Bulasici hastalık geciren cocugu dugune getirmek

pelin-

Pelin-
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2014
14.245
50.137
598
Dun aksam bir dugune katildik.
Gelinin arkadasi, 6 yasindaki kiziyla gelmis. Kiz 3 gundur atesliymis ve doktor el ayak agiz hastaligi teshisi koymus. (Bilmeyenler icin hastaligin ilk 1 hafta bulasiciligi cok yuksektir, genellikle ilk 2-4 gun ates, sonrasinda dokuntuyle seyreden agir bir hastalik)
Gelmis bunu marifetmis gibi anlatiyor. Bi de aslinda ablama birakacaktim ama onun da kucuk cocugu var bulasir diye birakamadim dedi! Çocugu sakinmiyor da, mesela ayni masada bir bebek vardi gitti onu sevdi falan...
Ben kizimin burnu aksa baska cocuklarin oldugu ortama goturmuyorum bulastirmasin kimseye diye, ne var 1 hafta cikmasan disari? Ille dugune katilacaksan birine birak da gel hem hasta haliyle pesinden surukledigin cocuga yazik hem bulastiracagi diger cocuklara, cok sinirim bozuldu. Hastaligi ogrenene kadar da baya oynadilar kizimla, diger cocuklarla da tabi, ustelik ben ayni masada oldugum icin duydum hastaligini, diger misafirlerin haberi bile olmayacak nerden kaptigindan

Biz de hasta oluyoruz dışarı çıkmayalım mı tarzı itici bir yorum yapmak istemiyorum ama verem değildir heralde çocuklar hep hasta olur ne var bunda

çok illet bir hastalık ilaçsız geçiyor 2 haftada ama geçene kadar eyvah eyvah diyorsun 40 dereceye akdar geçmeyen ateş bile gördük ağız içi yara iştahsızlık ... anne düşüncesizlik etmiş hasta bir çocukla düğüne gelmeyi versin hem onun çocuğuna yazık hemde bir başkasının çocuğuna

Biz de hasta oluyoruz dışarı çıkmayalım mı tarzı itici bir yorum yapmak istemiyorum ama verem değildir heralde çocuklar hep hasta olur ne var bunda

Hep.hasta olur da o hastalık hem çocuğa hem anne babaya eziyet,her hastalık bir kere kilo kaybı demek, ki benim oğlum zaten zayıf mesela, akabinde uykusuzluk huysuzluk o 1 hafta hasta olacağına ben 1 ay hasta olayım yani, çocuk yetişkinle bir mi

Hasta çocukla düğüne gelmese kim küsüyormuş acaba?
Benim evladım hastalık geçirecek ben çalgı çengi düşüneceğim öyle mi? Valla kendim de gitmem, çocuğu da götürmem. Oturur evimde çocuğuma bakarım, düğün sahibine de bildiririm yakınımsa eğer, böyle böyle bulaşıcı hastalığı var, kimseye de bırakamıyorum derim. Düğünden sonra alırım hediyemi bir gündüz oturmasına giderim.
Ben de bir keresinde rastlamıştım, 4-5 yaşlarında bir oğlan çocuğu öksürmekten tıkanıyor, ciğerleri çıkıyor neredeyse. Anne de daha oynama, alkış çırpma peşinde. Çocuk ağzına masada ne buldu tıkıyor, öksürükten yutamıyor bile saçılıyor etrafa bizim kontesin umrunda değil. Anlamıyorum ki eğlence daha mı mühim çocuktan?

Insan hem hasta cocuguna kiyamaz hem de baska cocuklara da bulasabilir diye o tip ortamlara sokamaz. Bazi insanlar hakkaten ya bencil yada dusunemiyorlar.

