Niyetim asla küçümsemek değil. Haddime de değil fakat bir süredir görüştüğüm biri vardı. Konusu da bazen açardım. Bir anlık öfke ile işten çıktı. Ve hastanede bulaşıkçılık işi buldu 30 yaşında adam. Bilgisayarda masa başında çalışırken çıkıp bu işe girmesi bana çok ilginç geldi. Arkadaşlarım şimdiden alay etmeye başladı bile benimle. Ben ise onun o zor işte çalışacağına çok üzülüyorum attan inip eşşeğe bindi sanki. Ben anaokulu öğretmenliği mezunuyum fakat şu an başka işte çalışıyorum (masa başında). Herkes kendine onu nasıl layık görüyorsun diyor. İlerde sorun olur mu bilmiyorum. O işte uzun çalışır mı istifa eder mi onu da bilmiyorum duygusal olarak yoğun olduğum biri. Ne yapsam bilemedim ailemde asla kabul etmez
Suzanna merhaba. Yorumları henüz okumadım.
Kendimden örnek vereyim,iktisat mezunuyum.
Üniv öncesi ve okulum devam ederken bulaşık da yıkadım,su da sattım,golf kulüplerinde zenginlerin attığı topu koşarak peşlerinde topladım,lunaparkta bilet de kestim,emlak dükkanlarında yerleri de sildim,ofislerin mutfağında çay da demledim
Mezun olduktan sonra ama kendi mesleğimi hiç yapmadım maaşlı hiç çalışmadım. Hayata bakış açım birden bire değişti nedir ne oldu bilmiyorum hiç kendi bölümümle alakalı işte çalışamadan uzun yıllardır serbest çalışıyorum(ihracat)
Kazancım euro üzerinden,kendime ait evim var,oldukça prestijli yerlerde denize sıfır kirada gayrımenkullerim var.
Çalışıyorum çoğu zaman evden,bazen işim gereği fabrikaları geziyor,limanlara mal yüklerken gidiyor,marketlere piyasa nabzını yoklamak için yoğunluk verdiğim dönemler de oluyor.
Yabancı cins üzerinden kazanıp Türkiye’de yaşadığım için iyi sayılabilecek hayatım var ama kendi halinde sessiz sakin yaşantım var
Yani demem o ki. Bırakın yıkasın,yarın ne olacağı hiç belli olmaz.İşten ayrılıp evde yatsaydı kızardım ama vasıfsız işçi ile yıllarını eğitime vermiş memurların neredeyse aynı maaş aldığı yerde farkediyor mu? şu an 10 kazansın masa başı da 10 kazansa daha mı prestijli olur.
Arkadaşlarınız da çok konuşuyor,hayat bu belli olmaz. Bugün itip kaktığımız çocuk yarın bize el uzatan olur.
Seviyorsanız,ezmeyin,destek olun. Kim bilir ne derdi ne savaşı var kendi içinde. Belki de yaptığı işe küstü. Bulaşık yıkarım daha iyi dedi.
Gurur yapmadan her işi yapan adamları seviyorum ben mesela. Limon satar evine bakar derler ya,öyle.