Bulaşıkçı biriyle beraber olmak uyumsuzluk olur mu?

Tamam da niye insanlara yaydin, daha kendin bile düşünceyi hazmedememisken.
Muhtemelen eski işinde aldığı parayı alacaktır burada da. Seninle zaten iş çıkışı buluşacak. Yani aslinda hemen bu sene evlenmeyi düşünmuyorsan seni etkileyen bir şey yok ki.
"Bir insan bunu kendine neden yapar" demişsin, konuyu okumasam adam totosuna reklam almış diyecegim:) otellerde, hastanelerde,lokantalarda, düğün salonlarında, yemeğin olduğu her yerde bulaşıkçı da vardır. Dünyanın en utanilasi mesleği değil ki. Elbet birileri bulaşıkçı olacak ki o tabaklar temiz olsun.
Adam belki de iş aramaya devam edecektir ama o ara parasız kalmamak için bu işe başlamıştır,evde oturmaktan iyidir diye.
Ne diyor, "bir ömür bulasikcilik yapacağım,sırtımı hastaneye dayadım beni kovamazlar. Buradan emekli olacağım" mi diyor?
Bence kendini doldurma, adama hayatını yoluna koyması için bir firsat ver.
İspanyol bir arkadaşım var, altı sene önce bisikletiyle dünya turuna çıkmıştı, Türkiye'deyken tanıştık. Üniversite mezunu bir çocuk. Ama yaşadığı bölgede işsizlik oranı yüksek. Tatili bitip döndükten sonra işsiz kalmamak için Fransa'da üzüm ameleliği yaptı, binalara yalıtım döşedi...derken evlendi etti,geçen sene bir aylığına İstanbul'a geldiler. Artık bir ortağıyla tesisatcilik yapıyormuş. Karisi da 4-5 çalışanı bir iş yeri kurmuş,eğitim üzerine. Oranın müdürü. Gayet de mutlu mesut yaşıyorlar. Hiç sanmıyorum o kadının 'ay ben müdürüm,kocam klozette b.klarla uğraşıyor' dediginu
Kadını bilmem de bizim Türk erkekleri bunu kompleks yapar. Geçen Bi konu vardı karısının kazandığı sınavı kazanamamış diye depresyona girmişti. Sonra o kompleksle saçma sapan bi şekilde karısından hınç alarak üste çıkarlar.

Adamı 5-6 yıldır tanıyorum, zaten iş yerinden tanıdım. Müşterisiydim.. ben bulaşıkçılık işini küçümsemiyorum ben doktor, hakim değilim sadece neden yani masa başından oraya? Onun şokundayım
Küçümsemiyorsunuz onu anladım zaten ben sadece yeni tanışıyorsanız bu ihtimalde olabilir diye söyledim. Borcu falan varsa hiç boş kalmadan geçmek istemiştir bir işe. Gelecek planınız varsa iyi düşünün her açıdan maddi manevi gerisi kimseyi ilgilendirmez.

Kadını bilmem de bizim Türk erkekleri bunu kompleks yapar. Geçen Bi konu vardı karısının kazandığı sınavı kazanamamış diye depresyona girmişti. Sonra o kompleksle saçma sapan bi şekilde karısından hınç alarak üste çıkarlar.
Türk erkekleri ilgi alanıma girmiyor ya 2016'dan beri 😂😂 hiç de sevmem kompleksli insan.

Niyetim asla küçümsemek değil. Haddime de değil fakat bir süredir görüştüğüm biri vardı. Konusu da bazen açardım. Bir anlık öfke ile işten çıktı. Ve hastanede bulaşıkçılık işi buldu 30 yaşında adam. Bilgisayarda masa başında çalışırken çıkıp bu işe girmesi bana çok ilginç geldi. Arkadaşlarım şimdiden alay etmeye başladı bile benimle. Ben ise onun o zor işte çalışacağına çok üzülüyorum attan inip eşşeğe bindi sanki. Ben anaokulu öğretmenliği mezunuyum fakat şu an başka işte çalışıyorum (masa başında). Herkes kendine onu nasıl layık görüyorsun diyor. İlerde sorun olur mu bilmiyorum. O işte uzun çalışır mı istifa eder mi onu da bilmiyorum duygusal olarak yoğun olduğum biri. Ne yapsam bilemedim ailemde asla kabul etmez
Suzanna merhaba. Yorumları henüz okumadım.
Kendimden örnek vereyim,iktisat mezunuyum.