Sonuçta bahar nezlesi, grip falan değil, onlar her ortamdan geçebilir. Ama gidip de 2 hafta ağır süren ve bulaşma riski yüksek, her yerden kapmayacağımız hastalıklı çocuğu düğüne getirmek. Bide milletle oynatmak.. Bari biraz uzak durun kızım hasta falan deseydi. Bizim evde biri hastalansa biz bile ona yaklaşmayız, o da bana yaklaşmayın der. Bide kendi de farkında olayın, yeğenine kıyamamış ama elalemin çocuğuna kıyıyor, kendi eğlensin dünya umrunda değil

Canım 2 ay önce kızımın doğumunda tanıştığım be sürekli görüştüğüm arkadaşlarım var bize geldiler 3 tane aynı yaşta kız çocuğu oynadılar akşama kadar arkadaşlardan biri kızının iştahsız olduğunu ağzında yara çıktığından bahsetti sonra elinde ve ayağında da olduğunu fark edince bu el ağız ayak hastalığı dedik hemen doktora yolladık gerçekten çocuk hastaymış ama hafif seyredince Ateş'te olmayınca fark etmemişler, doktor bizimkilere de kesin bulaşacağını ve 10 gün içinde çıkacağını söylemiş biz de bekledik 10 gün çok şükür kızlarda çıkmadı, yani kesin bulaşacak diye birşey yok canını sıkma ayrıca çok ağır bir hastalık değil kadına gelince iğrenç bir insan maalesef ben de çok sinirleniyorum

Çocuklara bulaşsa bir şey değil de hamilelerde tehlikeli diye biliyorum ben. Nasıl bir cahillik bu ya. Kalabalık ortamlara çocukla ya da hamileyken gitmemek lazım demek ki bu da bize ders olsun. İnsanlar bencil çünkü.

Bizim de başımıza gelmişti bayram gezmesinde annem hamileyken. Bi çocuk ateşliydi. Annem de niye ateşi var diye pankleyip başka odaya kaçtı. Kadın da bilmiyorum falan dedi. Biz apar topar kaçtık o evden. Arkamızdan demediklerini bırakmadılar. 3 gün sonra çocuğun kızamık olduğunu öğrendik..

Annenin yaptığı düşüncesizlik de ben başka konuya değineceğim sanırım. El ayak hastalığı on yıllardır türkiyede görülmeyen bir hastalık. 2 senedir hortladı. Neden acaba?

Mesele benimkine bulasip bulasmamasi da degil aslinda, bile bile sanki onca cocugu sabote etmek ister gibi oraya gelinmesi ve cocugun hasta oldugunun bile tesadufen bir sohbet arasinda soylenmesi.
Belki ben bilsem aninda kalkip gidecektim, ya da bebekli kadin, bebegini alip baska masaya gececekti...
Ablama birakamadim çocuğu var diyip onca cocugu umursamamak sadece dusuncesizlik degil kötülük diye dusunuyorum.

Annenin yaptığı düşüncesizlik de ben başka konuya değineceğim sanırım. El ayak hastalığı on yıllardır türkiyede görülmeyen bir hastalık. 2 senedir hortladı. Neden acaba?

Turkiyede yillardir gorunmeyip son yillarda hortlayan diger onlarca hastalikla ayni yerden geldi sanirim

İnsanlar o kadar düşüncesiz ki. Benim çok yakın arkadaşımın bebeği bu hastalığa yakalandı. Ben de 6 aylık hamileyim. Bizi doktora götür diye tutturmuştu. O da sanırsın bana yakın oturuyor, ya da hastaneye yakınım. Kendisi de tatildeydi başka bir şehirde. Havaalanında karşılayacakmışım hastaneye götürecekmişim vs vs... E ben ne olacam. Ne olursam olayım millet taksi parası vermesin diye ben düşük yapayım önemli değil. O kadar soğudum ki kaç yıllık arkadaşım görüşmek istemiyorum artık.

Suriyeli göçmenlerden bulaştığı söylenmekte.. bizim de bi kaç tanıdık geçirdi doktorlar öyle demiş.

Turkiyede yillardir gorunmeyip son yillarda hortlayan diger onlarca hastalikla ayni yerden geldi sanirim

Geçen haftalarda radyoda bir doktorun konuşmasına tanık oldum, sonuna geldıgımden cok detayına gıremıyorum fakat, aşısız ve kontrolsuz Türkiye'ye alınan çocuklar yüzünden, saglıkta 50 yıldan fazla geriye gittiğimizi vurgulayınca, neye uğradığımı şaşırmıştım, umudum gittikçe azalsa da umarım sonumuz iyi olur.

yabherseyden once zaten ben cocugum hastayken asla arkadasimim dugunune gitmem.Ki bulasicilik varsa karsi tarafida dusunurum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…