Ne terbiyesiz, ne pislik insanlar var ya.
Hayır bu cehalet, bilinçsizlik filan da değil. Kadın biliyor çocuğunun bulaşıcı hastalığı olduğunu, bulaştırmaması gerektiğini. "Yeğenime, kendi canıma bulaşmasın da, öteki çocuklardan bananee" demiş işte. Pislik yapmış, bile bile kötülük yapmış oradaki herkese. Böyle insanların toplum içinde rencide edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Madem bir de pişkin pişkin itiraf ediyor orada. Orada azarlanmalıydı o kadın, kızılmalıydı. Okudum bu arada, siz de cevap vermişsiniz kendisine.
Kadına şiddete karşıyım da arkadaş, şu kadını alıp evire çevire döveceksin. Al sümüklü bebeni otur evinde bir akşam da göbek atma. Utanmadı mı hamile kadınların arasına getirmeye sorumsuz !
Kimse mi kızmadı bir şey söylemedi?Ben de bunun ciddi anlamda kötülük oldugunu dusunuyorum. Ozellikle o bebegi severken mudahale etmemesi gibi seyler aklima geldikce sinirleniyorum. Pazartesi ogrenirim haberleri benden sonra tepki veren olmus mu ya da cocuklardan rahatsizlanan var mi diye. Benimkinde su an bisey yok, bulasirsa 3. Günden sonra ortaya cikiyormus gerci ya bakicaz artik.
Kimse mi kızmadı bir şey söylemedi?
Benim miniğim bir ay önce geçirdi bu hastalığı. Şimdi tırnakları düşüyor tekef teker. Beş yaş altı için aynı ortamda bulaşmama ihtimali maalesef yok. Böyle gamsız düşüncesizler bin yıl yaşıyor işte etrafındakileri verem ede ede.
Yarın yazın mutlaka merak ettim, bir de yüzsüz yüzsüz arkanızdan kızmıştır.Kadin bu konusmayi yapar yapmaz ben soylenip kalktim, baska bir aile de bizimle birlikte kalkti. masada esimin diger is arkadaslarinin esleri vardi onlardan ogreniriz yarin.
Bulaştıysa birine, kakın başına kadının. Hakediyor. Bulaşmadıysa bile gıcıklığına bulaşmış çocuğa deyip kadının başına kakılabilir hatta.Ben de bunun ciddi anlamda kötülük oldugunu dusunuyorum. Ozellikle o bebegi severken mudahale etmemesi gibi seyler aklima geldikce sinirleniyorum. Pazartesi ogrenirim haberleri benden sonra tepki veren olmus mu ya da cocuklardan rahatsizlanan var mi diye. Benimkinde su an bisey yok, bulasirsa 3. Günden sonra ortaya cikiyormus gerci ya bakicaz artik.
Düşüncesizlik bu. O çocuğada yazık ayrıca,onun evde dinlenmesi gerekirken düğün dernek gezdiriliyor. Ben kızımın burnu aksa iki gün kreşe göndermiyorum kaldı ki düğüne götürmek. Kızmakta haklısınız,umarım bulaşmamıştır hiçbirine.Dun aksam bir dugune katildik.
Gelinin arkadasi, 6 yasindaki kiziyla gelmis. Kiz 3 gundur atesliymis ve doktor el ayak agiz hastaligi teshisi koymus. (Bilmeyenler icin hastaligin ilk 1 hafta bulasiciligi cok yuksektir, genellikle ilk 2-4 gun ates, sonrasinda dokuntuyle seyreden agir bir hastalik)
Gelmis bunu marifetmis gibi anlatiyor. Bi de aslinda ablama birakacaktim ama onun da kucuk cocugu var bulasir diye birakamadim dedi! Çocugu sakinmiyor da, mesela ayni masada bir bebek vardi gitti onu sevdi falan...
Ben kizimin burnu aksa baska cocuklarin oldugu ortama goturmuyorum bulastirmasin kimseye diye, ne var 1 hafta cikmasan disari? Ille dugune katilacaksan birine birak da gel hem hasta haliyle pesinden surukledigin cocuga yazik hem bulastiracagi diger cocuklara, cok sinirim bozuldu. Hastaligi ogrenene kadar da baya oynadilar kizimla, diger cocuklarla da tabi, ustelik ben ayni masada oldugum icin duydum hastaligini, diger misafirlerin haberi bile olmayacak nerden kaptigindan
el ayak hastalığı zor bir hastalık kızımda geçirdi böyle bulaşıcı bir hastalıkta gereği yok elbet verem değil allah korusun ama bir süre başka çocuklara buılaştırmamak için çıkılmamalı ya da temas ettirilmemeli ayrıca ablasının çocuğuna geçer diyip götürmeyip herkese açık ortama getirmesi bana çokta normal gelmediBiz de hasta oluyoruz dışarı çıkmayalım mı tarzı itici bir yorum yapmak istemiyorum ama verem değildir heralde çocuklar hep hasta olur ne var bunda
Bulaştıysa birine, kakın başına kadının. Hakediyor. Bulaşmadıysa bile gıcıklığına bulaşmış çocuğa deyip kadının başına kakılabilir hatta.
Suriyelilerden başka hangi hastalıklar geçiyormuş? şimdi korkmaya başladım bizim doktorumuz farklı bir aşı önermişti ama yaptırmadık acaba yaptırsak mı aşının adı menectra gibi birşeydi.. off ne zor işler.
bu arada kadına tepkinizi koymuşsunuz çok iyi olmuş. insanı aptal yerine koymak bu başka bir şey değil... akrabasına bulaşmasın ama bir gece gördüğü kişilere bulaşsın sorun yok...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?