Üniv öncesi ve okulum devam ederken bulaşık da yıkadım,su da sattım,golf kulüplerinde zenginlerin attığı topu koşarak peşlerinde topladım,lunaparkta bilet de kestim,emlak dükkanlarında yerleri de sildim,ofislerin mutfağında çay da demledim🥺

Mezun olduktan sonra ama kendi mesleğimi hiç yapmadım maaşlı hiç çalışmadım. Hayata bakış açım birden bire değişti nedir ne oldu bilmiyorum hiç kendi bölümümle alakalı işte çalışamadan uzun yıllardır serbest çalışıyorum(ihracat)

Kazancım euro üzerinden,kendime ait evim var,oldukça prestijli yerlerde denize sıfır kirada gayrımenkullerim var.

Çalışıyorum çoğu zaman evden,bazen işim gereği fabrikaları geziyor,limanlara mal yüklerken gidiyor,marketlere piyasa nabzını yoklamak için yoğunluk verdiğim dönemler de oluyor.
Yabancı cins üzerinden kazanıp Türkiye’de yaşadığım için iyi sayılabilecek hayatım var ama kendi halinde sessiz sakin yaşantım var🥺

Yani demem o ki. Bırakın yıkasın,yarın ne olacağı hiç belli olmaz.İşten ayrılıp evde yatsaydı kızardım ama vasıfsız işçi ile yıllarını eğitime vermiş memurların neredeyse aynı maaş aldığı yerde farkediyor mu? şu an 10 kazansın masa başı da 10 kazansa daha mı prestijli olur.

Arkadaşlarınız da çok konuşuyor,hayat bu belli olmaz. Bugün itip kaktığımız çocuk yarın bize el uzatan olur.

Seviyorsanız,ezmeyin,destek olun. Kim bilir ne derdi ne savaşı var kendi içinde. Belki de yaptığı işe küstü. Bulaşık yıkarım daha iyi dedi.

Gurur yapmadan her işi yapan adamları seviyorum ben mesela. Limon satar evine bakar derler ya,öyle.

Niyetim asla küçümsemek değil. Haddime de değil fakat bir süredir görüştüğüm biri vardı. Konusu da bazen açardım. Bir anlık öfke ile işten çıktı. Ve hastanede bulaşıkçılık işi buldu 30 yaşında adam. Bilgisayarda masa başında çalışırken çıkıp bu işe girmesi bana çok ilginç geldi. Arkadaşlarım şimdiden alay etmeye başladı bile benimle. Ben ise onun o zor işte çalışacağına çok üzülüyorum attan inip eşşeğe bindi sanki. Ben anaokulu öğretmenliği mezunuyum fakat şu an başka işte çalışıyorum (masa başında). Herkes kendine onu nasıl layık görüyorsun diyor. İlerde sorun olur mu bilmiyorum. O işte uzun çalışır mı istifa eder mi onu da bilmiyorum duygusal olarak yoğun olduğum biri. Ne yapsam bilemedim ailemde asla kabul etmez
Merhaba,
  • sorun arkadaşlarınızın dalga geçmeleri, bence tekrar bi gözden geçirin görüştüğümüz kişileri, ya da belki yaşınız çok küçük, ergen ergen gülüyor arkadaşlar.
  • diğer hanımların dediği gibi fevri davranıp işini bırakması.
  • Son olarak da biraz toparlanınca Sizde destek olabilirsiniz , farklı bir iş bulması için destek olabilirsiniz çok baskı yapmadan.

Eşim ilkokul mezunu, ben yüksek lisans mezunuyum , benim de ailem özellikle babam nasıl olacak o lkokul mezunu sen şu bu mezunusun diyordu. Sonuç olarak ben evlendikten 10 yıl sonra çalışmaya başladım :) hep eşim çalıştı didindi. Ama kendisi 17 yaşında girdiği işte hala çalışıyor, 41 yaşına geldi emekli oluyor yakında ^^

Yani önemli olan eğitim seviyesi değil, insanın karakteri, azmi.

Ben memurum ama kurumda şöyle bakıyorum da devlet işten çıkarsa dimdizlak ortada kalacak bir belki bir ekmeğe muhtaç olacak çok insan var masa başı işi çok da matah bir şey değil 14 yıllık memurum aldığım maaş 13 bin bulaşık yıkayarak benden yüksek maaş alıyordur ne yani ben şimdi masa başındayım diye çok mu matah bir şey yapmış oluyorum ben ekmeğini taştan çıkaran adamları severim işten çıktı belki kafasına göre iş bulamadı boş durmayayim dedi paraya ihtiyacı vardı bu işe girdi ne kadar güzel benim kuzenim üniversite mezunu yıllarca masa başı işi olsun dedi hiç bir işte çalışmadı geldi 43 yaşına hala iş beğenmiyor ne evlilik ne iş hiç bir şey sahibi olamadı böyle olmasındansa bulasik yıkasın daha iyi

Özel sektöre mı girdi kamu mu ? Uyumsuzluk göremedim masa başı bı işte çalıştığına göre egitim seviyeniz assagi yukarı aynı. Önemli olan insanın kafa yapısı kendini geliştirmiş olması.
Millet önce kendi yanındakilere baksın adam boş aylak gezmiyor ki. Ayrıca masa başı işi bırakıp öteki ise girmeyi herkes kendine yediremez adam gocunmayip çalışıyorsa demek ki ekmeğinin pesinde. ( Ayrıntı bilmiyorum sürekli iş degistiren her öfkelendigi zaman böyle şeyler yapan biriyse o zaman yorumum farklı olur )

Kast sistemi varmış çevrenizde de ailenizde de, kim yapacak bu temizlik işlerini? Ona bakarsanız sizinde aman aman bi işiniz yok Aileniz arkadaşlarınız neden sizi kaf dağında görüyor?

İşten ayrılmasına neden şaşırıldı anlamadım. İnsanın zamanının çoğu işte geçiyor. Kötü iş yeri hem yıpratır hem psikolojik olarak çökertir. Ama önemli olan masa başı işten bulaşıkçılığa geçtiğinde kendisi adapte olabilecek mi? Lüks semtlerde garsonluk falan yapsa belki daha iyi olurdu. Öyle yerlerde garsonlar iyi kazanıyor ama dil lazım olabilir

Bulaşıkçılık utanılacak bir şey değil. Utanılacak olan insanları meslekleriyle aşağılamak. Alay eden arkadaşların astronot veya cerrah sanırım bu kadar üstten baktıklarına göre.

Sevgiliniz üniversiteyi yarım bırakmış.
6 yıldır çalıştığı işi arkadaşları size bir bayanı beğendiğini söyledi diye bırakmış. İşi bıraktığı halde 2 gündür o iş yerinin kapısında dolaşıyormuş öyle yazmışsınız.
Psikolojik sorunları olduğunu söylüyorsunuz.
Sonuç iyi düşünün. Yapacağı işten ziyade sevgilinizde başka problemler var bence ve bu daha önemli.

İlk eşim çalışmıyordu 6 ayda boşadım tembeldi simdi ikinci evliliğimi yapacağım taş taşır aileme bakarım diyen çalışkan bir adam eminim limon bile satar bana ve doğacak çocuklarımıza çok iyi bakar..
Geçici bir iştir boş kalmak istemiyordur helal olsun küçümsememiş girmiş alın teriyle iş yapıyor

Şimdi aslında o işi neden bıraktı bulaşıkçı ligi neden seçti bu konuyu bilmiyoruz sorumsuz desek sorumsuz adam bana göre bulasikcilik yapmaz o işte çok yoruldu başı kaldırmadı aman bu işte nedenim yorulsun kafam rahat etti diyemi düşündü hiçbirini bilmiyoruz siz koonustunuz mu ne cevap veriyor

Burada dikkatimi çeken konu öfkeyle sonrasını düşünmemesi olurdu.

Anladığım kadarıyla bu adamın kendi mesleği değil. Yani vasıfsız eleman değil.

Normal mesleğine ve ne kadar tutarlı olup olmadığına göre hareket edin.

İlişkide eğitim ve kültür denkliğini savunurum. Ama alıntıdaki küçümseyen tavırları da doğru bulmuyorum.
Özelde anaokulunda çalışsanız asgari ücret alacaksınız, bulaşıkçının da asgari ücret aldığını düşünürsek sorun yok..sagolsunlar herkesi asgari ücretli yaptılar..eğitim denkliği önemli..

Hayır hayır 2 sene önce nişan attı. Ve şu an 45 yaşında gözüküyor çöktü iyice herkese güveni falan gitmiş, insanların kötü olduğunu falan söyleyip duruyor
2 sene önce nişan atmış,hâlâ bunun acısını yaşıyor,toparlanmamış kimseye güvenmiyor,önceki işinden arkamdan dedikodu yapıyorlar diye çıkmış,psikolojik sorunları var......peki kabul !!!!
Siz bu ilişkinin neresindesiniz?
Yara bandı mi?psikoloğu mu?Derdini unuttuğu sevdicegi mi? Ağlama duvarı mı?
Kendini akıntıya bırakan adamlarla birlikte olup o akıntıya kapılan kızlar ilerde pekte kıymete binmiyor Gece uykusuz kalıp ne olacak bu adamın hâli diye düşündüğünüz o büyük aşklar bir lafta tuzla buz oluyor
İşinden çok başka şeylere odaklanın.......

Back