkli özellikler gösterebiliyormus.ilk bebegimi kaybettim umarim ikincisinde de, birincisi gibi bulanti-kusma problemim olmaz.ayrica dr a da sormustum, "benim bulantim yok, normal mi bu durum" demistim.Dr da bana gülerek "daha ne istiyorsun, ne güzel iste ,hamileligin keyfini cikar "demisti.
hepinize saglikli hamilelikler, dogumlar ve bebekler diliyorum...:Saruboceq:
Evet bende ilk 2 ayda bayaa kilo verdim... Geçen c.tesi ebe ölçümlerimi yaptı 51 kg şuan .... Bünye olarak zayıf olmadığıma inanıyorum...
2li teste gittim bu hafta Dr folik asiti artık kullanma dedi... demir ilaçları yazdı
Dr a sormayı unuttum bende ...Balık hapı kullanayımmı diye....
neyse haftaya test sonucunu almaya gittiğimde sorarım. :ecrin_bebek: