Bulasici hastalık geciren cocugu dugune getirmek

Ben de bunun ciddi anlamda kötülük oldugunu dusunuyorum. Ozellikle o bebegi severken mudahale etmemesi gibi seyler aklima geldikce sinirleniyorum. Pazartesi ogrenirim haberleri benden sonra tepki veren olmus mu ya da cocuklardan rahatsizlanan var mi diye. Benimkinde su an bisey yok, bulasirsa 3. Günden sonra ortaya cikiyormus gerci ya bakicaz artik.

Kimse mi kızmadı bir şey söylemedi?

Benim miniğim bir ay önce geçirdi bu hastalığı. Şimdi tırnakları düşüyor tekef teker. Beş yaş altı için aynı ortamda bulaşmama ihtimali maalesef yok. Böyle gamsız düşüncesizler bin yıl yaşıyor işte etrafındakileri verem ede ede.

Size de cok gecmis olsun. Bulastiktan ne kadar sonra semptomlar basladi? Biz cuma aksami görüştük, cocugun dokuntuleri baslamamisti ama atesi vardi, kizimla elele tutusup oyun oynadilar

El ayak hastalıgi gercekten çok zor bir hastalık.çocuğunuza bulaşma ihtimali çok yüksek.oğlum iki ay önce geçirdi.

Kadin bu konusmayi yapar yapmaz ben soylenip kalktim, baska bir aile de bizimle birlikte kalkti. masada esimin diger is arkadaslarinin esleri vardi onlardan ogreniriz yarin.
Yarın yazın mutlaka merak ettim, bir de yüzsüz yüzsüz arkanızdan kızmıştır.

Bulaştıysa birine, kakın başına kadının. Hakediyor. Bulaşmadıysa bile gıcıklığına bulaşmış çocuğa deyip kadının başına kakılabilir hatta.

Size de cok gecmis olsun. Bulastiktan ne kadar sonra semptomlar basladi? Biz cuma aksami görüştük, cocugun dokuntuleri baslamamisti ama atesi vardi, kizimla elele tutusup oyun oynadilar [/QUOTE]
Teşekkürler. Benim oğluma kimden nasıl bulaştı bilemiyoruz çünkü okulda hasta çocuk yoktu. Serviste bulaşmış olabilir ya da yetişkinler taşıyıp bulaştırdığı halde hasta olmadıkları için o şekilde bulaşmış olabilir. Bildiğim kadarıyla kuluçka süresi 4-6 gün. Birkaç gün sabredin ancak pıtırcıklara hazırlayın kendinizi ( benim oğlum pıtırcık diyordu onlara:) umarım bulaşmamıştır. Geçmiş olsun.

Düşüncesizlik bu. O çocuğada yazık ayrıca,onun evde dinlenmesi gerekirken düğün dernek gezdiriliyor. Ben kızımın burnu aksa iki gün kreşe göndermiyorum kaldı ki düğüne götürmek. Kızmakta haklısınız,umarım bulaşmamıştır hiçbirine.

Biz de hasta oluyoruz dışarı çıkmayalım mı tarzı itici bir yorum yapmak istemiyorum ama verem değildir heralde çocuklar hep hasta olur ne var bunda
el ayak hastalığı zor bir hastalık kızımda geçirdi böyle bulaşıcı bir hastalıkta gereği yok elbet verem değil allah korusun ama bir süre başka çocuklara buılaştırmamak için çıkılmamalı ya da temas ettirilmemeli ayrıca ablasının çocuğuna geçer diyip götürmeyip herkese açık ortama getirmesi bana çokta normal gelmedi

Bulaştıysa birine, kakın başına kadının. Hakediyor. Bulaşmadıysa bile gıcıklığına bulaşmış çocuğa deyip kadının başına kakılabilir hatta.

Kadini tanimiyorum ki... damat esimin is arkadasi, bu kadin gelinin arkadasiymis. Masada cogunluk esimin is arkadaslariydi hepsi de cocuklu.

Tesekkurler kizlar, insallah hicbirine bulasmamistir ama bulastiysa da artik atlatmaya bakacagiz.
Dugunleri de hic sevmem, hic gidesim yoktu, esim eve yakin, beni yalniz gonderme diye israrla goturdu bizi, simdi o da keske israr etmeseymisim diyor

Suriyelilerden başka hangi hastalıklar geçiyormuş? şimdi korkmaya başladım bizim doktorumuz farklı bir aşı önermişti ama yaptırmadık acaba yaptırsak mı aşının adı menectra gibi birşeydi.. off ne zor işler.

bu arada kadına tepkinizi koymuşsunuz çok iyi olmuş. insanı aptal yerine koymak bu başka bir şey değil... akrabasına bulaşmasın ama bir gece gördüğü kişilere bulaşsın sorun yok...

sıtma, şark çıbanı, çocuk felci, tüberküloz, menenjit, kızamık, tifo ve bruselloz turkiyede yillardir gorulmeyen hastaliklarken yeniden patladilar. Bizim saglik ocagi ilave asilar yapti bu bolgedeki suriyeli yogunlugu nedeniye... siz de aile hekiminizle gorusun bakalim belki onlarin da uygulamasi vardir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…