Bulaşıkçı biriyle beraber olmak uyumsuzluk olur mu?

Masa başı işinden istifa etme gerekçesi neymiş?
Arkadaşları dedikodu yapıp duruyor. Bunların hepsi kahpe diyordu . Bide beni tanıyorlar az çok iş arkadaşlarını yolda gördüğümde “X bir müşteriye hoşgeldin falan deyip gülüyor kız da çok güzel” demişlerdi ben de kıskançlık krizine girmiştim. Bunu söylemeleri yanlış dedi sinirlendi

aşko yurt dışında yaşıyorum geleli 2,5 ay oldu bizim millet kadar kendini bir şey sanan bir millet ben daha görmedim. burada insanlar her işi yapıyor ve işini severek yapıyor statü vs. yok, müdürüm geçen eleman yok diye tuvalet temizledi yani özetle diyeceğim şu, Türkiye'dekiler kendilerini yüksek dağlarda görüyor ama o dağ o kadar da yüksek değil.

Seviyorsan birini seni ilgilendiren tek şey karakteri olmalı, işi onun karar vereceği bir durum.
Hangi ülke bende öyle huzurlu bir ülkede yaşamak isterim bıktım statüden insanların hırsından egosundan

Arkadaşları dedikodu yapıp duruyor. Bunların hepsi kahpe diyordu . Bide beni tanıyorlar az çok iş arkadaşlarını yolda gördüğümde “X bir müşteriye hoşgeldin falan deyip gülüyor kız da çok güzel” demişlerdi ben de kıskançlık krizine girmiştim. Bunu söylemeleri yanlış dedi sinirlendi
Pek elle tutulur bahaneler değil yani. Hangi iş yernde dedikodu dönmüyor ve çalışan herkes mükemmel ki

Bu biraz da senin konumuna bağlı. Sen de lise mezunu ya da denk sayılabilecek ve vasıf gerektirmeyen Bi masa başı işindiysen beğenmeyeceğin bir şey yok. Sonuçta karşındaki de ömür boyu bulaşık yıkamaya aktır ilerde masa başı Bi işe girer eğer kriter buysa ya da hastanede başka göreve alınabilir hasta kabul sekreterlik gibi. Ama senin geçerli Bi mesleğin varsa eğitim olarak denk değilseniz durum değişebilir. Yani kalkıp Bi mühendisle Bi avukatla Bi öğretmenle bulaşıkcı olmaz gibi.🙄
Ben 4 senelik üniversite mezunuyum. Ama çocuklarla yıldızım pek uymadı. İşimi yapmıyorum

Arkadaslari da bir garip siz de.

Hayır hayır 2 sene önce nişan attı. Ve şu an 45 yaşında gözüküyor çöktü iyice herkese güveni falan gitmiş, insanların kötü olduğunu falan söyleyip duruyor

Adam zaten eğitimliymiş. İş bulamadığı için boş durmak yerine bu işi yapmayı tercih etmiş bunda bir sorun yok. tam tersine bazıları gibi iş beğenmeyip evde boş boş oturanlardan değil.

Sanırım arkadaşlarınız değil siz sorun etmişsiniz.

Adam zaten eğitimliymiş. İş bulamadığı için boş durmak yerine bu işi yapmayı tercih etmiş bunda bir sorun yok. tam tersine bazıları gibi iş beğenmeyip evde boş boş oturanlardan değil.

Sanırım arkadaşlarınız değil siz sorun etmişsiniz.
Sorun etsem bitirirdim, konusunu bile açmadım ona. Eğitimli değil lise mezunu.

Evraklarını tamamladı, yok ya kız grubum var akşam toplandık onu sordular söyledim işte
Tamam da niye insanlara yaydin, daha kendin bile düşünceyi hazmedememisken.
Muhtemelen eski işinde aldığı parayı alacaktır burada da. Seninle zaten iş çıkışı buluşacak. Yani aslinda hemen bu sene evlenmeyi düşünmuyorsan seni etkileyen bir şey yok ki.
"Bir insan bunu kendine neden yapar" demişsin, konuyu okumasam adam totosuna reklam almış diyecegim:) otellerde, hastanelerde,lokantalarda, düğün salonlarında, yemeğin olduğu her yerde bulaşıkçı da vardır. Dünyanın en utanilasi mesleği değil ki. Elbet birileri bulaşıkçı olacak ki o tabaklar temiz olsun.
Adam belki de iş aramaya devam edecektir ama o ara parasız kalmamak için bu işe başlamıştır,evde oturmaktan iyidir diye.
Ne diyor, "bir ömür bulasikcilik yapacağım,sırtımı hastaneye dayadım beni kovamazlar. Buradan emekli olacağım" mi diyor?
Bence kendini doldurma, adama hayatını yoluna koyması için bir firsat ver.
İspanyol bir arkadaşım var, altı sene önce bisikletiyle dünya turuna çıkmıştı, Türkiye'deyken tanıştık. Üniversite mezunu bir çocuk. Ama yaşadığı bölgede işsizlik oranı yüksek. Tatili bitip döndükten sonra işsiz kalmamak için Fransa'da üzüm ameleliği yaptı, binalara yalıtım döşedi...derken evlendi etti,geçen sene bir aylığına İstanbul'a geldiler. Artık bir ortağıyla tesisatcilik yapıyormuş. Karisi da 4-5 çalışanı bir iş yeri kurmuş,eğitim üzerine. Oranın müdürü. Gayet de mutlu mesut yaşıyorlar. Hiç sanmıyorum o kadının 'ay ben müdürüm,kocam klozette b.klarla uğraşıyor' dediginu

Bu arada neden kıskançlık krizine girdiniz siz de normal değilsiniz galiba

Şimdi bilemeyiz sorumsuzluk yüzünden de bi anda bırakmış olabilir artık bir şeyler birikmiş canına tak demiş öyle bırakmış da olabilir. İnsanların mezuniyetine değil kendilerini ne kadar geliştirdiklerine bakarım ben şahsen. Ve yaptıkları işten çok çalışkan olup olmadıkları daha önemli.
Bende bunu diyecektim ben de okumadım ama şimdi bi bana bakiyorum bide bazı okuyanlara ne bileyim sadece okumakla olmuyor sanki

Ben 4 senelik üniversite mezunuyum. Ama çocuklarla yıldızım pek uymadı. İşimi yapmıyorum
Hmm eğitim olarak çok da denk değilsiniz. Hayat bu tabi Bi gün çok iyi paralar kazanacağı çok iyi işlere atılabilir, ama böyle yerinde de sayabilir. Küçümsemek dalga geçmek kimsenin haddi değil ama evlenirken mantığı da çok kenara atma. Bi önünü gör.

6 senedir oradaysa zaten biliyor ortamı bence sebep başka size doğruyu anlatmıyordur. Ve her iş yerinde dedikodu olur. Patronla anlaşamazsın işten çıkılırda dedikodu İÇİN çıkılmaz pek güven vermedi kendisi

Hmm eğitim olarak çok da denk değilsiniz. Hayat bu tabi Bi gün çok iyi paralar kazanacağı çok iyi işlere atılabilir, ama böyle yerinde de sayabilir. Küçümsemek dalga geçmek kimsenin haddi değil ama evlenirken mantığı da çok kenara atma. Bi önünü gör.
Evet katılıyorum sadece gönülle karar vermeyin mantıkta önemli.

Ne zamandır berabersiniz? Adamın daha önceki masa başında çalışıyorum dediği yerin doğru olduğundan emin misiniz ilk başta tanışırken size öyle söyleyip sonrasında yalancı durumuna düşmemek için bi anda iş değiştirdim bulaşıkçılık yapcam deme ihtimali var mı bu yüzden sordum?

Ne zamandır berabersiniz? Adamın daha önceki masa başında çalışıyorum dediği yerin doğru olduğundan emin misiniz ilk başta tanışırken size öyle söyleyip sonrasında yalancı durumuna düşmemek için bi anda iş değiştirdim bulaşıkçılık yapcam deme ihtimali var mı bu yüzden sordum?
Adamı 5-6 yıldır tanıyorum, zaten iş yerinden tanıdım. Müşterisiydim.. ben bulaşıkçılık işini küçümsemiyorum ben doktor, hakim değilim sadece neden yani masa başından oraya? Onun şokundayım

Back
X